האח הגדול (הדורבן) והאח הקטן (הקורבן)

כל מה שלא קשור להפועל באר-שבע
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Amit M
Title: South Side

האח הגדול (הדורבן) והאח הקטן (הקורבן)

שליחה על ידי Amit M »

תוך כדי גלישה נתקלתי במייל שנשלח לאחד האנשים (ובטח לעוד לא מעט).. מקווה שיעורר כמה אנשים במדינה הזו...

שלום חברים

אולי חלק מכם יקראו ויחשבו שיש לי מוח מעוות, ולמה אני משווה בין השניים, אבל לפעמים נידמה לי שיוסי בובליל מקבל כל יום יותר פרסום ואהבה ועניין בציבור מאשר 848 יום של גלעד , אני מביט על זה ואני אומר - מדובר על שני אנשים שאחד אח גדול ואחד אח קטן, והכל כל כך הפוך אחד מהשני, אחד צעיר סגור בעזה 848 יום והשני סגור בקושי 70 יום בוילה.

אחד מת לחזור להורים, למשפחה, לחברים, לאזרחות כמו שאר חבריו, ובטח מתפלל שכולנו נוציא אותו מהמקום הרע והאפל שהוא נימצא בו, אביו ואמו תומכים בו ועוברים בכול הארץ לרוחבה ואורכה. האח השני בוגר כבר עבר ממחצית חייו ונימצא סגור בוילה, גם הוא ב"אי שם". יש לו שם בריכה, יש לו אוכל, סיגריות, רופא, חבריה ואפילו בתו איתו.

הגדול לעומת הקטן רוצה רק להישאר בוילה ולהיות סגור 100 ימים. את הגדול אנחנו מכנים הדורבן, ואתה הקטן- הקורבן. את יוסי בובליל דואגים להזכיר לנו 24 שעות ביממה בכול אמצעי תקשורת אפשרי, ואפילו פעם בשבוע אנחנו שולחים סמס שהוא יישאר כי ככה אנחנו "עם אוהב".

לפני כמה ימים ראיתי את התוכנית והיה פרק הדחה, ואז ארז טל אמר שנשלחה כמות סמסים (s.m.s) מטורפת. אני מתאר לעצמי שזה כמה מאות אלפים, ואני שואל את עצמי כמה מאות אלפים יכולים לשלוח סמס, אבל חצי מזה לא יכול להגיע לכיכר רבין...

נכון, גלעד נהפך לשגרה, יוסי נהפך לשיחת הסלון של יום שישי, לשיחה באוטובוס, לכתבות הקטנות בעיתון. אהה וכמעט שכחתי יוסי לא רוצה סתם להישאר בבית, הוא ירוויח מזה מליון שקל... אז אולי זה ישמע לך מוזר גלעד אבל כנראה שלחופש יש מחיר. למאה יום מקבלים מליון שקל, גלעד, אתה מתקרב לאט לאט ל900 יום ואני בטוח שבעד שום סכום שבעולם לא היית מוותר על החופש שלך אפילו ליום אחד אחרי מה שאתה עובר... ובוא נהיה מציאותיים, גם תעבור ... ואני שואל את עצמי ואת אלוהים- מי ישתחרר קודם? יוסי או גלעד?, זה שרוצה להישאר, או זה שרוצה לצאת? ההבדל הקטן... כנראה למעלה בכנסת לא מבינים שהחיים שלך הם לא תוכנית ריאליטי. זה עצוב גלעד, כי עכשיו עומדת להתחלף ממשלה.

ואחרי כל ההקדמה הנ"ל אולי נצליח לשחרר את גלעד שליט בעזרת "הפצצה" של sms-ים למנהל-מגיש התוכנית (אדון אולמרט). אני עדין לא יודע אך אני מתחיל להפיץ את מה שיושב לי בראש ובלב כבר המון זמן, אבל אולי ככה מתחילות מהפכות גדולות.

