בחירות 2019

כל מה שלא קשור להפועל באר-שבע
סמל אישי של משתמש
oranu
Title: קרייזי-רד

Re: בחירות 2019

שליחה על ידי oranu »

אריאל2 כתב: אחי אני לא יודע על מה אתה מדבר.
א. לא כפיתי את דעתי על אף אחד וגם אין לי יכולת או רצון לעשות זאת.
לא זכור לי שטענתי שהדברים שלי הם אמת מוחלטת. להבדיל מטענות אחרות שהועלו כאן, אני סבור שיש לי יכולת להוכיח אותם.
לא טענתי שיש לי טאבו על האמת או על דרך המחשבה שלך. לא ברור לי איך זה אפשרי בכלל.
ב. אתה רוצה עובדות? עובדה היא שכתבת שלא אכפת לך שביבי נהנתן ונרקסיסט כל עוד הוא מייצג את דעותייך (זה לא ציטוט מילה במילה).
עובדה שאדום זקן בטוח שאותם אנשים (בערך, היועץ הוא מינוי חדש מטעם נתניהו) שהעמידו את אולמרט לדין תופרים תיק לנתניהו רק כי הוא נתניהו. את זה הוא כתב, לא אני.
העובדות הן שמערכת הבריאות במצב כושל. אם אתה רוצה הוכחה לך למיון בסורוקה או שאשלח לך כתבות.
העובדות הן שבפריפריה חיים פחות מאשר במרכז בשל מערכת בריאות פחות טובה.
העובדות הן שהדרום נשרף כל הקיץ שעבר.
העובדות הן שאחת לשבוע עד אחת לחודש בערך יורים רקטות, מפריחים בלוני נפץ או מנסים לדקור אזרחים.
העובדות הן שהפערים הכלכליים בחברה גדלים. את זה אומר הoecd. זה מופיע גם בישראל היום, בוודאי לא עיתון שמתנגד לנתניהו.
העובדות הן שהפשע משתולל. מלחמות עבריינים לצד פשיעה שנקרא לה מטעמי נימוס מגזרית. אתה גר בדרום, אני בטוח שאתה מבין על מה אני מדבר.
העובדות שמצב החינוך, בעיקר במגזר החרדי ובמגזר הערבי, אך לא רק שם לא טוב בלשון המעטה. גם על זה כתבו מספיק ואשמח לחלוק איתך קישורים והיכרות אישית שלי עם הנושא.
העובדות הן שנתניהו עשה המון דברים טובים למען המדינה. בעיקר בקשרי החוץ אבל לא רק. הדברים האלו גורמים להרבה אנשים להצביע לו.
העובדות הן שלא צריך כסף כדי לשחד אדם.
העובדות הן שאולמרט היה מושחת וישב בכלא.
העובדות הן שיש במערכת המשפט הרבה חוליים שיש לתקן, אבל לא ראוי שראש ממשלה יתקוף את כלל המערכות השלטוניות בשל שרידותו הפוליטית.
העובדות הן שמי שחולק על דעתי הפוליטית אינו כבשה.
העובדות הן שכבר יותר מעשור מפקפקים בנאמנות של מצביעי השמאל למדינה וזאת בשל הסתה בלתי פוסקת נגדם.
העובדות הן שנתניהו כבר שנים ראש ממשלה של כל העם אך ככזה הוא אינו אומר דברים מאחדים אלא דברים מפלגים.פעם אחרי פעם.

