מיחאי קורהוט

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

Re: מיחאי קורהוט

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

Red Temple כתב:לא מצדיק מקום של זר
מחכה לאורן
ירידה חדה ביכולת
הייתי שמח אם בקיץ נביא במקומו את טוואטחה או איזה מגן שמאלי יהודי, עדיין אורן ביטון לא בנוי להיות מגן מוביל לדעתי.
בכל מקרה מסכים איתך קורהוט לא מצדיק מקום של זר וגם כתבתי את זה בקיץ שאמרתי שאני רוצה את דוידזאדה במקומו...
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

שליחה על ידי ForeverRed »

אחד המהלכים הכי יעילים שהקבוצה יכולה לעשות זה למצוא לו מחליף ישראלי ולפנות מקום של זר למרכז המגרש (ובסיטואציה מסוימת אפילו לשער).

אם חשבתי ככה בעונה שעברה אז היום כבר אין לי ספק.

סמל אישי של משתמש
שיש
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי שיש »

ForeverRed כתב:אחד המהלכים הכי יעילים שהקבוצה יכולה לעשות זה למצוא לו מחליף ישראלי ולפנות מקום של זר למרכז המגרש (ובסיטואציה מסוימת אפילו לשער).

אם חשבתי ככה בעונה שעברה אז היום כבר אין לי ספק.
טוואטחה רלוונטי?

סמל אישי של משתמש
The red one

שליחה על ידי The red one »

שיש כתב: טוואטחה רלוונטי?
כרגע מקבל דקות בבונדסליגה אז פחות. עד עכשיו שיחק גג 10 דקות כל משחק..אבל משחק שעבר פתח..אז אולי מגמה שהשתנתה..

וגם בשביל 10-15 דקות בבונדסליגה כל משחק מאמין שהוא יעדיף להשאר שם

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה

שיש כתב: טוואטחה רלוונטי?
זאת הייתה רק הצעה, אני לא טוען שהוא רלוונטי או משהו, או אופציה של איזה מגן יהודי, חייב להיות איזה מגן שמאלי יהודי שאפשר למצוא.
צריכים לתת לדודו עזריה משימה, למצוא מגן שמאלי יהודי שיהיה סיכוי שיבוא לפה.

סמל אישי של משתמש
הפועלעולה
Title: אוגו..... כן נותן!

שליחה על ידי הפועלעולה »

דר אדום בנשמה כתב: זאת הייתה רק הצעה, אני לא טוען שהוא רלוונטי או משהו, או אופציה של איזה מגן יהודי, חייב להיות איזה מגן שמאלי יהודי שאפשר למצוא.
צריכים לתת לדודו עזריה משימה, למצוא מגן שמאלי יהודי שיהיה סיכוי שיבוא לפה.
"משימה", השאלה כמה כאלו בכלל יש.
היחידים שאני מכיר זה סובול שנתן משחק טוב מול מכבי באירופית ואיזה בורנשטיין אחד מהמנג'ר.

ככל הנראה שאר השחקנים הם שחקנים חלשים שנעים בין ראיין אדלי לשמואל שיימן.

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה

הפועלעולה כתב: "משימה", השאלה כמה כאלו בכלל יש.
היחידים שאני מכיר זה סובול שנתן משחק טוב מול מכבי באירופית ואיזה בורנשטיין אחד מהמנג'ר.

ככל הנראה שאר השחקנים הם שחקנים חלשים שנעים בין ראיין אדלי לשמואל שיימן.
יכול להיות שיש עוד, על בלקמן שמעת איי פעם?
אולי יש עוד שהם לאו דווקא מפורסמים אבל יכולים לתת לנו את מה שאנחנו צריכים?

סמל אישי של משתמש
yedidel

שליחה על ידי yedidel »

אם יש משהו שאני בטוח בו לגבי קורהוט אחרי שנה וקצת, זה שמדובר בשחקן מאוד ממושמע שלא סוטה מההוראות שמקבל מבכר.

