חילופי משמרות, כי לפעמים אין מנוס
חילופי משמרות, כי לפעמים אין מנוס
מכבי תל אביב זכתה בטרבל בלתי נשכח רק לפני שלוש עונות ומההרכב ההוא נותרו במועדון; שרן ייני ואיתן טיבי.
כמה מהכוכבים הגדולים ביותר של מכבי ובראשם ערן זהבי, התעופפו להם לסין, לפראג, להפועל באר שבע, בחזרה לקפור השבדי ולתפקיד עוזר המאמן של יורדי. שניים נוספים מתבזים במכבי חיפה, בדש בנתניה והשוער חזר מפרישה אל הליגה הקפריסאית.
התחלתי לדבר על הנושא בטופיקים אחרים וזיהיתי כמה תגובות, שפשוט מסרבות לעכל שקבוצת כדורגל חייבת לאזן נכון בין שמירה על הסגל הקיים ובין חילופי משמרות מדורגים ומושכלים;
בן שהר, מליקסון, ראדי, אוגו, בן ביטון, טאהא, נאווקמה; כולם היו שחקני הרכב/רוטציה קצרה בקבוצה שזכתה באליפות הראשונה. 7 שחקנים.
כולם אגדות כדורגל ובשום אופן אסור להפרד מכולם בבת אחת, אבל בהחלט להתחיל לשנות.
מה שהיה הוא לא בהכרח מה שיהיה ודם חדש חייב לזרום במחזוריות בלתי פוסקת.
אני לא קורא חלילה לשחרר את טוני ואוגו בסוף העונה. אני בהחלט חושב שלא צריך לרעוד מזה ולחשוב שסוף העולם יגיע.
ומי שמשתמש בדוגמת פקהארט וקוואנקה כהמחשה לקושי להביא זרים, הוא אותו אחד שהתרברב כאן בהקשר של הבאת זרים, כאשר חלקנו טענו שגם אלילת המזל עמדה לצידנו.
לחזור ליסודות, להחליף משמרות בלי פחד ולזכור, לכל אחד יש מחליף, גם אם זה נראה בלתי אפשרי.
כמה מהכוכבים הגדולים ביותר של מכבי ובראשם ערן זהבי, התעופפו להם לסין, לפראג, להפועל באר שבע, בחזרה לקפור השבדי ולתפקיד עוזר המאמן של יורדי. שניים נוספים מתבזים במכבי חיפה, בדש בנתניה והשוער חזר מפרישה אל הליגה הקפריסאית.
התחלתי לדבר על הנושא בטופיקים אחרים וזיהיתי כמה תגובות, שפשוט מסרבות לעכל שקבוצת כדורגל חייבת לאזן נכון בין שמירה על הסגל הקיים ובין חילופי משמרות מדורגים ומושכלים;
בן שהר, מליקסון, ראדי, אוגו, בן ביטון, טאהא, נאווקמה; כולם היו שחקני הרכב/רוטציה קצרה בקבוצה שזכתה באליפות הראשונה. 7 שחקנים.
אני לא קורא חלילה לשחרר את טוני ואוגו בסוף העונה. אני בהחלט חושב שלא צריך לרעוד מזה ולחשוב שסוף העולם יגיע.
ומי שמשתמש בדוגמת פקהארט וקוואנקה כהמחשה לקושי להביא זרים, הוא אותו אחד שהתרברב כאן בהקשר של הבאת זרים, כאשר חלקנו טענו שגם אלילת המזל עמדה לצידנו.
לחזור ליסודות, להחליף משמרות בלי פחד ולזכור, לכל אחד יש מחליף, גם אם זה נראה בלתי אפשרי.
21.5.16- התיקון[highlight=#FF4040][/highlight]
Re: חילופי משמרות, כי לפעמים אין מנוס
חילופי משמרות ורענון קורה גם בלי שנחליט על כך.
בוזגלו, הובאן, סוארז, ברדה - כולם חלק מההצלחה האדירה הזו וכולם לא חלק מהקבוצה הנוכחית.
נכשלנו במחליפים שלהם ולכן הקבוצה חלשה יותר. ברגע שהמאזן קצת עם עוד איזה 2 זרים טובים שתורמים באופן קבוע, הרמה של הקבוצה תעלה.
בוזגלו, הובאן, סוארז, ברדה - כולם חלק מההצלחה האדירה הזו וכולם לא חלק מהקבוצה הנוכחית.
נכשלנו במחליפים שלהם ולכן הקבוצה חלשה יותר. ברגע שהמאזן קצת עם עוד איזה 2 זרים טובים שתורמים באופן קבוע, הרמה של הקבוצה תעלה.
