2024/2025 ליגת העל ושאר ירקות
Re: 2024/2025 ליגת העל ושאר ירקות
צריך עוד לראות מה הוא יתן העונה, אבל הוא בהחלט מועמד להשתדרג בקיץ.
בואו, זה שוק בו לאיוס קפץ למכבי במיליון יורו. שחקן לא תכליתי בשיט, כמעט ונטול חוכמת משחק.
זה לא שיש פה אופציות בתפקידים האלה.
אני עדיין תחת הרושם של דון פה בטרנר, נתן חתיכת מחצית. והוא רק בן 20.
הרמה של הזריזות, הדינאמיות, הדריבל, ההשתחררות מלחץ שהפגין פה - רמה הכי גבוהה בליגה הזו. ובגיל כזה.
אם היכולת שלו הזו היא הנורמל שלו, זה שחקן שהייתי מנסה לשים עליו את היד בלי לחשוב פעמיים.
בואו, זה שוק בו לאיוס קפץ למכבי במיליון יורו. שחקן לא תכליתי בשיט, כמעט ונטול חוכמת משחק.
זה לא שיש פה אופציות בתפקידים האלה.
אני עדיין תחת הרושם של דון פה בטרנר, נתן חתיכת מחצית. והוא רק בן 20.
הרמה של הזריזות, הדינאמיות, הדריבל, ההשתחררות מלחץ שהפגין פה - רמה הכי גבוהה בליגה הזו. ובגיל כזה.
אם היכולת שלו הזו היא הנורמל שלו, זה שחקן שהייתי מנסה לשים עליו את היד בלי לחשוב פעמיים.
- Melikson24
- Title: CrazyRed
אין 100% בכדורגל גם אם תעמיד תקציב של ריאל מדריד.
תפריד בין אלמגור לבין חגאני או שחקנים מסוגו שהגיעו ולא שיחקו כלל.
אלמגור היה פוטנציאל מעניין גם בנוער. הוא סומן מגיל צעיר. כנראה בגלל הגודל היה לו קצת יותר קשה המעבר בין הנוער לבוגרים.
אחרי שסוג של פרץ בלאומית היה די ברור שמקומו בליגת העל והרף שלו די גבוה. זה מסוג השחקנים שאנחנו חייבים לדוג - כי כשהוא פורץ בהפועל ירושלים או קריית שמונה אין לך סיכוי להחתים אותו בלי להיפרד ממיליון יורו, וזה לא משתלם לנו.
חגאני וכל השחקנים האלה שחתמו אחרי מבחנים זה סתם לירות באפלה. תצליח?אחלה. לא תצליח?לא הפסדת כלום.
לדעתי זה גם ניסיון להרחיב לאט לאט את מאגר השחקנים המושאלים שלנו ב2 הליגות הבכירות.
אלמגור היה פוטנציאל מעניין גם בנוער. הוא סומן מגיל צעיר. כנראה בגלל הגודל היה לו קצת יותר קשה המעבר בין הנוער לבוגרים.
אחרי שסוג של פרץ בלאומית היה די ברור שמקומו בליגת העל והרף שלו די גבוה. זה מסוג השחקנים שאנחנו חייבים לדוג - כי כשהוא פורץ בהפועל ירושלים או קריית שמונה אין לך סיכוי להחתים אותו בלי להיפרד ממיליון יורו, וזה לא משתלם לנו.
חגאני וכל השחקנים האלה שחתמו אחרי מבחנים זה סתם לירות באפלה. תצליח?אחלה. לא תצליח?לא הפסדת כלום.
לדעתי זה גם ניסיון להרחיב לאט לאט את מאגר השחקנים המושאלים שלנו ב2 הליגות הבכירות.
- ForeverRed
חד משמעית איתך.dor69 כתב: ↑21 אוקטובר 2024, 10:02בכל אסטרטגיה שלא תבחר יהיו גם פה ושם פספוסים, אין מה לעשות עם זה. החכמה היא לא להרהר אלף פעם בכל מהלך בגלל Fomo אלא להמשיך בקו שיותר בריא למועדון. אני עדיין חושב שקו של להביא מהלאומית יביא לך הרבה יותר חג׳אני מאלמגור (שצריך לומר אגב שההתאמה שלו למועדון גדול עדיין לא הוכחה) בדיוק כמו שאני חושב שצריך לפסול על הסף קו של זרים מהליגה כי על כל טוני יהיו 25 טאפוקו והאסלביינק.