מה שגורם לי לתהיות בשני צדי המגרש:
בהתקפה - נראה שיש רק אופציה אחת, למסור לטוני ולעקוף על הקו כדי למשוך ממנו שחקן הגנה. זה למרות שכולם כבר יודעים שמטוני הכדור בחיים לא יחזור אליו.
מעט מאוד נסיונות הגבהה, זה ניחא. אבל אף פעם לא חותך פנימה או בועט לשער למרות שכבר ראינו שיש לו בעיטה טובה מאוד.

בהגנה - כל מתפרצת של היריב הוא מצמצם פנימה ומצטרף לבלמים במקום לצאת לשחקן על הקו. זה קורה באופן כל כך סיסטמטי שקשה לי להאמין שזאת לא הוראה של בכר. שזה די מוזר בהתחשב שאין באמת מי שמחפה חוץ מאייבינדר או ראדי שצריכים להספיק לצאת לקו שמאל במהירות.

סמל אישי של משתמש
Eelect

שליחה על ידי Eelect »

yedidel כתב:אם יש משהו שאני בטוח בו לגבי קורהוט אחרי שנה וקצת, זה שמדובר בשחקן מאוד ממושמע שלא סוטה מההוראות שמקבל מבכר.

מה שגורם לי לתהיות בשני צדי המגרש:
בהתקפה - נראה שיש רק אופציה אחת, למסור לטוני ולעקוף על הקו כדי למשוך ממנו שחקן הגנה. זה למרות שכולם כבר יודעים שמטוני הכדור בחיים לא יחזור אליו.
מעט מאוד נסיונות הגבהה, זה ניחא. אבל אף פעם לא חותך פנימה או בועט לשער למרות שכבר ראינו שיש לו בעיטה טובה מאוד.

בהגנה - כל מתפרצת של היריב הוא מצמצם פנימה ומצטרף לבלמים במקום לצאת לשחקן על הקו. זה קורה באופן כל כך סיסטמטי שקשה לי להאמין שזאת לא הוראה של בכר. שזה די מוזר בהתחשב שאין באמת מי שמחפה חוץ מאייבינדר או ראדי שצריכים להספיק לצאת לקו שמאל במהירות.
קורהוט לא מבצע עקיפות מספיק טוב. אפשר להגיד הרבה דברים על טוני, פראייר הוא לא.
בואו נגיד ככה, אם קורהוט (או כל שחקן אחר) פותח לו נתיב מסירה מספיק טוב, הסיכוי שהוא ימסור את הכדור גבוה.
זה עדיין לא יקרה תמיד, אבל הסיכוי שזה יקרה גדל הרבה יותר. טוני מתחיל להיות "אגואיסט" כשנתיב המסירה דרדלה.

יש לקורהוט עוד בעיה וזה בתיזמון של העליה שלו למעלה. מעטים עד כדי לא קיימים הפעמים שהוא עולה למעלה בספרינט.
לרוב הוא יעלה למעלה בנונשלנטיות וזה יוביל לרוטינה השקופה הזו שבה טוני מקבל כדור באגף והשאר בוהים בו.
כי הרי טוני מחזיק כדור הרבה יותר טוב על הקו מקורהוט אז למה למסור להונגרי. הספרינט של המגן שמושך אש מאוד חסר פה.

הגנתית בלא מעט מקרים קורהוט דווקא כן הולך על שחקן הקו פשוט נותן לו יותר מדי שטח (לדעתי בעיקר כי קורהוט
לא בטוח בצעד הראשון שלו ולכן מעדיף להשאיר מרווח במידה והשחקן ינסה לעקוף אותו באחד על אחד).

יש לו יתרונות (יציב) ויש חסרונות (לא משפיע מספיק על ההתקפה, איטי יחסית).

סמל אישי של משתמש
yedidel

שליחה על ידי yedidel »

Eelect כתב: קורהוט לא מבצע עקיפות מספיק טוב. אפשר להגיד הרבה דברים על טוני, פראייר הוא לא.
בואו נגיד ככה, אם קורהוט (או כל שחקן אחר) פותח לו נתיב מסירה מספיק טוב, הסיכוי שהוא ימסור את הכדור גבוה.
זה עדיין לא יקרה תמיד, אבל הסיכוי שזה יקרה גדל הרבה יותר. טוני מתחיל להיות "אגואיסט" כשנתיב המסירה דרדלה.

