רן קוז'וך חתם לשנתיים

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
ForeverRed

Re: רן קוז'וך חתם לשנתיים

שליחה על ידי ForeverRed »

זה לא קשור לזמן ותרגול.
הוא צריך לעשות התאמות ולשנות את השיטה.

סמל אישי של משתמש
yossi
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי yossi »

ForeverRed כתב:
19 אוגוסט 2024, 10:51
זה לא קשור לזמן ותרגול.
הוא צריך לעשות התאמות ולשנות את השיטה.
צריך התאמות ומעבר הדרגתי יותר, זה אולי כן.
וזה צריך ללכת יד ביד עם הבאת שחקנים שמתאימים לכדורגל מודרני ויוזם.
בושה להפועל ב"ש שלא מסוגלת ליזום מול קבוצות מהסחלה של הליגה. אנשים מספרים לי פה שאנחנו פייבוריטים לעבור קבוצת חלק עליון בצ'כיה, שאי אפשר להיות דומיננטי מול הקבוצות החלשות ביותר בליגת העל. איך זה מסתדר אני לא יודע.

חושב שאנחנו צריכים כבר להבין שכדורגל של רוני לוי לא לוקח אותך לשום מקום, גם אם תסיים מקום 3.
גם אם נכשל, עדיף לנסות מאשר ללכת לעוד עונה של כדורגל זוועתי שהדבר הכי טוב ומרענן זה שריקת הסיום.

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

שליחה על ידי ForeverRed »

yossi כתב:
19 אוגוסט 2024, 11:22
בושה להפועל ב"ש שלא מסוגלת ליזום מול קבוצות מהסחלה של הליגה. אנשים מספרים לי פה שאנחנו פייבוריטים לעבור קבוצת חלק עליון בצ'כיה, שאי אפשר להיות דומיננטי מול הקבוצות החלשות ביותר בליגת העל. איך זה מסתדר אני לא יודע.

חושב שאנחנו צריכים כבר להבין שכדורגל של רוני לוי לא לוקח אותך לשום מקום, גם אם תסיים מקום 3.
גם אם נכשל, עדיף לנסות מאשר ללכת לעוד עונה של כדורגל זוועתי שהדבר הכי טוב ומרענן זה שריקת הסיום.
אין מה לנסות כשברור מראש שזה לא יעבוד.
צריך להפסיק עם הפנטזיות האלה.

שיטה צריכה להיות מותאמת לשחקנים, לא להפך.
לא טוב לך? תחליף שחקנים.
פשוט וקל.

סמל אישי של משתמש
yossi

שליחה על ידי yossi »

ForeverRed כתב:
19 אוגוסט 2024, 11:29
אין מה לנסות כשברור מראש שזה לא יעבוד.
צריך להפסיק עם הפנטזיות האלה.

שיטה צריכה להיות מותאמת לשחקנים, לא להפך.
לא טוב לך? תחליף שחקנים.
פשוט וקל.
לכן טענתי שזה רק מראה איזה עבודה מחורבנת נעשתה פה ברמת הסגל.
ואכן צריך להחליף. אני פשוט לא חושב שחצי קבוצה.

אליאסי
לופז ויטור זר מזרחי
גורדנה
קנגוואה יוספי
זר קניונס
גריטה

אם אפשר לפנות 4 שחקנים מצידי ולהביא את בן הרוש זה יהיה טוב מאוד.
חושב שזה הרכב שכן יהיה מסוגל ליזום ולהיות דומיננטי.

אין מה לעשות, צריך לעבור לסגל רזה אך עם איכות. הפיזור והרוחב הזה עולה לנו בדם. אסיפה של כלומניקים שלא יכולים לשלוט במשחק מול פאקינג טבריה, זה לא עוזר לי שמדקלמים לי פה שמות של 4 שחקנים לכנף שמאל למשל שהם ביחד יתנו חודשיים טובים בעונה. זה לא עובד.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

yossi כתב:
19 אוגוסט 2024, 11:36
לכן טענתי שזה רק מראה איזה עבודה מחורבנת נעשתה פה ברמת הסגל.
ואכן צריך להחליף. אני פשוט לא חושב שחצי קבוצה.

אליאסי
לופז ויטור זר מזרחי
גורדנה
קנגוואה יוספי
זר קניונס
גריטה

אם אפשר לפנות 4 שחקנים מצידי ולהביא את בן הרוש זה יהיה טוב מאוד.
חושב שזה הרכב שכן יהיה מסוגל ליזום ולהיות דומיננטי.

