בתחילת העונה סימנתי לי שלושה מאמנים צעירים שיש להם פוטנציאל לפרוץ את מחסום הבינוניות בארץ בזכות הדברים החדשים שהם מביאים: גיא עזורי, דודו דהאן וגיא לוי.
כהרגלו, גיא לוי הוא המסתורי מבין השלוש. גיא עזורי מביא סטנדרטים של משמעת וכושר גופני, דודו דהאן מתמקד בסקאוטינג מקצועי מא' ועד ת'. אצל גיא לוי קשה מאוד לסמן איזה משהו מיוחד מאחר והוא בכלל לא מדבר בתקשורת על הדברים האלה, מה שגורם לכך שאותו אפשר יהיה לשפוט רק בסוף העונה.
אתמול, כמו בכל העונה, ניתן היה לראות איך לותר מתיאוס מיפה במהירות את תחלואי הכדורגל הישראלי והבין עד כמה קל להיות פה מקום ראשון. הוא הבין שיש לו פה עסק עם חבורה של עצלנים מפונקים שבטוחים שהם כוכבי על. על כושר גופני אין בכלל מה לדבר, כי שחקן כדורגל בארץ לא יתאמן חס וחלילה יותר משעתיים ביום.
אז הוא לקח את החבורה שלו שנחשבה כל כך בינונית (כי בתור מה זכרתם את שלו מנשה?), הראה להם שאם באירופה מתאמנים פעמיים כל יום אין סיבה שפה לא, העיף את כל הפרימדונות (דגו, צגאי) שהיו עסוקים בלבכות על דקות משחק במקום להתאמץ באימונים. אני לא יודע מה אתכם, אותי התוצאות של נתניה לא מפתיעות בכלל, כי ההבדלי רמות בין ה"כוכבים" של מכבי חיפה ובית"ר לבין ה"פועלים" של נתניה הם כל כך מזעריים (למרות שזה לא מתבטא בשכר שלהם), כך שברור שמי שיהיה לו יתרון בכושר גופני ומשמעת יזכה בכל הקופה.
אז אני אומר שזה לא בושה ללמוד. לא בושה להסתכל איך המועדון הכי עני באירופה מקפיד שהשחקנים שלו יגיעו ב9 בבוקר, יעברו שני אימונים, ארוחה משותפת ומנוחה במועדון כל יום. לא בושה להתסכל על דודו דהאן ולראות איך לא צריך בכלל לדבר עם סוכני שחקנים ולהביא רכבות של זרים למבחנים, אלא פשוט להתמיד בקשר עם סקאוטרים מקצועיים לאורך שנים. לא בושה ללמד גם שחקנים בני 25 איך למסור ולנוע כי אף פעם לא לימדו אותם.
אז יאללה, אירופה בוסרמיל?
לותר מתיאוס, דודו דהאן וזה לא בושה ללמוד
- אורי אדום בנשמה
- Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי
Re: לותר מתיאוס, דודו דהאן וזה לא בושה ללמוד
בהחלט מודל שחשוב שייושם גם אצלנו.
(וגיא לוי דרג אחד מעל גיא עזורי ודודו דהאן בשוק המאמנים הישראלי...להזכיר אותם באותה נשימה עושה לו עוול. בלי לזלזל בשניים כמובן)
(וגיא לוי דרג אחד מעל גיא עזורי ודודו דהאן בשוק המאמנים הישראלי...להזכיר אותם באותה נשימה עושה לו עוול. בלי לזלזל בשניים כמובן)
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר
- אימפריה באדום
- Title: crazyred
גיא לוי הוא מאמן מצויין הוא עוד יוכיח את זה :]
http://up201.נא להחליף שרת לתמונה- שרת זה מכיל וירוסים/up2/zjqnmkj2wrjy.gif" onclick="window.open(this.href);return false;
- RedRock
- Title: רקקקקקק ברדה זה מרגש
- יצירת קשר:
כושר גופני, כושר גופני, כושר גופני. לתת על זה את הדגש העיקרי. 2-3 אימונים ביום, לא יקרה כלום אם יעבדו פה קצת.
להפוך את המקצוע לעבודה נורמלית של 8 שעות ביום. מה יש? בסכומים שהם מקבלים הייתי עובד גם 15 שעות ביום. אם זה אימוני כושר, אימונים עם כדור, צפייה בקלטות, אימונים טקטיים, שעות עזרה בקהילה (גם על בסיס יומי וחלק מהסדר יום).
לא חסר מה לעשות עם השחקנים האלה.
