בכר והחבר'ה- צוות לעניין

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
Eelect
Title: קרייזי-רד

Re: בכר והחבר'ה- צוות לעניין

שליחה על ידי Eelect »

Sir Alex Ferguson כתב:הכל שאלה של בשלות.
מי שמאמין בעצמו וחושב צעד קדימה, יעדיף לקבל את הקידום כשיש לנו ניסיון ובשלות.
מי שלא מאמין בעצמו, או חושב מהיום להיום, יקפוץ על הקידום גם כשהוא יודע שאין לו את הבשלות והניסיון בשביל זה.
גם מימר וגם נימני פוטרו על ידי הקבוצות שלהם, ובעצם פגעו בשם שהיה להם כשעזבו אותנו. כעת יסתכלו עליהם לא כאל עוזר מאמן שהיה חלק מההצלחה של באר שבע, אלא כמאמן שנכשל בהפועל כפר סבא/הפועל פתח תקווה.
לכן הקידום המהיר יכול לעלות להם בטווח הרחוק במוניטין, בהצעות עבודה עתידיות ובנקודת הפתיחה שהם יגיעו בעתיד למשא ומתן או ביכולת שלהם לבחור את מקום העבודה הבא שלהם.
לא מסכים.
בכדורגל הישראלי יש כל כך הרבה תחרות על 14 משרות אימון פנויות ששום מאמן צעיר, יאמין בעצמו ככל שיאמין, לא יוותר
על ההזדמנות להיות מאמן ראשי ברגע שהיא תינתן לו.
למאמנים הפחות ידועים אפילו יותר קשה להשיג משרה מאשר למאמנים הגרועים שכבר אימנו כאן כמה וכמה שנים, ולא קידמו שום קבוצה בשיט.
זו לא שאלה של בשלות, זו שאלה של הזדמנות.

סמל אישי של משתמש
אדום זקן

שליחה על ידי אדום זקן »

הבעיה של מימר זה לא הנסיון זו היהירות.
קיבל קצת קומפלימנטים והיה בטוח שהוא מוריניו.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

izguy83 כתב: מסכים שהכל שאלה של בשלות.
בן אדם שמאמין בעצמו, תמיד שם את עצמו בעמדה של בשלות.
זה לא מאיץ החלקיקים בז'נבה.
הוא אימן בהצלחה בעונה שעברה בכפ"ס ולפני 3 עונות בראשל"צ.
אתה לא יכול להצליח לאורך כמה שנים בקבוצות כאלה (אין הרבה דוגמאות של מאמנים שנשארו בקבוצות כאלו יותר משנתיים).
לדעתי דווקא בנה לו שם לא רע בקדנתיה הזו בכפ"ס.
הצליח רק בתחילת הדרך בכפר סבא, תחילת הדרך היא מה שהשאירה אותו בתפקיד כי מאז הרצף שעשה המאזן שלו בכפר סבא הוא על גבול ההישארות/ירידת ליגה ובמקביל כדורגל שלילי מאוד והגנתי מאוד.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

אדום זקן כתב:הבעיה של מימר זה לא הנסיון זו היהירות.
קיבל קצת קומפלימנטים והיה בטוח שהוא מוריניו.
חבר שלי הוא כתב באחד מעיתוני הספורט בכפר סבא ומסקר את הקבוצה, והוא טוען שחוסר הניסיון של מימר בלט מאוד בכל צעד שעשה בקבוצה.
החל מבניית הסגל ועד הבחירה לשחק התקפי דווקא במשחקי החוץ ולהתגונן במשחקי הבית, והרבה מאוד טעויות של חוסר ניסיון.
הדבר היחידי שאהב במימר היה משחק הלחץ בתחילת הדרך, שהזכיר לו את משחק הלחץ שלנו, כלומר משהו שהוא הביא מבכר. אבל זה נעלם בשלב מסוים ואז הוא טוען שנגמרו למימר הרעיונות.

