לא קבוצה בינונית אלא מועדון בינוני

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
אדומתוק

Re: לא קבוצה בינונית אלא מועדון בינוני

שליחה על ידי אדומתוק »

הילה חדד כתב:
איי איי איי...

מעניין שעל אלונה קל לך לומר שלא פעם יש טעויות אך מי שלא עושה לא טועה...

אבל על קלינגר? חס ושלום. הוא הבעיה שלנו. ברור.

חלאס נו, ממך אני מצפה לקצת יותר מר אדומתוק היקר.
קלינגר טעה וטועה במחזורים האחרונים.אבל הייתי מחתים אותו לעוד שנתיים לפחות.כי הוא עושה וטועה ולבסוף יצליח משום שזה מסוג המאמנים שמשנה וישנה מה שלא הולך.כנראה שאם אופיר חיים היה פה אז אלונה הייתה מצויינת עבורך.אלונה לא חסינה מטעויות אך מפה ועד זה ששואפים לבינןניות בהשקעה כזאת????

סמל אישי של משתמש
הילה חדד
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי הילה חדד »

אדומתוק כתב: קלינגר טעה וטועה במחזורים האחרונים.אבל הייתי מחתים אותו לעוד שנתיים לפחות.כי הוא עושה וטועה ולבסוף יצליח משום שזה מסוג המאמנים שמשנה וישנה מה שלא הולך.כנראה שאם אופיר חיים היה פה אז אלונה הייתה מצויינת עבורך.אלונה לא חסינה מטעויות אך מפה ועד זה ששואפים לבינןניות בהשקעה כזאת????
לא שמעת אותי עד עכשיו אומרת מילה אחת לגבי העובדה האם אלונה מצויינת לי או לא ובוא נעזוב את אופיר בצד, שנינו יודעים שזה קצת יותר עמוק מזה.
אפשר לדון שעות האם ההתנהלות שם למרות כל ההשקעה היא ראוייה או לא, העניין הוא שטופיק אחד למעלה יותר יצאת על קלינגר והטעויות שלו, השתלכת בצורה היסטרית אבל לא הייתה שם שום מילה על כך שמותר לטעות ובסוף זה יצליח.
כרגע אתה אומר את זה ושמע, זה פתאום נשמע יותר טוב.
תמונה

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

dana05053 כתב:[/bחבל שכל אחד מרשה לעצמו להגיב ולומר מה שבא לו מבלי לבדוק את העובדות, לצאת בסיסמא שהגברת ברקת שואפת לבינוניות זה הדבר הכי תלוש מהמציאות. ניהול המועדון והפסדים לא עומדים על אותה משקולת חבל שאנחנו תושבי העיר לא באמת יודעים להעריך את אלונה ואת מה שהיא עושה עבור הקבוצה ועבור העיר ב"ש אם היא הייתה חושבת בינוני היא לא הייתה משקיעה כ"כ הרבה מכיסה הפרטי אלא מסתמכת על היום שאחרי .

אני לא אומר שאלונה מרוצה ממה שהיא רואה, גם היא מבינה שהיא חייבת לשנות ולשדרג את הקבוצה.
יש בהחלט מקום אחרי כמעט 4 שנים שאלונה מנהלת את המועדון להציב בפני אלונה ראי כדי לגרום לה לראות את המצב האמיתי של המועדון.
אף אחד כאן לא בא ממקום רע. כולנו אוהדי הפועל באר שבע, כולנו אוהבים את הקבוצה ולכולנו אכפת אחרת לא היינו מנהלים את השיחות כאן על גבי האתר ואחרת לא היינו רודפים אחרי הקבוצה לכל חור בארץ כמו שהשיר אומר...

לא אמרתי שאני רוצה שאלונה תעזוב, ההפך, אין דבר בעולם שאני ארצה יותר מאשר שאלונה תשאר ותמשיך את התהליך שהיא התחילה כאן. אבל אלונה חייבת להסיק מסקנות, אלונה חייבת להבין שבצורת ניהול הנוכחית גם בשנה הבאה נמשיך להתבוסס בבינוניות.