- ForeverRed
זה נושא שצריך להשאיר לקיץ.
כרגע צריך להתרכז באיך סוחטים עוד קצת את הלימון ומוציאים תואר שלישי ברצף.
עם התחלופה שצפויה כאן בקיץ אני בספק אם נוכל לרוץ לאליפות נוספת בעונה הבאה, ולכן צריך להכות בברזל בעודו חם.
אם בכל זאת נתייחס לנושא, הרי שחילופי המשמרות החלו עוד במהלך העונה שעברה עם החתמות של פוטנציאלים ישראלים וגם זרים בגילאים צעירים יחסית.
הבעיה שאותם שחקנים לא הצליחו להיקלט במערכת בצורה שציפו מהם וזה משתי סיבות:
1. הם לא מספיק טובים.
2. הקבוצה לא רצה טוב העונה וזה מקשה על שחקנים חדשים להיכנס לעניינים.
עם התחלופה שצפויה כאן בקיץ אני בספק אם נוכל לרוץ לאליפות נוספת בעונה הבאה, ולכן צריך להכות בברזל בעודו חם.
אם בכל זאת נתייחס לנושא, הרי שחילופי המשמרות החלו עוד במהלך העונה שעברה עם החתמות של פוטנציאלים ישראלים וגם זרים בגילאים צעירים יחסית.
1. הם לא מספיק טובים.
3. הם מפונקים ולא מבינים למה הם צריכים להתאמץ כדי להיות בהרכבForeverRed כתב:זה נושא שצריך להשאיר לקיץ.
1. הם לא מספיק טובים.
השושלת סיימה את דרכה, אבל אסור לעסוק בזה בתקשורת בשלב הזה, זה ימוטט את הקבוצה (לנו מותר).
חילופי המשמרות הללו כבר התחילו בשנה שעברה עם ההחתמה של זריהן,אלו,אוחנה והשנה התווספו קוואנקה,פקרהאט,אורן ביטון,מלמד ואייבינדר.
כרגע זה לא מתחבר בעיקר כי זנחנו את הדרך שהביאנו עד הלום וגם יאמר לזכותו של FR שאמר זאת לא פעם.
הבניה היא בעיקר לרוחב,מביאים עוד ועוד ועוד במקום להתביית על 2-3 איכותיים בדגש על ישראליים ולהמשיך הלאה.
כרגע זה לא מתחבר בעיקר כי זנחנו את הדרך שהביאנו עד הלום וגם יאמר לזכותו של FR שאמר זאת לא פעם.
הבניה היא בעיקר לרוחב,מביאים עוד ועוד ועוד במקום להתביית על 2-3 איכותיים בדגש על ישראליים ולהמשיך הלאה.
להחתים רק שחקנים מבושלים שכבר עשו משהו בליגה ואנחנו יודעים מה נקבל.
לא צריך להביא יותר צעירים שלך תדע מה יצא מהם
ואם כבר קונים צעירים, ישר להשאיל לאותו קבוצה.. שיתבשלו על חשבון הקטנות ולא עלינו.. גם השחקנים האלו ירוויחו וגם אנחנו.
לא צריך להביא יותר צעירים שלך תדע מה יצא מהם
ואם כבר קונים צעירים, ישר להשאיל לאותו קבוצה.. שיתבשלו על חשבון הקטנות ולא עלינו.. גם השחקנים האלו ירוויחו וגם אנחנו.
הבעיה שרובכם מבדילים בין "בניה לרוחב" ל" בנייה לעומק" רק בדיעבד. אני מסכים שישנם החתמות שמראש כתוב עליהם שהם לרוחב כגון מלמד, זריהן, החלוץ החדש אבל לצידם הרבה בחתמות שהיו אמורות להיות לעומק והסתברו בדיעבד לרוחב כגון קוונקה, פקהארט, אלו, אוחנה ועוד....
