זרים מול ישראלים

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
yedidel
Title: קרייזי-רד

זרים מול ישראלים

שליחה על ידי yedidel »

ג'ורדי, ההוא ששולט בליגה בשלוש שנים האחרונות, חשף את האידיאלוגיה שלו: לזרים לוקח זמן להתאקלם בארץ, ולכן הוא מעדיף להשקיע בישראלים הכי טובים.
אז בינתיים זה עובד לו בליגה, אבל רואים שבאירופה זה לא שווה כלום.

באופן אישי אני שנים דגלתי בכך שהשחקן הישראלי לא שווה את הסכומים שמשולמים עליו, וקבוצה שתשכיל לשים את הכסף הגדול על הזרים תהיה הרבה יותר חזקה.
עם השנים ורשימת זרים מרשימים כמו מיצ'ל, ריקרדו פררנדש, מראבל וכו' הבנתי שיש דברים בטענות על התאקלמות וזה לא מנייה בטוחה.

אממה, בשנים האחרונות המשכורות של הישראלים רק עולות והרמה לא, ואנחנו רק רואים את הפערים מהליגות האירופאיות מתרחבים.
למשל, לת'ון יש תקציב מאוד דומה לשלנו, אבל שמשווים בין שחקן ישראלי עם שכר של 150,000 דולר לשחקן שוויצרי באותו שכר, די ברור מי יותר טוב.

אנחנו למשל העדפנו בסוף את בן שהר על פני חלוץ זר, למרות שעל פניו היה אפשר בסכום הזה להביא חלוץ זר עם רקורד יותר משובח (ולקחת סיכון התאקלמות), ובלי קשר גם השארנו משבצת זר פנויה.

מה דעתכם? האם עדיף קודם כל להביא 5 זרים תותחים (בעדיפות כאלו ששיחקו כבר במדינות שונות בהצלחה, סטייל פריצה) ולהקיף אותם בישראלים בעלות יותר נמוכה/צעירים, או קודם כל להביא כמה שיותר כוכבים ישראלים?

סמל אישי של משתמש
dor69

Re: זרים מול ישראלים

שליחה על ידי dor69 »

yedidel כתב:ג'ורדי, ההוא ששולט בליגה בשלוש שנים האחרונות, חשף את האידיאלוגיה שלו: לזרים לוקח זמן להתאקלם בארץ, ולכן הוא מעדיף להשקיע בישראלים הכי טובים.
אז בינתיים זה עובד לו בליגה, אבל רואים שבאירופה זה לא שווה כלום.

באופן אישי אני שנים דגלתי בכך שהשחקן הישראלי לא שווה את הסכומים שמשולמים עליו, וקבוצה שתשכיל לשים את הכסף הגדול על הזרים תהיה הרבה יותר חזקה.
עם השנים ורשימת זרים מרשימים כמו מיצ'ל, ריקרדו פררנדש, מראבל וכו' הבנתי שיש דברים בטענות על התאקלמות וזה לא מנייה בטוחה.

אממה, בשנים האחרונות המשכורות של הישראלים רק עולות והרמה לא, ואנחנו רק רואים את הפערים מהליגות האירופאיות מתרחבים.
למשל, לת'ון יש תקציב מאוד דומה לשלנו, אבל שמשווים בין שחקן ישראלי עם שכר של 150,000 דולר לשחקן שוויצרי באותו שכר, די ברור מי יותר טוב.

אנחנו למשל העדפנו בסוף את בן שהר על פני חלוץ זר, למרות שעל פניו היה אפשר בסכום הזה להביא חלוץ זר עם רקורד יותר משובח (ולקחת סיכון התאקלמות), ובלי קשר גם השארנו משבצת זר פנויה.

מה דעתכם? האם עדיף קודם כל להביא 5 זרים תותחים (בעדיפות כאלו ששיחקו כבר במדינות שונות בהצלחה, סטייל פריצה) ולהקיף אותם בישראלים בעלות יותר נמוכה/צעירים, או קודם כל להביא כמה שיותר כוכבים ישראלים?
פעם הייתי אומר לך ישראלים. היום? זריז לבטל את מגבלת הזרים

סמל אישי של משתמש
yedidel

שליחה על ידי yedidel »

dor69 כתב: פעם הייתי אומר לך ישראלים. היום? זריז לבטל את מגבלת הזרים
מה מפריעה מגבלת הזרים אם הקבוצות לא משתמשות בה?