יש לקורהוט עוד בעיה וזה בתיזמון של העליה שלו למעלה. מעטים עד כדי לא קיימים הפעמים שהוא עולה למעלה בספרינט.
לרוב הוא יעלה למעלה בנונשלנטיות וזה יוביל לרוטינה השקופה הזו שבה טוני מקבל כדור באגף והשאר בוהים בו.
כי הרי טוני מחזיק כדור הרבה יותר טוב על הקו מקורהוט אז למה למסור להונגרי. הספרינט של המגן שמושך אש מאוד חסר פה.

הגנתית בלא מעט מקרים קורהוט דווקא כן הולך על שחקן הקו פשוט נותן לו יותר מדי שטח (לדעתי בעיקר כי קורהוט
לא בטוח בצעד הראשון שלו ולכן מעדיף להשאיר מרווח במידה והשחקן ינסה לעקוף אותו באחד על אחד).

יש לו יתרונות (יציב) ויש חסרונות (לא משפיע מספיק על ההתקפה, איטי יחסית).
זה לא מדויק. תשים לב שהרבה פעמים שאנחנו יוצאים להתקפה קורהוט מקבל כדור מהבלמים ומהר מאוד מוסר לטוני ועולה. זה לא משנה אם הוא פנוי או לא, טוני בכלל לא שוקל את זה והאמת שזה נראה די מתוכנן שהעלייה של קורהוט היא רק כדי לפנות מטוני שחקן.
לגבי ההגנה - אני ראיתי המון שקורהוט מצמצם למרכז כבר בתחילת ההתקפה של היריב כאילו כדי להיות עוד בלם.
אתה יכול לראות דוגמא מצויינת בשער הראשון שספגנו ממכבי חיפה. קורהוט מראש לא יוצא למאבוקה אלא נצמד לשחקן בתוך הרחבה ואוגו הוא זה שיוצא שמאלה (לאט)

מה שבעיקר חסר לי אצלו זה עניין הבעיטות. כל פעם שהוא בעט לשער היה משהו מעניין, הבעיה שהוא עשה את זה בערך שלוש פעמים מאז שהגיע

סמל אישי של משתמש
Eelect

שליחה על ידי Eelect »

yedidel כתב:זה לא מדויק. תשים לב שהרבה פעמים שאנחנו יוצאים להתקפה קורהוט מקבל כדור מהבלמים ומהר מאוד מוסר לטוני ועולה. זה לא משנה אם הוא פנוי או לא, טוני בכלל לא שוקל את זה והאמת שזה נראה די מתוכנן שהעלייה של קורהוט היא רק כדי לפנות מטוני שחקן.
לגבי ההגנה - אני ראיתי המון שקורהוט מצמצם למרכז כבר בתחילת ההתקפה של היריב כאילו כדי להיות עוד בלם.
אתה יכול לראות דוגמא מצויינת בשער הראשון שספגנו ממכבי חיפה. קורהוט מראש לא יוצא למאבוקה אלא נצמד לשחקן בתוך הרחבה ואוגו הוא זה שיוצא שמאלה (לאט)

מה שבעיקר חסר לי אצלו זה עניין הבעיטות. כל פעם שהוא בעט לשער היה משהו מעניין, הבעיה שהוא עשה את זה בערך שלוש פעמים מאז שהגיע
אני חושב שהוא עולה בצורה לא מספיק טובה ומהירה. זו התמונה שיושבת לי בראש מיותר מדי פוזישנים איתו.
התזמון פה הוא קריטי. ברגע שטוני מקבל כדור ומתחיל דריבל, קורהוט חייב לעלות למעלה בסוג של ספרינט, כל עלייה איטית יותר
לוקחת מאיתנו את אפקט ההפתעה. אני כן מסכים שהעקיפות או התנועה של קורהוט נראות מאולצות רק כדי שזה ימשוך אליו שחקן.
לא סתם גם כשקורהוט כבר מקבל כדור לא יוצא מזה כמעט כלום, כי לא היה תכנון מה קורהוט יעשה עם הכדור כשכבר כן יקבל אותו.