ובקשה אישית קטנה מכל מי שמקבל את הנ"ל,נא שילחו את זה לכל הנמענים שלכם.
אולי באיזה שהיא דרך זה יעזור במשהו לשיחרורו של גלעד שליט.
אולי ?
:דופק את הראש בקיר:

סמל אישי של משתמש
ניב

Re: האח הגדול (הדורבן) והאח הקטן (הקורבן)

שליחה על ידי ניב »

איכשהו ההדים על המייל הזה הגיעו לכל הארץ

היום אמא שלי שואלת אותי :"קיבלת איזה מייל לגביי האח הגדול והאח הקטן?" והנה עכשיו זה מגיע עליי.

קיימת לזה גם קבוצה בפייסבוק.

ואין ספק שכל מה שנאמר במאמר הזה מדוייק ונכון.
השאלה מה עושים מעבר? סתם לדבר ולבכות על זה לא יוביל אותנו לשום מקום.
מישהו בממשלה שלנו צריך להתעורר ולהבין שכל יום שגלעד בשבי זה פשוט אסון עבורו, אנחנו רוצים לקבל חייל שלם כמו שהוא נלקח מאיתנו ולא לקבל אותו בתוך ארון.
"...לא מחפש לשמוח, לא חושב על תארים,
רק רוצה להיות פה ולשיר שירים..."

סמל אישי של משתמש
RedRock
Title: רקקקקקק ברדה זה מרגש
יצירת קשר:

שליחה על ידי RedRock »

וואו.
דרך חשיבה מדהימה.

ההשוואה מזעזעת אבל לצערינו לא מרתיעה, בעיקר מדכאת.

קטע בהחלט חזק.
סמסים לא יעזרו פה לצערי. יעזור ראש ממשלה אמיץ, חזק ובעל יכולת להזיז דברים.

אולמרט, מעבר ל-לחלק מתנות (לערבים, לרוסים, לאמריקאים, לצרפתים ולמי לא) לא מסוגל לעשות כלום. כואב.

פשוט כואב לראות איך גלעד שליט הופך אט אט לרון ארד 2.

סמל אישי של משתמש
אריק
Title: קרייזי-רד
יצירת קשר:

שליחה על ידי אריק »

גם אני קיבלתי שלשום את המייל הזה. כמה שזה נכון, כואב ועצוב.

סמל אישי של משתמש
הסניגור האדום
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי הסניגור האדום »

ישנה בעיה מוסרית מבלי הקשר ליוסי הדורבן.
שיחרורו של שליט ידרוש שיחרורם של כמה מאות רוצחים שנמצאים בכלא.
לצערי אני מאמין שכאשר מתקיימת פגישה בין ראשי השב"כ לממשלה עולה השאלה
מה המחיר?
וכאן בטח ראשי השב"כ מביעים התנגדות נחרצת לשיחרורם של חלק מאותם האסירים.
וזה מכמה סיבות.
הראשונה. היא בעצם הצטרפות של עוד מאות ואלפי פלשתנאים לאירגוני הטרור.
הפחד מישיבה בכלא הישראלי לא מפחידה.ההבטחה נחטוף חייל ואתם בחוץ תשפיע מאוד
על שיקול דעתם.
השניה. כוחות השב"כ ולא מאגו אלא מדאגה לעם ישראל.חשבתם איזה מאמצים כבירים הם עושים
על מנת לתפוס פצצות מתקתקות?
ועכשיו הולכים לשחררם.איך הם יכולו להמשיך בעבודת הקודש לאחר מצב זה.
המצב מאוד בעייתי.מצד אחד אתה הולך לצבא ויודע שהצבא מחויב להחזיר אותך.
מצד שני המחיר הכבד של השיחרור.
אני לא הייתי מוכן להחליף את אולמרט.

