גם אני יכול לטעון שהשאלה שלך היא טקטית , אבל אענה לך ביושר כי אין מה לפחד מויכוח או מחלוקת כל עוד כולנו באותו צד.אורי אדום בנשמה כתב: ↑27 נובמבר 2023, 11:21שאלת תם - על הבריחה מלבנון בזמנו, שהובילה בתהליך ארוך למציאות הנוכחית בה חיזבאללה נהפך מארגון גרילה קיקיוני לארגון סמי צבאי בעל יכולת מוכחת לייצר מאזן אימה תקיף מול מדינת ישראל הגדולה, מתחת ביקורת?![]()
התשובה היא לא. כאחד שהיה לא מעט בלבנון, אני מודה שחשבתי שזה היה דבר נכון לצאת מהחרא הזה.חשבתי שהצורה היתה בזיונית, בעיקר הנטישה של צד"ל.
אבל- לא היה נכון לשבת מהצד ולתת להם להתעצם ואת זה אמרתי תמיד.
חשבתי אז ואני חושב גם היום ממרום גילי- שהטעות הגדולה היתה אי האכיפה של הסכם הפסקת האש במלחמת לבנון השנייה.
ביקרתי גם אז בחריפות את העובדה שמנהיגינו הדגולים אז, אולמרט ושות' שמו את מבטחם באו"ם שמום וסמכו על ההרתעה שייצרנו.
כל הרתעה נשחקת אם לא מתחזקים אותה בכל הפרה קטנה כגדולה. והפרה זה לא רק כשיורים עליך- אלא גם שיורדים מדרום לליטני.
אף פעם לא הסכמתי למדיניות של "הכלה". מה להכיל? טרור??? אויבים על הגדר שמצהירים
שהולכים לשחוט אותך? ברגע שמפרים הסכם- צריך לפעול בנחישות. כך חשבתי תמיד!
קרה מאז מה שקורה היום - אילפו אותנו! החיזבאללה התקרב כל הזמן עד שהתיישב לנו על הגדר בלי שנקפנו אצבע.
חפרו מנהרות תקיפה והממשלה והצבא הסתפקו בלסתום אותן.
גם את זה אמרתי בזמן אמת....
עכשיו הוא יורה על ישובי הצפון ועל מוצבים ומנהיגינו מגיבים בצורה "מדודה". היוזמה אצלם, לא אצלנו.
לא טמטום? לא חזרה על טעויות?