לגבי ההגנה הדוגמא מחיפה זכורה לי כמקרה די יוצא דופן.
אני אנסה להתמקד בזה יותר במשחקים הבאים אבל לא ראיתי משהו סיסטמטי.
הרי זכור לך שבלא מעט מקרים קורהוט כן נצמד לשחקן קו והתלוננו בפורום על השטחים שהוא משאיר לו.

מסכים שצריך לבעוט יותר. השימוש ההתקפי בו דל עד כדי לא קיים.

סמל אישי של משתמש
RedBend

שליחה על ידי RedBend »

זכור לי משחק אחד שמיחאי בעט לשער, פעמיים אפילו, בשלהי המחצית הראשונה מול מכבי בסיבוב הראשון שנה שעברה. בשני המקרים הוא היה קרוב לכיבוש, ואין ספק שצריך לעשות את זה יותר

אם אני מבין נכון, הדיון פה הוא באופן עקיף על איך לשחרר את וואקמה מהסנדוויץ ההגנתי שעושים מולו כמעט כל משחק מתחילת העונה.
אז דרך אחת כמו שהציעו כאן היא לעבוד על התזמון ביציאה קדימה של מגן שמאל

דרך שנייה היא להבין את החשיבות של איזון ושצריך פשוט להחיות את אגף ימין.
כשמליקסון עולה בהרכב הוא תמיד זז לאמצע, ובצדק, הוא לא שחקן אגף טיפוסי.
הוא הרבה יותר אפקטיבי ולא צפוי כשהוא משחק כקשר החופשי, כשהוא חותך לאמצע ונכנס לשטח שבין הבלמים לקישור היריבה.
הרבה פעמים הוא גם מגיע עד לעיגול האמצע לקבל כדור, וואם תעקבו אחרי מפת החום שלו תראו שבפועל הוא לא באמת משחק בימין.
ללכת עם ולהרגיש בלי
זה הופך אותנו לקבוצה שהרבה יותר קל להתגונן מולה וככה אנחנו נשארים עם מערך לא מאוזן
מקבוצה שלא ידעת מאיפה הצרה תבוא מולה כרגע אנחנו די שבלונים וסכמתיים.

מול בני יהודה אלו נתן את המשחק הכי טוב שלו כשזריהן היה על הדשא, הייתי שוקל לעשות את זה יותר.
נקווה שעד שתסתיים הפגרה , קוואנקה יתחיל את העונה הזאת סופסוף

סמל אישי של משתמש
oranu

שליחה על ידי oranu »

RedBend כתב:זכור לי משחק אחד שמיחאי בעט לשער, פעמיים אפילו, בשלהי המחצית הראשונה מול מכבי בסיבוב הראשון שנה שעברה. בשני המקרים הוא היה קרוב לכיבוש, ואין ספק שצריך לעשות את זה יותר

אם אני מבין נכון, הדיון פה הוא באופן עקיף על איך לשחרר את וואקמה מהסנדוויץ ההגנתי שעושים מולו כמעט כל משחק מתחילת העונה.
אז דרך אחת כמו שהציעו כאן היא לעבוד על התזמון ביציאה קדימה של מגן שמאל

דרך שנייה היא להבין את החשיבות של איזון ושצריך פשוט להחיות את אגף ימין.
כשמליקסון עולה בהרכב הוא תמיד זז לאמצע, ובצדק, הוא לא שחקן אגף טיפוסי.
הוא הרבה יותר אפקטיבי ולא צפוי כשהוא משחק כקשר החופשי, כשהוא חותך לאמצע ונכנס לשטח שבין הבלמים לקישור היריבה.
הרבה פעמים הוא גם מגיע עד לעיגול האמצע לקבל כדור, וואם תעקבו אחרי מפת החום שלו תראו שבפועל הוא לא באמת משחק בימין.
ללכת עם ולהרגיש בלי
זה הופך אותנו לקבוצה שהרבה יותר קל להתגונן מולה וככה אנחנו נשארים עם מערך לא מאוזן
מקבוצה שלא ידעת מאיפה הצרה תבוא מולה כרגע אנחנו די שבלונים וסכמתיים.

