אין לנו סקאוט במערכת אתה רוצה ׳מערכת סקאוטינג׳? עזריה הועזב כי המאמן לא רצה בו, וכיום אנליסטים (לא סקאוטים) מחלטרים בתחום. לאן הגענו...למועדונים מעלינו, יש מספר סקאוטים, לנו האחד שהיה איננו. הזיה או בעיקר עצוב, תחליט אתה.Itay כתב: ↑28 יוני 2024, 15:09לחיפה ומכבי שהזרועות שלהן פרוסות בכל מקום אין בכך אינטרס ולכן אני די פסימי שההגדלה שאלונה מציעה אכן תקרה, הם מבחינתם מחזיקים בתקציבים הכי גדולים ובקהלים הכי גדולים ולכן ״נוח״ להם שהשוק יחסית סגור כי תמיד תהיה להם עדיפות אצל השחקנים וכמובן שגם יש להם את האמצעים הכלכליים שלקבוצות אחרות אין.
אין להם שום אינטרס לקדם מהלך שיכול להרים פה את רמת התחרות.
הצעד הזה של אלונה מראה שגם היא מבינה שאין כלום בשוק המקומי וחבל לנבור בו, כל ההשקעה והמשאבים של המועדון חייבים להיות מנותבים לסקאוטינג טוב ושיפור מחלקת הנוער, אין פתרון אחר.
אלונה
Re: אלונה
עופר ניר - דאטה אנליסט ומנהל מערך סקאוטינג.
הבחור התחיל אצלנו כאנליסט לפני שנתיים .
מה זה מערך הסקאוטינג ? שאלה טובה .
כשאת עולה למגרש , הלב פועם והגוף נרגש
לא כתבתי לבנות מערכת סקאוטינג אלא לנתב לשם יותר משאבים, כלומר לעבוד עם יותר חברות חיצוניות,לספק לצוות יותר כלים ועזרים טכנולוגיים, להרחיב את טווח הסקאוטינג...
לומר שהאנליסטים שהצטרפו מחלטרים בקבוצה? אשמח לדעת על סמך מה בדיוק אתה כותב את זה.
בפודקאסט של אורי קופר בו וולפסון התארח הוא סיפר שכיום סקאוטר יכול לסנן עשרות שמות ביום, מקווה שיהיו לכל הצוות החדש את הכלים (ובעיקר הרבה מזל) להנחית פה משהו טוב, כרגע עם המלחמה הנוכחית ועם זו שבדרך הסיכויים לא לטובתנו.
אני גם אוהד יובנטוס. באפריל 21, כשיובנטוס נתנה לפירלו את המושכות וסיימה מקום 4 בעונת אכזבה, אניילי הציע את רעיון הסופרליג, כמעין הזדמנות אחרונה של יובה לחזור לטופ שבטופ דרך שינוי פורמט ולא דרך כדורגל. לא מעט זמן שנתיים אחר כך גם התגלה רעידת אדמה בדמות הלבנת כספים,שמנעה מיובה שנה באירופה והדיחה איתה את כל ההנהלה.
המהלך הזה של הגדלת הזרים, מרגיש לי בטעם דומה כhail mary לפני רעידת אדמה. במקרה של יובה ההנהלה התחלפה ונראה שהולכים לכיוון טוב.
מקווה שאני טועה. נטו תחושה אישית.
המהלך הזה של הגדלת הזרים, מרגיש לי בטעם דומה כhail mary לפני רעידת אדמה. במקרה של יובה ההנהלה התחלפה ונראה שהולכים לכיוון טוב.
מקווה שאני טועה. נטו תחושה אישית.
" תחזיקו עוד כמה דקות בלקרוא מה רשמתי, זה לא הזמן להישבר......"
ממה שאני יודע הוא לא יודע שהוא סקאוט וללא נסיון בתחום ולא עסק בזה מעולם.
מי שצריך עוד סימני שאלה לגבי ההתנהלות המועדון.
נראה שיותר חיפשו קורבנות מאשר ׳לשפר׳, לכאורה.
לחלטר=למנות מישהו ללא נסיון בתחום, שהוא לא מודע לזה ל׳ראש תחום׳ סקאוטינג׳.Itay כתב: ↑29 יוני 2024, 10:23לא כתבתי לבנות מערכת סקאוטינג אלא לנתב לשם יותר משאבים, כלומר לעבוד עם יותר חברות חיצוניות,לספק לצוות יותר כלים ועזרים טכנולוגיים, להרחיב את טווח הסקאוטינג...
לומר שהאנליסטים שהצטרפו מחלטרים בקבוצה? אשמח לדעת על סמך מה בדיוק אתה כותב את זה.
בפודקאסט של אורי קופר בו וולפסון התארח הוא סיפר שכיום סקאוטר יכול לסנן עשרות שמות ביום, מקווה שיהיו לכל הצוות החדש את הכלים (ובעיקר הרבה מזל) להנחית פה משהו טוב, כרגע עם המלחמה הנוכחית ועם זו שבדרך הסיכויים לא לטובתנו.
כרגע לא מנתבים משאבים, מצמצמים משאבים.
אולי לא צריך סקאוטינג, והמאמן יכול לעשות את זה יחד עם הסוכן שלו,
נראה לי שההגדרה שלך למילה סקאוט רחבה מדי.
הוא לא ילך למשחקים בכל מיני ליגות קצה כדי למצוא מועמדים...
גם דודו לא הלך.
הוא כן יקבל מועמדים, יבחן אותם ויעביר המלצה לצוות המקצועי עם החוזקות והחולשות שלהם, כמו שדודו עשה.
אגב, את אותו ניתוח הוא עשה גםמ שנה שעברה לגבי כל המועמדים.
עדיין, מסכים שהיו צריכים להעסיק סקאוט נוסף על חשבון דודו (או שכפיר וולפסון עשה את זה).
רק אהבה תנצח...
אנליסט זה לא סקאוט. אנליסט לא צפה במשחקים, הוא צופה בדוחות. אנליסט לא יודע לנתח רמות קושי של ליגות והמרה לרמת הליגה בישראל. אנליסט לא עומד בקשר עם סוכנים ומסוגל להביא תמונת מצב לגבי ההתכנות של השחקן לרצות להגיע לפני שבכלל שורפים שעות על לצפות בשחקן שהוצע אבל בלי שהשחקן יודע או מוכן בכלל להגיע לישראל. אנליסט לא מדבר עם שחקנים ושחקנים מהליגה שלו/ששיחקו עימו בעבר בשביל לקבל אמת מידה לגבי האופי והמקצוענות של השחקן. סקאוטינג זה להכיר ולעקוב אחרי שחקן שנים ולא ׳לקבל שמות ולהעביר הלאה׳. מה שאתה תיארת או ניסית ׳להחליק׳ זו החלטורה שאני מדבר עליה.nitsande כתב: ↑29 יוני 2024, 19:12נראה לי שההגדרה שלך למילה סקאוט רחבה מדי.
גם דודו לא הלך.
הוא כן יקבל מועמדים, יבחן אותם ויעביר המלצה לצוות המקצועי עם החוזקות והחולשות שלהם, כמו שדודו עשה.
עדיין, מסכים שהיו צריכים להעסיק סקאוט נוסף על חשבון דודו (או שכפיר וולפסון עשה את זה).
יש בור עמוק בהבנת המושג סקאוט מול אנליסט ותחומי האחריות ורמות ההבנה בתחום.
איך שלא תסובב את זה, סימני השאלה מתרבים ואין בכלל ספק שברמת הנסיון ורמת האישים מדובר בשידוד שלילי של מערכות.
החל במאמן וכלה בעמדת הסקאוט שאינה קיימת כיום.
סימני השאלה מתרבים, והעננה סביב העונה הזו נראית אפורה וגדולה מאוד.
לגבי זה שדודו ׳הלך׳ או לא הלך למשחקי ליגות קצה, אומר כך-nitsande כתב: ↑29 יוני 2024, 19:12נראה לי שההגדרה שלך למילה סקאוט רחבה מדי.
גם דודו לא הלך.
יש דברים שרק בחלוף הזמן יוכלו להחשף.
את תרומתו (להבנתי וידיעתי המוגבלת) של דודו עזריה למועדון יעריכו בעבור השנים וכאשר תתגלה התמונה המלאה לגבי מי מחליף את האיש ברוך הכישורים הזה.
