ליגה ספרדית

כל מה שלא קשור להפועל באר-שבע
סמל אישי של משתמש
niv1

Re: ליגה ספרדית

שליחה על ידי niv1 »

izguy83 כתב: היה ברור שזה יגיע מתישהוא (5 שנים ליתר דיוק).
קבוצה מגעילה? הכי טובה שנראה במו עינינו ואולי הכי טובה בהיסטוריה.
תמשיך עם השחצנות המגעילה של הקבוצה השנואה שלך, את מה שעשתה בארסה ב-3 העונות הקודמות לא אתה ולא עוד אלף כמוך ייקחו ממנה.
מוריניו ופפ 2 מאמנים מהגדולים בהיסטוריה וכל פעם אחד מפתיע את השני, כך שממש לא נכון להגיד שלפפ יש עוד מה ללמוד (בטח לא אחרי שהוא קיבל חמישייה בבית לפני לא הרבה זמן).
בניגוד לאוהדי ריעל (אין שגיאת כתיב) שלא יודעים לפרגן, אני מברך אותם, הם עשו עונה מדהימה וניצחו בקאמפ נואו והאליפות מגיעה להם בזכות (למרות הנבדל הקטנצ'יק...).
אם אתה נהנה מכדורגל כזה זה בעיה שלך.. אני לא יכול לסבול משחק כזה.. 800 פסים בחצי של ברסה.. יאללה חלאס זה לא כדורגל..לפני פפ הייתי רואה משחקים של ברסה ואפילו נהנה לפעמים אבל בארסה של פפ פשוט בלתי נסבלת, כמה אפשר לראות פויול-פיקה-אלבס-פיקה-פויול-צאבי-פויול-פיקה-אלבס ככה בלי סוף עד שההגנה מפעקת ונותנים גול.. אולי לדעתך זה יפה אני לא יכול לראות כדורגל ככה..
פפ אפילו לא יכול להיות מושווה למוריניו.. איזה עוד מאמן לקח אליפות באנגליה(*2) באיטליה(*2) ובספרד?! ותוסיף לזה גם 2 אליפויות בפורטוגל וזכיה בליגת האלופות..מה פפ עשה? כולה הצליח בבארסה שיצליח בעוד מקום אולי הוא יתקרב למוריניו.. ובגלל זה גם לדעתי מסי לא יותר טוב מרונאלדו.. תוציא את מסי מבארסה והוא אפילו לו בעשריה הטובה בעולם.. רונאלדו לעומת זאת לא רק שזכה באליפות אנגליה וספרד שמעטים יכולים להגיד שזכו הוא גם היה השחקן המוביל בהרבה ולא רק זה באנגליה הוא לקח את מנצסטר לאליפות מול צלסי בשיאה ןליברפול וארסנל חזקות בהרבה.. ובספרד, אתה אומר שהם הכי טובים בעולם לא? אז זה רק מראה כמה רונאלדו גדול שהוביל אותם לזכיה מול הטובה בעולם כביכול..

סמל אישי של משתמש
8red

שליחה על ידי 8red »

בעניין האליפויות של מוריניו באיטליה - הן היו בתקופה שבה מילאן, אבל בעיקר יובה היו בעונות נסיגה ויובה עצמה עברה שיקום לא מוצלח במיוחד על ידי אנשים חסרי כשרון...ובכלל אלו היו עונות השפל של הליגה האיטלקית.
היה יכול להיות מעניין איך הוא היה מצליח להתמודד עם מילאן ויובה במצבן היום - להזכירכם שיובה היא עדיין הקבוצה היחידה ביבשת שלא נוצחה בשום מסגרת.
ועדיין אני מרשה לעצמי להתפעל חלקית מול הטקטיקה שלו דאז עם אינטר מול בארסה בליגת האלופות ואתמול מול אותה בארסה בליגה...
כמו שמישהו אמר: טקטיקה נגד טיקי-טקה.
הפועל אני כבר משתגע

סמל אישי של משתמש
RedRock
Title: רקקקקקק ברדה זה מרגש
יצירת קשר:

שליחה על ידי RedRock »

