עונת 2019-2020- ליגת העל, לאומית ושאר ירקות
Re: עונת 2019-2020- ליגת העל, לאומית ושאר ירקות
גם מקרים שאולי נראים דומים, יכולים להיות בקלות שונים מאוד.
אספה לא רק ברח, הוא גם ניסה לטייח ולשבש ראיות. ועוד לא דיברנו על כך שנהג בשכרות. חבל שהצליח להתחמק מהסעיף הזה שהיה מוסיף לו עוד קצת.
אספה לא רק ברח, הוא גם ניסה לטייח ולשבש ראיות. ועוד לא דיברנו על כך שנהג בשכרות. חבל שהצליח להתחמק מהסעיף הזה שהיה מוסיף לו עוד קצת.
אף אחד לא מערער על העונש של אספה ואני בכלל לא נכנס לעניין האתיופי.
יש כאן באופן ברור ומוחלט בית משפט שאם לא היו קוראים לו אספה והעניין לא היה כזה תקשורתי היה מקבל בגג שנה וחצי עם קנס סימלי ושלילה לשנתיים.
מי שלא רואה את זה עיוור לגמרי.
יש כאן באופן ברור ומוחלט בית משפט שאם לא היו קוראים לו אספה והעניין לא היה כזה תקשורתי היה מקבל בגג שנה וחצי עם קנס סימלי ושלילה לשנתיים.
אדום זקן דיבר על עו"ד אשכנזי מסריח והנחתי לפי הריח שהוא מדבר על עו"ד קלגסבלד, שלא הפקיר.dor69 כתב: הפקיר אחי הפקיר. אחרת לא היה על מה להאשים אותו בדין פלילי, התאונה לא באשמתו. אני מדבר על מקרה שהיה בחודשים האחרונים ושמעתי עליו כמה פעמים ברדיו
אני לא מכיר את המקרה שאתה מדבר עליו, יש לך שם?
לפי ויקיפדיה הוא קיבל עונש בהתאם לרף החדש יחסית של העונשים:אדום זקן כתב:אף אחד לא מערער על העונש של אספה ואני בכלל לא נכנס לעניין האתיופי.
אף על פי שהעונש המרבי על הפקרה הוא 7 או 9 שנות מאסר, במשך השנים הסתפקו בתי המשפט בגזירת עונשים של מספר חודשי מאסר עד שנתיים, במקרים בהם ההפקרה הייתה העבירה העיקרית. העלאת רף הענישה הסתמנה בשנת 2010 כאשר השופט גורפינקל פסק שש שנות מאסר על הפקרה בנוסף לעונש חמור ביותר על הריגה. בית המשפט העליון הקל בעונש, וקבע עונש של ארבע שנות מאסר על עבירת ההפקרה תוך שהוא קובע: "יש להניח כי פסק דין זה יהווה נדבך להעלאה הדרגתית של רף הענישה"[3].
אף על פי שהחוק מטיל את חובת העצירה על נהג הרכב בלבד, הרשיעו בתי המשפט נוסעים ברכב בעבירה של סיוע להפקרה, ואלו נדונו לעונשים של עד שנתיים וחצי מאסר[4][5][6].
בשנת 2011 חלה החמרה נוספת ברמת הענישה. שי סימון שדרס למות את מיטל אהרונסון וברח נידון ל-20 שנות מאסר, אך עונשו קוצר בבית המשפט העליון ל-14 שנות מאסר, וטל מור שדרס למות את שניאור חשין (בנו של השופט מישאל חשין) ונמלט נידון ל-12 שנות מאסר, וערעורו בבית המשפט העליון נדחה[7]. באותה שנה הגישו חברי הכנסת זאב בילסקי, דב חנין, זבולון אורלב, אריה ביבי וציפי חוטובלי הצעת תיקון לחוק זכויות נפגעי עבירה המעגן את מעמד נפגעי עבירת הפקרה לאחר תאונה בדיונים על הסדרי טיעון עם העבריינים[8]. ביולי 2011 החליטה הממשלה לתמוך בתיקון זה לחוק[9]. התיקון לחוק אושר בדצמבר 2011[10]
אני לא מתכוון למה שאדום זקן הזכיר.gooner כתב: אדום זקן דיבר על עו"ד אשכנזי מסריח והנחתי לפי הריח שהוא מדבר על עו"ד קלגסבלד, שלא הפקיר.
אני לא מכיר את המקרה שאתה מדבר עליו, יש לך שם?
לא זוכר את השמות שלהם, שמעתי שדיברו על זה ברדיו בחודש האחרון. שני אנשים שדרסו ילד וברחו, בוחני תאונות דרכים קבעו שהתאונה לא באשמת הנהג והייתה בלתי נמנעת והסיפור היה סביב ההפקרה. במסגרת עסקת טיעון הנהג קיבל שנה וקצת וזה שישב לידו קיבל חצי שנה בערך.
שוב אני אומר, מקווה שרף הענישה על פגע וברח יהיה עשר שנים בכלא- זו הריגה לכל דבר ועניין. לי רק חבל לראות את הפערים הקיצוניים בענישה (פי 4 יותר זמן מאסר בפועל בערך) כשככל הידוע לי המקרים כמעט זהים (לא יודע כמה שיבוש הליכי משפט הוסיף לו אבל אני מאמין שהחלק הארי של העונש היה על עצם ההפקרה)
נראה לי שמצאתי, לפוגעים קוראים גמליאל וסנדרוסי, לא כל כך לבנים.dor69 כתב: אני לא מתכוון למה שאדום זקן הזכיר.
לא זוכר את השמות שלהם, שמעתי שדיברו על זה ברדיו בחודש האחרון. שני אנשים שדרסו ילד וברחו, בוחני תאונות דרכים קבעו שהתאונה לא באשמת הנהג והייתה בלתי נמנעת והסיפור היה סביב ההפקרה. במסגרת עסקת טיעון הנהג קיבל שנה וקצת וזה שישב לידו קיבל חצי שנה בערך.
שוב אני אומר, מקווה שרף הענישה על פגע וברח יהיה עשר שנים בכלא- זו הריגה לכל דבר ועניין. לי רק חבל לראות את הפערים הקיצוניים בענישה (פי 4 יותר זמן מאסר בפועל בערך) כשככל הידוע לי המקרים כמעט זהים (לא יודע כמה שיבוש הליכי משפט הוסיף לו אבל אני מאמין שהחלק הארי של העונש היה על עצם ההפקרה)
ההבדל פה הוא כנראה עסקת טיעון, זה כנראה עדיף לנאשם על פני משפט מלא עם עדות שקר.
כשאני אומר שחור אני מתכוון לאתיופי לא למזרחים בכללי. ברור שעסקת הטיעון היא ההבדל אחי, אנשים פה לא משפטנים אבל עדיין מבינים דבר או שניים. השאלה היא למה לטרוח לתת עסקת טיעון לאחד ולשני לא. הרי בשני המקרים יש קייס ברור נגד הנאשמים ואין צורך להגיע לפשרה.gooner כתב: נראה לי שמצאתי, לפוגעים קוראים גמליאל וסנדרוסי, לא כל כך לבנים.
ההבדל פה הוא כנראה עסקת טיעון, זה כנראה עדיף לנאשם על פני משפט מלא עם עדות שקר.
אגב בלי קשר ללבן ושחור, למה בכלל להגיע לעסקת טיעון כשיש לך כל מה שצריך בשביל לתת עונש? לא מובן לי הנורמה הזאת של המערכת להקל ככה בעונשים כשילד נהרג בגלל הפקרה
ברור שנאשם בתיק עם חשיפה ציבורית יקבל עונש כבד יותר. לא חושב שבמקרה הזה זה בגלל שחור או לבן.