להבנתי את התמונה כרגע? ריק מוחלט במקומו, פיגורה מקצועית כמוהו בהבנתו וידענותו לא מחליפים באנשים שהם יומיים בתחום ובטח לא באנליסטים שלא ידעו שהם סקאוט.
דודו איש עם זכויות רבות ומעלות טובות, זהו בלי אבל.sumsum כתב: ↑29 יוני 2024, 20:34לגבי זה שדודו ׳הלך׳ או לא הלך למשחקי ליגות קצה, אומר כך-
יש דברים שרק בחלוף הזמן יוכלו להחשף.
את תרומתו (להבנתי וידיעתי המוגבלת) של דודו עזריה למועדון יעריכו בעבור השנים וכאשר תתגלה התמונה המלאה לגבי מי מחליף את האיש ברוך הכישורים הזה.
להבנתי את התמונה כרגע? ריק מוחלט במקומו, פיגורה מקצועית כמוהו בהבנתו וידענותו לא מחליפים באנשים שהם יומיים בתחום ובטח לא באנליסטים שלא ידעו שהם סקאוט.
אני לא יודע כמה הפונקציה שהוא מילא היא ייחודית לו,
די בטוח שיש עוד אנשים שמסוגלים לעשות את זה.
לדבר עם סוכנים, לגשש אצל שחקנים, לראות משחקים וגם דוחות, פעולות שניתן להניח שאפשר ללמד כל אחד לבצע.
מה תהיה התוצאה? זה כבר תלוי בכישורים והכישרון.
אני רק אומר שלא צריך כדי להאדיר את דודו לגמד אחרים,
אני יכול להגיד לך מידיעה שגם בעונה החולפת הוא (עופר ניר) העביר רשמים על זרים שהגיעו לפה וגם על כאלה שלא.
ורק נדגיש, אם ה"מחלקה" הזאת צומצמה זאת טעות, אם זה רק חילופי משמרות, אני מעדיף לבחון את המהלך אחרי שנראה תוצאות.
רק אהבה תנצח...
לא מנסה להאדיר את דודו, להגיד ׳גם אחרים יכולים לעשות׳ זה קל בוא נביא אנשים מהרחוב לבצע סקאוטינג, למה להתאמץ? כל אחד יכול. ועכשיו ברצינות, מה לגבי הכשרה נכונה, תעודות הסמכה? (תבדוק את ההסמכות של דודו בהזדמנות בתחום ותבין ש-בור זו לא מילה גסה במה שנשאר/ישנו בתחום כיום במועדון). זה שכל אחד יכול לטעון שהוא מבין או יודע לדבר עם סוכנים, בלשון המעטה מגוחך ומעמיד את המועדון באור מאוד שלילי שלא לומר חובבני. אז חזרנו לימים של ׳סוכנים ישלחו קלטות והמאמן יראה׳?nitsande כתב: ↑29 יוני 2024, 22:49דודו איש עם זכויות רבות ומעלות טובות, זהו בלי אבל.
אני לא יודע כמה הפונקציה שהוא מילא היא ייחודית לו,
די בטוח שיש עוד אנשים שמסוגלים לעשות את זה.
לדבר עם סוכנים, לגשש אצל שחקנים, לראות משחקים וגם דוחות, פעולות שניתן להניח שאפשר ללמד כל אחד לבצע.
מה תהיה התוצאה? זה כבר תלוי בכישורים והכישרון.
אני רק אומר שלא צריך כדי להאדיר את דודו לגמד אחרים,
אני יכול להגיד לך מידיעה שגם בעונה החולפת הוא (עופר ניר) העביר רשמים על זרים שהגיעו לפה וגם על כאלה שלא.
ורק נדגיש, אם ה"מחלקה" הזאת צומצמה זאת טעות, אם זה רק חילופי משמרות, אני מעדיף לבחון את המהלך אחרי שנראה תוצאות.
ובהמשך לכך, אנחנו מתנ״ס שלא הודיעו עליו כמתנ״ס ? זה מה שאתה אומר לי על ׳האנליסט׳ שהוא העביר מידע לגבי זרים. הוא הביא את הזרים? המציא אותם יש מאין? שוחח עם סוכנים? מכיר את הליגות השונות נניח בדרא״מ? ליגה שניה בספרד? ליגה ראשונה בפורטוגל? אני חושב שאתה קצת התבלבלת לגבי הרף המקצועני שרוצים ממועדון שמפטר מאמן שמסיים שלוש שנים במקומות 2-3 עם גביע ושלב בתים אירופי כי ׳הוא לא מאמין שאפשר בתנאים האלה להביא אליפות׳, אבל כן מנרמל ׳מקדמים אנליסט במקום סקאוט׳.