נ.ב
אדומתוק, כשכתבתי "אסור לשאוף מעבר לבינוניות" התכוונתי כמובן לדברייך. עבורך כל דבר מעבר לזינו הוא הישג. אני לא רואה את זה ככה. אלי זינו היה השפל של השפל, משם היה אפשר רק לעלות ועשינו את זה כשאלונה הגיעה. עכשיו הזמן לעשות עוד קפיצת מדרגה.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

סמל אישי של משתמש
8red

שליחה על ידי 8red »

dana05053 כתב:[/bחבל שכל אחד מרשה לעצמו להגיב ולומר מה שבא לו מבלי לבדוק את העובדות, לצאת בסיסמא שהגברת ברקת שואפת לבינוניות זה הדבר הכי תלוש מהמציאות. ניהול המועדון והפסדים לא עומדים על אותה משקולת חבל שאנחנו תושבי העיר לא באמת יודעים להעריך את אלונה ואת מה שהיא עושה עבור הקבוצה ועבור העיר ב"ש אם היא הייתה חושבת בינוני היא לא הייתה משקיעה כ"כ הרבה מכיסה הפרטי אלא מסתמכת על היום שאחרי .

הבעיה שלך ושל עוד כמה חברים זה שאתם עדיין חושבים שאלונה צריכה לנהל אותנו כמו עוד אחד מאותם מקרי צדקה או מהפרוייקטים הקהילתיים שיש לה ניסיון עשיר ומוצלח בניהולם.
אתם פשוט לא מבינים שכדורגל זה עסק תחרותי לכל דבר ועניין ושבעסק כזה, בניגוד לפרוייקטים קהילתיים, העיקר הוא לא רק ההשתתפות וההשקעה אלא היישגיות ושאיפה לתארים ומצויינות.
לצערי, אנחנו מנוהלים כיום כעוד מקרה סעד ויעידו על כך ההתנהלות החובבנית בתחום הרכש, השיווק, האסטרטגיה של המועדון וכו' וכל עוד שאלונה לא תבין שהיא צריכה להביא לפה אנשי מקצוע בתחומים הללו, כדי שיבנו פלטפורמה להישגים ולתארים - לעולם לא נצליח להפוך ל-"מכבי חיפה של הדרום" - שזאת צריכה וחייבת להיות נקודת ההשוואה שלנו ולא הניהול של ההוא מהאולמות.
הפועל אני כבר משתגע

סמל אישי של משתמש
אריק
Title: קרייזי-רד
יצירת קשר:

שליחה על ידי אריק »

8red כתב: הבעיה שלך ושל עוד כמה חברים זה שאתם עדיין חושבים שאלונה צריכה לנהל אותנו כמו עוד אחד מאותם מקרי צדקה או מהפרוייקטים הקהילתיים שיש לה ניסיון עשיר ומוצלח בניהולם.
אתם פשוט לא מבינים שכדורגל זה עסק תחרותי לכל דבר ועניין ושבעסק כזה, בניגוד לפרוייקטים קהילתיים, העיקר הוא לא רק ההשתתפות וההשקעה אלא היישגיות ושאיפה לתארים ומצויינות.
לצערי, אנחנו מנוהלים כיום כעוד מקרה סעד ויעידו על כך ההתנהלות החובבנית בתחום הרכש, השיווק, האסטרטגיה של המועדון וכו' וכל עוד שאלונה לא תבין שהיא צריכה להביא לפה אנשי מקצוע בתחומים הללו, כדי שיבנו פלטפורמה להישגים ולתארים - לעולם לא נצליח להפוך ל-"מכבי חיפה של הדרום" - שזאת צריכה וחייבת להיות נקודת ההשוואה שלנו ולא הניהול של ההוא מהאולמות.
אני מסכים עם הדברים.
ראשית, נפתח ונאמר שאילולא אלונה, כנראה שלא היינו מדברים היום על הפועל באר-שבע בפורום הזה
וחייב לתת לה את כל הכבוד שמגיע לה כי היא לקחה את מה שכל העסקנים בנגב ברחו ממנו.
לגבי ניהול הקבוצה, הבעיה היא שאלונה היא חסרת ניסיון בתחום ניהול חברות, עסקים וארגונים, אלא מגיעה
יותר מתחום ניהול ארגוני הצדקה. בכל המועדונים הגדולים הבעלים מזרים כסף ונותן לבעלי המקצוע (מנכ"ל, שיווק, דובר וכו')
לנהל את המועדון והבעלים מתעסק יותר באסטרטגיה ובהחלטות משמעותיות. לעניות דעתי, אלונה מתפקדת כמנכ"לית,מנהלת
קבוצה ודוברת של המועדון, כלומר מתעסקת יותר מדי בניהול השוטף של הקבוצה ולא נותנת מספיק חופש פעולה לאנשים
שהיא ממנה. תחלופת עובדי המועדון היא גדולה מאוד והסיבה העיקרית (לטענת העוזבים) היא חופש פעולה שנמנע מאותם
עובדים, לכן המצב האופטימלי הוא שאלונה תהיה יותר מלמעלה ותיתן לאנשים בשטח לנהל את המועדון.

