כמה טיפ אתם שמים?

כל מה שלא קשור להפועל באר-שבע
סמל אישי של משתמש
delta7

Re: כמה טיפ אתם שמים?

שליחה על ידי delta7 »

מידע אישי בפטפוט העסק עובד כך (או לפחות עבד כך עד לאחרונה):
- כל הטיפים הולכים לקופה משותפת.
- אם בקופה נצבר בסוף הערב סכום שאינו מספיק לתשלום שכר המינימום, המעסיק משלים לשכר מינימום.
- אם בקופה נצבר סך העולה על שכר המינימום כל הסכום מחולק בין העובדים (כשהמעסיק פטור מתשלום שכר כלשהו, למעשה הוא נושא בעלויות הנלוות בקשר עם התלוש שיוציא, בעיקר ביטוח לאומי).

המסקנה:
- אם יש ערב טוב ועמוס בסועדים רוב הסיכויים שהטיפ שתיתנו יגיע ליעדו.
- אם יש ערב יבש כל אגורה שתיתנו כטיפ תלך למעשה לבעל הבית.

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

delta7 כתב:מידע אישי בפטפוט העסק עובד כך (או לפחות עבד כך עד לאחרונה):
- אם בקופה נצבר בסוף הערב סכום שאינו מספיק לתשלום שכר המינימום, המעסיק משלים לשכר מינימום.
- אם בקופה נצבר סך העולה על שכר המינימום כל הסכום מחולק בין העובדים (כשהמעסיק פטור מתשלום שכר כלשהו, למעשה הוא נושא בעלויות הנלוות בקשר עם התלוש שיוציא, בעיקר ביטוח לאומי).

המסקנה:
אבל זה לא חוקי.
טיפ אמור להיות בונוס ולא שכר...
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

סמל אישי של משתמש
delta7

שליחה על ידי delta7 »

דר אדום בנשמה כתב:אבל זה לא חוקי.
צודק, זה הדבר הלא חוקי היחיד שאתה מכיר אצלנו???

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

delta7 כתב:מידע אישי בפטפוט העסק עובד כך (או לפחות עבד כך עד לאחרונה):

המסקנה:

כן, ככה זה עובד כמעט בכל מקום.

ולגבי המסקנה שלך - תיקון קטן וחשוב: תמיד הטיפ הולך לכיס של בעל הבית. פשוט יש מקרי קיצון - בערב טוב ועמוס - שחלקו הקטן גם יגיע למלצר
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

delta7 כתב: צודק, זה הדבר הלא חוקי היחיד שאתה מכיר אצלנו???

לא חושב שהחוק היבש אוסר זאת. העניין פה הוא מוסרי.

אחיין שלי שעובד במסעדה מאוד מוכרת בעיר, מספר שבאחת הפעמים בה קבוצת סועדים לא השאירה טיפ, בעל הבית בלי בושה יצא אחריהם החוצה ואמר "מה, אין איזה משהו לחבר'ה?" :סמייל מקיא:

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

דר אדום בנשמה כתב:אבל זה לא חוקי.

בוקר טוב.
זה בדיוק האישיו של הפוסט.

סמל אישי של משתמש
delta7

שליחה על ידי delta7 »

אורי אדום בנשמה כתב:

לא חושב שהחוק היבש אוסר זאת. העניין פה הוא מוסרי.

אחיין שלי שעובד במסעדה מאוד מוכרת בעיר, מספר שבאחת הפעמים בה קבוצת סועדים לא השאירה טיפ, בעל הבית בלי בושה יצא אחריהם החוצה ואמר "מה, אין איזה משהו לחבר'ה?" :סמייל מקיא:
אורי, אם הטיפים של בעל הבית שיועיל בטובו להקליד את מלוא סכום הטיפים לקופה, לשלם עליהם מע"מ ומס הכנסה ולהוציא תלוש מלא לעובד (ולא רק על שכר הבסיס) על כל הזכויות הסוציאליות הנלוות.
אם הטיפים שייכים לעובד, יתכבד המעביד וישלם שכר בנוסף אליהם (לפחות בגובה שכר המינימום) ויתכבד העובד וידווח עליהם כהכנסת עבודה (על כל המשתמע מכך...).

עניין מוסרי? אין ספק ובגדול אך יחד עם זאת העסק נגוע באי חוקיות מכל הכיוונים: דיני עבודה, מס הכנסה, מע"מ, ביטוח לאומי..., גם מצד המעסיק וגם מצד העובד.