יכלתי לפרט עוד אבל אין טעם. בסוף מי שתומך בנתניהו כנראה שלא ישנה את דעתו בשל כתבי האישום.
ואחרון, את הביקורת הכללית שלך אפשר להפנות, ובצדק, כלפיך. אתה קורא לדברים שלי סיסמאות בצורה הקרובה למזלזלת ומאשים אותי בטענות שווא חסרות ביסוס. למה?
כי אני לא משתלח? כי אני משתדל להיות רהוט? כי אני לא אמוציונלי? כי אתה סבור ששמאלנים מבסיסם מתנשאים על מצביעי הימין ומשליך את זה עלי? כי אני סבור שהרבה אנשים, גם בימין,מצביעים מהרגש? כי אני מצפה לטוהר מידות מאנשי השלטון?
אז בכבוד, דבר איתי עובדות בצורה מכבדת ובלי שיפוט מוקדם. ואם תרצה בירה, עלי.
כתבתי הודעה ארוכה רצח ופשוט החלטתי לעצור.
כמעט לכל נתון שהצגת פה יש לי נתון נגדי יותר חזק, ועל כל חיסרון שתעלה בדיון ותוכיח יש לי להציג לך יתרון.
בסופו של דבר זה תלוי במשקפת שדרכה אתה מסתכל ואנחנו מסתכלים במשקפות שונות.

שורה תחתונה - נשב על בירה בכיף אבל את הדיון הזה אני לא מנהל פה כי הוא נצחי ולא מביא להתקדמות והפלטפורמה לא מתאימה.
אניי יכול להגיד לך בגדול -
על כל מה שטענת יש מה לטעון מנגד ועם אחלה רציונל ויש מלא אבל מלא נתונים חיוביים שפשוט לא הצגת:
כלכלה בצמיחה, תעסוקה מלאה, דירוג אשראי, יחסי חוץ עם מעצמות, יחסי חוץ עם העולם המוסלמי השפוי, שינוי הסכם הגרעין, פיצוץ מנהרות החיזבאללה, יחסי ישראל-ארהב, שגרירויות בירושלים ואני יכול לזרוק פה עוד המון כאלה.

אז הקביעה שהוא חרא של ראש ממשלה שחייב להיות מוחלף רחוקה מאוד מלהיות נכונה ואם תרצה להוכיח אותה באחד על אחד אשמח שנשב, אני בטוח שאצליח במינימום להוכיח לך שזה לא חד משמעי כמו שאתה חושב ואתה בעצמך תבין שאתה מפספס משהו.

סמל אישי של משתמש
oranu

שליחה על ידי oranu »

The red one כתב: אם אפשר בבקשה לקבל הסבר איך אתה מפריך את זה:
"עובדות הן שהדרום נשרף כל הקיץ שעבר.
העובדות הן שאחת לשבוע עד אחת לחודש בערך יורים רקטות, מפריחים בלוני נפץ או מנסים לדקור אזרחים"

וסתם כמתבונן מהצד מצחיק לראות איך אריאל הביא כאן שורה של טיענוים הגיוניים ורציונאליים אבל אתם במקום להגיב פשוט אומרים "טוב יאללה אתה שונא ביבי הלאה".

אורי - למה לא להאמין לסקרים בעצם? על פי מדגמי 2015 ו-2013 הם לא היו רחוקים בכלל מהאמת.
זו גניבת דעת נווה.
בעבר יצא לי לתקן אותך אישית על דברים שהצגת כ"עובדות" והוכחתי לך שזה פשוט היה לא נכון ופתאום הפסקת להתנהל בדיון, הבנתי שאין בזה טעם.

אני יכול להציג לך עכשיו 5 עמודים מלאים בטיעוני נגד לטענות שהוא רשם שם.
טיעונים סופר משכנעים ורציונליים שיסתרו לחלוטין 90% מהטענות שלו.
הן מגמתיות, לא מאוזנות, לא סוקרות את המשתנים האחרים, לא מציג שום דבר טוב שקיים (וקיים המון) ורושם הכל בחצאי משפטים כדי שיתאים לאג'ינדה ולכן זה לא משכנע ולא יכול לשכנע.

ברטוריקה כלל מספר 1:
תציג לקהל את הנתונים בצורה שנוחה לך מבלי לשלול התנגדויות וטענות נגד אתה לא משכנע, אף פעם בשום מקום.
תעלה 3 טענות, תציג מידע ותסקור את כ-ל הגורמים שמשפיעים על הטענה שלך ואל תחסיר את מה שנוח לך ואחרי שהצגת הכל תבוא ותשכנע שאתה צודק למרות כך וכך וכך.