הבעיה של בניייה לרוחב שהיא די נכפת עלינו בהתחשב בשוק הישראלים שקיים. אין ישראלים "מוכחים" בשוק שיכולנו להביא ולא הבאנו
הבעיה של בניייה לרוחב שהיא די נכפת עלינו בהתחשב בשוק הישראלים שקיים. אין ישראלים "מוכחים" בשוק שיכולנו להביא ולא הבאנו
בדיעבד קל לומר איפה טעינו..אבל בנקודת הזמן שהחתימו שחקנים פוטנציאלים להזרמת דם חדש ותחלופה הייתה תחושה שהבאנו את הישראלים בעלי הפוטנציאל הכי טוב להצליח. כמו שאמרו פה, התברר שמכל מיני סיבות לא כולם או אפילו רובם לא פגעו. מנגד, לשפוט אחרי קצת יותר מחצי עונה זה לשפוט לחומרה. העתיד לא ידוע לנו ובאמת אולי אלו,זריהן,אלחמיד,מלמד יכולים להיות שחקנים מובילים בליגה. תחלופה מאסיבית בקיץ (ועוד אם חלילה לא ניקח תואר) תכניס אותנו לכדור שלג של מכבי חיפה (דומה אך שונה). בסופו של דבר אחת הסיבות להצלחה של הקבוצה הייתה שלד יציב וקבוע
אנחנו נראים ככה בגלל שאנחנו בעיצומו של תהליך חילופי המשמרות וגם בגלל שהתהליך שהיה אמור להיות הדרגתי נפגע קשות עם דברים הזויים שנחתו עלינו העונה, פרשת שיר צדק, פציעות של ויטור וברדה. וגם אכזבה ממי שציפו שיוביל.
התוכנית קיימת ,בשונה ממכבי ת"א שנרשמה בשמירה והפסידה 2 אליפויות,
אם ניקח אליפות השנה זה יהיה עצום ואם לא אז בשנה הבאה נבוא חזקים יותר
התוכנית קיימת ,בשונה ממכבי ת"א שנרשמה בשמירה והפסידה 2 אליפויות,
אם ניקח אליפות השנה זה יהיה עצום ואם לא אז בשנה הבאה נבוא חזקים יותר
- Sir Alex Ferguson
- Title: אליניב ברדה
מפתיע אותי שאתה לא מזהה את חילופי המשמרת שנעשו -Totti כתב:מכבי תל אביב זכתה בטרבל בלתי נשכח רק לפני שלוש עונות ומההרכב ההוא נותרו במועדון; שרן ייני ואיתן טיבי.
עזבו מאז האליפות הראשונה:
מאור בוזגלו, אופיר דוידזאדה, אובידו הובאן, בן תורג'מן, רובי לבקוביץ', ויליאם סוארס, רועי גורדנה, שלומי ארבייטמן, דן ביטון, לוסיו, יובל שבתאי, ולאחרונה גם אמיר חלאילה ווובה בראון.
13 שחקנים הוחלפו.
הגיעו מאז האליפות הראשונה:
מיגל ויטור, דור אלו, אורן ביטון, חאתם אלחמיד, מיחאהי קורוהט, מיכאל אוחנה, מוחמד גאדיר, איסק קוואנקה, תומאס פקהארט, גיא חיימוב, דן אייבנדר, גיא מלמד, ניב זריהן, ולאחרונה גם חנן ממן, מנזון ואדים ומרואן קבהא.
16 שחקנים הגיעו.
המועדון וברק ניסו גם במהלך עונת האליפות הראשונה, גם בעונה שעברה וגם בעונה הנוכחית לרענן, לחדש ולחזק את הקבוצה, גם אם זה אומר לשלם מחירים גבוהים מאוד על שחקנים שאולי רק בעתיד יהפכו לשחקני הרכב, גם אם זה אומר לשלם משכורות שלא שילמנו בעבר עבור שחקנים זרים, גם אם זה אומר לחטוף ביקורת מהתקשורת וגם מהקהל על רכישות של שחקנים ישראלים בסכומים גבוהים מאוד רק על סמך התקווה שבעתיד הם יהיו מספיק טובים ללבוש את חולצת ההרכב שלנו.
במקביל, במועדון ניסו לשמור על הבסיס האיכותי שהיה הבסיס להצלחה (ביטון, צדק, אוגו, נואקמה, מליקסון, שהר, ראדי, ברדה, בוזגלו והובאן) בתקווה שחלק מהרכישות יצטרפו לאותו בסיס.
לצערי, בנקודת הזמן הנוכחית, למעט מיגל ויטור שהגיע בשנה שעברה, אף אחת מהרכישות במהלך עונת האליפות הראשונה וגם לאחריה, לא הצליחה להפוך לשחקן שמהווה את הבסיס של הקבוצה.
בדיוק להפך, המחליפים שהבאנו לשני שחקני הבסיס שעזבו (הובאן ובוזגלו) לא מתקרבים להיות באותה רמה.