בתי המשפט קבעו במשך השנים כל מיני קביעות שניסו ללכת בין הטיפות, לדוגמא:
- בפס"ד ד.ג.מ.ב. אילת מסעדות נגד ענבל מלכה – קבע ביה"ד הארצי לעבודה ששכר שהגיע מהסועד ישירות למלצר אינו פותר את המעביד במשכורת במסגרת יחסי עובד ומעביד ואינו פותר את החבות בשכר מינימום לעובד.
- בפס"ד "ליברמן" הבחין ביהמ"ש העליון בין טיפ שהוא וולנטרי לטיפ שהסועד מחויב בו. כאשר הסועד מחויב בדמי שירות בתוך החשבון וכאשר מצוין בחשבון "לא כולל שירות" – מהווים אלו "דרישת חובה" מצד העסק ולפיכך אינו וולנטרי. לפיכך כאשר הסועד מחוייב בדמי שירות הרי שיש לרשום הכנסות אלו בקופה. אם דמי השירות אינם וולונטריים – הרי שיש לציין אותם ביומן השירות – עד כמה שהעסק יודע כמה קיבל המלצר.
- בפס"ד אסתר כהן נגד המוסד לביטוח לאומי – מדובר באלמנת עוזי כהן שהיה מלצר שהרוויח מטיפים כ- 10,000 ש"ח לחודש אך רשמית בתלוש הרוויח כ 2,600 ₪ -כאשר הוא טבע בניסיונו להציל טובעים אחרים בים – תבעה אסתר כהן את המוסד לביטוח לאומי לגמלה בסך 10,000 ש"ח. ביהמ"ש העליון פסק שיחסי עובד ומעביד חלים על השכר בתלוש אך נכון היה שהמלצר יהיה עצמאי על ההכנסות שמעבר, בגין הטיפים ועם זאת, אף שלא נרשם כעצמאי – זיכה את האלמנה בגימלה בגין כל הסכום.
- בפס"ד בבי"ד האזורי לעבודה בעניין ארבעה מלצרים נגד קפה איינשטיין ברמת אביב – קבעה השופטת שהמלצרים שקיבלו את שכרם במזומן כטיפים אינם יכולים לתבוע את שכר המינימום וכי הדבר מהווה ניצול ציני של חוקי העבודה. פס"ד זה אינו מחייב מאחר והוא מביה"ד האזורי לעבודה.

בשורה התחתונה אנו רואים שנכון להיום כל הצדדים מעדיפים לטמון את הראש בחול ואף אחד לא באמת מנסה לפתור את העניין אחת ולתמיד, חוקית ומוסרית.

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

delta7 כתב: אורי, אם הטיפים של בעל הבית שיועיל בטובו להקליד את מלוא סכום הטיפים לקופה, לשלם עליהם מע"מ ומס הכנסה ולהוציא תלוש מלא לעובד (ולא רק על שכר הבסיס) על כל הזכויות הסוציאליות הנלוות.
אם הטיפים שייכים לעובד, יתכבד המעביד וישלם שכר בנוסף אליהם (לפחות בגובה שכר המינימום) ויתכבד העובד וידווח עליהם כהכנסת עבודה (על כל המשתמע מכך...).

עניין מוסרי? אין ספק ובגדול אך יחד עם זאת העסק נגוע באי חוקיות מכל הכיוונים: דיני עבודה, מס הכנסה, מע"מ, ביטוח לאומי..., גם מצד המעסיק וגם מצד העובד.

בתי המשפט קבעו במשך השנים כל מיני קביעות שניסו ללכת בין הטיפות, לדוגמא:
- בפס"ד ד.ג.מ.ב. אילת מסעדות נגד ענבל מלכה – קבע ביה"ד הארצי לעבודה ששכר שהגיע מהסועד ישירות למלצר אינו פותר את המעביד במשכורת במסגרת יחסי עובד ומעביד ואינו פותר את החבות בשכר מינימום לעובד.
- בפס"ד "ליברמן" הבחין ביהמ"ש העליון בין טיפ שהוא וולנטרי לטיפ שהסועד מחויב בו. כאשר הסועד מחויב בדמי שירות בתוך החשבון וכאשר מצוין בחשבון "לא כולל שירות" – מהווים אלו "דרישת חובה" מצד העסק ולפיכך אינו וולנטרי. לפיכך כאשר הסועד מחוייב בדמי שירות הרי שיש לרשום הכנסות אלו בקופה. אם דמי השירות אינם וולונטריים – הרי שיש לציין אותם ביומן השירות – עד כמה שהעסק יודע כמה קיבל המלצר.
- בפס"ד אסתר כהן נגד המוסד לביטוח לאומי – מדובר באלמנת עוזי כהן שהיה מלצר שהרוויח מטיפים כ- 10,000 ש"ח לחודש אך רשמית בתלוש הרוויח כ 2,600 ₪ -כאשר הוא טבע בניסיונו להציל טובעים אחרים בים – תבעה אסתר כהן את המוסד לביטוח לאומי לגמלה בסך 10,000 ש"ח. ביהמ"ש העליון פסק שיחסי עובד ומעביד חלים על השכר בתלוש אך נכון היה שהמלצר יהיה עצמאי על ההכנסות שמעבר, בגין הטיפים ועם זאת, אף שלא נרשם כעצמאי – זיכה את האלמנה בגימלה בגין כל הסכום.
- בפס"ד בבי"ד האזורי לעבודה בעניין ארבעה מלצרים נגד קפה איינשטיין ברמת אביב – קבעה השופטת שהמלצרים שקיבלו את שכרם במזומן כטיפים אינם יכולים לתבוע את שכר המינימום וכי הדבר מהווה ניצול ציני של חוקי העבודה. פס"ד זה אינו מחייב מאחר והוא מביה"ד האזורי לעבודה.

