שחקן העבר רפי אליהו הלך לעולמו

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

שחקן העבר רפי אליהו הלך לעולמו

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

יהי זכרו ברוך.
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

שמעון א
Title: CrazyRed

Re: שחקן העבר רפי אליהו הלך לעולמו

שליחה על ידי שמעון א »

ברוך דיין האמת

סמל אישי של משתמש
MikiRed
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי MikiRed »

הוא וברד היו הכוכבים של הדור שלי, אני זוכר ויכוחים סוערים עם אורי בינדר (היה שכן שלי) על מי חשוב יותר למערך (לא מי טוב יותר...) והגענו למסקנה שזה רפי אליהו...

יהי זכרו ברוך!

סמל אישי של משתמש
סימיוני

שליחה על ידי סימיוני »

אליל נעורי! אחד הענקים בתולדות באר שבע.
עצוב לי מאוד, למרות שהיה צמח כמה שנים.
יהי זיכרו ברוך🌹

סמל אישי של משתמש
delta7

שליחה על ידי delta7 »

יהי זכרו ברוך.

השחקן אותו הערצתי בתור ילד בימי האליפויות ההן בשנות השבעים.

שני סיפורים הקשורים אליו:

באותם הימים נהגנו לאסוף חתימות, בדרך לא דרך גיליתי היכן הוא גר ושלחתי לו מכתב אליו צירפתי גלויה וביקשתי שיחתום על הגלויה וישים אותה בתיבת הדואר הקרובה. בשיטה הזו אספתי באותם ימים רחוקים חתימות רבות. גרתי בעומר ובאחד הימים בשעות אחרי הצהריים חזרתי מזיע כולי מהמגרש (ליד מגדל המים, למי שמכיר) אחרי משחק כדורגל עם החברים, נכנסתי בשער הבית וכמעט התעלפתי, רפי אליהו בא מולי, הביא את הגלויה החתומה באופן אישי. שמורה אצלי עד היום.

מניח כי רבים מכם יודעים כי אליהו עופר הוא גיסו (שניהם נשואים לצמד אחיות). בשנות העשרה שלי נהגתי להגיע למשחקי הבית ולחזור מהם בטרמפים מעומר וחזרה. באחד הימים עוצרת לי אחרי המשחק (פולקסווגן) חיפושית לבנה ומרוטה ובתוכה רפי אליהו. לקח אותי עד הבית. הסתבר כי לאחר כל משחק בית הוא נהג ליסוע לגיסו בעומר ולמשך תקופה מסוימת הייתי מחכה לו לאחר משחקי הבית ליד הכניסה לחדרי ההלבשה בווסרמיל וזוכה לטרמפ עד הבית.

עצוב לי מאוד.

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

delta7 כתב:
24 נובמבר 2022, 22:00
יהי זכרו ברוך.

השחקן אותו הערצתי בתור ילד בימי האליפויות ההן בשנות השבעים.

שני סיפורים הקשורים אליו:

באותם הימים נהגנו לאסוף חתימות, בדרך לא דרך גיליתי היכן הוא גר ושלחתי לו מכתב אליו צירפתי גלויה וביקשתי שיחתום על הגלויה וישים אותה בתיבת הדואר הקרובה. בשיטה הזו אספתי באותם ימים רחוקים חתימות רבות. גרתי בעומר ובאחד הימים בשעות אחרי הצהריים חזרתי מזיע כולי מהמגרש (ליד מגדל המים, למי שמכיר) אחרי משחק כדורגל עם החברים, נכנסתי בשער הבית וכמעט התעלפתי, רפי אליהו בא מולי, הביא את הגלויה החתומה באופן אישי. שמורה אצלי עד היום.

מניח כי רבים מכם יודעים כי אליהו עופר הוא גיסו (שניהם נשואים לצמד אחיות). בשנות העשרה שלי נהגתי להגיע למשחקי הבית ולחזור מהם בטרמפים מעומר וחזרה. באחד הימים עוצרת לי אחרי המשחק (פולקסווגן) חיפושית לבנה ומרוטה ובתוכה רפי אליהו. לקח אותי עד הבית. הסתבר כי לאחר כל משחק בית הוא נהג ליסוע לגיסו בעומר ולמשך תקופה מסוימת הייתי מחכה לו לאחר משחקי הבית ליד הכניסה לחדרי ההלבשה בווסרמיל וזוכה לטרמפ עד הבית.

עצוב לי מאוד.

מרגש.

סמל אישי של משתמש
סימיוני

שליחה על ידי סימיוני »

לפי התגובות פה, הפורום פה באמת מורכב בעיקר מצעירים שלא מבינים את גודל האבידה של אחד מגדולי שחקני הקבוצה בכל הזמנים. אולי צריך לעשות קצת מורשת קרב בצורה כלשהי. עוד 40-50 שנה אולי מישהו מדור הזהב האחרון יילך לעולמו והצעירים גם לא כל כך יבינו.....

