noam1976 כתב:אולי תפסיקו לקשקש קריית שמונה מכרו כבר 1500 מינויים מה והם קבוצה גדולה ולהם יש איזה שחקן נוצץ די כבר אנו בינתיים קבוצת מינויים בינונית מינוס וכנראה זה ככה ישאר פה יש יותר מידי מפונקים
אני חושב שהשאלה שעלתה כאן היא כפולה.
ראשית, לפי מה קובעים מהו המחיר הראוי למנוי.
שנית, לאחר שקבענו מהם הפרמטרים, איזה דברים מתקיימים אצל הפועל באר שבע?
לדעתי, אלה הפרמטרים בקביעת מחיר:
1. ניסיון העבר -
אם כאשר נמכר בתקופת זינו מנוי ילד לשער 3 במחיר של 150 שקלים ושער 3 היה מלא, כשאפילו זינו אמר לאחר מס' שנים מאותו מבצע שהאוהדים שבאים היום למגרש הם אלה שקנו לפני מס' שנים את המנוים המוזלים, אז כניראה שמדובר בצעד נכון.
אם המחירים של שנה שעברה הובילו רק ל3000 מנוים, כניראה שכדי להשיג מס' רב יותר של מנוים צריך להוריד מחירים.
אם למשחק אימון מול בית"ר י"ם מגיעים 4000 אוהדים אבל למשחק ליגה מול עכו לא מגיעים 3000 אוהדים אז כניראה שהמחירים הם כן פקטור רציני מאוד.
2. הערכה מקצועית של הליגה -
צריכים להסתכל בצורה מפוקחת על הליגה ולחשוב כמה קבוצות באמת אטרקטביות יש היום בליגת העל, כמה קבוצות יש בליגה שיגרמו לחובב כדורגל, או לאוהד שהוא לא אוהד שרוף לבוא ולקנות כרטיס למשחק?
לדעתי יש רק 4 כאלה: בית"ר י"ם, מכבי/הפועל ת"א ומכבי חיפה.
נשאר לנו 11 קבוצות, שאנשים לא יסכימו לשלם בשבילם 53 ש"ח ממוצע לכרטיס אם קונים מנוי ו80 ש"ח אם לא קונים מנוי.
3. הערכה מקצועית של הקבוצה -
כל עוד הפועל באר שבע היא לא קבוצה הישגית, לא קבוצה שזוכה בתארים, היא לא יכולה לקבוע את מחירי המנוים שלה מהגבוהים בליגה (למעט אותם 4 גדולות מחירי המנוים אצלנו הגבוהים בליגה).
4. הערכה נכונה של החוויה של האוהד -
כל עוד הפועל באר שבע מארחת משחקים בוסמריל המיושן, שכבר לפני 15 שנה היה בינוני ומטה ובשנת 2010 הוא בושה וחרפה הפועל באר שבע צריכה להתאים את המחיר לנוחות שהיא מציעה לאוהד.
אני מכיר לא מעט אוהדים של הקבוצה שלא מגיעים למשחקי בית של הקבוצה אבל נוסעים למשחקים של הקבוצה בטדי או בבלומפילד כי פשוט חוויה שם מבחינת המתקן.
ברגע שאני צריך להביא את אחיינית שלי לאיצטדיון והיא צריכה להתפנות בשירותים כימים אז אני אשקול פעמיים אם להביא אותה שוב וכניראה שאם אני גר רחוק מהמגרש אני גם לא אביא אותה.
5. התחשבות בפרמטרים אחרים -
למשל שידורים ישירים. הקבוצה חייבת לקחת בחשבון שהיום למי שנשאר בבית יש אופציה לראות את המשחק של באר שבע בטלויזיה, במזגן, במחיר זול יותר, ובנוסף גם להספיק לפני/אחרי/בזמן המשחק לראות גם משחקים של קבוצות מאנגליה, ספרד, איטליה, גרמניה ועוד.
6. הסתכלות מהותית על הקבוצה -
לא הגענו עדיין למצב שאנשים באים למשחקים כי הפועל באר שבע זה תרבות עבורם, לא הגענו למצב שבמשחקים עצמם הפועל באר שבע מציעה לצופה משהו חוץ מ90 דקות של כדורגל, וכשהכדורגל בישראל הוא ברמה כל כך נמוכה, זה לא הרבה.
הייתי במשחקים בליגה שנייה וליגה שלישית באנגליה והמגרש מלא.
התרבות האנגלית, העובדה שכל משחק שם הוא קרנבל, האיזורים סביב האיצטדיון שמלאים בברים שבהם האוהדים שרים ונכנסים לאווירה לפני המשחק, האווירה בתוך המגרש שגורמת למשפחות שלמות להגיע למשחקים, גורמת לחוויה לאוהד גם אם הקבוצה לא הישגית וגם אם הכדורגל בינוני.
כל עוד הפועל באר שבע לא מציעה משהו נוסף מעבר לכדורגל היא חייבת לקחת את זה בחשבון.
לסיכום, אפילו אני כאוהד שרוף לא חשבתי שקיבלתי תמורה לכסף שלי בשנה שעברה. נהנתי אולי ב4 משחקי בית במשך כל העונה. ואם זה המצב שלי אני לא רוצה לחשוב על ההרגשה של אנשים שבאים סתם כי הם אוהבים כדורגל או כי הם אוהדי הקבוצה אבל לא אוהדים שרופים.
חברה יש לנו תקציב 4 בליגה אבל בפועל רמת השחקנים לא תואמת את התקציב !!!
אתם ואני שואלים למה כל זה צריך לקרות כבר 3 עונות והתשובה מסועפת :מנטליות ,לחץ של שחקנים ,בחירת שחקנים שגוייה ,תעריף מעבר לדרום גבוה .
אבל אותנו זה לא אמור לעניין וזה ממש מעצבן שקבוצות כמו אשדוד ומכבי פתח תיקוה טובות יותר מאיתנו (תודו)!
לנו נשאר לעשות מנוי ולהוכיח שאנחנו לא הבעייה אז קדימה !!!
בס"ד
"ועד תרכובות ברום רכש 120 מינויים בעלות כוללת של כ-50 אלף שקלים יחלק אותם לילדים נזקקים ברחבי העיר באר שבע ולעמותות השונות בהן תומך הועד."
ספורט 5.
יוזמה מבורכת.
כל הכבוד להם
שבוע טוב..............
היי יש לי סקרנות לדעת בערך כמה כבר יש לנו מינויים
אני בכל אופן מגיע לשער חמש מחר שיהיה בהצלחה חובה לבוא כולם באים
אנחנו המשוגעים האדומים
"בקבוצה מאמינים שקרוב ל-7,500 צופים יגיעו ביום שני לאצטדיון וסרמיל כשאוהדי הקבוצה מכינים הפנינג עידוד מיוחד לשחקנים. אוהדי חיפה צפויים לקבל כ-1,500 כרטיסים לקראת המשחק. בקבוצה הביעו שביעות רצון מקצב מכירת המנויים בתקופה האחרונה כשקרוב ל-1,700 מנויים כבר נמכרו כשמספר זה כולל את הוועדים שזוכים להנחה משמעותית."