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

הסניגור האדום כתב:ישנה בעיה מוסרית מבלי הקשר ליוסי הדורבן.
שיחרורו של שליט ידרוש שיחרורם של כמה מאות רוצחים שנמצאים בכלא.
לצערי אני מאמין שכאשר מתקיימת פגישה בין ראשי השב"כ לממשלה עולה השאלה
מה המחיר?
וכאן בטח ראשי השב"כ מביעים התנגדות נחרצת לשיחרורם של חלק מאותם האסירים.
וזה מכמה סיבות.
הראשונה. היא בעצם הצטרפות של עוד מאות ואלפי פלשתנאים לאירגוני הטרור.
הפחד מישיבה בכלא הישראלי לא מפחידה.ההבטחה נחטוף חייל ואתם בחוץ תשפיע מאוד
על שיקול דעתם.
השניה. כוחות השב"כ ולא מאגו אלא מדאגה לעם ישראל.חשבתם איזה מאמצים כבירים הם עושים
על מנת לתפוס פצצות מתקתקות?
ועכשיו הולכים לשחררם.איך הם יכולו להמשיך בעבודת הקודש לאחר מצב זה.
המצב מאוד בעייתי.מצד אחד אתה הולך לצבא ויודע שהצבא מחויב להחזיר אותך.
מצד שני המחיר הכבד של השיחרור.
אני לא הייתי מוכן להחליף את אולמרט.

ישנו כלל יהודי עתיק יומין מהמשנה שאומר "אין פודין את השבויין יתר על כדי דמיהן, מפני תיקון העולם".
אע"פ שמצווה גדולה היא פדיון שבויים, ברגע שהמחיר מופרז מדי ויוצר תקדים מסוכן שיתן רוח גבית ויתמרץ חטיפות נוספות מתוך הנחת היסוד שיהיו מוכנים לשלם כל מחיר שבעולם, הרי שהדבר אסור בתכלית האיסור.

ולא לקחנו בחשבון העובדה שמאות, אם לא אלפי חיילים, מסרו את נשמתם ונהרגו על קידוש ה' בשביל להביא את כל אותם מחבלים מאחורי סורג ובריח, וכמו כן את מאות ואלפי המשפחות השכולות שאיבדו יקיריהן בפעולות הטרור שבגינן הם כלואים בישראל. סוגייה ערכית מוסרית כואבת ללא ספק.
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
אימפריה באדום
Title: crazyred

שליחה על ידי אימפריה באדום »

גם לי שלחו אכן עצוב , מה כבר לא נאמר..

סמל אישי של משתמש
RedRock
יצירת קשר:

שליחה על ידי RedRock »

אורי אדום בנשמה כתב:

ישנו כלל יהודי עתיק יומין מהמשנה שאומר "אין פודין את השבויין יתר על כדי דמיהן, מפני תיקון העולם".
אע"פ שמצווה גדולה היא פדיון שבויים, ברגע שהמחיר מופרז מדי ויוצר תקדים מסוכן שיתן רוח גבית ויתמרץ חטיפות נוספות מתוך הנחת היסוד שיהיו מוכנים לשלם כל מחיר שבעולם, הרי שהדבר אסור בתכלית האיסור.

ולא לקחנו בחשבון העובדה שמאות, אם לא אלפי חיילים, מסרו את נשמתם ונהרגו על קידוש ה' בשביל להביא את כל אותם מחבלים מאחורי סורג ובריח, וכמו כן את מאות ואלפי המשפחות השכולות שאיבדו יקיריהן בפעולות הטרור שבגינן הם כלואים בישראל. סוגייה ערכית מוסרית כואבת ללא ספק.
אין על המבצעי חילוץ של פעם...היו ימים.
או שאנחנו הלכנו אחורה, או שהם הלכו יותר מדי קדימה...אבל פעם היינו יודעים טוב מאוד איפה השבוי ונוקטים בצעדים.