ולדעתי מתיאוס מכוון בדיוק לשם. כי כמו שאמרת ידידאל, הוא למד מהר מאוד את תחלואי הכדורגל הישראלי.
להפוך את המקצוע לעבודה נורמלית של 8 שעות ביום. מה יש? בסכומים שהם מקבלים הייתי עובד גם 15 שעות ביום. אם זה אימוני כושר, אימונים עם כדור, צפייה בקלטות, אימונים טקטיים, שעות עזרה בקהילה (גם על בסיס יומי וחלק מהסדר יום).
לא חסר מה לעשות עם השחקנים האלה.
ולדעתי מתיאוס מכוון בדיוק לשם. כי כמו שאמרת ידידאל, הוא למד מהר מאוד את תחלואי הכדורגל הישראלי.
תנו לגיא לוי עוד זמן, אתה אמרת שאת התוצאה נראה רק בסוף השנה כי הוא לא מדבר אז חכו לגיא לוי יש פונטיצל ענק, נכון שהשחקנים לא בכושר מי יודע מה כרגע אבל הם יכנסו לכושר עם הזמן, ונכון שאנחנו לא מתאמינים ברמה אירפואית אבל כל מאמן והדרך שלו (למרות שכולנו הינו מעדיפים שהרמה שלנו תהיה כמו באירופה לפחות באימונים) גיא לוי ישראלי אין מהלעשות, ולהביא מאמן מחו"ל זאת טעות לדעתי כי תראו את לותר מתאוס שאתה מדבר עליו לא בא לאימונים בכלל זה שיש להם כושר לא אומר כלום, אם רוצים להגיע לרמה אירפואית צריך להתחיל לעבוד מהשורש ולא כל מאמן בודד יעשה ככה, צריך שהתאחדות תקבע איזה חוק שואמר שצריך להתאמן פעמיים ביום או משהו כזה כדי לשפר את הרמה של השחקנים בארץ ואת הרמה של הכדורגל שלנו בכלל

ההתחאדות לא תעזור, הרי כולנו יודעים שחוקים נועדו כדי שישברו אותם (זה נשמע הרבה יותר טוב באנגלית :]). עובדה, תראו את הפרשה עם נושא המאמנים, כל כך מתוחכמים האנשים עד שהם טוענים שמישהו אחד הוא המאמן בעוד מישהו אחר הוא המאמן (אגב זה תקף גם בנושא מכבי תל אביב).
הקהל לא מקלל אני אוהב את הפועל
נגד אלימות, לא בשביל אלונה, בשביל עצמנו
"המתגדרים בבקעת הריאליזם, סופם לשקוע בה עד צוואר" (יגאל אלון)
נגד אלימות, לא בשביל אלונה, בשביל עצמנו
"המתגדרים בבקעת הריאליזם, סופם לשקוע בה עד צוואר" (יגאל אלון)
למה אתה חושב?אורי אדום בנשמה כתב: (וגיא לוי דרג אחד מעל גיא עזורי ודודו דהאן בשוק המאמנים הישראלי...להזכיר אותם באותה נשימה עושה לו עוול. בלי לזלזל בשניים כמובן)
חובת ההוכחה על גיא לוי כמעט זהה לשניים האלה. גיא עזורי הקים בבית"ר קבוצת נוער לתפארת, דודו דהאן להזכירך בתקציב בין הנמוכים בליגה עלה בשלב די מוקדם בעונה שעברה, ואני חותם לך שהוא משאיר את הכח בליגת העל השנה.
גיא לוי איך שאני רואה את זה הוא אחד מהשניים - גאון כדורגל ברמות שאף אחד לא מבין או סתם טמבל שעושה דאווינים, מאוד מקווה שזאת האופציה הראשונה. זה מדהים איך שהוא גורם בהתנהלות שלו לשתי האופציות להראות ריאליות...

- אורי אדום בנשמה
- Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי
כי לגיא לוי יש הרבה יותר ניסיון (פרמטר חשוב ביותר) מעזורי ודהאן, ובנוסף גם הרזומה שלו מעיד על כך.
עליות ליגה עם צפרירים, מקום 3 עם הפועל חיפה בליגת העל, והדובדבן שבקצפת בדמות ההעפלה ההיסטורית עם הצעירה ליורו, לטופ 8 באירופה.
מוזר לי שאתה בכלל מכליל אותם באותה קטגוריה...
עליות ליגה עם צפרירים, מקום 3 עם הפועל חיפה בליגת העל, והדובדבן שבקצפת בדמות ההעפלה ההיסטורית עם הצעירה ליורו, לטופ 8 באירופה.
מוזר לי שאתה בכלל מכליל אותם באותה קטגוריה...
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר