איציק שלטים- רק אותי הוא מרגיז?!

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
blueman

Re: איציק שלטים- רק אותי הוא מרגיז?!

שליחה על ידי blueman »

doctorslayer כתב:
אז בוא נספר לך עובדה מעניינת.
א.זה שאתה בן 39 , לא אומר שאני ביסודי.
ב. זה שאני בן 27 ואתה בן 39 , כנראה אומר שאני מכיר את החיים הסטודנטיאלים בעיר קצת (הרבה) יותר טוב ממך , וכנראה שגם מכיר יותר סטודנטים מחוץ לעיר שלומדים פה ממך.
אז די כבר עם הרגשי נחיתות של באר שבעים שכולם מעליהם.
זה שלא מדברים על ב"ש בתקשורת לא הופך אותה לעיר חשוכת אל , זה כל כך שנות ה90 לבכות על זה , די כבר צאו מזה , זה סה"כ דברים שאומרים אוהדים של קבוצות אחרות כדי לעצבן אותנו.
מי ישמע כל אוהד בית"ר שתראה ברחוב ישר תחשוב שהוא שונא ערבים.

אגב , לגבי שחקנים שלא חתמו פה , בוא אני אספר לך סוד , זה לא בגלל הדרום או העיר , זה בגלל שאנחנו ברוב השנים קבוצת תחתית מובהקת שגם לא פעם הייתה בליגה לאומית.

אתה היית רואה את זהבי / בניון/ בוזגלו / עזרא פתאום חותמים בהפועל פ"ת? או ברעננה כי הם במרכז?
זה נקרא רגשי נחיתות.
לא מסכים איתך בכלל לגבי הסטודנטים בעיר.
אני עשיתי תואר ראשון בבן גוריון ועכשיו באמצע השני בבן גוריון, וואלה לרוב הסטודנטים מהמרכז יש דעות קדומות על באר שבעיים שגובלות לפעמים בטימטום מוחלט שלפעמים אני לא מבין איך אנשים כאלו בכלל התקבלו לאוניברסיטה. לא פעם ולא פעמיים אנשים פשוט צחקו על באר שבעים לידי (כמובן שלא ידעו שאני באר שבעי בהתחלה) ואחרי שהבינו שאני באר שבעי התחילו לגמגם ולא האמינו. אם אתה סטודנט וחי את העיר אז אתה יודע שלא סתם הייתה לפני שנה וחצי מחאת הפאבים כי זה הגיע למצב שלא מכניסים באר שבעיים לברים בעיר כדי שחס וחלילה הסטודנטים בעיר לא יפגשו את ה natives ויתערבבו איתם. אתה יכול להפוך את זה איך שאתה רוצה אבל מסתכלים עלינו שונה, וסיטגמה יש מפה ועד ת"א וחזרה, לגבי הנושא, לא אכפת לי אם אוהד מסוים מצטלם בלי שיניים ושלט מלא עם שגיאות כתיב כי הוא אוהד שלנו ומוסיף צבע ליציע כמו כל אוהד אחר, אבל זה לא העיניין, העיניין הוא שכתב כזה או אחר מחפש אותו כל משחק ומצלם אותו ומדגיש את הסטיגמה שקיימת, תצלם אותו פעם, פעמיים כשיש איזה שלט מצחיק או משהו בסגנון, אבל אוהדי באר שבע זה לא רק איציק שלטים, ברגע שהכתב יבוא ויצלם את העוצמה שהקהל הזה מביא כל שבוע ולא יחפש רק את התמונה שמייצגת את הסיפור שהוא רוצה להראות אז זה יהיה בסדר מבחינתי, "איציק שלטים" יש בכל קהל, גם בזה של חיפה וגם בזה של ת"א, אבל לא תראה את התצלומים שלהם כל שבוע.

סמל אישי של משתמש
UncleAD
Title: זריהן נחנקנו ממך

שליחה על ידי UncleAD »

Totti כתב:סתם משהו פיקנטי למנפנפים בסטודנטים שלומדים בעיר ככאלו שמסתכלים עלינו באופן ששונה מהסטיגמה.

למדתי לתואר ראשון באוניברסיטה העברית ולשני באוניברסיטת תל אביב, זוגתי לשעבר למדה כאן בבן גוריון(בת העיר). הייתי מגיע לארוחות שבת משותפות עם חבריה ללימודים (חלקם לא חברים קרובים) וגיליתי כמה עובדות מאוד מפתיעות ומעציבות-
א. קוראים לנו Natives ומי שלא מבין עד הסוף את המשמעות שיחזור ליבשת אמריקה ויגלה למי הכינוי הזה הודבק.
ב. החברים מהמרכז הרימו גבה למשמע native שלומד בעברית ותהו האם קיבלתי "העדפה מתקנת".
ג. הם גרים בגטאות ולא חשופים לסביבה. באר שבע מבחינתם זה ג"ג מצדה-יהודה לוי עד ויינגיט במערב. אורן בצפון וביאליק בדרום.

