אני כן מסכים לביקורת על הצוות המקצועי של מכבי שלהבדיל מגוטמן לא הצליח ליצור שלם העולה על סך חלקיו (יש מצב שזה המחיר בקבוצה של שחקן אחד), לא הצליח לקחת את הכדורגלן הישראלי קדימה (בן הרוש אותו פגר, טבז אותו טבז, מיכה לא עלה שני קילו של שריר) ולביקורת על הסגל. אבל אני לא חושב שזה משנה כ"כ את השורה התחתונה.Totti כתב: חשבתי כמוך, אבל אז תהיתי מה קרה " לשחקן הישראלי" בתקופה שבין הקמפיין של הפועל להיום, הרי לא דורות התחלפו.
היו בהפועל זרים טובים, טובים מאוד, אבל את הטון נתנו דווקא הישראלים. שכטר, ידין, זהבי, ורמוט, שיש, בן דיין, באדיר, בונדר, לאלה ואחרים, אלו היו הגרעין העיקרי.
נראה לך שבכמה שנים בודדות הכדורגלן הישראלי כל כך דרך במקום בעוד מקבילו הבלרוסי צמצם פערים מול ענקיות היבשת? שנינו יודעים שלא.
אפשר לגעת בנקודה גם מבלי להתייחס לתופעה כולה. כן, הכדורגלן הישראלי חלש ולא מקצוען וחרטטן, כולם יודעים. אבל מכבי תל אביב בנתה מערכת שהיתה אמורה להתגבר על כך.
במקום לגשת למאקרו, אפשר להתכסל נטו על המיקרו- מכבי היא אוסף שחקנים לא יותר מידי טובים וערן זהבי אחד. הוא הביא להם לפחות אליפות אחת, הוא לקח אותה לליגת האלופות והוא גילה לנו ולכל מי שתהה(ואני בינהם) שבליגה של הגדולות באמת קבוצת כדורגל לא יכולה להשען על שחקן יחיד בודד.
כבר שנתיים שיתר המערך שם מקרטע ובחסות זהבי "חומק" ממבוכות, אז פתאום זה התנפץ
בהפועל ההיא היה קסם, ועובדה שעד היום לא ממש קמו להם יורשים. ורמוט במכבי, שכטר חזר עם חוזה עתק ביחס ליכולת, חצי ליגה מביעה עניין בתמוז וכו'.
אז עם קבוצה שהיא לא נראית הכי פחות טובה בשושלת ג'ורדי היו משיגים 2/3 נקודות והולכים הביתה.
לא חושב שזה צריך לשנות את חשבון הנפש שעל מנהלי הכדורגל הישראלי לעשות.
וזה מתחיל מליגת העל. תרים שם את הרמה, השאר יתיישרו בהתאם.