8red כתב:בעניין האליפויות של מוריניו באיטליה - הן היו בתקופה שבה מילאן, אבל בעיקר יובה היו בעונות נסיגה ויובה עצמה עברה שיקום לא מוצלח במיוחד על ידי אנשים חסרי כשרון...ובכלל אלו היו עונות השפל של הליגה האיטלקית.
היה יכול להיות מעניין איך הוא היה מצליח להתמודד עם מילאן ויובה במצבן היום - להזכירכם שיובה היא עדיין הקבוצה היחידה ביבשת שלא נוצחה בשום מסגרת.
ועדיין אני מרשה לעצמי להתפעל חלקית מול הטקטיקה שלו דאז עם אינטר מול בארסה בליגת האלופות ואתמול מול אותה בארסה בליגה...
בלה בלה בלה, בכי בכי בכי.
א. הורדתם ליגה ב2006. מוריניו זכה בטרבל ב2010. תבכה עד מחר על שיקומים למיניהם אבל מדובר במספיק שנים להעמיד קבוצה (וגם הועמדה...)
לא תצליח לשים כוכביות ליד האליפויות של אינטר. גם אם ממש תנסה. אם כבר, הכוכביות שייכות לאליפויות קודמות שלכם כשעדיין מהדהד בזכרוני השוד הגדול בשנת 1998 (!!!) עם שיפוט שערורייתי שאפילו אבי לוזון היה מתגאה בו.

ב. זה שיובה ומילאן עשו את מה שעשו, ביישו את הכדורגל האיטלקי ונענשו בהתאם לא אומר שהליגה האיטלקית היתה בשפל.
השחקנים האיטלקים היו טובים מספיק (אלופי העולם), רומא היתה קבוצה מצויינת, מילאן בנתה כל שנה הרים וגבעות וקבוצה איטלקית לקחה
צ'מפיונס ליג. אז די עם השטויות.

ג. ללא הפסד העונה בכל המסגרות? וואו. בכל המסגרות? רגע רגע....בכל ה....? 2??? ליגה וגביע? וואו, ממש עומס מטורף על השחקנים אה?
רגע, למה רק שתי מסגרות? אה, שוב לא הגעתם לאירופה?
נדבר שנה הבאה. גם מילאן ובמיוחד ליובה סגל חלש ואפור. הסיבה היחידה שהן נאבקות על האליפות היא כי אינטר לא הצעירה את הסגל בזמן והשחקנים שבעים.

ד. והכי חשוב.
תעשו טובה, אל תעליבו את הכדורגל ואת המאסטרו בהשוואות מגוכחות לילד מברצלונה.
ביום שפפ ייצא מגבולות הגזרה של קטלוניה ויתמודד עם בניית סגל אמיתית + מגבלות אחרות נדבר על יכולתיו כמאמן.
עד אז - אין מה להשוות בין בן אדם שהפך לזהב כל קבוצה בה נגע (פורטוגל, אנגליה, איטליה, ספרד והיד עוד נטויה) לבין בחור צעיר שקיבל את ג'וב חייו וכנראה שקיבל את הסגל הכי טוב של ברצלונה אי פעם (רובו ככולו היה לו כבר ביד).
יכול להיות שיתברר בעתיד שגווארדיולה מאמן טוב. אולי. בעתיד. עד אז - אל תעשו מעצמכם צחוק.

סמל אישי של משתמש
niv1

שליחה על ידי niv1 »

8red כתב:בעניין האליפויות של מוריניו באיטליה - הן היו בתקופה שבה מילאן, אבל בעיקר יובה היו בעונות נסיגה ויובה עצמה עברה שיקום לא מוצלח במיוחד על ידי אנשים חסרי כשרון...ובכלל אלו היו עונות השפל של הליגה האיטלקית.
אי אפשר לקחת או לגמד את מה שמוריניו עשה שם.. עובדה שאחריו בפחות משנתיים כבר עברו שם 5 מאמנים וכרגע הם אפילו לא בליגה האירופית עונה הבאה..

