עונת 2016/17 :: העל, לאומית ושאר ירקות
Re: עונת 2016/17 :: העל, לאומית ושאר ירקות
אני באמת חושב שאפילו כרגע יש לנו עם מה לעבוד, ממה שראיתי עד כה מרן רובין דודי טוויטו ואלקרנאווי הם יכולים להיות שחקני רוטציה לגיטימיים אצלנו.
ומכמה שאני אומר פה את השם דן ביטון זה נראה כאילו אני מקורב אליו או משהו. אני באמת חושב שמדובר באחד השחקנים הכי כישרוניים שיש כאן ועם פוטנציאל להיות שחקן גדול. כל משחק שלו שאני רואה(ואני רואה הרבה) רק מחזק לי את זה.
ומכמה שאני אומר פה את השם דן ביטון זה נראה כאילו אני מקורב אליו או משהו. אני באמת חושב שמדובר באחד השחקנים הכי כישרוניים שיש כאן ועם פוטנציאל להיות שחקן גדול. כל משחק שלו שאני רואה(ואני רואה הרבה) רק מחזק לי את זה.
תגיד אחי, מה יותר משתלם, לגדל בחצר עץ תפוזים או לקנות תפוזים כל שבוע?oranu כתב:
אחי אבל אתה מציג את הדברים מגמתית.
חזרת אחורה לנמני ברקוביץ ורביבו נו בחיאת.
אתה מדבר על דאבור על אקזיט כשהוא שוחרר ב 300 אלף יורו על איזה אקזיט מדובר פה בכלל.
פרט לרפאלוב שחיפה באמת הרימה עליו ארגז כל השאר נמכרו במחירים סבירים לחלוטין ולא ממש אקזיטים.
ונתת פה רשימה של 10 שחקנים בלחץ מתוכם 3 הם מלפני דור וחצי ועוד 1 נמכר ב 300 אלף דולר.
נשארת עם 6 שחקנים פלוס מינוס שאחד מהם באמת היה אקזיט (רפאלוב) ולגבי השאר תבדוק בכמה נמכרו ותראה שלא בכזה הרבה.
ואנחנו מדברים פה על 10-12 שנה אחורה, תחשב את העלות של המחלקות נוער של הפועל, של מכבי ושל חיפה ביחד ב 10 שנים האחרונות, תחבר את סכומי ההעברה של כל שחקני הבית שהם הוציאו לאירופה ותמצא את עצמך בתשובה עם מינוס והרבה מאוד ספרות אחריו.
עזוב שטויות, בתאכלס זה הכל ספקולציות.
אם יהיה דור טוב ותפגש ב 2-3 כשרונות עילאיים אז שיחקת אותה ואם לא אכלת אותה.
לאורך זמן מחלקות הנוער של הקבוצות המובילות בישראל הן גרעוניות, גם לאחר חישובי המכירה של שחקנים.
זה לא אומר שאני חושב שלא צריך להשקיע בנוער, אבל גם צריכים לדעת איך לעשות זאת, סומך על אלונה אסי והצוות המקצועי שגם במחלקת הנוער יחול שיפור (ואנחנו לא במצב כזה גרוע).
אני חושב שאתם קצת מפריזים בנתח התקציבי של מחלקת הנוער. זה לא עולה כל כך הרבה. במכבי ת"א משקיעים 10 מיליון כל שנה במחלקת הנוער, זה פחות מ- 10% מהתקציב שלהם.
אני אגיד לך עוד משהו, לא בטוח בכלל שהשדרוג שדרוש במחלקת הנוער שלנו הוא רק תקציבי. יכול להיות שבאותו תקציב, אולי קצת יותר, אפשר להשתדרג. לדעתי זה הרבה יותר עניין של דרכי עבודה ושינוי חשיבה.
אני לא מסכים שנוער זה רק "ליפול על דור", זה מתאים לברקוביץ׳ להגיד את זה. בבלגיה ובשוויץ לא נפלו על דורות. זה תוצאה של תכניות ארוכות טווח לשדרוג המחלקות הצעירות.
