כמה טיפ אתם שמים?
Re: כמה טיפ אתם שמים?
בעלי בית מצאו דרך לוודא שהמלצרים שלהם עושים שם טוב למקום, חבל שזה על הדרך ניצול ציני של העובד ועבירה על החוק
- אורי אדום בנשמה
- Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי
dor69 כתב:בעלי בית מצאו דרך לוודא שהמלצרים שלהם עושים שם טוב למקום, חבל שזה על הדרך ניצול ציני של העובד ועבירה על החוק
הפוך.
העובד בכל מקרה יקבל את שכרו גם אם לא יהיה שקל אחד בקופת הטיפים. ככה שהתמריץ לעבוד טוב לא קיים פה. ההיפך
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר
התופעה מוכרת לי גם מהצד של העובד (הרבה חברים שנמצאים בסיטואציה). אתה דווקא עובד קשה יותר על מנת לעבור את השכר הלא גבוה במיוחד שתקבל ממילא.אורי אדום בנשמה כתב:
הפוך.
העובד בכל מקרה יקבל את שכרו גם אם לא יהיה שקל אחד בקופת הטיפים. ככה שהתמריץ לעבוד טוב לא קיים פה. ההיפך
חייב לציין, לא כל העסקים עובדים ככה
- אורי אדום בנשמה
dor69 כתב: התופעה מוכרת לי גם מהצד של העובד (הרבה חברים שנמצאים בסיטואציה). אתה דווקא עובד קשה יותר על מנת לעבור את השכר הלא גבוה במיוחד שתקבל ממילא.
חייב לציין, לא כל העסקים עובדים ככה
איזה מסעדות/בתי קפה אתה מכיר שבהם הטיפים לא עושים דרכם לכיס של בעל הבית?
שמע אין ספק שהתופעה הזו הולכת ומתפשטת אבל אני כמעט בטוח שבמסעדות ״בעלות שם״ זה לא קורה. בבאר שבע אני יכול למנות בקטגוריה הזו מסעדות כמו בלאק, קמפאי וכו׳אורי אדום בנשמה כתב:
איזה מסעדות/בתי קפה אתה מכיר שבהם הטיפים לא עושים דרכם לכיס של בעל הבית?
איפה אני כן מכיר את התופעה? סטקיות ובתי קפה למיניהם
- דר אדום בנשמה
- Title: הפועל אימפריה!
גם בסבא גבטו משלמים לפי החוק והטיפ מתחלקים בין כל המלצרים.dor69 כתב: שמע אין ספק שהתופעה הזו הולכת ומתפשטת אבל אני כמעט בטוח שבמסעדות ״בעלות שם״ זה לא קורה. בבאר שבע אני יכול למנות בקטגוריה הזו מסעדות כמו בלאק, קמפאי וכו׳
בגיגסי אני יודע שזה לא על פי החוק...
אין לי מושג לגביי קמפאיי והבלאק...
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!
יכול להיות שלא הבנתי אותך ב100% אבל זה לא נכון מה שאתה אומר.dor69 כתב: שמע אין ספק שהתופעה הזו הולכת ומתפשטת אבל אני כמעט בטוח שבמסעדות ״בעלות שם״ זה לא קורה. בבאר שבע אני יכול למנות בקטגוריה הזו מסעדות כמו בלאק, קמפאי וכו׳
אני מכיר מקרוב את העולם הזה, לפחות בבאר שבע, ולי טרם יצא להכיר מקום שמשלם משכורת בנוסף לטיפים, כל המסעדות כולל כולם לא משלמות משכורת כלל ואך ורק משלימות לשכר מסוים במקרה וצריך, וגם זה באופן רטרואקטיבי, ז"א שאם שעה אחת עשית 10 לשעה ושעה אח"כ עשית 40, אין צורך להשלים לך.