סמל אישי של משתמש
8red

שליחה על ידי 8red »

כמו שאמרתי - ניסיון השיקום והבנייה מחדש של יובה נכשל כי הוא נעשה על ידי אנשים חסרי מושג שעשו מיובה הגדולה קבוצה בינונית וכמו שאתה יכול לקרוא בספר של זלאטן - פשוט ניסו לדחוף החוצה כוכבים של הקבוצה כשהוחלט להוריד אותה ליגה וחלקם נבהלו ואכן ברחו במקום להשאר עם הספינה ולהיות שותפים לחזרה שלה לקדמת הבמה.
יש כאלו שאומרים בחצי צחוק שאותם אנשים היו אפילו מושתלים של אינטר...

בכל מקרה יש לי רעיון.
בסוף כל עונה בחמש או עשר או עשרים שנה הבאות נקפיץ את הנושא הזה וניראה איפה יובה ומילאן ואיפה אינטר.
יש לי הרגשה שהסדר הטבעי שחזר לכנו השנה לא ישתנה בעתיד הניראה לעין.
הפועל אני כבר משתגע

סמל אישי של משתמש
8red

שליחה על ידי 8red »

niv1 כתב: אי אפשר לקחת או לגמד את מה שמוריניו עשה שם.. עובדה שאחריו בפחות משנתיים כבר עברו שם 5 מאמנים וכרגע הם אפילו לא בליגה האירופית עונה הבאה..
לא לקחתי את זה ממנו.. להיפך.
רק אמרתי שבעוד שבליגה הספרדית החלשה רק היריבות עם בארסה מהווה מדד- ולכן היה יכול להיות מאוד מעניין מה היה קורה אילו היה נשאר \ עובר לאינטר ומתמודד ראש בראש עם יובה ומילאן בימים האלו כשהן חוזרות לגדולתן ואפילו עם קבוצות הדרג השני (לאציו, נאפולי, רומא).
אולי הוא היה מצליח להציל את הנראזורי מהטבע הלוזרי של עצמם...
הפועל אני כבר משתגע

סמל אישי של משתמש
yossi
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי yossi »

8red כתב: לא לקחתי את זה ממנו.. להיפך.
רק אמרתי שבעוד שבליגה הספרדית החלשה רק היריבות עם בארסה מהווה מדד- ולכן היה יכול להיות מאוד מעניין מה היה קורה אילו היה נשאר \ עובר לאינטר ומתמודד ראש בראש עם יובה ומילאן בימים האלו כשהן חוזרות לגדולתן ואפילו עם קבוצות הדרג השני (לאציו, נאפולי, רומא).
אולי הוא היה מצליח להציל את הנראזורי מהטבע הלוזרי של עצמם...
בס״ד
הליגה הספרדית חלשה?
השנה קבוצות המשנה בספרד הוכיחו שהם קבוצות איכותיות שרחוקות מלהיות בשר התותחים כמו שמציירים אותם פעם אחר פעם.

סמל אישי של משתמש
RedRock
Title: רקקקקקק ברדה זה מרגש
יצירת קשר:

שליחה על ידי RedRock »

8red כתב:כמו שאמרתי - ניסיון השיקום והבנייה מחדש של יובה נכשל כי הוא נעשה על ידי אנשים חסרי מושג שעשו מיובה הגדולה קבוצה בינונית וכמו שאתה יכול לקרוא בספר של זלאטן - פשוט ניסו לדחוף החוצה כוכבים של הקבוצה כשהוחלט להוריד אותה ליגה וחלקם נבהלו ואכן ברחו במקום להשאר עם הספינה ולהיות שותפים לחזרה שלה לקדמת הבמה.
יש כאלו שאומרים בחצי צחוק שאותם אנשים היו אפילו מושתלים של אינטר...

בכל מקרה יש לי רעיון.
בסוף כל עונה בחמש או עשר או עשרים שנה הבאות נקפיץ את הנושא הזה וניראה איפה יובה ומילאן ואיפה אינטר.
יש לי הרגשה שהסדר הטבעי שחזר לכנו השנה לא ישתנה בעתיד הניראה לעין.
אין בעיה ניר, מוזמן להקפיץ.
תמשיך לברבר על לוזריות. מעניין שהשנים היחידות בהן הפסדנו בצורה מפתיעה ו׳לוזרית׳ הן בדיוק השנים המפוקפקות שבהן הרסתם את הכדורגל.
אתה קורא לזה מינוי אנשים חסרי מושג, אני באותה מידה יכול לקרוא לזה לוזריות. איזה קטע...