בהקשר של שני הנושאים האלה אני בבירור מעדיף להשקיע בזרים ברמה מבחוץ (דבר שהוכח יפה גם העונה וגם במהלך השושלת) ולהשקיע בנוער (מקווה שגנאח יאותת למועדון להתחיל לזוז עם זה) גם אם פה ושם איזה שחקן מהלאומית ישתחל איכשהו לצמרת ליגת העל או זר מהליגה יגיע פתאום למועדון גדול
לאף אחד לא הייתה בעיה ספציפית עם אלמגור שלא באמת הכרנו (בישול א-לה זוס אתמול), אלא עם הקונספט שב-9 מתוך 10 מקרים התוצאה שלו ידועה מראש.
הנה, הבאנו השנה את פרהוד.
אני עדיין לא מבין מה התרומה שלו.
- Melikson24
אז זה כל הקטע. להכיר אותם ולצפות בהם. לא לפסול על אוטומט.ForeverRed כתב: ↑21 אוקטובר 2024, 10:33חד משמעית איתך.
לאף אחד לא הייתה בעיה ספציפית עם אלמגור שלא באמת הכרנו (בישול א-לה זוס אתמול), אלא עם הקונספט שב-9 מתוך 10 מקרים התוצאה שלו ידועה מראש.
זה קצת קיבעון מחשבתי לשים את כל השחקנים בלאומית במשבצת אחת. צריך לצפות בשחקנים ולהבין מי מגיע כסתם החתמה(חטואל היה כזה) ומי באמת יכול לעשות קפיצת מדרגה רצינית.
היו לא מעט שחקנים כאלה בשנים האחרונות. אנחנו צריכים לעקוב ולא להתבייש לקחת אותם לפני קבוצות שאחר כך ידרשו עליהם מיליון יורו.
בזמן אמת אתה באמת יכול להפריד? אני בדעה שזה בזבוז מוחלט של משאבים וקשב של המערכת. מעדיף אלף פעם להשקיע אותם במחלקת הנוער מאשר בשחקנים מהלאומית שהם במקרה המדהים חצי מבושלים.Melikson24 כתב: ↑21 אוקטובר 2024, 10:12אין 100% בכדורגל גם אם תעמיד תקציב של ריאל מדריד.
אתה גם צריך להתייחס פה לאלמנט קריטי נוסף - את הדקות והביטחון שאלמגור מקבל בירושלים אתה לא יכול לתת לו פה, בהתחשב בניסיוננו אפילו לא עשירית. מי הבטיח לך שתהיה מי שתשאיל אותו? מועדונים, בייחוד כאלה שהתחילו להתרועע עם הרעיון של מכירות, לא ישושו להשקיע כל כך הרבה זמן וסבלנות על חשבון תוצאות כשמדובר בשחקן שהם לא יראו ממנו חיר
- ForeverRed
אין בעיה, מעולם לא פסלתי.Melikson24 כתב: ↑21 אוקטובר 2024, 10:39אז זה כל הקטע. להכיר אותם ולצפות בהם. לא לפסול על אוטומט.
זה קצת קיבעון מחשבתי לשים את כל השחקנים בלאומית במשבצת אחת. צריך לצפות בשחקנים ולהבין מי מגיע כסתם החתמה(חטואל היה כזה) ומי באמת יכול לעשות קפיצת מדרגה רצינית.
היו לא מעט שחקנים כאלה בשנים האחרונות. אנחנו צריכים לעקוב ולא להתבייש לקחת אותם לפני קבוצות שאחר כך ידרשו עליהם מיליון יורו.
פשוט כשהחתמות מהלאומית הופכות לעיקר קצת קשה להכיל את זה ולכן אפשר להבין את התגובות הציניות כלפי המהלכים האלה בזמנו.
מקבל את מה שאתה אומר אבל כך עוד אין לנו מערך ענק לאיתור וגילוי אני מעדיף להשאיר את הלאומית באפילה מבחינתנו. הכל תלוי בכמה אנשים יש במערכת. עם אחד/שניים צריך להתמקד, תהיה מכבי ותביא עשרה אנשי סקאוט? תעקוב מצדי גם בליגה ב׳Melikson24 כתב: ↑21 אוקטובר 2024, 10:39אז זה כל הקטע. להכיר אותם ולצפות בהם. לא לפסול על אוטומט.
- Melikson24
בטח.dor69 כתב: ↑21 אוקטובר 2024, 10:44בזמן אמת אתה באמת יכול להפריד? אני בדעה שזה בזבוז מוחלט של משאבים וקשב של המערכת. מעדיף אלף פעם להשקיע אותם במחלקת הנוער מאשר בשחקנים מהלאומית שהם במקרה המדהים חצי מבושלים.
אתה גם צריך להתייחס פה לאלמנט קריטי נוסף - את הדקות והביטחון שאלמגור מקבל בירושלים אתה לא יכול לתת לו פה, בהתחשב בניסיוננו אפילו לא עשירית. מי הבטיח לך שתהיה מי שתשאיל אותו? מועדונים, בייחוד כאלה שהתחילו להתרועע עם הרעיון של מכירות, לא ישושו להשקיע כל כך הרבה זמן וסבלנות על חשבון תוצאות כשמדובר בשחקן שהם לא יראו ממנו חיר
אין לי יכולת לדעת שאלמגור יהיה כוכב אבל אתה רואה בבירור מי שווה הרבה יותר בלאומית.
עניין הדקות וההתפתחות זה נקודה חשובה. בזה אנחנו צריכים להשתפר.
אני כבר שנתיים או שלוש אומר שאני מעדיף פרוספקט מעניין(כמו אלמגור לדוגמא) על בינוני שלא עשה כלום בקריירה וכבר בן 30(בדש לדוגמא).
לדעתי זה נכון לנו ועדיף לנו וגם יביא לא מעט פירות.
- Melikson24
אתה לא צריך יותר ממה שיש כרגע בשביל לעקוב אקטיבית אחרי שחקנים מסוימים בלאומית.
מקסימום תוסיף עוד אחד שזה התפקיד היחיד שלו. לא ביג דיל.
עדיין שווה לדעתי ללכת על הקונספט הזה גם במחיר של נפילה ב-9 מתוך 10 גם כי העלות היא מזערית, אין שום השפעה מקצועית מהותית וגם כי זה יכול להניב לי פעם ב- איזה אליאסי או חטואל.ForeverRed כתב: ↑21 אוקטובר 2024, 10:33חד משמעית איתך.
לגבי פרהוד הוא לא עוד איזה הזיה סטייל חגאני או פליטר אלא היה מהשחקנים הבולטים בלאומית, לא יצא לנו יותר מדי לראות אבל באחד הפודקאסטים אחד המשתתפים שאוהד קבוצה מהלאומית סיפר שמדובר בשחקן מוכשר עם סילון בישבן.
גם אתמול לדעתי הייתה לו השתחררות גדולה כשעשה דאבל פס עם אחד השחקנים (אבדוק בהמשך את הדקה שזה קרה).
כרגע זה אולי לא מספיק בשל עבורנו אבל שווה להשאיל בינואר ולעקוב.
- Melikson24
מתי הם היו לעיקר?בשום קיץ אולי חוץ מעונת הכמעט פירוק.ForeverRed כתב: ↑21 אוקטובר 2024, 10:46אין בעיה, מעולם לא פסלתי.
פשוט כשהחתמות מהלאומית הופכות לעיקר קצת קשה להכיל את זה ולכן אפשר להבין את התגובות הציניות כלפי המהלכים האלה בזמנו.
במקרה הטוב הם הגיעו לקצה ספסל ופלסו את דרכם במעלה הרוטציה.