בכל מקרה,
אורי ומישל - אני מבין אתכם ויותר מזה, אני באותה דיעה.
אבל צעד חייב להיעשות. יותר נכון, היה חייב להיעשות. להכות בברזל בעודו חם.
יש שתי דרכים:
א. באים ומחזירים להם מאות מחבלים בתמורה (לא מקובל עלי אבל גם זו דרך).
ב. יוצאים למלחמה חסרת פשרות בכל הכח ומבהירים שהדבר לא ישתלם להם בעתיד. וזה אומר ללכת על הכל. שום שחרור כמתנות פרידה, שום אספקה של דלק\מים\חשמל\אוכל, שום מו"מ ואפס סבלנות כלפי מחבלים. יכול להיות שנסבול קצת מלחץ בינלאומי בהתחלה, אבל הלחץ של התושבים בעזה יגרום לאחרון החמאסניקים המזורגגים להבין שלא כדאי להם להמשיך עם זה.
נכון, מסתכנים בלהחזיר גופה, אבל גם ככה הסיכויים לקבל אותו חי לצערינו לא גבוהים במיוחד.
אין ספק שזהו ניתוח יחסית קר אבל זאת חייבת להיות מעלה של ראש ממשלה. לקחת החלטות וללכת איתן. לא לשחק משחקים של "כן משא ומתן ולא משא ומתן" "מאחורי הקלעים ולא מאחורי הקלעים" וכל מיני חארטות כאלה.
החארטות האלה גורמות לכך שמדינה שלמה כבר לא ממש מתייחסת לשליט, והדבר הפך לחלק מהשגרה. כן, יש לנו חייל שבוי. כן, הכל אצלינו כרגיל. כן, אנחנו ממשיכים במדיניות שלנו כאילו לא קרה כלום (והדוגמא הטובה ביותר היא שחרור אסירים כ"מחווה" - כמה שהמילה הזאת מחרפנת אותי).

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

אליק כתב:
אין על המבצעי חילוץ של פעם...היו ימים.
או שאנחנו הלכנו אחורה, או שהם הלכו יותר מדי קדימה...אבל פעם היינו יודעים טוב מאוד איפה השבוי ונוקטים בצעדים.

בכל מקרה,
אורי ומישל - אני מבין אתכם ויותר מזה, אני באותה דיעה.
אבל צעד חייב להיעשות. יותר נכון, היה חייב להיעשות. להכות בברזל בעודו חם.
יש שתי דרכים:
א. באים ומחזירים להם מאות מחבלים בתמורה (לא מקובל עלי אבל גם זו דרך).
ב. יוצאים למלחמה חסרת פשרות בכל הכח ומבהירים שהדבר לא ישתלם להם בעתיד. וזה אומר ללכת על הכל. שום שחרור כמתנות פרידה, שום אספקה של דלק\מים\חשמל\אוכל, שום מו"מ ואפס סבלנות כלפי מחבלים. יכול להיות שנסבול קצת מלחץ בינלאומי בהתחלה, אבל הלחץ של התושבים בעזה יגרום לאחרון החמאסניקים המזורגגים להבין שלא כדאי להם להמשיך עם זה.
נכון, מסתכנים בלהחזיר גופה, אבל גם ככה הסיכויים לקבל אותו חי לצערינו לא גבוהים במיוחד.
אין ספק שזהו ניתוח יחסית קר אבל זאת חייבת להיות מעלה של ראש ממשלה. לקחת החלטות וללכת איתן. לא לשחק משחקים של "כן משא ומתן ולא משא ומתן" "מאחורי הקלעים ולא מאחורי הקלעים" וכל מיני חארטות כאלה.
החארטות האלה גורמות לכך שמדינה שלמה כבר לא ממש מתייחסת לשליט, והדבר הפך לחלק מהשגרה. כן, יש לנו חייל שבוי. כן, הכל אצלינו כרגיל. כן, אנחנו ממשיכים במדיניות שלנו כאילו לא קרה כלום (והדוגמא הטובה ביותר היא שחרור אסירים כ"מחווה" - כמה שהמילה הזאת מחרפנת אותי).