סמל אישי של משתמש
8red

שליחה על ידי 8red »

RedRock כתב:
אין בעיה ניר, מוזמן להקפיץ.
תמשיך לברבר על לוזריות. מעניין שהשנים היחידות בהן הפסדנו בצורה מפתיעה ו׳לוזרית׳ הן בדיוק השנים המפוקפקות שבהן הרסתם את הכדורגל.
אתה קורא לזה מינוי אנשים חסרי מושג, אני באותה מידה יכול לקרוא לזה לוזריות. איזה קטע...
בעוד שאצלכם זאת ממש דרך חיים (תזכיר לי את מניין הסקודטואים?) - אצלנו זה קורה אחת ל...
ואתה יכול להמשיך לבכיין על השנים האלו אבל ניראה לך שסגל שכולל את בופון, תוראם, קנאברו, נדבד, זמברוטה, ויירה, קאמורנזי, זלאטאן והנסיך וכל זה תחת שרביטו של דון קאפלו באמת היה זקוק לעזרה של השופטים כדי לקחת אליפויות?? זה היה by far הסגל הכי טוב באיטליה...
הפועל אני כבר משתגע

סמל אישי של משתמש
8red

שליחה על ידי 8red »

yossi כתב: בס״ד
הליגה הספרדית חלשה?
השנה קבוצות המשנה בספרד הוכיחו שהם קבוצות איכותיות שרחוקות מלהיות בשר התותחים כמו שמציירים אותם פעם אחר פעם.
אז איך אתה מסביר את ההתבטלות הכמעט תמידית שלהן מול בארסה וריאל?
הפועל אני כבר משתגע

סמל אישי של משתמש
yossi

שליחה על ידי yossi »

8red כתב: אז איך אתה מסביר את ההתבטלות הכמעט תמידית שלהן מול בארסה וריאל?
בס"ד
שאני אזכיר איך שאר קבוצות העולם נראות מול ברצלונה וריאל בליגת האלופות?
אם זו טוטנהאם שהובסה 5-0 במפגש כפול עם ריאל, מילאן שבשנה שעברה התבטלה מול ריאל בשלב הבתים והודחה השנה ע"י ברצלונה, יונייטד שנוצחה בגמר מול ברצלונה שלהוציא רבע שעה טובה התבטלה כמעט לחלוטין ויש עוד דוגמאות רבות.
ברצלונה וריאל ביססו את עצמם בשנים האחרונות במדרגה אחת מעל לשאר קבוצות העולם (בעיקר ברצלונה), את הבדלי הרמות רואים היטב גם בליגת האלופות.
קבוצות המשנה בספרד הוכיחו את עצמם השנה בצורה מצוינת בליגה האירופית ששלוש ספרדיות נמצאות בחצי הגמר, כשבילבאו משלימה ניצחון כפול על אלופת אנגליה יונייטד בתצוגת כדורגל נפלאה.
מי שרואה ליגה ספרדית דרך קבע גם רואה שהקבוצות בדרג של סביליה, ולנסיה, אתלטיקו מדריד והשנה גם בילבאו עושות לא פעם חיים קשים לריאל וברצלונה (בעיקר בביתם), וגם אם יש תוצאה שנראית כתבוסה היא לא פעם שקרית ולא משקפת את מה שהתרחש במגרש (וגם כאן אפשר להביא דוגמאות רבות מהשנה האחרונה).

ולגבי הטענה (הנכונה) שרק שני קבוצות מתחרות על תואר האליפות בספרד, הטבלה מראה שכך קורה בדיוק גם באנגליה (15 נק' הפרש בין מקום שני לשלישי) ואיטליה (13 נק' הפרש בין מקום שני לשלישי).
גם בטבלת הזכיות באותם ליגות מופיעות רק שני קבוצות שזכו באליפות בשנים האחרונות.

