בשביל מה יש את הרשות הפלסטינית?The red one כתב: אוקיי, עשית מבצע כזה. ואז מה? איך תמשיך לשמור שם על השקט? אתה מתכוון שנחזור לשלוט פיסית ברצועת עזה? שוב מוצבים עם חיילים?
המצב הביטחוני
Re: המצב הביטחוני
נערך לאחרונה על ידי CrazyRed7 ב 13 נובמבר 2018, 12:49, נערך פעם 1 בסך הכל.
לא צריך להכניס חיילים לעזה פשוט צריך ראש ממשלה אחד עם ביצים שיגיד אתם לא מפסיקים לרות אין בעיה אנחנו מתחילים לשטח את כל הבניינים מהגבול עד הים שלא ישאירו שם בניין אחד עומד
- The red one
לסמוך עלייהם זה כמו לסמוך על הסדרהCrazyRed7 כתב: בשביל מה יש את הרשות הפלסטינית?
- אורי אדום בנשמה
- Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי
את הלוליינות המילולית והלהטוטים הלשוניים תשאיר לכתלי ביהמ''ש... אין פה אחד שלא קיבל את הרושם לפיו אתה טוען שכל הצמרת הביטחונית מתנגדת בתוקף למבצע צבאי בעזה!!ForeverRed כתב: אם בהבנת הנקרא עסקינן, אז הנה התגובה שלי:
אם מיטב המומחים הגיעו למסקנה שהתוצאה של שתי האפשרויות תהיה דומה מאוד עד זהה, אז מה אתה מציע, לתת סיכוי להסדרה או לבזבז מיליארדים וחיי אדם לחינם?
מילת המפתח - "אם".
מכאן ועד "הסקת מסקנות", "כל מומחי הביטחון", "תמימות דעים" ושאר ירקות, המרחק רב.
מאיך שאני מפרש את המצב, מהתנהלות הצבא והמדינה, מדברי מקורבים, מהתקשורת וממקום נוסף שעדיף לא לפרט פה, אלו הם פני הדברים.
אני מבין שאתה כנראה חושב אחרת ושלא בא לך טוב בעין שאני לא מצדד בריצה למלחמה (כנראה) חסרת תועלת.
אז בוא, שתה כוס מים ותירגע.
לא כולם חייבים לחשוב כמוך.
ואין לי בעיה עם דעות נגד מבצע בעזה, כל עוד הן אינן כוללות 'תימוכין' כוזבים כדי לעשות פרופג'נדה לאותן דעות. אז אני מבין שכמשפטן הטכניקה של להניח הנחות יסוד מופרכות ולבנות עליהן תלי תלים בכדי לאפשר לעצמך את יכולת הטיעון היא לחם חוקך, רק שקח בחשבון שלעיתים יהיה מי שישים זרקור על ה'תימוכין' החלולים שלך, ועליך לקבל זאת בהבנה תוך שמירה על תרבות דיון נטולת כינויי גנאי שונים. שא ברכה
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר
עובדה בגדה המצב הרבה יותר טוב.The red one כתב: לסמוך עלייהם זה כמו לסמוך על הסדרה
- אורי אדום בנשמה
המצב שם טוב יחסית כי צה''ל והשבייכ יושבים שם בעומק השטח ומסכלים את קיני הטרור בעודם באיבם!!CrazyRed7 כתב: עובדה בגדה המצב הרבה יותר טוב.
לא יודע אם זה בזכותםCrazyRed7 כתב: עובדה בגדה המצב הרבה יותר טוב.
המצב שם טוב יחסית כי הכלכלה שם יחסית יציבה, יש מקומות עבודה, יש חיים ובעיקר התושבים שם יודעים שיש להם המון מה להפסיד.אורי אדום בנשמה כתב:
המצב שם טוב יחסית כי צה''ל והשבייכ יושבים שם בעומק השטח ומסכלים את קיני הטרור בעודם באיבם!!
תשמיד את החמאס, תעשה אותו דבר בעזה, וגם שם יהיה לתושבים מה להפסיד.
בדיוק.CrazyRed7 כתב: בשביל מה יש את הרשות הפלסטינית?
יש את הפתרון הקיצוני של פינוי פיצוי, זה הרבה יותר קל לוגית אבל לצערי אי אפשר ליישם מדיניות כזו...
אפשרי להקים מנגנון עם תיאום ביטחוני. לתת למתונים שם לבוא לעבוד בישראל (סטייל יוש) שיכירו את הטוב ולא יהיו תלויים בכסף של טרור.
ביו״ש למשל, יש הגירה וקצב ילודה נמוך מה שבטווח הארוך מדלל את הרוב הערבי דמוגרפית. הם יוצאים ללמוד בחול ונשארים שם.
זה לדעתי כתוצאה מ״הכרת הטוב״ שגורמת להם לראות את החיים בזווית אחרת...
בקיצור יש המון פתרונות. גם קיצוניים וגם מתונים. העניין שלא רוצים כאן להגיע לפתרון. מפחדים להכנס קרקעית לעזה כי המפקדים והפוליטיקאים שלנו רופסים ופחדנים ודעת הקהל במדינה לא מאפשרים להקריב את מה שצריך להקריב.
- The red one
לא יודע אחי, קצת מוזר לי לזרוק פתרון כזה של "אז תנו לרשות הפלסטינית". מי אמר בכלל שהם יזרמו עם זה? מי אמר בכלל שחמאס וכל הפלגים שם ירצו את זה? נראה לי שזה פתרון לא ישים באותה רמה של פינוי-פיצויאלדר כתב: בדיוק.
יש את הפתרון הקיצוני של פינוי פיצוי, זה הרבה יותר קל לוגית אבל לצערי אי אפשר ליישם מדיניות כזו...