אני מזכיר לכם שמה שהפך את הקבוצה הבוגרת שלנו למה שהיא, בין היתר, זה שהיא לא "ישראלית". אמנם האזרחות של אנשי הצוות המקצועי היא כחול-לבן, אבל בשיטות העבודה, בחשיבה, בחדשנות, אפילו בסקאוטינג- אנחנו לשמחתי רחוקים שנות אור מהליגה.
אני בסך הכל חושב שכמו שהתקדמנו בקבוצה הבוגרת, אפשר להתקדם גם במחלקת הנוער. אני מודה שאני לא בקיא יותר מדי במה שנעשה במחלקה אבל זה נראה שבתחום הזה עדיין נשארנו קצת מאחור.
שורה תחתונה, אין סיבה שלאחד המועדונים הגדולים, החזקים והעשירים בארץ לא תהיה מחלקת נוער אחת הטובות בארץ. כי תנאים לא חסר לך. מונופול על כל ילדי המטרופולין, מותג שהולך ומתפתח, וכסף שמתחיל לזרום.
נ.ב. אני בטוח שאם תשאל את גולדהאר ושחר על אילו השקעות כספיות הם הכי מתחרטים, מחלקת הנוער תהיה בתחתית הרשימה.
- ForeverRed
מכבי מקציבה 10 מיליון שקלים (לפחות) למחלקת הנוער, שזה בערך פי 3 ממה שמשקיעים אצלנו. בהם אי אפשר לחשוד בחוסר מקצוענות או בקומבינות שמפריעות לתהליכי עבודה תקינים. מועסקים שם גם אנשי מקצוע זרים ויש ניסיון אמיתי לקחת את העסק צעד נוסף קדימה.bs war כתב:
תגיד אחי, מה יותר משתלם, לגדל בחצר עץ תפוזים או לקנות תפוזים כל שבוע?
אני חושב שאתם קצת מפריזים בנתח התקציבי של מחלקת הנוער. זה לא עולה כל כך הרבה. במכבי ת"א משקיעים 10 מיליון כל שנה במחלקת הנוער, זה פחות מ- 10% מהתקציב שלהם.
אני אגיד לך עוד משהו, לא בטוח בכלל שהשדרוג שדרוש במחלקת הנוער שלנו הוא רק תקציבי. יכול להיות שבאותו תקציב, אולי קצת יותר, אפשר להשתדרג. לדעתי זה הרבה יותר עניין של דרכי עבודה ושינוי חשיבה.
אני לא מסכים שנוער זה רק "ליפול על דור", זה מתאים לברקוביץ׳ להגיד את זה. בבלגיה ובשוויץ לא נפלו על דורות. זה תוצאה של תכניות ארוכות טווח לשדרוג המחלקות הצעירות.
אני מזכיר לכם שמה שהפך את הקבוצה הבוגרת שלנו למה שהיא, בין היתר, זה שהיא לא "ישראלית". אמנם האזרחות של אנשי הצוות המקצועי היא כחול-לבן, אבל בשיטות העבודה, בחשיבה, בחדשנות, אפילו בסקאוטינג- אנחנו לשמחתי רחוקים שנות אור מהליגה.
אני בסך הכל חושב שכמו שהתקדמנו בקבוצה הבוגרת, אפשר להתקדם גם במחלקת הנוער. אני מודה שאני לא בקיא יותר מדי במה שנעשה במחלקה אבל זה נראה שבתחום הזה עדיין נשארנו קצת מאחור.
שורה תחתונה, אין סיבה שלאחד המועדונים הגדולים, החזקים והעשירים בארץ לא תהיה מחלקת נוער אחת הטובות בארץ. כי תנאים לא חסר לך. מונופול על כל ילדי המטרופולין, מותג שהולך ומתפתח, וכסף שמתחיל לזרום.
נ.ב. אני בטוח שאם תשאל את גולדהאר ושחר על אילו השקעות כספיות הם הכי מתחרטים, מחלקת הנוער תהיה בתחתית הרשימה.
ואחרי שכל זה נאמר, נחזור לחישובים.
10 מיליון שקלים בכל שנה ב-5 השנים האחרונות שווים ל-50 מיליון ש"ח.