להיות עוזר מאמן של מישהו כמו בכר, לזכות כאן באליפות ואפילו יותר מאחת, זה פותח בקלות דלתות רבות בליגת העל, מימר לא היה חייב לקפוץ על ההזדמנות הראשונה שהייתה לו, אותו הדבר נימני.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

סמל אישי של משתמש
dor69

שליחה על ידי dor69 »

אם כבר הנושא הוקפץ מעניין אותי לדעת מה דעתכם על החלק של בכר בירידה התלולה ביכולת שלנו..

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

dor69 כתב:אם כבר הנושא הוקפץ מעניין אותי לדעת מה דעתכם על החלק של בכר בירידה התלולה ביכולת שלנו..
בהחלט יש לו אשמה.
החזרה הכמעט אוטומטית להרכב שרץ היטב בתחילת העונה, כשזה אומר להוריד את בוזגלו בשביל מליקסון ואת אוחנה בשביל הובאן התבררה כטעות. מומנטום וכושר בכדורגל משתנים בלי הפסקה, ומה שהיה טוב לפני כמה חודשים לא בהכרח נכון עכשיו בכושר הנוכחי של שחקנים X או Y.
היה צריך לחשוב על שילוב של בוזגלו ומליקסון בהרכב ביחד, ובכל מקרה, אם בחרת לפתוח עם מליקסון באגף, אחרי שהובאן היה חלש ויצא מוקדם מהמשחק בול בני יהודה בשביל אוחנה שנכנס ועשה שינוי במשחק, בכר היה צריך להמשיך עם אוחנה מול פתח תקווה ולא לשרוף עוד מחצית+ נוספת עם הובאן אנמי בשביל להכניס את אוחנה ששוב עשה שינוי במשחק.
גם ההתעקשות שטוני יסיים בכל פעם 90 דקות גם כשהוא פחות טוב מלמדת על קיבעון מסוים. גם את טוני אפשר להוציא אם הוא פחות טוב.

סמל אישי של משתמש
Eelect

שליחה על ידי Eelect »

dor69 כתב:אם כבר הנושא הוקפץ מעניין אותי לדעת מה דעתכם על החלק של בכר בירידה התלולה ביכולת שלנו..
שאלה טובה מאוד.

כאוהד של בכר, אני חושב שהוא היה צריך לעשות עבודה טובה יותר ברמה האישית של כל שחקן ושחקן. פחות ברמה הקבוצתית.
לקבוצה היתה צורה די טובה במהלך רוב התקופה הלא טובה שלנו (למעט מול רעננה), מה שכן בלט זה שיותר מדי שחקנים ירדו מרמתם האישית הממוצעת. בכר היה ועדיין צריך, לעשות מן רענון הוראות. להדגיש אינטנסיביות, להדגיש מסירה אקסטרה במקום ללכת עם הראש בקיר (טוני, אוחנה), לשים דגשים על תנועה יעילה יותר בהתקפה של כל שחקן ושחקן.

ברמה הקבוצתית, משחק הלחץ מופיע לפרקים יותר מדי קצרים ואני לא מצליח להבין למה. מול פ"ת למשל שחקנים שלהם קיבלו יותר מדי חופש גם בחצי שלנו. עוד דבר בקשר למשחק התקפה, יותר מדי פעמים אני רואה שחקנים שדורכים אחד לשני על המקום במקום להתפזר כדי לאפשר אופציית מסירה או חיתוך לשער.