אז סלח לי אם אני אומר לך שאין לי כח ועצבים לנהל פה דיון שהוא עקר וחסר חשיבות כי אף אחד מהצדדים לא ישנה את דעתו, בטח לא בפורום.
גם אתה מוזמן לבירה נוה לבוא לדבר פוליטיקה תאמין לי שהראש שלך יפתח קצת ותהיה הרבה פחות החלטי ובטוח שאתה או אריאל חושבים נכון, המינימום יהיה שתטיל ספק ותבחן את הדברים שוב.

סמל אישי של משתמש
oranu

שליחה על ידי oranu »

ForeverRed כתב: שנינו יודעים שזה לא יקרה.
אין אמת אחת. בסוף יש נתונים וכל אחד בוחר להסתכל עליהם מהזוית שלו.
אפשר להדגיש את הרע ולטשטש את הטוב, ואפשר לשים זרקור על הטוב, ויש הרבה ממנו.

אני מאמין שלפני שמסתכלים על נתון כמספר, צריך לקחת בחשבון גם את נקודת הפתיחה.
יש חרדים שמעדיפים לשבת בבית וללמוד תורה.
יש בדואים שמעדיפים לגור באוהלים ולרעות כבשים.
יש אויבים שמקיפים אותך ותרצה או לא, הם ימשיכו להתנגח ולנסות להשמיד אותך.
עם זה צריך לעבוד.
לבוא ולהפיל את כל התיק על ראש הממשלה ולהאשים אותו בכל תחלואי החברה זה לא רציני.

מי שיבדוק לעומק יגלה שיש ניסיונות גוברים לשלב את החרדים וגם את הערבים בשוק העבודה.
יתכן וזה לא מספיק, אבל זה כן צעד בכיוון הנכון.
כלכלת ישראל נמצאת היום בפיק שיהיה קשה להתעלות עליו, אלא אם אותן אוכלוסיות מוחלשות יעשו צעד קדימה וכולם מבינים את זה.
מבחינה מדינית אנחנו נמצאים בשיא, נקודה במפה שנתפסת כמעצמה עם מנהיג שהאויבים חוששים ממנו והעמיתים מסתכלים עליו ביראת כבוד.
ביטחונית, למרות זליגות פה ושם מצבנו יציב ובטוח. בונים חומות ומכשולים ומפרקים איומים אסטרטגיים בזה אחר זה.
גם כאן צריך להבין את נקודת הפתיחה ולשאול, האם תחת מנהיג אחר היינו זוכים לשקט מוחלט? אני סבור שלא. תמימות לחשוב ככה.

אז יש גם בעיות, בסדר, לא הכל יכול להיות מושלם.
הבעיות במערכות הבריאות, החינוך והמשפט היו כאן הרבה לפני ביבי, כך שהכל תלוי ביחס למה אתה מודד.
מי שביקר במיון בסורוקה לפני שלוש שנים ולפני חצי שנה יכול לחוש בעצמו בהבדלים.
להגיד שזה מספיק? ברור שלא. אבל שוב, אי אפשר להצליח בהכל.

אני באמת מעדיף שלא להיכנס לעומקם של נתונים ולחפור בטיעונים כי זה בזבוז של זמן עבור כולנו.
בשורה התחתונה, לא כל כך רע לחיות פה כפי שנוח לרבים לצייר.
תודה לך.
וזה רק קצה המזלג.

סמל אישי של משתמש
oranu

שליחה על ידי oranu »

The red one כתב:אני חושב שזה שאנשים טסים יותר היום בעיקר נזקף לזכות רפורמת השמיים הפתוחים והתפתחות חברות הלואו-קואסט מאשר כעדות למצב כלכלי כלשהו.
אגב, הסכם שאמנם נחתם בתקופת ביבי (למרות שהחל להרקם ב-2006) אך הוא ניסה לעצור אותו בסוף 2012 בשל לחץ פוליטי לקראת בחירות 2013.
שמיים פתוחים הורידו מחיר טיסה מ 500 ל 400 דולר במקרה הטוב.
20% ירידה במחירי הטיסות בממוצע 100 דולר לא גורמים לאנשים לטוס יותר.