אין מה לעשות, צריך לעבור לסגל רזה אך עם איכות. הפיזור והרוחב הזה עולה לנו בדם. אסיפה של כלומניקים שלא יכולים לשלוט במשחק מול פאקינג טבריה, זה לא עוזר לי שמדקלמים לי פה שמות של 4 שחקנים לכנף שמאל למשל שהם ביחד יתנו חודשיים טובים בעונה. זה לא עובד.

איך כל זה מסתדר עם ההחתמה של גריטה? שנראה קיר רציני, אבל מה הקשר של שחקן בסגנון הזה למשחק לחץ?
ואיך אתה אמור ללחץ גבוה עם קישור כמו שיש לנו למעלה? מי אמור לחטוף כדורים? מי אמור להיות הסטופר ההגנתי? איך אפשר ללחוץ עם בור באמצע?
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

סמל אישי של משתמש
dor69

שליחה על ידי dor69 »

yossi כתב:
19 אוגוסט 2024, 11:22

זה לא או רוני לוי או ברק בכר, יש ספקטרום באמצע. אני תומך מאוד ברעיון הכללי של קוז׳וק אבל חייבת להיות הבנה שצריכות להיות התאמות בגלל מצב הסגל וצריכה להיות הדרגתיות באיך שמנחילים את השיטה.
אחת הבעיות המרכזיות של תחילת העונה שעברה היא הניסיון ללכת על ״כדורגל אחר״ בבום וזה גרם לסחרור בגלל חוסר ההתאמה לסגל.

סמל אישי של משתמש
yossi

שליחה על ידי yossi »

Sir Alex Ferguson כתב:
19 אוגוסט 2024, 11:39
איך כל זה מסתדר עם ההחתמה של גריטה? שנראה קיר רציני, אבל מה הקשר של שחקן בסגנון הזה למשחק לחץ?
ואיך אתה אמור ללחץ גבוה עם קישור כמו שיש לנו למעלה? מי אמור לחטוף כדורים? מי אמור להיות הסטופר ההגנתי? איך אפשר ללחוץ עם בור באמצע?
לא הבנתי למה אי אפשר ללחוץ עם חלוץ כמו גריטה.
אני גם לא רואה בעיה בקישור, יש פערים של תפיסה בינינו שאנחנו לא נסכים עליהם. מבחינתי אני לא צריך אחד שנראה כמו שחקן פוטבול כדי שתהיה לי חוליית קישור מתפקדת.
ה3 שרשמתי לדעתי יכולים לעבוד טוב ביחד.

אולי אני טועה בענק, אבל מעוניין לראות את זה רץ על הדשא לפני שאני פוסל.
וכבר שאמרתי, לגנוב מקום 3 עם כדורגל של רוני לוי לא מעניין אותי, זה לא סחורה.

סמל אישי של משתמש
yakar

שליחה על ידי yakar »

מסכים עם יוסי בהכל (חוץ מאולי ספר שאני כן רואה בו פוטנציאל)
את גריטה בקושי ראינו, אבל נראה שהוא כן חרוץ וכן יכול להתאים למשחק לחץ.
להטמיע שיטה לוקח זמן, אנחנו רוצים (וחייבים) כדורגל התקפי ושמח. זה לא מתאים למנטליות שלנו כדורגל נסוג.
כן חסר לנו בלם נוסף במיוחד שויטור פצוע, וזה די קריטי. אבל עדיין, הבעיה הגדולה במשחק ההגנה היא לא פרסונלית לטעמי. זה עבודת הלחץ שעדיין לא הרמטית מה שיוצר פתחים למסירות ארוכות ושובר את משחק ההגנה.

סמל אישי של משתמש
הפועלעולה
Title: אוגו..... כן נותן!

שליחה על ידי הפועלעולה »

dor69 כתב:
19 אוגוסט 2024, 11:42
זה לא או רוני לוי או ברק בכר, יש ספקטרום באמצע. אני תומך מאוד ברעיון הכללי של קוז׳וק אבל חייבת להיות הבנה שצריכות להיות התאמות בגלל מצב הסגל וצריכה להיות הדרגתיות באיך שמנחילים את השיטה.
אחת הבעיות המרכזיות של תחילת העונה שעברה היא הניסיון ללכת על ״כדורגל אחר״ בבום וזה גרם לסחרור בגלל חוסר ההתאמה לסגל.
זה נכון ורשמתי בעונה שעברה איפשהו שקוזוק הוא הסילבס של המאמנים ההתקפיים. הוא גם מקובע רק לצד השני.
זה אחד מהדברים שהוא יצטרך ללמוד ולשפר אם הוא רוצה לאמן בטופ של ליגת העל.