סמל אישי של משתמש
red and white
Title: Almog

שליחה על ידי red and white »

סימיוני כתב:
25 נובמבר 2022, 16:57
לפי התגובות פה, הפורום פה באמת מורכב בעיקר מצעירים שלא מבינים את גודל האבידה של אחד מגדולי שחקני הקבוצה בכל הזמנים. אולי צריך לעשות קצת מורשת קרב בצורה כלשהי. עוד 40-50 שנה אולי מישהו מדור הזהב האחרון יילך לעולמו והצעירים גם לא כל כך יבינו.....
האמת שזה רעיון ממש טוב.
ואתן דוגמה
עכשיו בדיוק סיימתי לקרוא את הספר של מליקסון, תוך כדי הספר ממש רציתי לראות את התגובות שלנו מהתקופה שבה הוא לא שיחק טוב בעונה הראשונה לאחר שחזר מאירופה. שעה אחרי מצאתי את עצמי עדיין גולל בנושאים שקשורים אליו.

בקיצור לדעתי לא צריך מורשת קרב כתובה, אבל יכול להיות לגמרי נחמד נושא שמכיל בתוכו קישורים לכל מיני נושאים מרגשים לאורך השנים (סיכום משחק אינטר, מאור חוזר וכו׳)

סמל אישי של משתמש
dor69

שליחה על ידי dor69 »

עצוב מאוד. אני אמנם לא מהדור שגדל עליו אבל בהחלט שמעתי עליו הרבה דברים טובים

יהי זכרו ברוך

סמל אישי של משתמש
dor69

שליחה על ידי dor69 »

red and white כתב:
25 נובמבר 2022, 17:14
האמת שזה רעיון ממש טוב.
ואתן דוגמה
עכשיו בדיוק סיימתי לקרוא את הספר של מליקסון, תוך כדי הספר ממש רציתי לראות את התגובות שלנו מהתקופה שבה הוא לא שיחק טוב בעונה הראשונה לאחר שחזר מאירופה. שעה אחרי מצאתי את עצמי עדיין גולל בנושאים שקשורים אליו.

בקיצור לדעתי לא צריך מורשת קרב כתובה, אבל יכול להיות לגמרי נחמד נושא שמכיל בתוכו קישורים לכל מיני נושאים מרגשים לאורך השנים (סיכום משחק אינטר, מאור חוזר וכו׳)
האמת לינקייה לנושאים מרגשים זה אחלה רעיון.
זה הטופ מרגש מבחינתי: viewtopic.php?f=2&t=15277

סמל אישי של משתמש
red and white
Title: Almog

שליחה על ידי red and white »

dor69 כתב:
25 נובמבר 2022, 21:55
האמת לינקייה לנושאים מרגשים זה אחלה רעיון.
זה הטופ מרגש מבחינתי: viewtopic.php?f=2&t=15277
:מאוהב: :צעיף:

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

סימיוני כתב:
25 נובמבר 2022, 16:57

אכן דור שלא ידע את יוסף... לא זכיתי לראותו משחק, בכל זאת כולה שנתון 81, אבל השלמתי פערים... אחד הגדולים, בצמרת היכל התהילה של המועדון.

סמל אישי של משתמש
סימיוני

שליחה על ידי סימיוני »

אורי אדום בנשמה כתב:
26 נובמבר 2022, 22:11
אכן דור שלא ידע את יוסף... לא זכיתי לראותו משחק, בכל זאת כולה שנתון 81, אבל השלמתי פערים... אחד הגדולים, בצמרת היכל התהילה של המועדון.
אורי, אתה מבחינתי שר ההיסטוריה של הפורום ולא משנה מה הגיל שלך.
אולי זה דרכו של עולם לשכוח את העבר, אבל זה צובט לי בלב. זה פאקינג רפי אליהו הגדול!!!!
זוכר שער ענק שנתן בקטמון ממרחק נגד הפועל ירושלים( ראיתי בטלויזיה במבט ספורט), דוקא אחרי האליפויות.
הכדןר פגע במשקוף, חזר לדשא (רק חול וחול) ונכנס לשער .
עוד שער אדיר נתן באיצטדיון רמת גן בחצי הגמר נגד הפועל תל אביב. בסוף הוא החטיא את הפנדל המכריע.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

"רפי אליהו ז"ל ניצב במקום הראשון בטבלת מבשלי השערים של הפועל באר-שבע בכל הזמנים, עם 83 בישולים.
במשך 17 עונות בהפועל באר-שבע לבש אליהו 482 את מדי הפועל באר שבע, שמציבות אותו במקום השלישי בתולדות המועדון מאז ומעולם.
אליהו גם כבש 85 שערים, שמציבים אותו במקום החמישי בטבלת גדולי הכובשים בכל הזמנים של המועדון.
אליהו רשם גם 12 הופעות בנבחרת ישראל ואף אימן את הפועל באר-שבע כמאמן ראשי במשחק אחד."

יהי זיכרו ברוך.

תמונה

שלח תגובה