זה שהם באים לפעמים ראשונים לא אומר שהם העיקריים.
- ForeverRed
זה היה הוייב בשנים האחרונות.Melikson24 כתב: ↑21 אוקטובר 2024, 10:53מתי הם היו לעיקר?בשום קיץ אולי חוץ מעונת הכמעט פירוק.
במקרה הטוב הם הגיעו לקצה ספסל ופלסו את דרכם במעלה הרוטציה.
זה שהם באים לפעמים ראשונים לא אומר שהם העיקריים.
החתמות ומועמדים שהוציאו תגובות ציניות מהקהל.
זה לא מקסימום, זה קריטי כי זה משנה את אלמנט הקשב של המערכת, האלמנט השני הוא אחוז המקרים שזה מייצר לך שחקן אלפא ולמען האמת אני מצליח לחשוב רק על דוגמא אחת של שחקן שהגיע באמת מהלאומית (ולא הושאל לשם או ירד לשם כשחקן בוגר מכורח הנסיבות אלא ממש יצא משם) ב15 השנים האחרונות והפך לכזה.Melikson24 כתב: ↑21 אוקטובר 2024, 10:51אתה לא צריך יותר ממה שיש כרגע בשביל לעקוב אקטיבית אחרי שחקנים מסוימים בלאומית.
מקסימום תוסיף עוד אחד שזה התפקיד היחיד שלו. לא ביג דיל.
בנוסף, חשוב להבין שהשוק הזה הוא מראש שוק של שאריות, השחקנים הצעירים שבלטו מגיל צעיר לרוב יסיימו גיל נוער במחלקות הגדולות ויהיו כאלה ששווים סכומים גבוהים ואתה תאתר בלאומית רק שחקנים שנפלו בין הכיסאות ולא קיבלו סט יסודות מספיק ואתה תצטרך להתמודד עם הבעיה הזו בגיל שהרבה יותר קשה לשנות אותה.
הנוער הוא לא סיסמא, הוא כמה שלבים לפני בתהליך. ברגע שתראה שאתה מפתח ומייצר שחקנים במחלקה שלך ותעשה לך שם של מחלקה גדולה אתה לא תצטרך לחפש בין הכיסאות כי אתה פתאום כיסא, אתה תוציא שחקנים הרבה יותר בשלים ובגילאים שהסיכוי שגם תראה רווח משמעותי על חלקם גדל בעשרות מונים בשל גילם הצעיר.
היו תגובות ציניות כי אנשים סבלו מהדרך של הקבוצה הבוגרת, מהרכש הכושל, מהאין יכולת וזה פשוט הדרך של אנשים להוציא קיטור.
זה דווקא אחד הדברים הטובים אצלנו, אנשים שמעורים בלאומית אומרים שאנחנו כל שנה בוחרים את השחקנים הכי טובים שם מבחינת הסיכוי לעשות קפיצה לליגת העל.
לגבי הטיפול בהם זה משהו אחר וגם אני חושב שצריך להשתפר. גורדין למשל חבל שלא משחק.
זה דווקא אחד הדברים הטובים אצלנו, אנשים שמעורים בלאומית אומרים שאנחנו כל שנה בוחרים את השחקנים הכי טובים שם מבחינת הסיכוי לעשות קפיצה לליגת העל.
לגבי הטיפול בהם זה משהו אחר וגם אני חושב שצריך להשתפר. גורדין למשל חבל שלא משחק.
נתניה קבוצה מפורקת ומסכנה. גם במשחק על החיים בלבול לא מצליח לגרום להם לשחק כדורגל.
ותנו לי לנחש שגם בקיץ הבא נשמע על המקום של ב"ש בטופ 3 בסכנה בגלל הקיץ הנפלא של נתניה ובית"ר/ה.ת"א/הפועל חיפה/תבחרו אתם. אנשים לא לומדים.
ותנו לי לנחש שגם בקיץ הבא נשמע על המקום של ב"ש בטופ 3 בסכנה בגלל הקיץ הנפלא של נתניה ובית"ר/ה.ת"א/הפועל חיפה/תבחרו אתם. אנשים לא לומדים.