כל אדם שיוצא לחול מתחיל ב 1000 דולר טיוח במקרה הטוב ומסיים ב 2500 במקרה הפחות טוב, לא מדבר כבר על מעבר.
אנשים טסים'כי יש יותר כסף וכי השקל חזק ויציב לאורך שנים.

סמל אישי של משתמש
bs war

שליחה על ידי bs war »

oranu כתב: שמיים פתוחים הורידו מחיר טיסה מ 500 ל 400 דולר במקרה הטוב.
20% ירידה במחירי הטיסות בממוצע 100 דולר לא גורמים לאנשים לטוס יותר.

כל אדם שיוצא לחול מתחיל ב 1000 דולר טיוח במקרה הטוב ומסיים ב 2500 במקרה הפחות טוב, לא מדבר כבר על מעבר.
אנשים טסים'כי יש יותר כסף וכי השקל חזק ויציב לאורך שנים.
לא מסכים.
שמיים פתוחים והתפתחות הלואו-קוסט הורידו את המחירים בצורה הרבה יותר משמעותית ממה שאתה מציג.
יש לך היום טיסות לאירופה ב- 100 דולר, זה שוק אחר לגמרי ממה שהתרגלנו.
אני שבוע הבא טס לארבעה ימים באמסטרדם עם משחק של דורטמונד בליגת האלופות ב- 2500 ש"ח כולל הכל, אלו מחירים שלא היו כאן פעם.

מה שלא ברור לי זה למה נווה לא זוקף את שמיים פתוחים לזכות ממשלת נתניהו, למרות שזו רפורמה שלישראל כץ היה חלק מאוד משמעותי בקידומה.

סמל אישי של משתמש
The red one

שליחה על ידי The red one »

oranu כתב: זו גניבת דעת נווה.
בעבר יצא לי לתקן אותך אישית על דברים שהצגת כ"עובדות" והוכחתי לך שזה פשוט היה לא נכון ופתאום הפסקת להתנהל בדיון, הבנתי שאין בזה טעם.

אני יכול להציג לך עכשיו 5 עמודים מלאים בטיעוני נגד לטענות שהוא רשם שם.
טיעונים סופר משכנעים ורציונליים שיסתרו לחלוטין 90% מהטענות שלו.
הן מגמתיות, לא מאוזנות, לא סוקרות את המשתנים האחרים, לא מציג שום דבר טוב שקיים (וקיים המון) ורושם הכל בחצאי משפטים כדי שיתאים לאג'ינדה ולכן זה לא משכנע ולא יכול לשכנע.

ברטוריקה כלל מספר 1:
תציג לקהל את הנתונים בצורה שנוחה לך מבלי לשלול התנגדויות וטענות נגד אתה לא משכנע, אף פעם בשום מקום.
תעלה 3 טענות, תציג מידע ותסקור את כ-ל הגורמים שמשפיעים על הטענה שלך ואל תחסיר את מה שנוח לך ואחרי שהצגת הכל תבוא ותשכנע שאתה צודק למרות כך וכך וכך.

אז סלח לי אם אני אומר לך שאין לי כח ועצבים לנהל פה דיון שהוא עקר וחסר חשיבות כי אף אחד מהצדדים לא ישנה את דעתו, בטח לא בפורום.
גם אתה מוזמן לבירה נוה לבוא לדבר פוליטיקה תאמין לי שהראש שלך יפתח קצת ותהיה הרבה פחות החלטי ובטוח שאתה או אריאל חושבים נכון, המינימום יהיה שתטיל ספק ותבחן את הדברים שוב.
באמת שלא הבנתי למה התכוונת. מה הצגתי כעובדה בהודעה שציטטת? כינית אותה גניבת דעת, על מה בדיוק?
לא הבנתי מה קשור רטורקיה לא רטוריקה. 2 התגובות הראשונות להודעה של אריאל לא התייחסו למאומה מטענותיו, שאגב, לא טענתי או התיימרתי לטעון שאני מסכים/לא מסכים עם כולן או חלקן. ציינתי את דעתי לאחר שנכנסתי לפורום וקראתי את התגובות הללו. אגב, כשמישהו מוכיח אותי על טעותי אני לרוב גם מודה בזה (קרה פה בערך עם הסיפור של בנט שגם אז התרעמת כשחשבת שכיניתי אותו גזען למרות שחוץ מלהרים מטוס לשמיים ולכתוב "נווה לא חושב שבנט גזען" עשיתי הכול)