העונשים על הפקרת נפגע תאונת דרכים, שהפכה למכת מדינה, הוחמרו מאד. היה עוצר ומזעיק אמבולנס, היה יוצא נקי.
העונשים על הפקרת נפגע תאונת דרכים, שהפכה למכת מדינה, הוחמרו מאד. היה עוצר ומזעיק אמבולנס, היה יוצא נקי.
פורסם בזמנו שגם עם אספה היו דיונים על עסקת טיעון, לפעמים הפערים בין הצדדים גדולים מדי ואין עסקה.dor69 כתב: כשאני אומר שחור אני מתכוון לאתיופי לא למזרחים בכללי. ברור שעסקת הטיעון היא ההבדל אחי, אנשים פה לא משפטנים אבל עדיין מבינים דבר או שניים. השאלה היא למה לטרוח לתת עסקת טיעון לאחד ולשני לא. הרי בשני המקרים יש קייס ברור נגד הנאשמים ואין צורך להגיע לפשרה.
אגב בלי קשר ללבן ושחור, למה בכלל להגיע לעסקת טיעון כשיש לך כל מה שצריך בשביל לתת עונש? לא מובן לי הנורמה הזאת של המערכת להקל ככה בעונשים כשילד נהרג בגלל הפקרה
אם אתה שואל למה להקל, זה כי אף פעם אין בטחון של 100% בהרשעה ובאילו סעיפים, זה תלוי בראיות, באמינות העדים.
מבחינת המדינה יש הגיון במתן הנחה לשם הרשעה וודאית, וזה גם מוריד את עומס התיקים.
קבלת ההחלטות של שחקני ההתקפה של נתניה ואשדוד... אלוהים ישמור. ליגה א'.
בצ'יראי קטסטרופה כבר תקופה. נראה כבוי לגמרי.
כבר בעונה שעברה כשכולם התלהבו ממנו אמרתי בינוני מינוס. על חודשיים טובים ודריבל אחד שהתפלק לו בטרנר עשו ממנו כוכבהפועלעולה כתב:קבלת ההחלטות של שחקני ההתקפה של נתניה ואשדוד... אלוהים ישמור. ליגה א'.
תרגיעו עם הלכלוכים עליו.
שלא יחזור לעצמו דווקא ביום רביעי.
שלא יחזור לעצמו דווקא ביום רביעי.
בארץ אתה לא צריך יותר מזהdor69 כתב: כבר בעונה שעברה כשכולם התלהבו ממנו אמרתי בינוני מינוס. על חודשיים טובים ודריבל אחד שהתפלק לו בטרנר עשו ממנו כוכב
חיפה עושים במכנסיים. לא יכול להיות שהם לא מנצחים משחק כזה אחרי שת"א איבדו נקודות. מצב טוב שכאן נגמרת להם העונה אם הם לא יעשו רכש.
אם אתם שואלים למה האוהדים שלהם כועסים על שחר תסתכלו על החודש האחרון.
כמו שהוא לא עשה רכש אחרי שהעפיל לבתים בצ'מפיונס ב2010 ודי פספס השתלטות מוחלטת על הכדורגל הישראלי, גם פה היו חייבים להגיע שני זרים איכותיים ושוברי שיוויון. מי יודע מתי בפעם הבאה הם ירוצו לאליפות. חבל.
אם אתם שואלים למה האוהדים שלהם כועסים על שחר תסתכלו על החודש האחרון.
כמו שהוא לא עשה רכש אחרי שהעפיל לבתים בצ'מפיונס ב2010 ודי פספס השתלטות מוחלטת על הכדורגל הישראלי, גם פה היו חייבים להגיע שני זרים איכותיים ושוברי שיוויון. מי יודע מתי בפעם הבאה הם ירוצו לאליפות. חבל.
- ForeverRed
חיפה רצה לאליפות בערך כמו שמכבי רצה לבתים באירופה.