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

משה אוחיון כתב:עלינו להודות באמת. לא מדובר בבעיה של מאמן, שחקנים או משחק כזה או אחר, אלא בבבעיה בהתנהלות.
הפועל באר שבע תחת אלונה ברקת שואפת לבינוניות, מתבוססת בבינוניות ומוכיחה את זה בניהול השוטף.
מועדון גדול מתנהל כמו מועדון גדול בכל שבוע ולא רק כשבאה "קבוצה גדולה" או לאחר "ניצחונות גדולים".
התקציב של הפועל באר שבע לא יכולה להקנות לה דריסת רגל אמיתית בצמרת, בטח לא בניהול הנוכחי.
המנכ"ל, איש השיווק ועוד הרבה תפקידים במועדון רואים איש אחרי איש עוזבים את תפקידם בלי להשאיר חותם.
תפקידים רבים אינם מיואשים או מיואשים כולם על ידי אדם אחר.

היום שאלונה קנתה אותנו היה יציאה מגלות לחירות עבורי ועבור רבים אחרים, אבל אין ספק שלאחר כל כך הרבה שנים לא על הגאולה הזאת חלמנו.
הניהול של אלונה הוא מהיום להיום, ללא שום מבט לעתיד וללא שום מחשבה על להפוך את הפועל באר שבע לקבוצה גדולה.
זאת הבעיה הכי גדולה של הפועל באר שבע. כל שאר האנשים בתקופה של אלונה (מאמנים, שחקנים, מנכ"לים, אנשי שיווק) הלכו ובאו, היא כמעט היחידה שנשארה.

אלונה חייבת לעשות שינוי, חייבת להבין שהקהל של הפועל באר שבע לא רוצה ולא מוכן להיות בינוני.
משה אוחיון כתב:אני חושב שהמודל שאנחנו צריכים לשאוף אליו הוא זה של מכבי חיפה.
מי שרומז שהניהול של הפועל באר שבע מתקרב לזה של חיפה טועה ומטעה.
הניהול של הפועל באר שבע השנה הוא חובבני. עוד מנכ"ל פוטר, עוד איש שיווק הלך הביתה, עוד פעם יש אנשים במועדון שממלאים תפקידים של חמישה או שישה אנשים.
איך אפשר לשאוף להיות קבוצת צמרת בניהול כל כך חובבני? כשאדם אחד מחזיק בשישה תפקידים שונים איך הוא יכול להתמודד עם העומס? איך הוא יכול לתכנן מספר חודשים קדימה (לא לדבר על מס' שנים קדימה) שהוא לא יודע האם הוא יצליח בכלל לסיים את כל המשימות שיש לו למחר?

