מה הבעיה עם בתי ספר?דר אדום בנשמה כתב: מבחינת בתי ספר המצב שלנו על הפנים.
שלא לדבר על תעסוקה.
המצב לא ורוד.
כן רוביק שיפר כמה דברים בזכות ביבי אבל זה טיפה בים.
שלא לדבר על זה שבאר שבע זה לא העיר היחידה בדרום.
מה עם ירוחם שתקועה במאה הקודמת?
מה עם דימונה?
אלונה נכנסת לפוליטיקה
Re: אלונה נכנסת לפוליטיקה
כרגע אלונה בחוץ
https://rotter.net/mobile/viewmobile.ph ... um=scoops1" onclick="window.open(this.href);return false;
https://rotter.net/mobile/viewmobile.ph ... um=scoops1" onclick="window.open(this.href);return false;
נזכרתי בסצנה מהסרט מציצים שבה אריק איינשטיין אומר לאורי זוהר: אתה בא להמליץ לי על אשתי?אדום זקן כתב: אני גר בשרון ואין שום הבדל.
ההיפך.
כאן משלמים יותר על צהרונים,גנים,מיסי עירייה,שכירויות וכו וכו.
בן אדם במרכז צריך למכור כליה בשביל לגור בבית פרטי,בדרום ב4500 שח לחודש אני מוצא דירת גן קטלנית,בית דנדש ואיכות חיים.
היצע עבודה? ברור שכאן יהיה יותר,כאן גם חיים מעל מליון איש.
כל החברים והמשפחה,כולם בב"ש,כולם מבסוטים,כולם מהללים כל היום עד כמה ב"ש התפתחה והשתדרגה.
חאלס עם המרמורים האלה.
אי אפשר להתעלם מההתפתחות של עיר מאז שרוביק נבחר. גם בזכות תקצוב ממשלתי.
ועדיין הפער מהמרכז מורגש מאוד. לא סתם ההגירה מהעיר שלילית כבר שנים.
תבדוק את נתוני המיצב ואת ממוצע הזכאים לתעודת בגרות (פחות מ-75%).*שיש כתב: מה הבעיה עם בתי ספר?
*חלק מזה בגלל מדיניות חיובית מאוד של העירייה לא לוותר על תלמידים, מתקשים דבר שמעלה את כמות המסיימים 12 שנות לימוד אך פוגע באחוז הזכאים לבגרות.
ברור שיהיה פער מסוים מהמרכז.
בכל מדינה בעולם יש ערים גדולות ומפותחות יותר, וערי פריפריה עם קצת פחות תנאים.
אנשים מוותרים קצת על איכות חיים בשביל לחיות יותר בזול בפריפריה, זאת העסקה, בכל מקום בעולם.
לא חושב שאנשים פה היו רוצים לחיות כמו בתל אביב ולשלם כמו תל אביבים.
באר שבע בחיים לא תהיה תל אביב, והאמת טוב שכך. יש פה אופי שונה, קהילה שונה, סגנון אחר של חיים שאני באופן אישי מעדיף.
לא הייתי רוצה את הצפיפות, את המחסור בחנייה ואת יוקר המחייה המטורף של תל אביב אצלי, ואני אומר את זה בתור מי שעבר למרכז לשנה אחת בשביל לחוות את החיים שם, ומתגעגע לא מעט לדרום.
אז כן יש מה לשפר, אבל לא חושב שיש ויכוח על זה שהחיים בפריפריה טובים מאי פעם.
בכל מדינה בעולם יש ערים גדולות ומפותחות יותר, וערי פריפריה עם קצת פחות תנאים.
אנשים מוותרים קצת על איכות חיים בשביל לחיות יותר בזול בפריפריה, זאת העסקה, בכל מקום בעולם.
לא חושב שאנשים פה היו רוצים לחיות כמו בתל אביב ולשלם כמו תל אביבים.
באר שבע בחיים לא תהיה תל אביב, והאמת טוב שכך. יש פה אופי שונה, קהילה שונה, סגנון אחר של חיים שאני באופן אישי מעדיף.
לא הייתי רוצה את הצפיפות, את המחסור בחנייה ואת יוקר המחייה המטורף של תל אביב אצלי, ואני אומר את זה בתור מי שעבר למרכז לשנה אחת בשביל לחוות את החיים שם, ומתגעגע לא מעט לדרום.
אז כן יש מה לשפר, אבל לא חושב שיש ויכוח על זה שהחיים בפריפריה טובים מאי פעם.