זה לא יכול לעבוד, לא עובר צנזורה בלשון העם כיום ובעיקר מנופף בסימני השאלה הרבים שאתה מתעקש ׳להחליק׳.
הביקורת נטו מקצועית. לו הייתה מביאה מישהו שעבד שנים כסקאוט במכבי ת״א ומביאה סקאוט שני ומשדרגת את התחום (לטובתה, לא לטובתי)-היינו מדברים על דודו? דחילאק, תעלה את הרף של מה שאתה מצפה ומנסה לנרמל כאן.
לגבי השורה שהדגשתי, זאת פחות או יותר הדרך שדודו התחיל במועדון, לא?sumsum כתב: ↑30 יוני 2024, 00:50לא מנסה להאדיר את דודו, להגיד ׳גם אחרים יכולים לעשות׳ זה קל בוא נביא אנשים מהרחוב לבצע סקאוטינג, למה להתאמץ? כל אחד יכול. ועכשיו ברצינות, מה לגבי הכשרה נכונה, תעודות הסמכה? (תבדוק את ההסמכות של דודו בהזדמנות בתחום ותבין ש-בור זו לא מילה גסה במה שנשאר/ישנו בתחום כיום במועדון). זה שכל אחד יכול לטעון שהוא מבין או יודע לדבר עם סוכנים, בלשון המעטה מגוחך ומעמיד את המועדון באור מאוד שלילי שלא לומר חובבני. אז חזרנו לימים של ׳סוכנים ישלחו קלטות והמאמן יראה׳?
ובהמשך לכך, אנחנו מתנ״ס שלא הודיעו עליו כמתנ״ס ? זה מה שאתה אומר לי על ׳האנליסט׳ שהוא העביר מידע לגבי זרים. הוא הביא את הזרים? המציא אותם יש מאין? שוחח עם סוכנים? מכיר את הליגות השונות נניח בדרא״מ? ליגה שניה בספרד? ליגה ראשונה בפורטוגל? אני חושב שאתה קצת התבלבלת לגבי הרף המקצועני שרוצים ממועדון שמפטר מאמן שמסיים שלוש שנים במקומות 2-3 עם גביע ושלב בתים אירופי כי ׳הוא לא מאמין שאפשר בתנאים האלה להביא אליפות׳, אבל כן מנרמל ׳מקדמים אנליסט במקום סקאוט׳.
זה לא יכול לעבוד, לא עובר צנזורה בלשון העם כיום ובעיקר מנופף בסימני השאלה הרבים שאתה מתעקש ׳להחליק׳.
הביקורת נטו מקצועית. לו הייתה מביאה מישהו שעבד שנים כסקאוט במכבי ת״א ומביאה סקאוט שני ומשדרגת את התחום (לטובתה, לא לטובתי)-היינו מדברים על דודו? דחילאק, תעלה את הרף של מה שאתה מצפה ומנסה לנרמל כאן.
לגבי יתר הדברים, אתה לגמרי צודק.
אני לא מחזיק מתפקיד הסקאוט כתפקיד בעל דרישות יוצאות דופן ואולי אני טועה.
שוב, לא מתכוון לזלזל בעופר ניר כמוך, אני לא מכיר מספיק.
לא יודע איזה תעודות יש או אין לו,
לא יודע אם הוא הביא את הזרים,
לא יודע אם הוא המציא אותם יש מאין,
לא יודע אם הוא שוחח עם סוכנים,
לא יודע איזה ליגות קצה הוא מכיר.
אני ציינתי כבר שאם ה"מחלקה" הצטמצמה אז אני מצטרף לביקורת, אבל במידה ולא ופשוט הציבו בעל תפקיד במקום בעל תפקיד אני מעדיף לחכות לתוצאות לפני שאני שופט, לטוב ולרע.
רק אהבה תנצח...