אני גם מאשים את אלונה בחלק מהכישלון המקצועי:
1. אלונה החתימה את בסיט וביסו לפני שהיא החתימה את קלינגר.
בניגוד לשחקנים משנה שעברה בעלי חוזה שפשוט ממשיכים עוד שנה בקבוצה בגלל החוזה, אלונה החתימה את בסיט וביסו למרות שהיא ידעה שהיא מתכוונת להחתים מאמן.
במילים אחרות אלונה ביזבזה לקלינגר שני מקומות של זרים.
ברגע שאלונה עשתה את זה היא העמידה את ההחלטה שלה לביקורת וההחלטה שלה התבררה כלא נכונה.
אני יודע ממקור ראשון שכשקלינגר הגיע לקבוצה הוא ביקש להחתים מגן ימני זר במקום בסיט ואלונה ברקת הטילה וטו כי היא זאת שהביאה את בסיט והיא בונה עליו לשנים ארוכות.
2. אלונה ברקת שיחררה את מאור מליקסון באמצע השנה.
מוצדק או לא מוצדק, בסופו של דבר אי אפשר להתעלם ממכירה של השחקן המרכזי של הפועל באר שבע.
3. הפחד של אלונה להיפגע שוב בשוק העברות.
אחרי שפגעו באלונה עם המחיר של סוארס אלונה מאוד נזהרת.
שריקי, ערפאת, פטי, אלה היו רק חלק מהשמות שקלינגר רצה אבל אלונה לא רצתה לפתוח את הכיס.

אלונה ברקת הצהירה בתחילת השנה שהמטרה היא הפליאוף העליון. גם מחירי הכרטיסים והמנוים הם מהגבוהים בליגה כמו "הקבוצות הגדולות". אם ככה הם פני הדברים אלונה ברקת חייבת להביא שחקני רכש איכותים, אם ככה הם פני הדברים אלונה ברקת חייבת להגדיל את תקציב הקבוצה כדי לתת את האפשרות לקלינגר לבנות קבוצה חזקה יותר.
אני חושב שהמודל שאנחנו צריכים לשאוף אליו הוא זה של מכבי חיפה.
מי שרומז שהניהול של הפועל באר שבע מתקרב לזה של חיפה טועה ומטעה.
הניהול של הפועל באר שבע השנה הוא חובבני. עוד מנכ"ל פוטר, עוד איש שיווק הלך הביתה, עוד פעם יש אנשים במועדון שממלאים תפקידים של חמישה או שישה אנשים.
איך אפשר לשאוף להיות קבוצת צמרת בניהול כל כך חובבני? כשאדם אחד מחזיק בשישה תפקידים שונים איך הוא יכול להתמודד עם העומס? איך הוא יכול לתכנן מספר חודשים קדימה (לא לדבר על מס' שנים קדימה) שהוא לא יודע האם הוא יצליח בכלל לסיים את כל המשימות שיש לו למחר?

אני גם מאשים את אלונה בחלק מהכישלון המקצועי:
1. אלונה החתימה את בסיט וביסו לפני שהיא החתימה את קלינגר.
בניגוד לשחקנים משנה שעברה בעלי חוזה שפשוט ממשיכים עוד שנה בקבוצה בגלל החוזה, אלונה החתימה את בסיט וביסו למרות שהיא ידעה שהיא מתכוונת להחתים מאמן.
במילים אחרות אלונה ביזבזה לקלינגר שני מקומות של זרים.
ברגע שאלונה עשתה את זה היא העמידה את ההחלטה שלה לביקורת וההחלטה שלה התבררה כלא נכונה.
אני יודע ממקור ראשון שכשקלינגר הגיע לקבוצה הוא ביקש להחתים מגן ימני זר במקום בסיט ואלונה ברקת הטילה וטו כי היא זאת שהביאה את בסיט והיא בונה עליו לשנים ארוכות.
2. אלונה ברקת שיחררה את מאור מליקסון באמצע השנה.
מוצדק או לא מוצדק, בסופו של דבר אי אפשר להתעלם ממכירה של השחקן המרכזי של הפועל באר שבע.
3. הפחד של אלונה להיפגע שוב בשוק העברות.
אחרי שפגעו באלונה עם המחיר של סוארס אלונה מאוד נזהרת.
שריקי, ערפאת, פטי, אלה היו רק חלק מהשמות שקלינגר רצה אבל אלונה לא רצתה לפתוח את הכיס.