מול בני יהודה אלו נתן את המשחק הכי טוב שלו כשזריהן היה על הדשא, הייתי שוקל לעשות את זה יותר.
נקווה שעד שתסתיים הפגרה , קוואנקה יתחיל את העונה הזאת סופסוף
א. אני מתחבר לדברים של ידידאל קורהוט המון פעמים לא יוצא לשחקן שלו בהגנה וזה נראה כמו הוראה.
ב. רדנבד - כל מה שאתה אומר נשמע הגיוני ונכון אבל בשורה התחתונה התקופות הכי טובות שלנו בליגה היו עם אוגו הובאן ראדי קישור ומליקסון טוני ברדה/שהר בהתקפה.

אין שום הבדל במערכים, ואת הרצף המשוגע כולל הניצחון בבלומפילד ב 2-1 עשינו עם המערך הזה וזה עבד מצויין.

סמל אישי של משתמש
ReDo

שליחה על ידי ReDo »

yedidel כתב:
זה לא מדויק. תשים לב שהרבה פעמים שאנחנו יוצאים להתקפה קורהוט מקבל כדור מהבלמים ומהר מאוד מוסר לטוני ועולה. זה לא משנה אם הוא פנוי או לא, טוני בכלל לא שוקל את זה והאמת שזה נראה די מתוכנן שהעלייה של קורהוט היא רק כדי לפנות מטוני שחקן.
אני גם התחלתי לחשוב ככה. זה כנראה פשוט הוראה כדי לפנות שחקן מטוני ולהוריד ממנו חלק מהפוקוס.

לראיה לא זוכר פעם אחת שקורהוט הראה סימנים של תסכול אחרי שטוני לא שחרר לו את הכדור אחרי עקיפה.

סמל אישי של משתמש
RedBend

שליחה על ידי RedBend »

oranu כתב:
א. אני מתחבר לדברים של ידידאל קורהוט המון פעמים לא יוצא לשחקן שלו בהגנה וזה נראה כמו הוראה.
ב. רדנבד - כל מה שאתה אומר נשמע הגיוני ונכון אבל בשורה התחתונה התקופות הכי טובות שלנו בליגה היו עם אוגו הובאן ראדי קישור ומליקסון טוני ברדה/שהר בהתקפה.

אין שום הבדל במערכים, ואת הרצף המשוגע כולל הניצחון בבלומפילד ב 2-1 עשינו עם המערך הזה וזה עבד מצויין.
חשבתי על זה תוך כדי שהקלדתי שמליקסון עלה בימין לא מעט בעונה שעברה.
שנה שעברה חלוקת ההתקפות הייתה יותר מגוונת, לא יודע לשים את האצבע למה שנה שעברה פחות הרגשתי את זה.

אם נשפוט לפי המשחקים עד כה אני באמת מתקשה להיזכר מתי אגף ימין שלנו היה חיוני, וזה הלכה למעשה מגדיל את התלות שלנו להתקפות דרך שמאל, דרך טוני.

ואז אם הוא בפורמה כמו לפני חודש הוא משמיד כל מה שנקרה בדרכו ואז אין צורך לחפש אלטרנטיבות בימין.

כשדברים פחות הולכים לו, אנחנו מתעקשים לשחק דרכו שוב ושוב כאילו אגף ימין הוא לא אופציונלי בכלל
וככה אנחנו נשארים חסרי רעיונות ותקועים, כמו שקרה לנו לא מעט העונה (מאריבור חוץ היא דוגמא קלאסית למשחק כזה)

שלח תגובה