ככה מסתכלים עלינו וימשיכו להסתכל. יבואו ל-3-4 שנים " להפריח את השממה", למלא את צו השעה של דוד משדה בוקר ובסופן יחזרו על הרכבת הראשונה לאיזור חיוג 03.

"אנשים חמים הבארשבעיים"...
תשמע , לא יודע עם איזה אנשים אתה מסתובב או מי קרא לך ככה אבל זה לגמרי המיעוט.
אני מכיר לא מעט אנשים שהיו איתי גם בצבא (ממושבים במרכז ומחיפה גם) שעשו פה תואר ונשארו לגור פה גם אחריו.
Native אגב זו מילה שהיה נהוג להשתמש בה בשנת 2008 בערך ע"י תל אביביים צפוניים שבאו ללמוד פה , גרו בשכונות הכי זולות (ג' וד' ה"עניות" לכאורה) וברוב קמצנותם העזו לבקש מסיבות סטודנטים ללא Natives( תושבי העיר שהם לא סטודנטים).

*זה היה רק כדי להעמיד דברים על דיוקם , מפה אני אפסיק להגיב ולהגן על המולדת
עמוד יוטיוב Fortnite תהיו אחים ותלחצו SUB
UncleAD Youtube channel - Fortnite

סמל אישי של משתמש
Totti

שליחה על ידי Totti »

מיעוט אחי, לגמרי מיעוט.
אתה לא מחובר או תקוע ב-2008. דבר לא השתנה
21.5.16- התיקון[highlight=#FF4040][/highlight]

זה שי !

שליחה על ידי זה שי ! »

תוסיפו לזה סידרה ששמה משפחת זגורי ותראו איך אנחנו נראים בעניי האנשים במרכז ,הקטע הוא שישבתי לראות תסדרה הזאת עם משפחה במרכז והם אשכרה חושבים שמאז שהם היו פה לפני 100 שנה בשכונה ג שום דבר לא השתנה בעיר הזאת ,זה שי !
תמונה

סמל אישי של משתמש
הסניגור האדום
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי הסניגור האדום »

לכל אלו שחושבים שהבעיה היא אנחנו אז הם טועים,
במשך שנותיי הרבות כאוהד הקבוצה, התבקשתי מכמה ערוצי תקשורת ללוות את הכתב והצלם על מנת לעשות כתבה על הקבוצה או על העיר באר שבע,
כל פעם מחדש הייתי נדהם מהבורות של אותם כתבים צלמים על עירנו,בהתחלה הייתי מתגונן ומתחיל להרביץ בהם "ציונות" על העיר באר שבע,
אך לאחר הפעם השניה והשלישית הבנתי שעל לא עוול בכפם הם כאלה,
הם מגיעים מהבועה התל אביבית, מקבלים הוראות מהמפיק/מנהל הערוץ להגיע לכאן ולחפש משהו אותנטי,
ואותנטיות לצערי זה בנצי מהקיוסק, נומה אביטן מהבית קפה בשכונה ט, או מרכז אורן בכניסה לעיר,
כל פעם שהייתי מנסה לקחת אותם לאזור אחר בעיר הם היו מסרבים בתוקף בגלל שזה לא "עובר מסך",
בשלב מסוים סרבתי לשתף עימם פעולה,
חוץ מאותה תוכנית על נשות הכדורגלנים, שהטלתי וטו שאם היא לא תערך באחד מבתי הקפה במתחם הוואן אני לא אשתף פעולה
והם הסכימו,
תבינו נוח להם עם הסטיגמה, מי הם אותם אלא שבאים לצלם או לערוך כתבה על העיר?
משוחררי גל"צ בנים של אנשי תאטרון קולנוע, ילדים שלא יצאו מארבע אמות של מטרופולין תל אביב,
במה הם אשמים?
אז תמיד הם ימצאו את איציק שלטים התורן,מה תעשו? תלחמו?
לא יעזור, יש את מדינת תל אביב וזה לא ישתנה לעולם, תמיד יצמח שם עוד דור חדש שלא מכיר את העיר ועוד דור חדש שיצמח כאן בעיר יהיה מתוסכל שזו הסטיגמה של העיר,
אז תבינו שזה לא אנחנו זה הם,הם הבורים הם שלוקים בדעות קדומות,
אנחנו נמשיך לחיות כאן עם איכות החיים שהם אף פעם לא יזכו בה (אלא אם הם יעברו לכאן) :)
אז באו נפסיק להתנצל,
אוהב אותך באר שבע.