הייתי בטוח בקיץ שלאור העובדה שדודו עזריה במועדון נצליח להנחית כאן זר שישכיח את בוזגלו ואולי גם חלוץ נוסף שיצטרף לבסיס למעלה. במבט לאחור, אין ספק שטעיתי. הנושא של הזרים הוא מורכב ולפעמים גם זר איכותי מבחינה מקצועית ייכשל בגלל שיש הרבה מאוד משתנים בנוגע לזר שצריך להתאקלם במדינה חדשה וקבוצה חדשה.
אז כן, אני מתנגד להחליף זרים שהם הבסיס של הקבוצה (ויטור, אוגו ונואקמה), בדיוק כמו שחשבתי שצריך לשלם לשהר משכורת מופקעת ולא לחפש להחליף אותו, בדיוק כמו שהייתי מוכן לסלוח לבוזגלו אם היה חותם בזמנו על חוזה חדש, בדיוק כמו שחשבתי בקיץ שעדיף לוותר על אגו ולהחזיר את אופיר על חשבון מישי רק בשביל שהובאן יישאר.
בשוק של יום, לא מחליפים בקלות שחקנים שהם הבסיס של הקבוצה שלנו, בטח ובטח כשלפני שאנחנו מגיעים לבסיס, יש לנו במעטפת הרבה מאוד שחקנים, כולל שלושה זרים (גם פקהארט נכון להיום), שלא תורמים את מה שצריך ושקודם כל צריך להחליף אותם.
לא מאמין שבקיץ אחד ברק יחליף 5 זרים, לא מאמין שבקיץ אחד המועדון ישחרר 10 או 15 שחקנים, אז לפני שמוותרים על זרים או שחקנים שהיו הבסיס להצלחות שלנו בשנים האחרונות, קודם שנתחיל עם המעטפת, ורק אחרי זה נחשוב טוב טוב האם אנחנו מסוגלים בכלל להנחית כאן עוד ויטור או אוגו או נואקמה, שלא נקבל בטעות עוד קוואנקה רק למרכז המגרש או מרכז ההגנה ואז עונה פחות טוב כמו הנוכחית תראה לנו כמו עונה חלומית (תשאלו את מכבי חיפה).
אם המועדון יילך בשנה הבאה למהפכה כוללת אז תשכחו מתארים בשנים הקרובות.
לא אוהב את המילה הזאת,סתם מילה שאין מאחוריה כלום ושום דבר.
צריך להחליף במינימום 2 משלושת הזרים שלא פוגעים,אולי ללכת על עוד קשר וזהו.
אין מה להשתולל,הח'ברה היום לא שכחו לשחק כדורגל ותאמינו לי שגם אם השנה לא ניקח אליפות אז שנה הבאה יחזור הבום ובגדול.
משהו קטן לגבי הרעב,לא מאמין בה.
מאריבור בסלובניה,לודוגורץ בבולגריה,שריף במולדובה ואפילו סלטיק בסקוטלנד הם קבוצות שלא מפסיקות לקחת תארים ולא משנה מה הסיטואציה.
בכוונה הבאתי אותם כדוגמא,הליגות למעט אולי הסקוטית הם באותה רמה כמו שלנו.
המערכת התפקיד שלה זה להכניס את הדרייב בחזרה וגם להוריד את מפלס הלחץ שמשום מה נראה לי יותר מדי גבוה.
אין מה להשתולל,הח'ברה היום לא שכחו לשחק כדורגל ותאמינו לי שגם אם השנה לא ניקח אליפות אז שנה הבאה יחזור הבום ובגדול.
מאריבור בסלובניה,לודוגורץ בבולגריה,שריף במולדובה ואפילו סלטיק בסקוטלנד הם קבוצות שלא מפסיקות לקחת תארים ולא משנה מה הסיטואציה.
המערכת התפקיד שלה זה להכניס את הדרייב בחזרה וגם להוריד את מפלס הלחץ שמשום מה נראה לי יותר מדי גבוה.
יש הבדל בליגות שתיארת, שם אין מתחרות, לא על שחקנים ולא על תארים.אדום זקן כתב:אם המועדון יילך בשנה הבאה למהפכה כוללת אז תשכחו מתארים בשנים הקרובות.
הקבוצות האלו יכולות לקחת אליפות בחצי כח.
פה אנחנו מתחרים מול קבוצה עם תקציב כפול
השוק הישראלי חלש מאוד , אני לא מצליח למצוא שחקנים ברמתם של ראדי , מליקסון , בן ביטון ואפילו לואי טהאה שיכולים להחליף אותם.
לא חושב שאנחנו צריכים מהפכה,קיצוני ימיני זר וחלוץ זר,שכטר,ואולי אולי להחליף את קורהוט בקשר זר