חופשי הם הלכו יותר מדי קדימה. ז"א אנחנו "הולכנו" אותם...
מה לעשות, כל שטח לשליטה עצמית שברוב איוולתנו הענקנו על מגף של כסף לאויבנו מבקשי נפשנו, חוץ מבסיס נסיונות לחסלנו ע"י שיגור פצצות אנושיות, טילים לערי ישראל ומה לא, נהפך גם לבונקר ומקלט, כזה שלהבדיל משנים קודמות גם מבטל לחלוטין את אפשרות אפקט ההפתעה הכ"כ נחוץ בפעילויות חילוץ שבויים, ומעניק להם מרחב התרעה עצום המבטל כל סיכוי לחילוץ השבוי חי, אם בכלל.

ושלא תטעה - למרות שהמודיעין מחבל עזה פחת משמעותית בכמותו ובאיכותו מאז אותו גירוש מגוש קטיף, יודעים גם יודעים את מיקומו המדוייק, רק שלאור האמור לעיל, אין לזה שום משקל.

סמל אישי של משתמש
8red

שליחה על ידי 8red »

פשוט מרגיז!
מצד אחד אומרים שיש איזשהו "קו אדום" שהוא גם אותו כלל יהודי שאורי הזכיר.
מצד שני - האם הכלל הזה לא נישבר ממזמן? האם לא שילמנו במאות מחבלים חיים שדם ילדים יהודים נוטף מידיהם, תמורת גופות בנינו?
האם לא שילמנו את אותו המחיר בשביל להביא חזרה מהשבי את אותו סוחר הסמים הנתעב טננבאום?
הרי ידוע לכל וגם לערבים לצערנו, שישראל וצבא הגנה לישראל איבד את כל המוסריות ושבר כל קוד אתי שנוסח למענו ובראשו - לא להפקיר חיילים בשבי ובטח שלא אזרחים להתקפות של טרור.
והנה דווקא היום אנחנו שומעים שישראל הציעה לשלוח להודו כוחות מיוחדים לעזרה לחילוץ בני הערובה (השם יקום דמם) מבית חב"ד במומבאי - ואני שואל מה עם בן הערובה שלנו שנשלח על ידי אותה מדינה וצבא? למה לא מציעים לשלוח כוחות מיוחדים כדי לחלץ אותו? למה המדינה והצבא לא עושים כלום למען 200 אלף בני ערובה (שגם אני בתוכם) של החמאס בשדרות, אשקלון ועוטף עזה?? למה אין פעולה לחלץ אותם או לפחות לתת להם ולילדיהם מיגון הולם חוץ ממערכת התרעה שלא תמיד יעילה?
לא יודע מה איתכם אבל אני את בני (כשיבוא היום) לא אשלח לצבא ובטח לא לקרבי. מדינה שלא יודעת לעשות הכל כדי להחזיר את החיילים שלה ולא מסוגלת לשמור על האזרחים שלה ורואה בהם סוג ב' - אין לה זכות קיום ובטח שאין לה זכות לדרוש מאיתנו להפקיר את הבנים שלנו בשבילה!
הפועל אני כבר משתגע