מי יצא ממחלקת הנוער שלהם בתקופה הזאת? דאבור? מיכה? קונאטה? דור פרץ?
אני די בטוח שהשניים הראשונים עלו לבוגרים עוד לפני, אבל גם אם נכלול את כל הצעירים ברשימה לא נגיע אפילו להחזר של 30 אחוזים מההשקעה.
אתה מבין על מה אתה מדבר בכלל?? אלה 30-35 מיליון שקל שהלכו לפח ב-5 שנים.
קבוצות יכולות להתקיים מהסכומים האלה במשך שנים.
אני מסכים שהמצב אצלנו לא אידיאלי. יש הרבה מקום לשיפור ולא מעט חובבנות. אין סיבה שמחלקת הנוער שלנו לא תעשה גם היא קפיצות מדרגה נוספות, אבל זה רחוק מהפנטזיות שאתה מפזר פה.
ודבר אחרון, קבוצת הבוגרים השתפרה בראש ובראשונה בגלל שהיו לה שחקנים טובים. מאמנים, ג'י פי אסים וריצות בחוף הים הם רק התבלין הסופי.
שמע, זה מאוד קשה לראות רווח ישיר מהשקעה במחלקת נוער, בטח בהסתכלות על 5 שנים שזה מעט מאוד זמן כמו שאתה הצגת. צריך לזכור שב- 50 מיליון האלה מפעילים מספר דו ספרתי של קבוצות מגילאי ילדים ועד נוער, ושיש גם הכנסות מסוימות שלא הכללת בחישובים שלך, כמו תשלומי הורים למשל.ForeverRed כתב: מכבי מקציבה 10 מיליון שקלים (לפחות) למחלקת הנוער, שזה בערך פי 3 ממה שמשקיעים אצלנו. בהם אי אפשר לחשוד בחוסר מקצוענות או בקומבינות שמפריעות לתהליכי עבודה תקינים. מועסקים שם גם אנשי מקצוע זרים ויש ניסיון אמיתי לקחת את העסק צעד נוסף קדימה.
ואחרי שכל זה נאמר, נחזור לחישובים.
10 מיליון שקלים בכל שנה ב-5 השנים האחרונות שווים ל-50 מיליון ש"ח.
מי יצא ממחלקת הנוער שלהם בתקופה הזאת? דאבור? מיכה? קונאטה? דור פרץ?
אני די בטוח שהשניים הראשונים עלו לבוגרים עוד לפני, אבל גם אם נכלול את כל הצעירים ברשימה לא נגיע אפילו להחזר של 30 אחוזים מההשקעה.
אתה מבין על מה אתה מדבר בכלל?? אלה 30-35 מיליון שקל שהלכו לפח ב-5 שנים.
קבוצות יכולות להתקיים מהסכומים האלה במשך שנים.
אני מסכים שהמצב אצלנו לא אידיאלי. יש הרבה מקום לשיפור ולא מעט חובבנות. אין סיבה שמחלקת הנוער שלנו לא תעשה גם היא קפיצות מדרגה נוספות, אבל זה רחוק מהפנטזיות שאתה מפזר פה.
ודבר אחרון, קבוצת הבוגרים השתפרה בראש ובראשונה בגלל שהיו לה שחקנים טובים. מאמנים, ג'י פי אסים וריצות בחוף הים הם רק התבלין הסופי.
עכשיו, מה זאת אומרת כסף ש"הלך לפח"? אתה יכול להתחייב שאין בילדים ב' של מכבי איזה זהבי עתידי שעוד כמה שנים יביא להם מיליונים מליגת אלופות או ממכירה לאירופה? ואם יש יותר מאחד? הרי זהבי אחד הביא להם 32 מיליון ש"ח.
תוצאות מהשקעה כזאת אפשר לראות בפרספקטיבה של 10 שנים לפחות. בטח לא ב- 5.
אבל עזוב, אני אצטט את מה שבעלת הבית היקרה שלנו נוהגת להגיד בהרבה ראיונות: לא צריך להמציא את הגלגל. אפשר גם סתם ללמוד מהצלחות של אחרים. אם היום כל מועדון באירופה שמכבד את עצמו משקיע במחלקת נוער, כנראה שזה שווה.