סמל אישי של משתמש
dor69

שליחה על ידי dor69 »

מבחינתי? שיחשבו מה שבא להם וייחנקו שם. בסופו של דבר הם חיים עם מחירי נדל״ן בשחקים ופקקים מפה עד לונדון ואנחנו נשארים עם איכות החיים שלנו.
Natives עלק....

סמל אישי של משתמש
Totti

שליחה על ידי Totti »

מסכים עם הכל ומחזק.

וזה רק ממחיש יותר את העובדה שתופעת איציק שלטים חייבת להיעלם, לא רוצה לתת להם אוכל.

סמל אישי של משתמש
maor20094
Title: הדרום מתעורר לחיים

שליחה על ידי maor20094 »

מי ישמע ואסילי עוזי גופייה ו אביגיל שרעבי זה שיא התרבות,
אם זה עושה לו טוב אז שיהיה לו לבריאות, הוא לא פוגע באף אחד.
תמונה

סמל אישי של משתמש
Totti

שליחה על ידי Totti »

maor20094 כתב:מי ישמע ואסילי עוזי גופייה ו אביגיל שרעבי זה שיא התרבות,
אם זה עושה לו טוב אז שיהיה לו לבריאות, הוא לא פוגע באף אחד.
לא משרתים את אותו אינטרס שמוזכר פה על גבי שלושה עמודים, נקודה.

סמל אישי של משתמש
גיל שגיב

שליחה על ידי גיל שגיב »

אני מסכים ובענק...עם מישל בשני (הסניגור האדום).

אני עזבתי את העיר לפני 20 שנה לערך (עבודה....) ואני רק יכול לחזק את הדברים של מישל....הדבר בולט במיוחד אצל בני עדות אשכנז במרכז הארץ, לא אחת כאשר הם פונים אלי כאילו כדי לפרגן הדיבור הוא "אז מה ? באר סבע ניצחה גם השבת ?" ה"סבע" זה במבטא מזרחי...מכוון למי שלא הבין.

רוצים דוגמא נוספת ?

במשחק האחרון מול מכבי בבלומפילד, הייתי עד לראיון מבזה....צוות כתבים עם מצלמת וידאו (אני חושב מאתר one) ראיינו אוהדים שלנו בכניסה לשער 5 בבלומפילד, זה התחיל בשאלות רגילות ותוך דקה גלש לשאלות שאתם מוזמנים לשפוט את מהותן :

" אתה מוכן לשחק משחק מילים " שואל המראיין...ואז כאשר האוהד האדום עונה שכן...המראיין מסביר " אני אומר מילה ואתה זורק במהירות מילה אחרת שקשורה למילה שאני אמרתי ".

ואלו הן המילים שהמראיין זורק כאשר חיוך ענק מרוח לו על הפרצוף :

קונספירציה...

פוטוסינטזה...

מניפולציה....

אבולוציה....

תורת היחסות....

אמנציפציה....

פציפיסט....

אופורטוניסט...

עמדתי מהצד....הבטתי באוהדים הצעירים (חתך גילאים 17-23 לערך...) כמעט כולם מגמגמים ומצחקקים לנוכח המילים ששמעו זה עתה.

סיננתי למראיין ולצלם "תתבישו לכם" והמשכתי לדרכי כאשר המראיין זורק לעברי "מה קורה איתך...מה אתה כזה רציני ?".

רוצים דוגמא נוספת ?

במשחק ישבתי ביציע 2 בבלומפילד (מה לעשות ? לא זכיתי בהגרלה) בשלב מסויים בוזגלו עשה איזה מהלך וזה שישב מתחתי אמר לזה שלידו "ראית ? המרוקאי חושב שהוא יעשה כאן מה שבא לו...." היושבים לידו צחקו בהסכמה מלאה מבלי להתיחס כלל לאופן ההתבטאות...כן חברים, אנחנו מדינה רוויה סטיגמות וגזענות בין מגזרים ועדות.

אז כן, צודק מישל.

הבעיה היא אצלם וממש לו אצל איציק שלטים.

עזבו אותו במנוחה.
נערך לאחרונה על ידי גיל שגיב ב 15 פברואר 2015, 16:43, נערך 2 פעמים בסך הכל.

סמל אישי של משתמש
maor20094
Title: הדרום מתעורר לחיים

שליחה על ידי maor20094 »

Totti כתב: לא משרתים את אותו אינטרס שמוזכר פה על גבי שלושה עמודים, נקודה.
אי אפשר לתקן את העולם.
לא מבין למה זה אמור להפריע לך, לבן אדם זה עושה טוב ( אולי בגלל כל הפוקוס שהוא מקבל באתרי הספורט ) אז שיהיה לו לבריאות,
הוא עושה בושות לעצמו, ולא לכל המועדון או לעיר, תמיד יהיה סטיגמה על באר שבע. מי שחי בתל אביב, כנראה לא יצא ממנה.
נערך לאחרונה על ידי maor20094 ב 15 פברואר 2015, 18:07, נערך פעם 1 בסך הכל.
תמונה