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

8red כתב:פשוט מרגיז!
מצד אחד אומרים שיש איזשהו "קו אדום" שהוא גם אותו כלל יהודי שאורי הזכיר.
מצד שני - האם הכלל הזה לא נישבר ממזמן? האם לא שילמנו במאות מחבלים חיים שדם ילדים יהודים נוטף מידיהם, תמורת גופות בנינו?
האם לא שילמנו את אותו המחיר בשביל להביא חזרה מהשבי את אותו סוחר הסמים הנתעב טננבאום?
הרי ידוע לכל וגם לערבים לצערנו, שישראל וצבא הגנה לישראל איבד את כל המוסריות ושבר כל קוד אתי שנוסח למענו ובראשו - לא להפקיר חיילים בשבי ובטח שלא אזרחים להתקפות של טרור.
והנה דווקא היום אנחנו שומעים שישראל הציעה לשלוח להודו כוחות מיוחדים לעזרה לחילוץ בני הערובה (השם יקום דמם) מבית חב"ד במומבאי - ואני שואל מה עם בן הערובה שלנו שנשלח על ידי אותה מדינה וצבא? למה לא מציעים לשלוח כוחות מיוחדים כדי לחלץ אותו? למה המדינה והצבא לא עושים כלום למען 200 אלף בני ערובה (שגם אני בתוכם) של החמאס בשדרות, אשקלון ועוטף עזה?? למה אין פעולה לחלץ אותם או לפחות לתת להם ולילדיהם מיגון הולם חוץ ממערכת התרעה שלא תמיד יעילה?
לא יודע מה איתכם אבל אני את בני (כשיבוא היום) לא אשלח לצבא ובטח לא לקרבי. מדינה שלא יודעת לעשות הכל כדי להחזיר את החיילים שלה ולא מסוגלת לשמור על האזרחים שלה ורואה בהם סוג ב' - אין לה זכות קיום ובטח שאין לה זכות לדרוש מאיתנו להפקיר את הבנים שלנו בשבילה!

ניר,

זה שבעבר הדרג המדיני שגה קשות לא אחת, לא אומר שחייבים להמשיך לטעות לעד. מתישהו חייבים להתפקח.

מה שבאמת לא מוסרי בעליל ומהווה שבירה של כל קוד אתי, זה שחרור מחבלים רוצחים עם דם על הידיים, כאלו ששיכלו אלפי משפחות ואנשי כוחות הביטחון חרפו ואף מסרו נפשם לשימם מאחורי סורג ובריח. כפי שאמרתי קודם, צעד כזה בנוסף גם יתן רוח גבית לארגוני הטרור ויתמרץ חטיפות נוספות.

וזה שיש לנו שבוי משלנו - לא אומר שאסור לגלות סולידריות ולעזור לאחרים. מה לעשות שכרגע אין בכוחנו לשחררו???

סמל אישי של משתמש
8red

שליחה על ידי 8red »

אורי אדום בנשמה כתב:

ניר,

זה שבעבר הדרג המדיני שגה קשות לא אחת, לא אומר שחייבים להמשיך לטעות לעד. מתישהו חייבים להתפקח.

מה שבאמת לא מוסרי בעליל ומהווה שבירה של כל קוד אתי, זה שחרור מחבלים רוצחים עם דם על הידיים, כאלו ששיכלו אלפי משפחות ואנשי כוחות הביטחון חרפו ואף מסרו נפשם לשימם מאחורי סורג ובריח. כפי שאמרתי קודם, צעד כזה בנוסף גם יתן רוח גבית לארגוני הטרור ויתמרץ חטיפות נוספות.

וזה שיש לנו שבוי משלנו - לא אומר שאסור לגלות סולידריות ולעזור לאחרים. מה לעשות שכרגע אין בכוחנו לשחררו???
אורי הטיעון הזה לא תקף.
מחבלים עם דם על הידיים משוחררים תמורת שבויים שלנו מאמצע שנות השמונים (עסקת ג'יבריל שעליה אפשר לקרוא כאן:https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7 ... 7%99%D7%9C).
אתה לא יכול להסתכל בעיניים של הורים של חייל שהמדינה שלחה אותו ולומר להם "המחיר גבוה מידי" כשבאותה נשימה אותם מקבלי החלטות משחררים מחבלים עם דם ילדים על ידיהם בשביל גופות.
כל המשך הסאגה הזאת תוביל לזה שבסוף גלעד יהפוך להיות רון ארד הבא, רק שהפעם מדינת ישראל לא תוכל לומר ש"עשינו כל מה שאפשר כדי לשחרר אותו"
הפועל אני כבר משתגע