בשורה התחתונה אנו רואים שנכון להיום כל הצדדים מעדיפים לטמון את הראש בחול ואף אחד לא באמת מנסה לפתור את העניין אחת ולתמיד, חוקית ומוסרית.

במחשבה שניה, צודק.

רק שלא ברור לי איך שלטונות המס לא נכנסו מזמן לעובי הקורה בנידון. זו הרי מגיפה לאומית של העלמות מס.

סמל אישי של משתמש
yedidel
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי yedidel »

אורי אדום בנשמה כתב:

במחשבה שניה, צודק.

רק שלא ברור לי איך שלטונות המס לא נכנסו מזמן לעובי הקורה בנידון. זו הרי מגיפה לאומית של העלמות מס.
אנחנו לא מדינה שמצטיינת באכיפת חוק

סמל אישי של משתמש
dor69

שליחה על ידי dor69 »

yedidel כתב:
אנחנו לא מדינה שמצטיינת באכיפת חוק
במה אנחנו כן מצטיינים בנושאי פנים? (חוץ מטיוח)

סמל אישי של משתמש
The red one

שליחה על ידי The red one »

dor69 כתב: במה אנחנו כן מצטיינים בנושאי פנים? (חוץ מטיוח)
הטרדות מיניות.

סמל אישי של משתמש
delta7

שליחה על ידי delta7 »

אורי אדום בנשמה כתב:

במחשבה שניה, צודק.

ישנן פסיקות שונות וחלקן גם סותרות של בית המשפט העליון ובית הדין הארצי לענייני עבודה.
פסיקות של בתי משפט אלו נחשבות כהלכה מחייבת ואכן חלק מהמעסיקים בתחום פועלים לפי הפסיקה שבחרו (בעצת רואי החשבון ועורכי הדין שלהם).
שלטונות המס נרתעים מטיפול יסודי בענף זה כמו שהם נרתעים גם מענפים אחרים (מורים פרטיים, גננים, עובדות משק בית ואחרים) - להערכתי משום הקושי לטפל בבעיה שנוגעת בכל כך הרבה תחומים מה עוד שבכל מקרה ומקרה מדובר בסכומים לא גדולים יחסית (אך כמובן שהתופעה בכללותה הינה בהיקף כספי לא מבוטל כלל).
הפתרון יבוא אך ורק בחקיקה שתביא בחשבון את כל הצדדים - המעסיקים, העובדים, דיני העבודה, פקודת מס הכנסה, חוק מע"מ וחוק ביטוח לאומי.

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

אוקיי.

בכל אופן, אני אישית לא שם יותר שקל 'טיפ', אלא אם כן אני יודע בוודאות שהוא מגיע לעובד.

סמל אישי של משתמש
Totti

שליחה על ידי Totti »

אורי אדום בנשמה כתב:אוקיי.

בכל אופן, אני אישית לא שם יותר שקל 'טיפ', אלא אם כן אני יודע בוודאות שהוא מגיע לעובד.
איך? תבקש מבעל הבית לראות את חוזה ההעסקה? שים שאתה לא שופך את התינוק עם המים
21.5.16- התיקון[highlight=#FF4040][/highlight]

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

Totti כתב: איך? תבקש מבעל הבית לראות את חוזה ההעסקה? שים שאתה לא שופך את התינוק עם המים

במציאות בה 95% (אם לא 99.9% ) מהמקומות לוקחים את הטיפים מהעובדים, ההגדרה שלך נשמעת לי קצת תלושה. רוצה להמשיך להעשיר את הכיס התפוח ממילא של כל מיני שרלטנים? זכותך. אני בכל אופן לא אוהב להרגיש מנוצל ומרומה.

שלח תגובה