חיי עם תחושותייך לגמרי.red ultras כתב:
יספר נא אדוני הנכבד - אם כל כך מושלם בדרום, מדוע גזרת על עצמך למכור כליה? מדוע בחרת לוותר על איכות החיים הזו? וברצינות- לתושבי באר שבע יש מן גאווה שפשוט מקשה עליהם להכיר בעובדה שהם סוג ב׳. כן העיר התפתחה, אבל המרחק מהמרכז הוא עדיין עצום. שנים סיפרו לנו על מעבר צה״ל לדרום, פרוייקט שנכשל כישלון חרוץ. מספרים לנו על פארק ההייטק. סע לרחובות, סע להרצליה, ערים הרבה פחות גדולות מבאר שבע ותבין מה זה הייטק. בית חולים נוסף שהיה אמור להיות מוקם בימים אלו ורק עכשיו יצא קול קורא להגשת מכרז. הכל בולשיט. עובדים עלינו בעינים. ויודע מה? עזוב את הכל בצד. דין באר שבע לא כדין תל אביב וזה הכי חורה לי! תושבי הדרום פשוט פראיירים, מוזמן לבדוק אותי - בכל מקום שבו המעמד הסוציואקונומי של התושבים גבוהה הליכוד הפסיד בפער. הגאונות האמיתית שלו זה שהוא יודע לשחק אותה עמך בזמן שהוא מעשן את הסיגרים שלו במימון חבריו המיליארדרים. נואם גדול, רטוריקן ענק, פוליטיקאי ממולח אבל מנהיג חלש.
בעבר הייתי מהמגינים הגדולים של העיר, כיום דעתי לחלוטין כמוך.
מצחיק שמדברים על פארק הייטק, אשכרה רחובות נותנת בעיטה לראש לשטות של ה5 חברות פלוס חדר כושר שקיים בגב ים.
- The red one
אלונה הודיעה לתומכים לפני חצי שעה: "כנראה לא עברנו"
- ForeverRed
תכף תגיד שביבי המציא את הפער.אריאל2 כתב: נזכרתי בסצנה מהסרט מציצים שבה אריק איינשטיין אומר לאורי זוהר: אתה בא להמליץ לי על אשתי?
אי אפשר להתעלם מההתפתחות של עיר מאז שרוביק נבחר. גם בזכות תקצוב ממשלתי.
ועדיין הפער מהמרכז מורגש מאוד. לא סתם ההגירה מהעיר שלילית כבר שנים.
נתחיל בזה שרצוני כבודי,אל תיכנס לי לנשמה.red ultras כתב:
יספר נא אדוני הנכבד - אם כל כך מושלם בדרום, מדוע גזרת על עצמך למכור כליה? מדוע בחרת לוותר על איכות החיים הזו? וברצינות- לתושבי באר שבע יש מן גאווה שפשוט מקשה עליהם להכיר בעובדה שהם סוג ב׳. כן העיר התפתחה, אבל המרחק מהמרכז הוא עדיין עצום. שנים סיפרו לנו על מעבר צה״ל לדרום, פרוייקט שנכשל כישלון חרוץ. מספרים לנו על פארק ההייטק. סע לרחובות, סע להרצליה, ערים הרבה פחות גדולות מבאר שבע ותבין מה זה הייטק. בית חולים נוסף שהיה אמור להיות מוקם בימים אלו ורק עכשיו יצא קול קורא להגשת מכרז. הכל בולשיט. עובדים עלינו בעינים. ויודע מה? עזוב את הכל בצד. דין באר שבע לא כדין תל אביב וזה הכי חורה לי! תושבי הדרום פשוט פראיירים, מוזמן לבדוק אותי - בכל מקום שבו המעמד הסוציואקונומי של התושבים גבוהה הליכוד הפסיד בפער. הגאונות האמיתית שלו זה שהוא יודע לשחק אותה עמך בזמן שהוא מעשן את הסיגרים שלו במימון חבריו המיליארדרים. נואם גדול, רטוריקן ענק, פוליטיקאי ממולח אבל מנהיג חלש.
נמשיך בזה שאתה טעון על פארש.
הדיון מלכתחילה היה מה עשה הליכוד בשביל הדרום.
עובדתית עשה המון וצימצם פערים.
מספיק? בטח שלא.
אבל זה בוודאי לא המצב שהיה בדרום לפני 15 שנה ויותר.
בתי הספר מתחילים ונגמרים ברשויות.אריאל2 כתב: תבדוק את נתוני המיצב ואת ממוצע הזכאים לתעודת בגרות (פחות מ-75%).*
*חלק מזה בגלל מדיניות חיובית מאוד של העירייה לא לוותר על תלמידים, מתקשים דבר שמעלה את כמות המסיימים 12 שנות לימוד אך פוגע באחוז הזכאים לבגרות.
אם במראר ישוב דרוזי שמקבל 4.5 שח מהמדינה אחוז הזכאים הוא מהגבוהים במדינה,הטיעון שלך לא רלוונטי.
הכול תלוי בחינוך,אם תלמד את הילדים שלך להצלחה בלימודים הם יקבלו בגרות גם בלימוד עצמי,הנוער שלנו לא רוצים ללמודאדום זקן כתב: בתי הספר מתחילים ונגמרים ברשויות.