ואוסיף עוד דבר, יכול להיות שיש מקום להיות יותר גמיש לשינוי שיטה מול יריבות ספציפיות.
נערך לאחרונה על ידי Eelect ב 23 ינואר 2017, 21:21, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של משתמש
izguy83

שליחה על ידי izguy83 »

Sir Alex Ferguson כתב: הצליח רק בתחילת הדרך בכפר סבא, תחילת הדרך היא מה שהשאירה אותו בתפקיד כי מאז הרצף שעשה המאזן שלו בכפר סבא הוא על גבול ההישארות/ירידת ליגה ובמקביל כדורגל שלילי מאוד והגנתי מאוד.
שוב, לא פשוט להצליח בכפ"ס. גדולים ממנו נכשלו במקומות כאלה. קשטן ירד איתם ליגה. גוטמן ירד עם צפרירים. זה חלק מדרכו של מאמן. לא כל אחד יכול להצליח כמו ברק בכר שאת ההזדמנות הראשונה קיבל בחממה הכי טובה בארץ בזמנו. בלי לחץ של תחתית ובלי לחץ של מועדון גדול.
הדוגמא שהבאת על נמני אגב, לא נכונה. ממה שאני מכיר, במועדון לא רצו להמשיך איתו והפרידה היתה על דעת שני הצדדים.

סמל אישי של משתמש
סניור

שליחה על ידי סניור »

בארץ לא כלכך משלימים עם זה, אבל עוזר מאמן זה מקצוע לכל דבר. גם המאמן הטוב בעולם לא בהכרח יהיה עוזר טוב (פיני גרשון במכבי סל) וגם העוזר הטוב ביותר לא בהכרח יהיה מאמן טוב (מולנסטיין?).
אלו שני מקצועות שחופפים וגם שונים, דורשים סט יכולות שונה בהרבה מקרים ובוודאי שאופי שונה.

סמל אישי של משתמש
dor69

שליחה על ידי dor69 »

אני חושב שכחלק מהשינויים שבכר צריך לעשות אוחנה צריך להיות על המגרש בכל מצב.
נקודה נוספת ששמתי לב אליה היא שמליקסון באגף די תוקע לנו את השטף (מליקסון מטבעו זז לאמצע וכך נוצר מצב שאגף אחד מת ואנחנו קלים יותר לבלימה)
נקודה שלישית שמאוד מאוד מציקה לי היא שאנחנו חייבים חלוץ ברמה גבוהה

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

שליחה על ידי ForeverRed »

dor69 כתב:אני חושב שכחלק מהשינויים שבכר צריך לעשות אוחנה צריך להיות על המגרש בכל מצב.
נקודה נוספת ששמתי לב אליה היא שמליקסון באגף די תוקע לנו את השטף (מליקסון מטבעו זז לאמצע וכך נוצר מצב שאגף אחד מת ואנחנו קלים יותר לבלימה)
נקודה שלישית שמאוד מאוד מציקה לי היא שאנחנו חייבים חלוץ ברמה גבוהה
דווקא ההיצמדות של מליקסון לקו היא שמסרסת אותו ותוקעת את הקבוצה.
זה קורה יותר מדי לאחרונה ואני מתקשה להבין את הסיבה.

סמל אישי של משתמש
dor69

שליחה על ידי dor69 »

ForeverRed כתב: דווקא ההיצמדות של מליקסון לקו היא שמסרסת אותו ותוקעת את הקבוצה.
זה קורה יותר מדי לאחרונה ואני מתקשה להבין את הסיבה.
מליקסון בקו זה לא זה.
אני חושב שחייבים לשחק עם שחקן קו אמיתי אחד לפחות כדי לגוון את המשחק ואת האיומים על השער. לא סתם הכניסה של בוזגלו בשבת הפכה את המומנטום

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

שליחה על ידי ForeverRed »

dor69 כתב: מליקסון בקו זה לא זה.
אני חושב שחייבים לשחק עם שחקן קו אמיתי אחד לפחות כדי לגוון את המשחק ואת האיומים על השער. לא סתם הכניסה של בוזגלו בשבת הפכה את המומנטום
התקשורת יותר מדי משפיעה עליך.
אני שומע הרבה דיבורים כאלה מצד פרשנים שבקושי צופים במשחקי הקבוצה.

נגד בני יהודה מליקסון היה השחקן הכי טוב על המגרש וריחף כמו איילה. לא ראיתי אז שום בעיה בתפקוד שלו.
כנ"ל בשנה שעברה כשבמו רגליו הביא לנו אליפות.