סמל אישי של משתמש
The red one

שליחה על ידי The red one »

מה לבטל את מגבלת הזרים?

זה מה שחסר לנו. שנהפוך להיות קפריסין או משהו בסגנון.

סמל אישי של משתמש
סניור

שליחה על ידי סניור »

כמו שכבר אמרנו בעבר- כל עוד ישנה מגבלה של כמות הזרים מחיר הישראלים ימשיך לעלות בלי שום הצדקה. אם בכדורסל, בזכות החוק הרוסי המטופש, דגן יבזורי שווה 250K ורמת השחקנים או הנבחרת לא עלתה, לא רחוק היום שגם יובל אבידור ידרוש סכום כזה. מה גם שנוכחות של שחקנים מקצוענים שגדלו במקומות אחרים תחייב את הישראלים להשתפר אם הם רוצים לשחק. הרמה רק תעלה והמחירים יתיישרו.

סמל אישי של משתמש
dor69

שליחה על ידי dor69 »

אדום בלב בנשמהההה כתב:מה לבטל את מגבלת הזרים?

זה מה שחסר לנו. שנהפוך להיות קפריסין או משהו בסגנון.
אח שלי אני לא יודע מה אתה רואה אבל אנחנו כבר בדרג הזה של קפריסין. חייבים דחוף להעלות את הרמה של המועדונים כאן והדרך היא:
א. הקטנת הליגה לעשרה מועדונים
ב. ביטול מגבלת הזרים או לפחות הגדלת מספר הזרים

אגב, אני די בטוח שבקפריסין יש מגבלת זרים היא פשוט חברה באיחוד האירופי וכל אזרח האיחוד לא נחשב זר (זה ככה בהרבה ליגות באירופה)

סמל אישי של משתמש
The red one

לא בעד הקטנת הליגה, מהרבה סיבות..עובדה שזה לא צלח בפעם שניסו את זה. 14 יושב בול.

ומה בדיוק הגדלת הזרים תעזור? בזה שזה יוריד את המחיר של השחקן הישראלי? אולי, יש בזה משהו, אבל יש לזה הרבה מאוד חסרונות כי הליגה כבר לא תהיה הליגה הישראלית, לא תהיה זהות, לא יגדלו שחקני בית, רמת הנבחרת שלנו תשאר בתחת (ככה לפחות עוד יש סיכוי שתגדל למרות שזה לא קורה!), שחקנים צעירים לא ירצו מלכתחילה להגיע לכדורגל..אז...מה עשית בזה? לראות 11 על 11 זרים אנחנו רואים בטלוויזיה כל יום כמעט, למה אנחנו צריכים לראות את זה בטרנר?

ולא, אנחנו לא ברמה של קפריסין, שקבוצות מתפרקות שם על ימין ועל שמאל, וסתם זרקתי דוגמא כי אני זוכר מהתקופות שעקבתי אחרי הליגה שכולם שם ברזילאים פורטוגלים וכאלה.

סמל אישי של משתמש
dor69

שליחה על ידי dor69 »

אדום בלב בנשמהההה כתב:לא בעד הקטנת הליגה, מהרבה סיבות..עובדה שזה לא צלח בפעם שניסו את זה. 14 יושב בול.

ומה בדיוק הגדלת הזרים תעזור? בזה שזה יוריד את המחיר של השחקן הישראלי? אולי, יש בזה משהו, אבל יש לזה הרבה מאוד חסרונות כי הליגה כבר לא תהיה הליגה הישראלית, לא תהיה זהות, לא יגדלו שחקני בית, רמת הנבחרת שלנו תשאר בתחת (ככה לפחות עוד יש סיכוי שתגדל למרות שזה לא קורה!), שחקנים צעירים לא ירצו מלכתחילה להגיע לכדורגל..אז...מה עשית בזה? לראות 11 על 11 זרים אנחנו רואים בטלוויזיה כל יום כמעט, למה אנחנו צריכים לראות את זה בטרנר?

