המצב הביטחוני

כל מה שלא קשור להפועל באר-שבע
סמל אישי של משתמש
שיש
Title: קרייזי-רד

Re: המצב הביטחוני

שליחה על ידי שיש »

oranu כתב: הדרום כישלון טוטאלי כי ההתנתקות הביאה אותנו למצב בלתי נסבל במלחמת התשה מול ארגון טרור שמסתתר מאחורי אוכלוסייה אזרחית.
והיא אפשרה לארגון טרור הזה להתקרב עוד יותר, להגדיל את הרדיוס ולבסס את תפיסתם בשטח.

לגבי מנהיגי השמאל שהיו בעד ההתנתקות -
הציגו את מה שביבי אמר כהפחדה חסרת קשר למציאות כאילו הוא פנטזיונר שלא מחובר למציאות, סתם לדוגמא תריץ חיפוש על דברי שמעון פרס ז"ל על ההתנתקות ותבין, יש עוד המון דוגמאות כאלה (כל מנהיגי השמאל באותם ימים).

ביבי לעומתם התפטר מהממשלה בעקבות המהלך הזה וצפה בדיוק את מה שיקרה שנים אחר כך והתריע על כך.
ומאז ההתנתקות מה?
וביבי גם אמר פעם כשהוא היה באופוזיציה שהוא ימוטט את שלטון החמאס , מוטט?

סמל אישי של משתמש
oranu

שליחה על ידי oranu »

דר - האמרה שלך לא מוסיפה כלום לדיון כי אי אפשר באמת לדון על משהו שלא קרה, אפשר לדון על משהו שקרה ועל תוצאותיו ההרסניות שמנהיגי הימין "המשיחיים" וה"מפחידים" צפו מראש ומנהיגי השמאל קראו להם בשמות גנאי ושלל תיאורים פומפוזיוניים וההיסטוריה כבר נכתבה ואי אפשר לשנות את האמת.

ידידאל - אני לא זוקף לזכותו את ההתנגדות להתנתקות אבל גם לא זוקף כנגדו את ההצבעה בעד, בשורה בתחתונה הוא לא הוביל את המהלך מצד אחד וגם לא את ההתנגדות מצד שני, במילים הוא התבטא באופן מאוד ברור נגד התכנית וצפה באופן מדויק להפליא כיצד זה ישפיע על יישובי הדרום, אני מציג את הטיעון הזה כשאנשים מציגים את ביבי כאילו היה מתומכי ומובילי ההתנתקות, אז זהו שזה לא נכון וחשוב להגיד את זה.

שיש - לא הוא לא מוטט את שלטון החמאס, הוא לא קיים כל הבטחה שהבטיח, אתה מכיר פוליטיקאי שכן? אני מודד את ביצועיו של נתניהו יחסית לקודמיו בתפקיד, יחסית לתקופות קודמות במדינה ואני רואה תוצאות טובות מאוד.
לא מושלמות, אבל טובות מאוד הן מדינית, הן כלכלית והן בטחונית.
אם תרצה לנתח את זה יותר לעומק אשמח, מבטיח לך שבשלושת הנושאים הוא יותר טוב מרבין, ברק, שרון ואולמרט (בעובדות ונתונים לא במה שהתקשורת אומרת).

סמל אישי של משתמש
CrazyRed7
Title: קרייזי-רד7

שליחה על ידי CrazyRed7 »

מתי ביבי אמר שימוטט את שלטון החמאס?לא זכור לי משהו כזה. זה ליברמן הבטיח את זה.
חוץ מזה מדובר בסיסמא נחמדה לא יותר מזה. למוטט את שלטון החמאס זה אומר עשרות חיילים הרוגים, כיבוש עזה ושליטה צבאית שבעיקר אומרת שאנחנו אלה שנצטרך להתמודד עם הבעיה שנקראת 2.5 מיליון עזתים.

סמל אישי של משתמש
The red one

שליחה על ידי The red one »

מזכירים לו את האמירה הזו כל כך הרבה, איך לא נתקלת?
https://youtu.be/WPsVHogYrCQ" onclick="window.open(this.href);return false;

סמל אישי של משתמש
CrazyRed7
Title: קרייזי-רד7

שליחה על ידי CrazyRed7 »

יש עוד חוץ מסרטון בחירות מלפני עשור?
בכל אופן כתבתי שזה סתם סיסמא. גם פוטין כראש ממשלה לא ילך על מהלך שכזה.

