הפועל חיפה vs הפועל באר שבע הדיון המרכזי.

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
8red

Re: הפועל חיפה vs הפועל באר שבע הדיון המרכזי.

שליחה על ידי 8red »

אוקיי צפיתי בתקציר רק עכשיו ואכן גארידו את אביתר כשלו בשמירה על אבידור.
אבל איפה היו השלישייה נאסר, דוידזאדה וסוארז שעמדו מול ממן ופשוט נתנו לו להרים את הכדור??
חוץ מזה לטעמי היה משחק סביר יחסית של הקבוצה - והתוצאה הסופית היא תולדה של זה שאין לנו כלים התקפיים מספיק ראויים, בדגש על חלוץ החוד והבונקר שבו בחר טל בנין להציב מולנו במחצית השניה.
הפועל אני כבר משתגע

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

8red כתב:אוקיי צפיתי בתקציר רק עכשיו ואכן גארידו את אביתר כשלו בשמירה על אבידור.
אבל איפה היו השלישייה נאסר, דוידזאדה וסוארז שעמדו מול ממן ופשוט נתנו לו להרים את הכדור??
חוץ מזה לטעמי היה משחק סביר יחסית של הקבוצה - והתוצאה הסופית היא תולדה של זה שאין לנו כלים התקפיים מספיק ראויים, בדגש על חלוץ החוד והבונקר שבו בחר טל בנין להציב מולנו במחצית השניה.
ואני שוב אומר, שיחקנו מול קבוצה ברמה משלנו. העובדה שהיא ירדה לבונקר הייתה צריכה לגרום לנו ללכת על כל הקופה ולהכניס כלים התקפיים נוספים. במקום זה שיחקנו כאילו אנחנו אלה שמובילים בקרב התחתית. מאוד מאכזב.

נקודה למחשבה, למרות שטל בנין מונה לאחר גיא לוי לתפקיד המאמן (גיא לוי מונה במחזור ה8, טל בנין במחזור ה14) בנין צבר 28 נקודות, רק נקודה אחת פחות מגיא לוי (שצבר 29 נקודות ב23 מחזורים).
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

סמל אישי של משתמש
yedidel
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי yedidel »

משה אוחיון כתב: ואני שוב אומר, שיחקנו מול קבוצה ברמה משלנו. העובדה שהיא ירדה לבונקר הייתה צריכה לגרום לנו ללכת על כל הקופה ולהכניס כלים התקפיים נוספים. במקום זה שיחקנו כאילו אנחנו אלה שמובילים בקרב התחתית. מאוד מאכזב.

נקודה למחשבה, למרות שטל בנין מונה לאחר גיא לוי לתפקיד המאמן (גיא לוי מונה במחזור ה8, טל בנין במחזור ה14) בנין צבר 28 נקודות, רק נקודה אחת פחות מגיא לוי (שצבר 29 נקודות ב23 מחזורים).
טל בנין קיבל קבוצה יותר טובה ומאוזנת.
אבל עזוב שטויות, גיא לוי יימדד בסוף העונה אם נישאר (שזה יהיה בזכותו) או לא נישאר (שלא יהיה ניתן להגיד שזה בגלל אחרים ולא תלוי בו).

סמל אישי של משתמש
yedidel
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי yedidel »

משה אוחיון כתב: אני חושב שיותר שחקני התקפה=יותר אופציות התקפיות ויותר אפשרות לכבוש. בשבת ההתקפה שלנו הסתמכה באופן מוחלט על היכולת האישית של נאסר וסבע. אני הייתי מוסיף עוד אופציות התקפיות (לא רק גבאי) למשוואה כדי לנסות לכבוש.
אני חושב שלפעמים הכנסת שחקני התקפה היא לא רק עצם העובדה שהכנסת שחקני התקפה פיזית אלא גם שינוי בחשיבה ועצם העובדה שאתה משדר לשחקנים שאתה הולך על השיווין בכל הכוח.

ביקשת ניתוח מקצועי? בהודעה הקודמת שלי ניתחתי בצורה מעמיקה את האפשרויות שעמדו בפני גיא לוי ואת ההחלטה שלו. בסופו של דבר הוא בחר לא לקחת סיכונים ולא ללכת על השיווין בכל מחיר וככה זה בדיוק נראה כשלמרות העובדה שהיינו חייבים שער הגענו רק להזדמנות אחת כל המחצית השנייה (וגם היא ממבצע אישי של נאסר).
ציון נכשל לגיא גם בניהול המשחק וגם בתוצאה הסופית של המשחק.
יאללה נשחק איתך. רק במקום התסריט האופטימי שלך:
אופציה ב' - גבאי במקום קיסו, שבחון ליד סוארס. אתה מאבד את השליטה במרכז שלוטם נתן (במשחק טוב מאוד), הכדור פחות אצלך = פחות התקפות. בנוסף שבחון יותר רחוק מהשער והקבוצה מעיפה כדורים קדימה לאקסברד וגבאי במקום להניע כדור.
אופציה ג' - ז'ינו במקום קיסו וגבאי במקום שבחון. דובב גבאי נאלץ לרדת אחורה לקחת כדורים מאחר ואין קשר מאחורי החלוץ, מאחר שגבאי הוא לא המוסר המבריק זה מנטרל גם אותו וגם את אקסברד.