לגבי הודעתך השנייה - אני **חושב** (שים לב - חושב - לא עובדה, אגב, זה גם מה שכתבתי בהודעה שציטטת) שאתה טועה. מודה, לא זוכר מה היה כאן לפני 10 שנה בתחום התעופה, אבל קשה לי מאוד מאוד להאמין שאנשים יכלו לקנות כרטיסים לכל כך הרבה יעדים בפחות מ-100 דולר. שוב - שים לב שאני טוען שאני **חושב** שלא חס וחלילה תחשוב שהצגתי משהו כעובדה. ייתכן כי אני טועה.

bs war - "הסכם שאמנם נחתם בתקופת ביבי", ציינתי את זה. שוב - איני מבין גדול במה שקרה החל מ-2006 ברפורמת השמיים הפתוחים, אבל על פי הכתבות לאורך השנים זה התחיל אז, נחתם ב-2013 אבל גם ביבי עצר את זה ב-2012 לתקופה מסוימת. כך שזה בהחלט נחתם בתקופת הממשל של נתניהו. האם באמת ישראל כץ היה האדריכל של כל הסיפור? לא יודע, אבל זה לא משנה, כי הוא זה שחתם על זה והוא ממשלתו של נתניהו.
נערך לאחרונה על ידי The red one ב 01 מרץ 2019, 17:31, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של משתמש
The red one

ובנושא אחר - לפתוח את הפייסבוק ולראות פוסט פוליטי של אלונה זה..מוזר מאוד

סמל אישי של משתמש
אדום זקן

שליחה על ידי אדום זקן »

שורה תחתונה אף אחד לא ישכנע כאן אף אחד.
יש כאן נסיון הפיכה,נקודה.
חודש לפני בחירות מקבלים החלטה על שימוע לפני כתב אישום.
מה זה אם לא התערבות בוטה בבחירות??
וכל דיבורי ה"הוא מינה את היועץ" לא רלוונטיים כאן.

סמל אישי של משתמש
The red one

אדום זקן כתב:שורה תחתונה אף אחד לא ישכנע כאן אף אחד.
יש כאן נסיון הפיכה,נקודה.
חודש לפני בחירות מקבלים החלטה על שימוע לפני כתב אישום.
מה זה אם לא התערבות בוטה בבחירות??
וכל דיבורי ה"הוא מינה את היועץ" לא רלוונטיים כאן.
אתה לא חושב שיש סיכוי שביבי חשב מבעוד מעוד על תגובות כמו שלך ובגלל זה החליט להקדים את הבחירות?

סמל אישי של משתמש
oranu

שליחה על ידי oranu »

bs war כתב:
לא מסכים.
שמיים פתוחים והתפתחות הלואו-קוסט הורידו את המחירים בצורה הרבה יותר משמעותית ממה שאתה מציג.
יש לך היום טיסות לאירופה ב- 100 דולר, זה שוק אחר לגמרי ממה שהתרגלנו.
אני שבוע הבא טס לארבעה ימים באמסטרדם עם משחק של דורטמונד בליגת האלופות ב- 2500 ש"ח כולל הכל, אלו מחירים שלא היו כאן פעם.

מה שלא ברור לי זה למה נווה לא זוקף את שמיים פתוחים לזכות ממשלת נתניהו, למרות שזו רפורמה שלישראל כץ היה חלק מאוד משמעותי בקידומה.
והנסיעה שלך לא תסתכם בפחות מ 5000 שקל, ובשקלול ההנחה של שמיים פתוחים מכלל העלות של'הנסיעה זה בערך 10 אחוז.