אם במראר ישוב דרוזי שמקבל 4.5 שח מהמדינה אחוז הזכאים הוא מהגבוהים במדינה,הטיעון שלך לא רלוונטי.
נכון מאודhb7 כתב: הכול תלוי בחינוך,אם תלמד את הילדים שלך להצלחה בלימודים הם יקבלו בגרות גם בלימוד עצמי,הנוער שלנו לא רוצים ללמוד
- red ultras
חלילה לא נכנס לך. זה נאמר בבדיחות.אדום זקן כתב: נתחיל בזה שרצוני כבודי,אל תיכנס לי לנשמה.
נמשיך בזה שאתה טעון על פארש.
הדיון מלכתחילה היה מה עשה הליכוד בשביל הדרום.
עובדתית עשה המון וצימצם פערים.
מספיק? בטח שלא.
אבל זה בוודאי לא המצב שהיה בדרום לפני 15 שנה ויותר.
אני לא טעון על פארש, ולמעשה לא טעון בכלל בהקשר הזה. ברור לי שהמצב בין הדרום לבין המרכז לא ישתנה בקרוב.
זה תהליך שאולי עוד 50 שנה נצליח להדביק את הפער הזה. צריך להגיד את האמת ולנפץ את החארטה הזו שאנשים פה חיים טוב.
אין פה מקומות עבודה - זו עובדה. יש פה רק לעבוד במפעלים ועוד 5 חברות הייטק שגם הן משלמות 40% למטה משאר הארץ.
החינוך פה ברצפה, אחוזי זכאים לבגרות נמוכים מכל הארץ. מדד חברתי של באר שבע מאוד נמוך. אנשים טסים לחו"ל? ומעמיקים את
החובות שהם פתוחים לבנקים. בבקשה בואו נפסיק לעוות את המציאות. בסוף זה על חשבוננו.
אבל שוב, נשים את כל זה בצד -
הדבר שהכי חורה לי זה שדין הדרום ודין תל אביב שונה. כמובן, ת"א היא המרכז הכלכלי חברתי של מדינת ישראל
וסיטואציה של טילים על תל אביב משביתה את המשק הישראלי וזה מובן. אבל האם תושבי הדרום הם סוג ב'? האם הדם שלהם פחות אדום?
האם ילדים שרצים לממדים בטווח של 15 שניות וסובלים מפוסט-טראומה זה משהו שאפשר לקבל אותו בשיוון נפש??
תושבי שדרות הולכים להקים אוהלי מחאה ברוטשילד, מספרים לכולם שראש הממשלה שלהם הוא סינוואר
ואז 70 אחוז מהם מצביעים לנתניהו. זה אומר מבחינתי שהם מקבלים את המצב הנוכחי בהשלמה. בלי לנסות משהו אחר.
רק כי ביבי פמפם לכולם שגנץ = שמאל. ואתה יודע מה? 10 שנים הימין בשלטון והמצב בעזה, שמחריף מיום ליום לא מטופל.
בלוני תבערה, פיגועי דקירה, אלפי טילים, התפרעויות בגדר. ומה התגובה? מפגיזים דיונות. אז איזה מן ימין זה נתניהו?
שלא נדבר על מסכת השקרים שלו. שתה את כל גוש הימין כדי להשתוות לגנץ ועכשיו לך תקים ממשלה עם שס ויהדות התורה.
המדינה הולכת אחורה וכל מה שמעניין פה את האנשים זה "רק נתניהו". מה אגיד לכם,
אלברט איינשטיין אמר שאי שפיות היא לעשות את אותו דבר שוב ושוב ולצפות לתוצאות שונות.
אז בהצלחה לכולנו
רק שבפעם הבאה שיש טילים שלא יחסמו לי את הכביש שילכו לביבי,וכל מי שהצביע לגנץ לפיד(שבחיים לא היו מרכיבים ממשלה) תהנו באופוזיציה ואני בינתיים "יסבול" בשקט עם נתניהו והחרדים(ליברמן התקווה האחרונה לחילוניים) עד הבחירות הבאות
- Sir Alex Ferguson
- Title: אליניב ברדה
חברים יקרים, יש טופיק מיוחד בפורום הרלוונטי בנוגע לפוליטיקה ובמיוחד הבחירות, הטופיק הנוכחי עוסק בבעלים של המועדון שלנו והריצה שלה בבחירות ורק בה.
מנהלים יקרים, חושב שיש מקום להעביר את התגובות כאן שלא קשורות לאלונה לטופיק הרלוונטי. הדיון בנוגע לדרום מעניין אבל לא רלוונטי לדיון הנוכחי שקשר לאלונה.
מנהלים יקרים, חושב שיש מקום להעביר את התגובות כאן שלא קשורות לאלונה לטופיק הרלוונטי. הדיון בנוגע לדרום מעניין אבל לא רלוונטי לדיון הנוכחי שקשר לאלונה.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!