מחצית איומה של כדורגל? היה משחק חלש שבהסתכלות על 90 דקות שלטת ברובו. בשורה התחתונה הפסדת בגלל מצב נייח שהם ניצלו טוב, לעומת 3 מצבים נייחים דומים (אחד של נאסר ושתיים של מלכה) שאתה לא ניצלת (אחד קאלה לקח).
אני לא יודע איזה עוד כלים התקפיים יש לנו בסגל. אם כבר הביקורת שלי לגיא לוי זה על ההכנסה של דובב גבאי במקום גארידו שגמרה לנו את האמצע ומאותו רגע הפועל חיפה פתאום התחילה לעבור את החצי. כנראה שאם הוא היה עושה את זה קודם היה לנו אפילו פחות סיכוי לכבוש.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

yedidel כתב:
יאללה נשחק איתך. רק במקום התסריט האופטימי שלך:
אופציה ב' - גבאי במקום קיסו, שבחון ליד סוארס. אתה מאבד את השליטה במרכז שלוטם נתן (במשחק טוב מאוד), הכדור פחות אצלך = פחות התקפות. בנוסף שבחון יותר רחוק מהשער והקבוצה מעיפה כדורים קדימה לאקסברד וגבאי במקום להניע כדור.
אופציה ג' - ז'ינו במקום קיסו וגבאי במקום שבחון. דובב גבאי נאלץ לרדת אחורה לקחת כדורים מאחר ואין קשר מאחורי החלוץ, מאחר שגבאי הוא לא המוסר המבריק זה מנטרל גם אותו וגם את אקסברד.

מחצית איומה של כדורגל? היה משחק חלש שבהסתכלות על 90 דקות שלטת ברובו. בשורה התחתונה הפסדת בגלל מצב נייח שהם ניצלו טוב, לעומת 3 מצבים נייחים דומים (אחד של נאסר ושתיים של מלכה) שאתה לא ניצלת (אחד קאלה לקח).
אני לא יודע איזה עוד כלים התקפיים יש לנו בסגל. אם כבר הביקורת שלי לגיא לוי זה על ההכנסה של דובב גבאי במקום גארידו שגמרה לנו את האמצע ומאותו רגע הפועל חיפה פתאום התחילה לעבור את החצי. כנראה שאם הוא היה עושה את זה קודם היה לנו אפילו פחות סיכוי לכבוש.
גם החילוף של גארידו לא היה מושלם כי זינו קיבל הוראה לרדת אחורה.

אני לא מדבר על המחצית הראשונה. גיא לוי הגיע עם תוכנית משחק מסוימת, עם טקטיקה מסוימת, הפועל חיפה היו טובים יותר, ניצלו את החולשות שלנו, למרות שהיכולת איכזבה אותי, זה הכדורגל. התלונה היחידה שלי (אם כבר) היא בעובדה שקיסו ממשיך לפתוח בהרכב ושעדיין לא עשינו ניסיון של ועקנין כמגן ימני (בשבת ועקנין במילא לא יכול היה לשחק). אבל אלה תלונות כלליות שנוגעות פחות למשחק הספציפי מול הפועל חיפה ויותר לדברים שלדעתי צריך לקרות באופן כללי.

לעומת זאת יש לי הרבה תלונות למחצית השנייה. המחצית הראשונה נגמרה ביתרון להפועל חיפה אבל גם בעובדה שכבשנו שער בדקה קריטית. שער שהחזיר אותנו למגרש ושינה את המומנטום במגרש. זאת הסיבה שטל בנין ירד לבונקר במחצית השנייה וכבר בדקה ה60 הכניס שחקני הגנה במקום שחקני החוד. אנחנו היינו צריכים להגיב בהתאם. אנחנו היינו צריכים לנסות יותר.
שליטה בכדור ובמרכז המגרש היא חשובה כשהיא מביאה להתקפות מסודרות, כשהיא מביאה ללחץ של היריב, כשהיא נעשית באיזורים מסוכנים ומייצרת מצבים. לעומת זאת, כשאנחנו מניעים כדור לאט, כשאנחנו מגיעים לאיזור המסוכן ומאבדים פעם אחר פעם את הכדור כי הפועל חיפה מתגוננת עם 10 שחקנים בעוד אנחנו תוקפים עם 4 במקרה הטוב, אז השליטה בכדור לא תורמת לכלום.
בשורה התחתונה ב45 דקות שבהם היינו צריכים להילחם על החיים שלנו ועל ההישארות בליגת העל הגענו לבעיטה אחת לשער שגם היא לא הגיעה בזכות התקפה מסודרת ובזכות הנעת הכדור אלא בזכות מבצע אישי של נאסר.

אנחנו היינו צריכים לתקוף עם כל מה שיש לנו ולייצר לחץ על השער של הפועל חיפה. האם זה היה מבטיח את השיווין? לא בטוח, אבל לפחות היינו מנסים הכל כדי לכבוש ולא מסתפקים בהפסד מכובד להפועל חיפה.
עדיף לנסות ולהיכשל מאשר לא לנסות בכלל (כשאז לדעתי הכישלון מכעיס הרבה יותר, כי אני לפחות יצאתי עם תחושת החמצה מהמשחק, תחושה שהיינו יכולים לעשות יותר כדי לנסות להשיג את השיווין).

שלח תגובה