ברור שזה גם עוזר אני לא מבטל את זה, אבל רוב ההוצאות בחול הן על מחיה וזה כבר תלוי ביעד שאליו אתה נוסע.
אנשים טסים יותר ממגוון סיבות, והמרכזיות שבהן והן נכונות גם לנו וגם לשאר העולם הן צמיחת הכלכלה וזה שיש יותר כסף בעולם אז גם יש יותר על מה להוציא, הזמינות של הטיסות והירידה במחיר (כפי שנווה ציין) וההתפתחות הטכנולוגית שגורמת להכל להרגיש יותר קרוב ואפשר לעשות הכל ב3 דקות מכל טלפון סלולרי לעומת פעם.

זה שקלול של הכל ולהגיד שהעלייה במספר הטסים נובעת משמיים פתוחים זו שוב הסתכלות צרה ולא אובייקטיבית על כלל הגורמים.
אני לא מבטל את הסיבה הזו, אבל היא גורם אחד מתוך מכלול של גורמים לא פחות חשובים, אגב את כולם פרט לטכנולוגיה אפשר לזקוף לנתניהו.

סמל אישי של משתמש
oranu

שליחה על ידי oranu »

The red one כתב: באמת שלא הבנתי למה התכוונת. מה הצגתי כעובדה בהודעה שציטטת? כינית אותה גניבת דעת, על מה בדיוק?
לא הבנתי מה קשור רטורקיה לא רטוריקה. 2 התגובות הראשונות להודעה של אריאל לא התייחסו למאומה מטענותיו, שאגב, לא טענתי או התיימרתי לטעון שאני מסכים/לא מסכים עם כולן או חלקן. ציינתי את דעתי לאחר שנכנסתי לפורום וקראתי את התגובות הללו. אגב, כשמישהו מוכיח אותי על טעותי אני לרוב גם מודה בזה (קרה פה בערך עם הסיפור של בנט שגם אז התרעמת כשחשבת שכיניתי אותו גזען למרות שחוץ מלהרים מטוס לשמיים ולכתוב "נווה לא חושב שבנט גזען" עשיתי הכול)

לגבי הודעתך השנייה - אני **חושב** (שים לב - חושב - לא עובדה, אגב, זה גם מה שכתבתי בהודעה שציטטת) שאתה טועה. מודה, לא זוכר מה היה כאן לפני 10 שנה בתחום התעופה, אבל קשה לי מאוד מאוד להאמין שאנשים יכלו לקנות כרטיסים לכל כך הרבה יעדים בפחות מ-100 דולר. שוב - שים לב שאני טוען שאני **חושב** שלא חס וחלילה תחשוב שהצגתי משהו כעובדה. ייתכן כי אני טועה.

bs war - "הסכם שאמנם נחתם בתקופת ביבי", ציינתי את זה. שוב - איני מבין גדול במה שקרה החל מ-2006 ברפורמת השמיים הפתוחים, אבל על פי הכתבות לאורך השנים זה התחיל אז, נחתם ב-2013 אבל גם ביבי עצר את זה ב-2012 לתקופה מסוימת. כך שזה בהחלט נחתם בתקופת הממשל של נתניהו. האם באמת ישראל כץ היה האדריכל של כל הסיפור? לא יודע, אבל זה לא משנה, כי הוא זה שחתם על זה והוא ממשלתו של נתניהו.
לא הבנת אותי.
אני התכוונתי שהצורה שבה אריאל הציג את העובדות היא דמגוגיה זולה ואז הסברתי למה.
לא אמרתי שאתה עשית את זה, אתה פשוט ביקשת שיפריכו את הטענות אז הסברתי לך גם מבחינה רטורית (אקדמית לא משהו שהמצאתי) למה ההודעה שלו לא משכנעת בשום מקום אף פעם וגם מבחינה לוגית של היגיון בריא כתבתי הודעה מעל המון נתונים שלא הוצגו בכוונה ואת זה שהוא בחר להציג נתונים שנבחרו בפינצטה והוצגו בצורה לא אובייקטיבית.