ולגבי הקבוצה הבוגרת: שחקנים טובים היו גם לאלישע.
- ForeverRed
1. לך גם עשר שנים אחורה. הדבר היחיד שישתנה הוא גודל ההפסדים.bs war כתב:
שמע, זה מאוד קשה לראות רווח ישיר מהשקעה במחלקת נוער, בטח בהסתכלות על 5 שנים שזה מעט מאוד זמן כמו שאתה הצגת. צריך לזכור שב- 50 מיליון האלה מפעילים מספר דו ספרתי של קבוצות מגילאי ילדים ועד נוער, ושיש גם הכנסות מסוימות שלא הכללת בחישובים שלך, כמו תשלומי הורים למשל.
עכשיו, מה זאת אומרת כסף ש"הלך לפח"? אתה יכול להתחייב שאין בילדים ב' של מכבי איזה זהבי עתידי שעוד כמה שנים יביא להם מיליונים מליגת אלופות או ממכירה לאירופה? ואם יש יותר מאחד? הרי זהבי אחד הביא להם 32 מיליון ש"ח.
תוצאות מהשקעה כזאת אפשר לראות בפרספקטיבה של 10 שנים לפחות. בטח לא ב- 5.
אבל עזוב, אני אצטט את מה שבעלת הבית היקרה שלנו נוהגת להגיד בהרבה ראיונות: לא צריך להמציא את הגלגל. אפשר גם סתם ללמוד מהצלחות של אחרים. אם היום כל מועדון באירופה שמכבד את עצמו משקיע במחלקת נוער, כנראה שזה שווה.
ולגבי הקבוצה הבוגרת: שחקנים טובים היו גם לאלישע.
2. אלישע התמודד בצמרת עם סגל שחקנים פחות טוב מזה שיש היום והיה בתמונת האליפות לאורך רוב העונה, גם אם למראית עין.
התוספת של הצוות המקצועי החדש היא בדיוק התבלין שדיברתי עליו.
הם לקחו משהו טוב והפכו אותו למצוין, נתנו ליטוש אחרון. צוות מקצועי תלוי בראש ובראשונה בשחקנים שלו. זה לא שהם קיבלו חבורה של נגרים ורצו איתם לאליפות, ולכן הטענה שלך לא מחזיקה מים.
אז כנראה שלא הבנת אותי, כי לא טענתי אחרת.ForeverRed כתב:
2. אלישע התמודד בצמרת עם סגל שחקנים פחות טוב מזה שיש היום והיה בתמונת האליפות לאורך רוב העונה, גם אם למראית עין.
התוספת של הצוות המקצועי החדש היא בדיוק התבלין שדיברתי עליו.
הם לקחו משהו טוב והפכו אותו למצוין, נתנו ליטוש אחרון. צוות מקצועי תלוי בראש ובראשונה בשחקנים שלו. זה לא שהם קיבלו חבורה של נגרים ורצו איתם לאליפות, ולכן הטענה שלך לא מחזיקה מים.
ברור שאי אפשר לזכות באליפות ולהצליח באירופה בלי שחקנים טובים.
מצד שני, אם פעם קבוצות היו לוקחות פה אליפויות רק בזכות סגלים טובים, היום זה כבר לא מספיק. שלא לדבר על הצלחה באירופה.
אפשר לזלזל בג׳ורדי כמה שנרצה, אבל הוא הביא למכבי סטנדרטים חדשים שבשביל להתחרות איתם לא הייתה ברירה אלא ללמוד מהם כמה רעיונות. "התבלין" נהיה יותר הכרחי מבעבר.
ואלונה בעצמה תודה בזה.
מסכים עם הרצון והמחשבה לפתח את הנוער שזה דבר חשוב מאין כמוהו.bs war כתב:
מפה ולהפוך את זה למהלך שמשתלם כלכלית בכדורגל הישראלי? רחוק מאוד.
אגב ההשוואה עם התפוזים חסרת טעם.
תפוז זה תפוז זה תפוז, אצלי בגינה אצלך ואצל החקלאי.