סמל אישי של משתמש
The red one

לא נכנסתי לדיון הגדול, בגדול נוטה להסכים איתך על סמך תגובתך האחרונה, אבל שאלת

סמל אישי של משתמש
שיש

שליחה על ידי שיש »

oranu כתב:דר - האמרה שלך לא מוסיפה כלום לדיון כי אי אפשר באמת לדון על משהו שלא קרה, אפשר לדון על משהו שקרה ועל תוצאותיו ההרסניות שמנהיגי הימין "המשיחיים" וה"מפחידים" צפו מראש ומנהיגי השמאל קראו להם בשמות גנאי ושלל תיאורים פומפוזיוניים וההיסטוריה כבר נכתבה ואי אפשר לשנות את האמת.

ידידאל - אני לא זוקף לזכותו את ההתנגדות להתנתקות אבל גם לא זוקף כנגדו את ההצבעה בעד, בשורה בתחתונה הוא לא הוביל את המהלך מצד אחד וגם לא את ההתנגדות מצד שני, במילים הוא התבטא באופן מאוד ברור נגד התכנית וצפה באופן מדויק להפליא כיצד זה ישפיע על יישובי הדרום, אני מציג את הטיעון הזה כשאנשים מציגים את ביבי כאילו היה מתומכי ומובילי ההתנתקות, אז זהו שזה לא נכון וחשוב להגיד את זה.

שיש - לא הוא לא מוטט את שלטון החמאס, הוא לא קיים כל הבטחה שהבטיח, אתה מכיר פוליטיקאי שכן? אני מודד את ביצועיו של נתניהו יחסית לקודמיו בתפקיד, יחסית לתקופות קודמות במדינה ואני רואה תוצאות טובות מאוד.
לא מושלמות, אבל טובות מאוד הן מדינית, הן כלכלית והן בטחונית.
אם תרצה לנתח את זה יותר לעומק אשמח, מבטיח לך שבשלושת הנושאים הוא יותר טוב מרבין, ברק, שרון ואולמרט (בעובדות ונתונים לא במה שהתקשורת אומרת).
בגלל זה אני לא מאמין להם בעניין הבטחון ואני לא באמת חושב שמישהו יכול למוטט את שלטון החמאס ואני לא זוקף לרעתו את האמירה הזאת כי כל פוליטיקאי באופוזיציה מקשקש קישקושים.
ואולי אני באמת לא יודע הכל אבל נראה שהבטחון בעוטף כן מדרדר ואני מצפה ממנו שימצא פתרון יצירתי כדי לעצור את העניין הזה כי מה שקורה שם פשוט בלתי אפשרי.
אי אפשר להמשיך לשבת על הגדר ולהגיב כל פעם למה שהם עושים.
אני לא מסוגל להסתכל לתושבי העוטף בעיניים ולהגיד בבטחון שהמצב טוב יותר או גרוע פחות.
כואב עליהם.

סמל אישי של משתמש
MikiRed

שליחה על ידי MikiRed »

קל מאד למוטט את שלטון החמאס. פקודה לצהל וזה יקרה. אם אולמרט היה ראש הממשלה היינו כבר בשתי מלחמות.
השאלה מה קורה כשממוטטים את שלטון החמאס, לזה כרגע אין תשובה אופטימלית.
הדם של כולנו חם כשיש אירוע, אבל כשאני מתקרר אני שמח שלראש הממשלה שלי אין דם חם. שלא יהיו אשליות, אנחנו קרובים למבצע צבאי מלא או חלקי, אבל כל עוד ניתן להמנע, עדיף.
כמובן שגם יריבי ראש הממשלה מחזיקים באותה דיעה, אל תתרשמו מהאבו עלי שהם מציגים.