אלונה ברקת הצהירה בתחילת השנה שהמטרה היא הפליאוף העליון. גם מחירי הכרטיסים והמנוים הם מהגבוהים בליגה כמו "הקבוצות הגדולות". אם ככה הם פני הדברים אלונה ברקת חייבת להביא שחקני רכש איכותים, אם ככה הם פני הדברים אלונה ברקת חייבת להגדיל את תקציב הקבוצה כדי לתת את האפשרות לקלינגר לבנות קבוצה חזקה יותר.
משה אוחיון כתב:במחשבה שנייה, צריך להסתכל על הבעיה בצורה רחבה יותר.
בואו לא נסתכל רק על השנה הנוכחית ועל העובדה שגם השנה הוחלפו הרבה בעלי תפקידים במועדון כמו גרביים.
בואו נראה את כל העונות מאז שאלונה הגיעה:
העונה הראשונה של אלונה בהפועל באר שבע - הרבה כוונות אבל גם הרבה טעויות של מנהלת חדשה הובילו לעונה בינונית ולמקום רביעי בליגה הלאומית.
העונה השנייה של אלונה בהפועל באר שבע - עונה בינונית שהסתיימה בעליית ליגה הרבה בזכות הקביעה של לוזון ש5 עולות יעלו לליגת העל.
העונה השלישית של אלונה בהפועל באר שבע - עוד עונה סופר בינונית שהסתיימה בפליאוף הבינוניות שהוא פליאוף אמצע טבלה.
העונה הרביעית של אלונה בהפועל באר שבע - סוגרים 4 עונות עם אלונה, 4 עונות שמעל כולם יש תחושה של בינוניות, מעל כולם הרגשה אדירה של פספוס וחוסר מיצוי.

לדעתי הבעיה הכי גדולה שלנו היום שאנחנו עדיין עורכים השוואה עם התקופה של אלי זינו. בהשוואה לאלי זינו כמעט כל מנהל הוא מנהל מוצלח. אבל אם נערוך השוואה בין הניהול של אלונה לבין הניהול של שחר למשל, נגלה פערים עצומים.
יש בניהול של אלונה הרבה דברים נכונים, אלונה גם תרמה המון להפועל באר שבע, אבל זה לא אומר שאפשר לסכם את התקופה שלה כטובה או מוצלחת.

הקהל שלנו צמא לתארים, להצלחות, לגאווה. בארבע העונות האחרונות מקור הגאווה היחיד שלנו האוהדים היה העובדה שאלי זינו עזב ושהדברים הבסיסים (משכורות בזמן, תקציב נורמלי) מתקיימים.

מי שבוחן לעומק את ההתנהלות של אלונה ברקת בהפועל באר שבע מגלה לצערי שהיא הבעיה המרכזית היום של הפועל באר שבע.
ברגע שאפשר להגדיר את הניהול כמקסימום בינוני (יש ימים שגם לזה לא מגיעים), אי אפשר לצפות שהקבוצה תהיה מעבר לבינוניות.

לקהל של הפועל באר שבע לא רק מגיע יותר מאביתר אילוז, אוהד כהן, אבי יחיאל, ליאור ז'אן, בסיט ואחרים. לקהל של הפועל באר שבע גם מגיע ניהול טוב יותר.

טרם יבש הדיו מדברים שכתבתי בנידון בפורום אחר, אותם אני מניח לא פספסת, ככה שאתה מבין שעם הכותרת, גם אם לא בצורה אבסלוטית, אני די נוטה להסכים. אממה? שכאשר אתה לא בורר (הגדרה סולידית) בדוגמאות שיחזקו את התיזה שלך, בא נאמר שלחזק אותה - אתה לא. לצד לא מעט טענות נכונות, לא חסרות גם כאלה שוואלה מצטער, לא שוות דיון רציני, וכמו שאמר אדומתוק, יש פה גם אלמנט של כפיות טובה..
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

שלח תגובה