אבל זה נכון לכל עונה .
כל עונה תקציב הקבוצה הבוגרת הוא מרכיב אחד מהתקציב הכללי .
אבל זה נכון לכל עונה .
וכשאמרו שהתקציב בעונת 2018 היה 80 מיליון שקלים זה לא היה כולל את שאר הדברים?
הגישה השנייה לא הוכיחה את עצמה מעולם, הראשונה משתלמת למועדונים הרבה יותר.nitsande כתב: ↑26 יוני 2024, 19:57אלה בדיוק שני השיקולים שעומדים על כף המאזניים.
האם להשקיע עוד 3-4 מיליון (לפחות) כל שנה בנוער ולקוות לשירות תוך 5-10 שנים, וגם אז לך תדע כמה יצאו לך מספיק טובים ועל כל זה אפשר להוסיף את המסחרה שממשיכה בגילאים האלה.
אז למרות כל ההקשעה יכול להיות שדווקא את היהלומים ייקחו לך.
מצד שני, השקעה מינימלית בנוער ורכישה של כל מיני פוטנציאלים צעירים מליגות נמוכות באותם מיליונים.
היא מאמינה בגישה השנייה.
נתחיל מזה שאני לא מאמין לה ולא סומך עליה.Melikson24 כתב: ↑26 יוני 2024, 19:34זה מדהים.
אלף פעם אמרתי שהתקציב רק עולה כל קיץ - טענת אחרת(יחד עם אי אילו "יודעי דבר" עלק). לגיטימי, לא מאמין לי.
ואז באה בעלת הבית ונקבה במספר, תקציב של כמעט 70 מיליון שקל, ואתה תמשיך לכתוב כאילו התקציב ירד בקיץ הקודם.
ואז כותב את המילה אג'נדה על משתמשים אחרים. היקום קורס לתוך עצמו.
אני דגלתי יותר מכולם בגישה של לרכוש מבחוץ.dor69 כתב: ↑26 יוני 2024, 20:32הגישה השנייה לא הוכיחה את עצמה מעולם, הראשונה משתלמת למועדונים הרבה יותר.
כדאי גם לזכור שאתה לא הולך לשוק שונה כשאתה בוחר בגישה השנייה, אתה סך הכל מנסה לחפש בתוך השאריות אחרי שהסחורה הטובה נחטפה במסגרת הגישה הראשונה. אתה הולך לאלו שלא הצליחו כשהם בגילאים יותר מבוגרים בכמה שנים (את הכוכבים של הנוער אתה אמור להוציא מהתנור בגיל 17-18) ורק אז מתחיל איתם תהליך של לפתח,
שמישהו ייתן לי סיבה אחת להעדיף את השני על הראשון שהיא לא כלכלית גרידא. אפשר לחשוב גם מה אנחנו מקבלים בתמורה בבוגרת, כשאלו היו השחקנים הטובים בשוק אף אחד לא דיבר מילה
אתה מכיר את הנוער שלנו מקרוב, הוא נחות לדעתך בבסיסו מהנוער במרכז או בצפון? יש סיבה שלא יצליחו אם ישקיעו בהם כאן כמו שמשקיעים בהם שם (אפילו לא כמו מכבי תל אביב, אלא כמו מכבי פתח תקווה נניח)?nitsande כתב: ↑26 יוני 2024, 19:57אלה בדיוק שני השיקולים שעומדים על כף המאזניים.
האם להשקיע עוד 3-4 מיליון (לפחות) כל שנה בנוער ולקוות לשירות תוך 5-10 שנים, וגם אז לך תדע כמה יצאו לך מספיק טובים ועל כל זה אפשר להוסיף את המסחרה שממשיכה בגילאים האלה.
אז למרות כל ההקשעה יכול להיות שדווקא את היהלומים ייקחו לך.
מצד שני, השקעה מינימלית בנוער ורכישה של כל מיני פוטנציאלים צעירים מליגות נמוכות באותם מיליונים.
היא מאמינה בגישה השנייה.
ForeverRed כתב: ↑26 יוני 2024, 21:36נתחיל מזה שאני לא מאמין לה ולא סומך עליה.