יתרה מכך, ספציפית לבלאק, אני יכול להגיד לך שעד לפני כמה שנים הוא היה אחד הגנבים הגדולים ביותר, כי 90% מהמסעדות אמנם לא משלמות משכורת אבל הטיפים הם של המלצר, אצל הבלאק הוא היה לוקח למלצרים מהטיפים עצמם סביבות ה10 אחוז ע"מ לשלם על ביטוח לאומי וביטוח בריאות. ונכון, אפשר להגיד שזה סוג של לגיטימי כי הדברים האלה אמורים לרדת מהמשכורת של העובד אבל בעצם יוצא שהם לוקחים הרבה יותר מה200-+ שזה בפועל ביטוח לאומי ובריאות.
אם כך אז חידשת לי. בכל אופן, אפשר לרשום עוד חוק שקיים ולא נאכףnir767676 כתב: יכול להיות שלא הבנתי אותך ב100% אבל זה לא נכון מה שאתה אומר.
אני מכיר מקרוב את העולם הזה, לפחות בבאר שבע, ולי טרם יצא להכיר מקום שמשלם משכורת בנוסף לטיפים, כל המסעדות כולל כולם לא משלמות משכורת כלל ואך ורק משלימות לשכר מסוים במקרה וצריך, וגם זה באופן רטרואקטיבי, ז"א שאם שעה אחת עשית 10 לשעה ושעה אח"כ עשית 40, אין צורך להשלים לך.
יתרה מכך, ספציפית לבלאק, אני יכול להגיד לך שעד לפני כמה שנים הוא היה אחד הגנבים הגדולים ביותר, כי 90% מהמסעדות אמנם לא משלמות משכורת אבל הטיפים הם של המלצר, אצל הבלאק הוא היה לוקח למלצרים מהטיפים עצמם סביבות ה10 אחוז ע"מ לשלם על ביטוח לאומי וביטוח בריאות. ונכון, אפשר להגיד שזה סוג של לגיטימי כי הדברים האלה אמורים לרדת מהמשכורת של העובד אבל בעצם יוצא שהם לוקחים הרבה יותר מה200-+ שזה בפועל ביטוח לאומי ובריאות.
- דר אדום בנשמה
ד"א אומנם זה לאקשור לטיפיםאבל רוב המסעדות בבאר שבע לא משלמות שכר @50% על יום שבת ועל שעות נוספות 125% ומ150%...
- אורי אדום בנשמה
- דר אדום בנשמה
בגלל תרבות הטיפים המעביד ממשיך לנצל את העובד...אורי אדום בנשמה כתב:
לא הבנתי.
במה תרבות הטיפים נותנת צידוק לניצול עובדים?
ואם כן - אז למה שהשירות יוצא דופן אתה כן מוכן לתת טיפ?
זה נורא פשוט...
פה מופיעה התרבות הישראלית- אומרים סבבה אז לא נשים טיפ במקום לדאוג שהחוק ייאכף. ממש פלסטר לפצע ירידר אדום בנשמה כתב: בגלל תרבות הטיפים המעביד ממשיך לנצל את העובד...
זה נורא פשוט...
- דר אדום בנשמה
ואיך זה עוזר שתשים טיפ?dor69 כתב: פה מופיעה התרבות הישראלית- אומרים סבבה אז לא נשים טיפ במקום לדאוג שהחוק ייאכף. ממש פלסטר לפצע ירי
ברגע שיפסיקו לתת טיפים המעבידים יהיו חייבים לשלם על פי החוק...
המלצר ממילא יקבל אותו הכסף, לא עזרת למלצר פה. נתת למעבידים להתחמקדר אדום בנשמה כתב:ואיך זה עוזר שתשים טיפ?
ברגע שיפסיקו לתת טיפים המעבידים יהיו חייבים לשלם על פי החוק...
- אורי אדום בנשמה
דר אדום בנשמה כתב: בגלל תרבות הטיפים המעביד ממשיך לנצל את העובד...
זה נורא פשוט...
אתה רק חוזר על אותה סיסמא ולא עונה על מה שנשאלת.
במה תרבות הטיפים נותנת - לטענתך - צידוק לניצול עובדים?
ואם כן - אז למה כאשר השירות יוצא מגדר הרגיל אתה כן מוכן לתת טיפ? זה הרי נתינת לגיטימציה לניצול עובדים לשיטתך.