- ForeverRed
כפי שכתבת, אנחנו מתנ״ס.sumsum כתב: ↑30 יוני 2024, 00:50לא מנסה להאדיר את דודו, להגיד ׳גם אחרים יכולים לעשות׳ זה קל בוא נביא אנשים מהרחוב לבצע סקאוטינג, למה להתאמץ? כל אחד יכול. ועכשיו ברצינות, מה לגבי הכשרה נכונה, תעודות הסמכה? (תבדוק את ההסמכות של דודו בהזדמנות בתחום ותבין ש-בור זו לא מילה גסה במה שנשאר/ישנו בתחום כיום במועדון). זה שכל אחד יכול לטעון שהוא מבין או יודע לדבר עם סוכנים, בלשון המעטה מגוחך ומעמיד את המועדון באור מאוד שלילי שלא לומר חובבני. אז חזרנו לימים של ׳סוכנים ישלחו קלטות והמאמן יראה׳?
יש כאלה שזה חורה להם ואחרים שינסו לנרמל את זה ולשווק בהסברים והצדקות.
האם מה שהיה נכון ל2012 נכון להיום? זה שהביאו בן אדם בהתחלה כמתנדב ולאחר מכן כאיש מקצוע לאחר שעבר הכשרות והסמכות זה דומה למה שיש היום או זה מתכון להצלחה?nitsande כתב: ↑30 יוני 2024, 08:02לגבי השורה שהדגשתי, זאת פחות או יותר הדרך שדודו התחיל במועדון, לא?
לגבי יתר הדברים, אתה לגמרי צודק.
אני לא מחזיק מתפקיד הסקאוט כתפקיד בעל דרישות יוצאות דופן ואולי אני טועה.
שוב, לא מתכוון לזלזל בעופר ניר כמוך, אני לא מכיר מספיק.
לא יודע איזה תעודות יש או אין לו,
לא יודע אם הוא הביא את הזרים,
לא יודע אם הוא המציא אותם יש מאין,
לא יודע אם הוא שוחח עם סוכנים,
לא יודע איזה ליגות קצה הוא מכיר.
אני ציינתי כבר שאם ה"מחלקה" הצטמצמה אז אני מצטרף לביקורת, אבל במידה ולא ופשוט הציבו בעל תפקיד במקום בעל תפקיד אני מעדיף לחכות לתוצאות לפני שאני שופט, לטוב ולרע.
יקירי, מידיעה אין בעלי נסיון כדודו עזריה בתחום בארץ וכנראה שאין כמותו גם ברמות ההסמכה (לא נעול על זה אבל זה שהסמכותיו עולות על רוב רובו המוחלט של העוסקים בתחום, בוודאות).
לעניין המצב כיום, אחד לא יכול להחליף אותו ולתת אותה מעטפת למועדון שהוא נתן במתכונת הנוכחית ובמצבת בעלי המקצוע במועדון. אז לחלק את התפקיד שלו (נניח, כן?) בין אחרים שכבר עושים דברים אחרים ולא מתמחים בתחום, בלי נסיון ובלי הקשרים ובלי היכולות (ייתכן והמאמן רוצה לעשות את זה לבד וזה פגום ברמות שלא ניתן להסביר) זה התכנות להצלחה? באיזה תסריט? צריך להפנים את המצב ולהביט בראי ולהבין לאיזו עונה אנחנו הולכים.
לטובת המועדון חייבים להביא מספר אנשי סקאוטינג (את דודו איבדנו, לצערי) מוכחים שעבדו בתחום במועדונים לחוצים ויודעים לעשות את העבודה, בעונה שבה ישראלים מליגה לאומית זו הסחורה, התלות בשחקנים הזרים הופכת לקריטית בה בעת שמדובר במדינה במלחמה וכל זר שנמצא ירצה לברוח בהנתן סיטואציה.
מה שאני לא אוהב שבא מאמן חדש, פוסל את כל מי שקיים, ומתחיל הכל מהתחלה.
כשנהיה מועדון מסודר, יהיו X משרות קבועות שממשיכות ומייצבות את המערכת.
חושב שמכבי תל אביב ומכבי חיפה מועדונים, ואנחנו עוד לא...
כשנהיה מועדון מסודר, יהיו X משרות קבועות שממשיכות ומייצבות את המערכת.
חושב שמכבי תל אביב ומכבי חיפה מועדונים, ואנחנו עוד לא...