הבעיה לא במליקסון ולא במיקום ההתחלתי שלו על המגרש, אלא בהוראות הטקטיות שהוא מקבל מהמאמן.

כשאוחנה לא משחק וראדי תופס את אחד מאותם ימים חלשים, מליקסון חייב להיכנס הרבה יותר לאמצע ולנהל את המשחק, אחרת השטף נפגע בצורה אנושה, במיוחד נגד קבוצות שלוחצות גבוה.

לא יכול להיות שפליימייקר ברמתו יהיה דומיננטי ל-20 דקות וייעלם לחצי שעה.

סמל אישי של משתמש
dor69

שליחה על ידי dor69 »

ForeverRed כתב: התקשורת יותר מדי משפיעה עליך.
אני שומע הרבה דיבורים כאלה מצד פרשנים שבקושי צופים במשחקי הקבוצה.

נגד בני יהודה מליקסון היה השחקן הכי טוב על המגרש וריחף כמו איילה. לא ראיתי אז שום בעיה בתפקוד שלו.
כנ"ל בשנה שעברה כשבמו רגליו הביא לנו אליפות.

הבעיה לא במליקסון ולא במיקום ההתחלתי שלו על המגרש, אלא בהוראות הטקטיות שהוא מקבל מהמאמן.

כשאוחנה לא משחק וראדי תופס את אחד מאותם ימים חלשים, מליקסון חייב להיכנס הרבה יותר לאמצע ולנהל את המשחק, אחרת השטף נפגע בצורה אנושה, במיוחד נגד קבוצות שלוחצות גבוה.

לא יכול להיות שפליימייקר ברמתו יהיה דומיננטי ל-20 דקות וייעלם לחצי שעה.
העובדות הן שבכל פעם שאנחנו משחקים בלי שחקן קו אמיתי אנחנו הרבה פחות מגוונים והרבה יותר קלים לעצירה ומכאן הכל תלוי באם יש מולנו מי שינצל את זה או לא.
אני לא אומר בואו נזרוק את מליקסון מההרכב אלא שצריך טיפה לשנות פאזה

סמל אישי של משתמש
dardasmiley

שליחה על ידי dardasmiley »

יש קצת קיבעון מהצד של בכר, בדמות בחירת ההרכב, נראה שיש שחקנים שהם באנקר בהרכב לא משנה מה. זה מוציא מהם את הרעב ואת הרצון להוכיח ומצד שני די משבית הרצון של הספסל לטרוף את הדשא. יש מקום לספסל קצת את אוגו, וואקמה, שהר, והובאן, יש מקום לשתף יותר את וובה, אוחנה וגאדיר (לא חייב שהכל יקרה במכה, אז זה כבר הופך למהפכה).

משחק הלחץ שאפיין אותנו בחצי הראשון של העונה כמעט ולא קיים וככה גם חילופי המקומות והמערכים תוך כדי משחק, אנחנו לא מפתיעים את היריבות, מה שפעם בכר היה עושה בשוטף תוך כדי משחק והיה מקנה לנו רבע שעה של יתרון עד שהיריבה מבינה מה קרה ואיך עומדים מול זה.

בכללי אני מקבל בשבועות האחרונים מן תחושה שהמערכת הולכת על ביצים, לא רוצים לשנות או להעיר כדי לא "לייצר לחץ", ואז נראית מן שאננות מוזרה כזו שמשדרת אנחנו הפועל באר שבע הגדולה והגול שלנו יגיע בכל מקרה. זה טוב ולא טוב, זה טוב כי זה משדר לשחקנים סבלנות, זה לא טוב כי הסבלנות לפעמים הופכת לשובע.

ועם כל זאת, אין לי בכלל ספק שבכר הוא האיש הנכון לשים לב לדברים ולתקן אותם תוך כדי תנועה כדי שנצא חזקים הרבה יותר לקראת הישורת האחרונה של העונה.

הגיעה העת להחזיר את המומנטום לצד שלנו.

שלח תגובה