כדורגלנים ואנשים זה משהו אחר לחלוטין, שוב הלוואי והנוער ישתפר, לדעתי בהחלט אפשר לשפר גם במסגרת התקציב הקיים, אבל תוספת תקציבית בנוער לא מבטיחה הצלחה בנושא ייצוא השחקנים לקבוצה הבוגרת ובטח שלא בצד הכלכלי, ההפך, 90 אחוז שרק נפסיד מזה כסף למרות שזאת מטרה מבורכת ואני כן חושב שצריך לשפר.
- דר אדום בנשמה
- Title: הפועל אימפריה!
השוואה של עץ תפוזים היא השוואה מצחיקה.bs war כתב:
עץ תפוזים אתה מגדל תוך שנה נניח וזוכה לראות פירות תוך שנתיים (אני לא ממש מבין בעצים אז נא לא להרוג אותי) נוער וילדים בשביל להוציא שחקנים איכותיים צריך לעבוד מגיל צעיר וגם אז לא בטוח שיגדלו לך שחקנים טובים כמו אלו שיש בחוץ.
כן, צריך להשקיע ולהשקיע נכון תוך כדיי שגם עובדים נכון מגיל צעיר וזאת צריכה להיות השאיפה של כל קבוצות הליגה על מנת לשפר את הכדורגל הישראלי.
אבל ההשוואה לעץ תפוזים היא שגויה.
ילדים הם לא פירות על עץ שאתה מגדל וקוטף.
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!
אני חי את הליגה הלאומית, היא השתפרה מאוד בשנים האחרונות.
אני רואה את ביתר תא רמלה שזה המשך למחלקת הנוער של מכבי. וזה פשוט נראה טוב ומתנהל טוב. תוך 3 שנים יעלה להם פתאום איזה שחקן ״נוער״ בן 24-5 בשל לקבוצה הבוגרת.
עזבו את זה ש״חוק המושאלים״ שאלונה קידמה יושב לי בראש כי אז תהיה למכבי עוד קבוצה בליגת העל אם תא רמלה תעלה ליגה.
אני רואה את ביתר תא רמלה שזה המשך למחלקת הנוער של מכבי. וזה פשוט נראה טוב ומתנהל טוב. תוך 3 שנים יעלה להם פתאום איזה שחקן ״נוער״ בן 24-5 בשל לקבוצה הבוגרת.
עזבו את זה ש״חוק המושאלים״ שאלונה קידמה יושב לי בראש כי אז תהיה למכבי עוד קבוצה בליגת העל אם תא רמלה תעלה ליגה.
שאלו את יובל נעים על חיזוק אמר שאין להם פסלים להפקיד בבקרה חחחחחחחחחח
- The red one
וואי וואי יגאל פריד מאבד את זה לגמרייי...כל כך צעיר...
דווקה היה שיפוט בסדר ממה שראיתי חוץ מגול באופסיד של אשקלון,שיתחילו השחקנים ללמוד לסתום תפה
- The red one
האדום הראשון זה לא צהוב שני, הפנדל ספק גדול פנדל ובטח לא אדום . מזווית ראשונה רואים איך בריהון נופל הרבה אחרי ההכשלה.hb7 כתב:דווקה היה שיפוט בסדר ממה שראיתי חוץ מגול באופסיד של אשקלון,שיתחילו השחקנים ללמוד לסתום תפה
ודווקא הגול של אשקלון היה ממש אופסיידון פיצי..זה מסוג המהלכים שצריך לראות כמה פעמים בשידור חוזר כדי להחליט, אז בטח אין מה לבוא בטענות לשופט.
מהזווית של השופט אורמוש הלך עם שני הרגלים קדימה ורק בהילוך החוזר רואים מזווית אחרת שבסוף קיפל אותם החמיר איתו,לפי התקציר שני האדומים האחרים היו על דיבורים,פנדל גבולי עם היה נופל ישר היה 100 אחוז,השאלה אם בגלל שהוא נפל אחרי עוד צעד אז זה לא פנדל כי השחקן איבד היזדמנות
ענקhb7 כתב:שאלו את יובל נעים על חיזוק אמר שאין להם פסלים להפקיד בבקרה חחחחחחחחחח