סמל אישי של משתמש
oranu

שליחה על ידי oranu »

שיש כתב: בגלל זה אני לא מאמין להם בעניין הבטחון ואני לא באמת חושב שמישהו יכול למוטט את שלטון החמאס ואני לא זוקף לרעתו את האמירה הזאת כי כל פוליטיקאי באופוזיציה מקשקש קישקושים.
ואולי אני באמת לא יודע הכל אבל נראה שהבטחון בעוטף כן מדרדר ואני מצפה ממנו שימצא פתרון יצירתי כדי לעצור את העניין הזה כי מה שקורה שם פשוט בלתי אפשרי.
אי אפשר להמשיך לשבת על הגדר ולהגיב כל פעם למה שהם עושים.
אני לא מסוגל להסתכל לתושבי העוטף בעיניים ולהגיד בבטחון שהמצב טוב יותר או גרוע פחות.
כואב עליהם.
מבין לליבך ולליבם של תושבי העוטף, אי אפשר לחיות ככה וצריכים למצוא פתרון אבל לצערי אנחנו באמת מתמודדים עם סיטואציה כמעט בלתי אפשרית.
לחץ מהאו"ם מחד להרגעה, מצד שני לחץ מבית להסלמה אחרי כל ירי לכיוון (ובצדק).
כל זה כשאנחנו מתמודדים מול ארגון טרור רצחני שחרט על דגלו להשמיד את מדינת ישראל ומסרב להכיר בקיומה ומתחבא מאחורי אוכלוסייה אזרחית שהיא הקורבן הכי קשה של הסיטואציה.
הם ניסו להפגין נגד ההתנהלות של חמאס ונרצחו אחד אחרי השני כמו ברווזים.
השאלה היא מה יקרה ביום שאחרי חמאס?

הרי לצאת לפעולה כזאת יגרור אובדן גדול מאוד לעם ישראל ואם לא ימצא פתרון קבע אחרי פעולה כזאת אין שום טעם לצאת אליה.
ובלי פרטנר אמיתי שישלוט בעזה ביום שאחרי חמאס אין שום סיבה להיכנס לזה.
אני כן חושב שצריכים להחזיר את כח ההרתעה ולהפסיק להגיב אלא להתחיל ליזום, מקווה שביבי יבין שהגישה המפויסת לא עובדת וצריך לשנות תקליט.
הלוואי והיו לי פתרונות יותר טובים להציע אבל אין לי לצערי.

סמל אישי של משתמש
The red one

ובזמן שאתם מדברים על תושבי העוטף, אזור השרון מתעורר לאזעקה ב-5 בבוקר
החבל לקראת מבצע נמתח דק דק, הוא אוטוטו נקרע..

סמל אישי של משתמש
hb7

שליחה על ידי hb7 »

פשששש איזה טווח הם פיתחו

סמל אישי של משתמש
שיש

שליחה על ידי שיש »

ובול פגיעה....מעניין אם גם הפעם בטעות...
לגבי מבצע לא מבצע ומי יבוא אחרי זה משנה? לא באמת שווה להוריד ראשים של חמאס? אני חושב שכן, החברה בשטח כבר יכנעו לבד

סמל אישי של משתמש
yossi

שליחה על ידי yossi »

התגובות המצדדות בשמירה על איפוק רק מראות שאין באמת הבדל מהותי בין ימין לשמאל.
ברור שאם גנץ או הרצוג היו מגיבים בכזו אוזלת יד לטרור של חמאס, אז הימין היה רומס אותם במקום לנפק כל פעם הסברים, אבל נעזוב את זה בצד.

תצביעו לפי חברתי-כלכלי, זה משפיע עלינו הרבה הרבה יותר.

סמל אישי של משתמש
simply-red

שליחה על ידי simply-red »

MikiRed כתב:קל מאד למוטט את שלטון החמאס. פקודה לצהל וזה יקרה. אם אולמרט היה ראש הממשלה היינו כבר בשתי מלחמות.
השאלה מה קורה כשממוטטים את שלטון החמאס, לזה כרגע אין תשובה אופטימלית.
הדם של כולנו חם כשיש אירוע, אבל כשאני מתקרר אני שמח שלראש הממשלה שלי אין דם חם. שלא יהיו אשליות, אנחנו קרובים למבצע צבאי מלא או חלקי, אבל כל עוד ניתן להמנע, עדיף.
כמובן שגם יריבי ראש הממשלה מחזיקים באותה דיעה, אל תתרשמו מהאבו עלי שהם מציגים.
מפיל את החמאס, מכניס את מצרים או איזה כוח בינלאומי, משקם ומייצב את הרצועה ולאחר מכן עורך בחירות, שערביי עזה יבחרו להם הנהגה בצורה דמוקרטית.

סמל אישי של משתמש
The red one

למה שמצרים או איזה כוח בינלאומי ירצה להכנס לשם?

שלח תגובה