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

8red כתב:
אורי הטיעון הזה לא תקף.
מחבלים עם דם על הידיים משוחררים תמורת שבויים שלנו מאמצע שנות השמונים (עסקת ג'יבריל שעליה אפשר לקרוא כאן:https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7 ... 7%99%D7%9C).
אתה לא יכול להסתכל בעיניים של הורים של חייל שהמדינה שלחה אותו ולומר להם "המחיר גבוה מידי" כשבאותה נשימה אותם מקבלי החלטות משחררים מחבלים עם דם ילדים על ידיהם בשביל גופות.
כל המשך הסאגה הזאת תוביל לזה שבסוף גלעד יהפוך להיות רון ארד הבא, רק שהפעם מדינת ישראל לא תוכל לומר ש"עשינו כל מה שאפשר כדי לשחרר אותו"

תקף ועוד איך, ניר.
כפי שאמרתי קודם - זה שהדרג המדיני שגה קשות בעבר ויצר תקדים מסוכן - לא אומר שחייבים להמשיך באותו קו שגוי ומסוכן.

והבעיה בסאגת שליט, היא שהמחיר הנדרש עבורו גבוה עשרת מונים מהמחיר (המופקע כשלעצמו!!) אותו שילמה ישראל לחיזבאללה עבור גופותיהם של אהוד גולדווסר ואלדד רגב הי"ד. כשאתה כותב כל זה, אתה מודע לזה שהמחיר הנדרש הוא כמה מאות, אפילו אלף אנשי חמאס, מתוכם רבים עם דם הידיים???

אתה לא יכול להסתכל להורי חייל אחד בעינים? ולהסתכל בעינים של אלפי משפחות שכולות שכעת רוצחי יקיריהן יצאו לחופשי ויחזרו לביתם כגיבורי מלחמה - אתה כן יכול???

לי נראה שאתה פשוט לא מודע להשלכות של הנושא לטווח הארוך. כי ברגע שאתה משלם מחיר מופקע ויוצר משוואה שחטיפת חיילים משתלמת - אתה מכניס עצמך למערבולת שלא תצא ממנה לעולם. בקצב הזה, עוד כמה חטיפות - וכבר לא לא יהיה לך מה להחזיר...

סמל אישי של משתמש
RedRock
יצירת קשר:

שליחה על ידי RedRock »

אורי,
אז משתמשים באופציה ב', גם אם הברזל לא חם אלא קפא. אין ברירה אחרת.

מה אתה מציע? להמשיך לעשות "כלום"?

לנסות להתיש אותם בהמתנה הזאת? הרי ברור לכולם שמי שיוצא מותש פה אלה אנחנו.

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

אליק כתב:אורי,
אז משתמשים באופציה ב', גם אם הברזל לא חם אלא קפא. אין ברירה אחרת.

מה אתה מציע? להמשיך לעשות "כלום"?

ברור שלא.
ובלי שום קשר לגלעד שליט - אני מאוד בעד מבצע צבאי בעזה, ואני אומר את הדברים כאחד שמשרת כלוחם במילואים. זה דבר שכבר מזמן היה צריך לקרות, גם אם לא היה לנו שם חייל שבוי.

אליק כתב:לנסות להתיש אותם בהמתנה הזאת? הרי ברור לכולם שמי שיוצא מותש פה אלה אנחנו.

ממש לא. ככל שעובר הזמן, חמאס מבין אט אט שאת המחיר אותו דרש בתחילה הוא לא יקבל לעולם ו"מוזיל" בהדרגה את המחיר, ככה שההמתנה כן משתלמת בסופו של דבר...ותתפלא, אבל בשבילם החזקת גלעד שליט, לאורך זמן - מהווה כאב ראש ונטל לא קטן. זה הרי דבר המצריך מהם עירנות, זהירות ודריכות נונסטופ...

שלח תגובה