אם אתה חושב שמה שהוא רשם שם אובייקטיבי ונרשם מזווית רחבה ובחינה עמוקה של הדברים אז אין טעם להמשיך את הדיון אח.
אם אתה חושב כמוני שמה שהוא רשם ואיך שהוא רשם מביע על חוסר אובייקטיביות אז אפשר להמשיך את הדיון בכיף, אגב אריאל מה שאני מציע לנווה תקף גם לך ואני אשמח אם תזרום:

בוא נבחר נושא נושא ונפרק אותו, תבחר נושא ותציג טענה ותסביר למה היא נכונה לדעתך ואני אגיב, כל אחד מגבלה של 70 מילים להודעה, 3 הודעות לכל דובר, כל פעם אחד אחר בוחר נושא ומתחיל.

אם אתם רוצים להתחיל מנושא חו"ל ומדוע אנשים טסים יותר ולמי ראוי לזקוף את הקרדיט גם סבבה מבחינתי, שוט.

סמל אישי של משתמש
The red one

אני לא ביקשתי שיפריכו את כל הטענות, אלא רק שתיים ספציפיות (שברור לך ולי שאי אפשר להפריך אותם). בנוסף, טענתי שמבחינתי היה מצחיק לראות שמישהו השקיע בהודעה ארוכה ושטח בה מספר טיעונים, ובתגובה בוטל ב"אתה שונא ביבי". אחר כך הגיעו טיעונים אחרים ויותר הגיוניים.

אין לי שום רצון או עניין לבחור נושאים ולפרק אותם. זה חסר פואנטה. סביר להניח שאף אחד מאיתנו לא ישנה דעתו בגלל הודעה כזו או אחרת.

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

שליחה על ידי ForeverRed »

The red one כתב: אתה לא חושב שיש סיכוי שביבי חשב מבעוד מעוד על תגובות כמו שלך ובגלל זה החליט להקדים את הבחירות?
יש לך ספק שהחלטת היועץ הייתה מתקבלת במועד מאוחר יותר אם הבחירות לא היו מוקדמות? מספיק עם התמימות.

גם על שמיים פתוחים יש לי הרבה מה להגיד.
אנשים כאן טסו פעמיים בשנה לחו"ל הרבה לפני שכרטיס עלה פחות מ-100 דולר.
אני באופן אישי מעולם לא טסתי במחירים כאלה.

לרבים מאלה שמתלוננים אין מושג מה החשיבות של מטבע חזק וכלכלה יציבה.
הם לא יודעים מה זה לקום בבוקר ולגלות שהטיול שתכננת פתאום עולה לך כפול כי הכסף שלך לא שווה כלום.
רק כשזה יקרה ילמדו להעריך כנראה, וזה קורה במדינות הרבה יותר גדולות ו"יציבות" ממה שאתם חושבים.
בדיוק כפי שרק אחרי לכתו של ביבי ילמדו להעריך את פועלו.

סמל אישי של משתמש
The red one

ForeverRed כתב: יש לך ספק שהחלטת היועץ הייתה מתקבלת במועד מאוחר יותר אם הבחירות לא היו מוקדמות? מספיק עם התמימות.
בהחלט יש לי ספק. בכתבות בשנה שעברה, עוד לפני שהוכרז על הקדמת הבחירות, נכתב שככל הנראה מנלדלביט יפרסם את ההחלטות בחודשים הראשונים של 2019.

סמל אישי של משתמש
אדום זקן

שליחה על ידי אדום זקן »

The red one כתב: אתה לא חושב שיש סיכוי שביבי חשב מבעוד מעוד על תגובות כמו שלך ובגלל זה החליט להקדים את הבחירות?
ברור.
הקדים,החליט,קבע,הכל.
אין לזה אח ורע בשום מדינה דמוקרטית.
התערבות בוטה בבחירות ונסיון הפיכה.
חבל שאתה וחבריך לא מבינים את זה ולמען האמת עייפתי מלהסביר.

שלח תגובה