סמל אישי של משתמש
bs war

שליחה על ידי bs war »

yossi כתב: בס"ד
שאני אזכיר איך שאר קבוצות העולם נראות מול ברצלונה וריאל בליגת האלופות?
אם זו טוטנהאם שהובסה 5-0 במפגש כפול עם ריאל, מילאן שבשנה שעברה התבטלה מול ריאל בשלב הבתים והודחה השנה ע"י ברצלונה, יונייטד שנוצחה בגמר מול ברצלונה שלהוציא רבע שעה טובה התבטלה כמעט לחלוטין ויש עוד דוגמאות רבות.
ברצלונה וריאל ביססו את עצמם בשנים האחרונות במדרגה אחת מעל לשאר קבוצות העולם (בעיקר ברצלונה), את הבדלי הרמות רואים היטב גם בליגת האלופות.
קבוצות המשנה בספרד הוכיחו את עצמם השנה בצורה מצוינת בליגה האירופית ששלוש ספרדיות נמצאות בחצי הגמר, כשבילבאו משלימה ניצחון כפול על אלופת אנגליה יונייטד בתצוגת כדורגל נפלאה.
מי שרואה ליגה ספרדית דרך קבע גם רואה שהקבוצות בדרג של סביליה, ולנסיה, אתלטיקו מדריד והשנה גם בילבאו עושות לא פעם חיים קשים לריאל וברצלונה (בעיקר בביתם), וגם אם יש תוצאה שנראית כתבוסה היא לא פעם שקרית ולא משקפת את מה שהתרחש במגרש (וגם כאן אפשר להביא דוגמאות רבות מהשנה האחרונה).

ולגבי הטענה (הנכונה) שרק שני קבוצות מתחרות על תואר האליפות בספרד, הטבלה מראה שכך קורה בדיוק גם באנגליה (15 נק' הפרש בין מקום שני לשלישי) ואיטליה (13 נק' הפרש בין מקום שני לשלישי).
גם בטבלת הזכיות באותם ליגות מופיעות רק שני קבוצות שזכו באליפות בשנים האחרונות.
ועדיין מבחינת איכות הסגלים, לא חושב שאפשר להשוות בין הקבוצות האנגליות במקומות 3-5 למקבילותיהן הספרדיות..

סמל אישי של משתמש
niv1

שליחה על ידי niv1 »

bs war כתב:
ועדיין מבחינת איכות הסגלים, לא חושב שאפשר להשוות בין הקבוצות האנגליות במקומות 3-5 למקבילותיהן הספרדיות..
למה לא?
ולנסיה ממש לא נחותה מארסנל..אני די בטוח שמלאגה מנצחת את ניוקאסל בלי בעיה ואתלטיקו בילבאו של השנה הרבה יותר טובה מטוטנאהם לפחות של החודשיים האחרונים..
הקבוצות הספרדיות חזקות מאוד, זה פשוט שריאל וברסה כמעט בלתי ניתנות לניצחון..

סמל אישי של משתמש
bs war

שליחה על ידי bs war »

niv1 כתב: למה לא?
ולנסיה ממש לא נחותה מארסנל..אני די בטוח שמלאגה מנצחת את ניוקאסל בלי בעיה ואתלטיקו בילבאו של השנה הרבה יותר טובה מטוטנאהם לפחות של החודשיים האחרונים..
הקבוצות הספרדיות חזקות מאוד, זה פשוט שריאל וברסה כמעט בלתי ניתנות לניצחון..
ומה לגבי צ'לסי? למרות המקום ה- 6.. אני מדבר על קבוצות שהן כביכול "דרג ב'" באותן ליגות.
מבחינת סגל נטו אני לא חושב שאפשר להשוות בין צ'לסי, ארסנל וטוטנהאם לולנסיה, מלאגה, בילבאו, לבאנטה.. ברור שבמשחקים נתונים כל קבוצה יכולה לנצח את השנייה, אבל מבחינת האיכות הכללית של השחקנים (שלא לדבר על השווי שלהם) יש פער ברור לטובת האנגליות. אפשר גם לראות איך צ'לסי עמדה מול ברצלונה בהשוואה לספרדיות..

סמל אישי של משתמש
yossi

שליחה על ידי yossi »

bs war כתב:
בס"ד
לא באתי להגיד שהליגה הספרדית היא הטובה בעולם או משהו דומה, יש דעות לכאן או לכאן ואי אפשר להכריע באופן ברור ומוכח איזו ליגה טובה יותר.
מה שבסה"כ באתי להגיד הוא שהזלזול המתמשך בקבוצות המשנה של הליגה הספרדית הוא מוגזם ולא צודק.

שלח תגובה