ולא, אנחנו לא ברמה של קפריסין, שקבוצות מתפרקות שם על ימין ועל שמאל, וסתם זרקתי דוגמא כי אני זוכר מהתקופות שעקבתי אחרי הליגה שכולם שם ברזילאים פורטוגלים וכאלה.
אם חמישה זרים זה בסדר אז שישה או שבעה לא ישנן כלום.
הקטנת הליגה תגרום לריכוז של שחקנים טובים (יחסית כן?) ב10/12 קבוצות במקום ב14
מה שבטוח, רפורמה חייבת לבוא

סמל אישי של משתמש
Totti

שליחה על ידי Totti »

איבדנו את ההונגרים, הקרואטים, הסרבים, הסובייטים שהיו שחקני כדורגל מחוננים ובעיקר בעלי אופי נוח ומתאקלמים בקלות, במקומם הבאנו ספרדים, מעצמת כדורגל סו קולד, אבל ספקית של שחקנים שבעים ומפונקים שבאים לעשות אקזיט אחרון לפני שהם פורשים לאכול טאפאס בקוסטה ברווה.(יש כמובן חריגים)

במצב הזה, עדיף ציפור אחת בינונית ומקומית ביד על זרים שלא לוקחים את הליגה קדימה, לא תורמים יותר מידי לצעירים והמקומיים סביבם ויש להם תקרת זכוכית מאוד ברורה.

חסרה על פישונט, האמר, שאנדור, שאלוי, מורוז, רוסו..
21.5.16- התיקון[highlight=#FF4040][/highlight]

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

אין לזה תשובה ברורה... אלמנט של הימור
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
The red one

dor69 כתב: אם חמישה זרים זה בסדר אז שישה או שבעה לא ישנן כלום.
הקטנת הליגה תגרום לריכוז של שחקנים טובים (יחסית כן?) ב10/12 קבוצות במקום ב14
מה שבטוח, רפורמה חייבת לבוא
שישה אולי לא ישנה. אבל אתה דיברת כאן על לבטל לגמריי! אתה רוצה להגיד לי שזה בסדר מבחינתך מכבי תל אביב נגד הפםועל באר שבע 11 על 11 זרים ?!

סמל אישי של משתמש
dor69

שליחה על ידי dor69 »

אדום בלב בנשמהההה כתב: שישה אולי לא ישנה. אבל אתה דיברת כאן על לבטל לגמריי! אתה רוצה להגיד לי שזה בסדר מבחינתך מכבי תל אביב נגד הפםועל באר שבע 11 על 11 זרים ?!
השתמשתח במילים לא נכונות, הכוונה הייתה להגדיל את המספר

סמל אישי של משתמש
The red one

זה משהו אחר..5 או 6 לא יעשה הבדל לדעתי...

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

אדום בלב בנשמהההה כתב:לא בעד הקטנת הליגה, מהרבה סיבות..עובדה שזה לא צלח בפעם שניסו את זה. 14 יושב בול.

ואיזו זהות יש עכשיו לליגה?
תעשה לי טובה בעבר כל קבוצה שיחקה עם רוב מובהק של שחקני בית ובלי זרים כלל לא לאט נכנס עניין הזרים וגם שחקני הבית הסמלים מפסיקים להתקיים העידן המודרני מחייב אותנו לחקוב על לשפר והדרך היחידה היא שיפור מהשורש ובמקביל לעלות את מספר הזרים כי מספר הישראלים הטובים מןעט מאוד וזה משפיע על הקבוצות ובסופו של דבר על רמת הכדורגל וגם על השחקן הישראלי שחושב שהוא מסי ויוצא אחריי עונהטובה לקבוצה גדולה ואחריי עונתיים טובות בקבוצה גדןלה יוצא לאירופה.
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

סמל אישי של משתמש
red and white
Title: Almog

שליחה על ידי red and white »

Totti כתב:איבדנו את ההונגרים, הקרואטים, הסרבים, הסובייטים שהיו שחקני כדורגל מחוננים ובעיקר בעלי אופי נוח ומתאקלמים בקלות, במקומם הבאנו ספרדים, מעצמת כדורגל סו קולד, אבל ספקית של שחקנים שבעים ומפונקים שבאים לעשות אקזיט אחרון לפני שהם פורשים לאכול טאפאס בקוסטה ברווה.(יש כמובן חריגים)

במצב הזה, עדיף ציפור אחת בינונית ומקומית ביד על זרים שלא לוקחים את הליגה קדימה, לא תורמים יותר מידי לצעירים והמקומיים סביבם ויש להם תקרת זכוכית מאוד ברורה.

חסרה על פישונט, האמר, שאנדור, שאלוי, מורוז, רוסו..
לא איבדנו את הבלקנים ואומנם איבדנו את הסובייטים וההונגרים אבל במקומם הגיעו הרומנים והספרדים.

שלח תגובה