גיבוב המספרים הזה שהיא זרקה בהצהרה שלה, ללא שום הקשר, נראה ונשמע מפוצץ. לא יודע כמה הוא אמיתי. לא מאוד מסובך לשחק עם מספרים.
בכל מקרה, שכר השחקנים התחיל בעונה הקודמת על סדר גודל של 35 מיליון ש״ח. בהמשך קוצץ ל-30. כשישבה עם ברדה על חידוש חוזה הודיעה שהיא מתכננת לקצץ עוד ובנקודה הזאת הוא ביקש לחשוב ומשם העניינים הסתבכו.
אלה הפרטים שאני מכיר מאנשים שיודעים קצת יותר ממך, אז תרשה לי להמשיך להקריס את היקום לתוך עצמו בזמן שאנחנו מתחזקים בשחקני רוחב של שקל תשעים. תודה.
הילדים שלנו ממש לא נחותים, הבעיה ידועה.Sir Alex Ferguson כתב: ↑27 יוני 2024, 09:45אתה מכיר את הנוער שלנו מקרוב, הוא נחות לדעתך בבסיסו מהנוער במרכז או בצפון? יש סיבה שלא יצליחו אם ישקיעו בהם כאן כמו שמשקיעים בהם שם (אפילו לא כמו מכבי תל אביב, אלא כמו מכבי פתח תקווה נניח)?
באיזה גישה אתה אישית מאמין?
לא מסכים עם ההסתכלות שלך הגילאים כעובדה מוגמרת. לא חסר דוגמאות של שחקנים שעושים קפיצה בגיל 25+ אפילו 30+ וזה כי הם פחות פופולריים, עד לנקודה זו קיבלו פחות הזדמנויות.Sir Alex Ferguson כתב: ↑27 יוני 2024, 09:59ויש גם חיסרון.
בדיוק דיברתי על זה אתמול עם אדם מהתחום כשניהלנו דיון על פרהוד.
מצד אחד הוא אחרי פריצה ושיפור בשנתיים האחרונות (כמובן יחסית למה שהיה לפני, משחקן של שני שערים בראשון לציון בלאומית, לשחקן של 24 שערים בכפר קנא בליגה א' ו-10 שערים בנוף הגליל בשנה שעברה), מצד שני הוא בן 24, אם באמת יושאל השנה אז יחזור אלינו במקרה הטוב בגיל 25, ואלה כבר גילאים שהשחקן מעוצב וקשה מאוד לשפר אותו.
נגיד פרהוד הוא מאוד מהיר אבל לא קליני מול השער, ולכן יכול להיות מה שאתה רואה זה מה שתקבל ולא בטוח שזה יהיה מספיק טוב להפועל באר שבע.
וזה מחזיר אותנו לדיון על חטואל, שהגיע בגיל צעיר יותר (22), ברדה שיפר ועיצב אותו, אבל זהו, עכשיו הוא כבר בגיל שהוא לא יכול להשתפר יותר משמעותית, מי שרואים זה מה שמקבלים, וזה גם מה שטענתי בדיון שלו כשאמרו שאם ישפר את זה וישדרג את זה הוא יהיה ככה וככה והסברתי שבגילו זה כבר לא יקרה.
גם סטויאנוב, חתם בגיל 21, שדרג עצמו בהשאלה בנס ציונה, לדעתי השנה גם עשה התקדמות יחסית לשחקן שהיה כשהגיע מכפר סבא, אבל זהו, שעון החול שלו מבחינת היכולת להשתפר לאט לאט נגמר, בהרבה דברים (קליניות מול השוער) מה שיש היום זה מה שנקבל. אם לא יעזוב לבולגריה נצטרך לקבע אותו על עמדה, לנסות לשפר אותו כמה שאפשר, אבל גם איתו, זה לא שאפשר עכשיו לקחת אותו כפרויקט לכמה שנים טובות.
בניגוד לזה, תחשוב על גאנח שרק חודש קודם חגג 20, הוא כמו דף חלק, כבר בשנה שעברה ראינו את השדרוג תחת ברדה ויש לו עוד לפחות שנתיים שבהם אפשר לעצב אותו וזה יתרון של שחקני בית שלרוב נמצאים אצלך בגיל צעיר יותר ואתה לא מקבל את המוצר המוגמר....