אפשרי להקים מנגנון עם תיאום ביטחוני. לתת למתונים שם לבוא לעבוד בישראל (סטייל יוש) שיכירו את הטוב ולא יהיו תלויים בכסף של טרור.
ביו״ש למשל, יש הגירה וקצב ילודה נמוך מה שבטווח הארוך מדלל את הרוב הערבי דמוגרפית. הם יוצאים ללמוד בחול ונשארים שם.
זה לדעתי כתוצאה מ״הכרת הטוב״ שגורמת להם לראות את החיים בזווית אחרת...
בקיצור יש המון פתרונות. גם קיצוניים וגם מתונים. העניין שלא רוצים כאן להגיע לפתרון. מפחדים להכנס קרקעית לעזה כי המפקדים והפוליטיקאים שלנו רופסים ופחדנים ודעת הקהל במדינה לא מאפשרים להקריב את מה שצריך להקריב.
כרגע? ברור שלא.The red one כתב: לא יודע אחי, קצת מוזר לי לזרוק פתרון כזה של "אז תנו לרשות הפלסטינית". מי אמר בכלל שהם יזרמו עם זה? מי אמר בכלל שחמאס וכל הפלגים שם ירצו את זה? נראה לי שזה פתרון לא ישים באותה רמה של פינוי-פיצוי
ההיסטוריה הוכיחה שרק מלחמה מביאה שלום/שקט.
ברגע שתהרוג 3000-5000 מחבלים. אחרי מלחמה קשה מאוד. ותראה להם שבעל הבית ישתגע, תאמין לי. הם יתחננו אלינו וכל מה שנגיד יגידו אמן. ועוד ינשקו לנו את הרגליים כהוקרת תודה.
נערך לאחרונה על ידי אלדר ב 13 נובמבר 2018, 13:39, נערך פעם 1 בסך הכל.
- The red one
עם החלק האחרון אני יכול להסכים אבל עדיין לא חושב שהמצב יוכל להיות בעזה כמו ביו'ש. לפני שהולכים לזה לפחות צריך לדעת מי רוצה/יכול להיות הריבון שם. לא נראה שיש הרבה קופציםאלדר כתב: כרגע? ברור שלא.
ההיסטוריה הוכיחה שרק מלחמה מביאה שלום.
ברגע שתהרוג 3000-5000 מחבלים. אחרי מלחמה קשה מאוד. ותראה להם שבעל הבית ישתגע, תאמין לי. הם יתחננו אלינו וכל מה שנגיד יגידו אמן.
- אורי אדום בנשמה
אחשלי... שלא ימכרו לך בולשיט.CrazyRed7 כתב: המצב שם טוב יחסית כי הכלכלה שם יחסית יציבה, יש מקומות עבודה, יש חיים ובעיקר התושבים שם יודעים שיש להם המון מה להפסיד.
תשמיד את החמאס, תעשה אותו דבר בעזה, וגם שם יהיה לתושבים מה להפסיד.
עד 2002 הגדה שהיתה ללא נוכחות צבאית-ישראלית היתה מעיין נובע של טרור... עד שהגיע הפיגוע במלון 'פארק' שהיה הטריגר למבצע חומת מגן בו רוסקו כל תשתיות הטרור, ומאז כסוג של הפקת לקחים הצבא והשב''כ יושבים מאז בעומק השטח ומנהיגים שם שגרה של 'מכסחת דשא'. זו האמת ואין בלתה!!
כרגע ברור שאין... כל מלחמה אתה יודע איך אתה נכנס ולא יודע איך אתה יוצא.The red one כתב: עם החלק האחרון אני יכול להסכים אבל עדיין לא חושב שהמצב יוכל להיות בעזה כמו ביו'ש. לפני שהולכים לזה לפחות צריך לדעת מי רוצה/יכול להיות הריבון שם. לא נראה שיש הרבה קופצים
אבל אין מנוס לדעתי מטיהור מלא של הרצועה גם מאמלח וגם ממחבלים (שכמובן ישיבו מלחמה).
זה תסריט משוגע, עם מחיר כבד. אבל כנראה שאין מנוס...
רק לדמיין מלחמה של חמאס-חיזבאללה-איראן. יהיה כאן טירוף מערכות. חייב להוריד בעיה אחת מתוך ה3 בטווח המיידי. ולצאת להתקפת מנע.
- ForeverRed
אז עכשיו אתה גם מתלהם שלא לצורך, גם מעצים דברים שהוצאו מהקשרם על מנת להצדיק את טענותיך, וגם מכניס לי מילים לפה.אורי אדום בנשמה כתב:
את הלוליינות המילולית והלהטוטים הלשוניים תשאיר לכתלי ביהמ''ש... אין פה אחד שלא קיבל את הרושם לפיו אתה טוען שכל הצמרת הביטחונית מתנגדת בתוקף למבצע צבאי בעזה!!
ואין לי בעיה עם דעות נגד מבצע בעזה, כל עוד הן אינן כוללות 'תימוכין' כוזבים כדי לעשות פרופג'נדה לאותן דעות. אז אני מבין שכמשפטן הטכניקה של להניח הנחות יסוד מופרכות ולבנות עליהן תלי תלים בכדי לאפשר לעצמך את יכולת הטיעון היא לחם חוקך, רק שקח בחשבון שלעיתים יהיה מי שישים זרקור על ה'תימוכין' החלולים שלך, ועליך לקבל זאת בהבנה תוך שמירה על תרבות דיון נטולת כינויי גנאי שונים. שא ברכה
העיקר שהכל מתובל בשפה מקראית גבוהה.
איך אומרים, הפוסל במומו פוסל.
אגב, למרות היכרות קרובה עם התחום משפטן אני לא.
בוא נעצור כאן.