סמל אישי של משתמש
gate5

שליחה על ידי gate5 »

נכון, איציק שלטים הוא הגורם לזה שחושבים עלינו את מה שחושבים עלינו..ממש הוא הפיתרון לבעיה. אולי נאסור עליו להסתובב במתחם האצטדיון כדי שלא יראו אותו בטעות וגם ניקח לו את המנוי שאוי ואבוי לא יצלמו את השלטים שלו בטלוויזיה. לא מכיר את הבנאדם אישית אבל ראבק זה עושה לו טוב אז שחררו ממנו. הסטיגמות על העיר ועל מי שגר כאן לא צריכות לעניין.. אנחנו חיים כאן ויודעים שיש לנו עיר אדירה שכיף לחיות בה.

סמל אישי של משתמש
סניור
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי סניור »

Totti כתב:סתם משהו פיקנטי למנפנפים בסטודנטים שלומדים בעיר ככאלו שמסתכלים עלינו באופן ששונה מהסטיגמה.

למדתי לתואר ראשון באוניברסיטה העברית ולשני באוניברסיטת תל אביב, זוגתי לשעבר למדה כאן בבן גוריון(בת העיר). הייתי מגיע לארוחות שבת משותפות עם חבריה ללימודים (חלקם לא חברים קרובים) וגיליתי כמה עובדות מאוד מפתיעות ומעציבות-
א. קוראים לנו Natives ומי שלא מבין עד הסוף את המשמעות שיחזור ליבשת אמריקה ויגלה למי הכינוי הזה הודבק.
ב. החברים מהמרכז הרימו גבה למשמע native שלומד בעברית ותהו האם קיבלתי "העדפה מתקנת".
ג. הם גרים בגטאות ולא חשופים לסביבה. באר שבע מבחינתם זה ג"ג מצדה-יהודה לוי עד ויינגיט במערב. אורן בצפון וביאליק בדרום.

ככה מסתכלים עלינו וימשיכו להסתכל. יבואו ל-3-4 שנים " להפריח את השממה", למלא את צו השעה של דוד משדה בוקר ובסופן יחזרו על הרכבת הראשונה לאיזור חיוג 03.

"אנשים חמים הבארשבעיים"...
זה בדיוק המצב גם היום ומי שחושב שלא כך, טועה.
אני, שעדיין לומד בבן גוריון, נתקלתי בזה שוב ושוב, וזו הסיבה המרכזית שבגללה מיציתי והפסקתי עם הארוחות שישי האלה. אני מעדיף ללכת לאכול עם ההורים ה"חמים" שלי ולבלות ועם החברים ה"חמים" שלי ולהסתפק ביחסי חברות לימודיים עם "מפריחי השממה".

סמל אישי של משתמש
dardasmiley

שליחה על ידי dardasmiley »

קודם כל בתור אחד שאת נעוריו העביר באשדוד וחזר ללמוד באוניברסיטה מאהבת העיר בעיקר, אני יכול להעיד שאתם קצת מקצינים, קודם כל הביטוי ילידים, נכון שהןא מתנשא אבל בכל המקרים בהם אני נתקלתי בו הוא נאמר בהומור.
דבר שני להערכתי הלא מבוססת, לפחות 20% מהסטודנטים מתאהבים בעיר ונשארים בה.
דבר שלישי, יש גם מין תחושת ניכור מהעיר לסטודנטים, לא יודע מה גרם למה, אבל יצא לי לא פעם להסתובב בעיר ולחוש את העוינות של "אההה אתם הסטודנטים הצפוניים באים לעשות עלינו סיבוב" ורק אחרי שהוכחתי שאני מדבר באר שבעית ומכיר כל פינה בעיר הגישה התרככה והפכתי ל"אחד משלנו".
דבר רביעי, העיר מתפתחת מאוד ומה שהסטודנטים מכירים זה את ג' ד' והעיר העתיקה. כמו להכיר לתייר את פלורנטין ונווה צדק ולתת לו לחשוב שזו תל אביב כולה. קשה להשתחרר מהסטיגמה כשמה שאתה מכיר זה את זאת שצועקת (ברח לי שמה) בסוסו הכהן, או הקבצנית של תחנה מרכזית.

אני מאמין שהדברים האלה ישתנו ככל שפרויקט צהל בנגב יקרום עור וגידים וככל שיותר חברות היי טק יעברו לעיר.

טוטי אחי, בנוגע לשלטים, יש פה עוד פקטור אמנם משני אבל גם לו יש תפקיד, בסוף כל משחק (בעיקר כשיורדים מחייכים) השחקן שעשו עליו שלט בא לקחת אותו ונראה שהם מתרגשים מזה כל פעם מחדש. ככה מחברים אותם לעיר.. .. ..

שלח תגובה