גם אם אינדיבידואלית האיכות של שחקני ההגנה תשתפר עדיין אי אפשר להגיע למצב שבכל התקפת מעבר יש יתרון מספרי ליריבה כשהיא תוקפת עם שחקן וחצי. זה לא רציני.
מקווה בשבילו שמדובר בחבלי לידה קשים ושבקרוב זה ישתפר.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

yossi כתב:
19 אוגוסט 2024, 11:46
לא הבנתי למה אי אפשר ללחוץ עם חלוץ כמו גריטה.
אני גם לא רואה בעיה בקישור, יש פערים של תפיסה בינינו שאנחנו לא נסכים עליהם. מבחינתי אני לא צריך אחד שנראה כמו שחקן פוטבול כדי שתהיה לי חוליית קישור מתפקדת.
ה3 שרשמתי לדעתי יכולים לעבוד טוב ביחד.

אולי אני טועה בענק, אבל מעוניין לראות את זה רץ על הדשא לפני שאני פוסל.
וכבר שאמרתי, לגנוב מקום 3 עם כדורגל של רוני לוי לא מעניין אותי, זה לא סחורה.

במשחק האחרון באירופה עלית בדיוק בקישור שציינת, גורדנה, קינגס ויוספי. אם לא ראית את הבורות באמצע בצ'כיה אז אנחנו בבעיה.
אם יש לך דור פרץ, יואן אובריים וקניקובסקי, שלושה שחקנים שכל אחד מהם היה מהמחלצים הבולטים בליגה שנה שעברה, שחקנים עם רגליים שיכולים לכסות הרבה שטחים, שחקנים עם איכות, אז אתה לא צריך סורו/פוקו/אינו.
אם יש לך גורדנה שהוא הרבה דברים אבל רגליים לכסות שטחים אין לו, וליד את יוספי שגם הוא לא בדיוק השחקן שירוץ ויסגור שטחים, אז אתה נשאר רק עם קינגס שהבעיה אצלו היא שבמסגרת משחק הלחץ הוא הרבה פעמים יוצא מעמדה ואז חסר באמצע, ואז אתה תקבל הרבה בורות באמצע ובעיקר קישור שהוא לא סטופר ולא אגרסיבי מספיק.

סמל אישי של משתמש
הפועלעולה
Title: אוגו..... כן נותן!

שליחה על ידי הפועלעולה »

אם נתעלם לרגע מהדיון הפרסונלי על השחקנים, משחק ההגנה הוא קבוצתי ומתחיל מלמעלה. שם אנחנו לוקים וגם כרגע ההתקפה לא מצדיקה עמידה כ"כ גבוהה.
מכבי ת"א וחיפה מצליחות לדחוק את היריבה אחורה הרבה בגלל הכוח ההתקפי שלהם מעל הכל, אנחנו מאיימים על היריבות עם רובה צעצוע ובגלל זה קבוצות קטנות מרגישות בנוח לשלוח שחקנים קדימה ולשחק בצורה קצת יותר משוחררת.

לא ברור לי איזה אימפקט הגנתי שחקנים איטיים כמו בריירו ואליאס נותנים גם אם הם מנצחים במאבקי אחד על אחד בתדירות גבוהה יותר מיוספי וקינגס.
בסוף הקבוצה תהיה הכי בטוחה כשהכדור יהיה אצלה ברגל והיא תכתיב את קצב המשחק, לא כשנעשה הגנה עם 10 שחקנים מאחורי הכדור. ולשם צריך לשאוף.
לא אומר שצריך לקחת את זה לקיצון כמו בית"ר כיום או כמו אתמול ששיחקנו עם אמצע של קינגס, פרץ וסטויאנוב, אבל בטח לא לחזור אחורה במחשבה שצריך להגן בכל מצב נתון עם 5-6 שחקני הגנה.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

הפועלעולה כתב:
19 אוגוסט 2024, 12:16
אם נתעלם לרגע מהדיון הפרסונלי על השחקנים, משחק ההגנה הוא קבוצתי ומתחיל מלמעלה. שם אנחנו לוקים וגם כרגע ההתקפה לא מצדיקה עמידה כ"כ גבוהה.
מכבי ת"א וחיפה מצליחות לדחוק את היריבה אחורה הרבה בגלל הכוח ההתקפי שלהם מעל הכל, אנחנו מאיימים על היריבות עם רובה צעצוע ובגלל זה קבוצות קטנות מרגישות בנוח לשלוח שחקנים קדימה ולשחק בצורה קצת יותר משוחררת.

לא ברור לי איזה אימפקט הגנתי שחקנים איטיים כמו בריירו ואליאס נותנים גם אם הם מנצחים במאבקי אחד על אחד בתדירות גבוהה יותר מיוספי וקינגס.
בסוף הקבוצה תהיה הכי בטוחה כשהכדור יהיה אצלה ברגל והיא תכתיב את קצב המשחק, לא כשנעשה הגנה עם 10 שחקנים מאחורי הכדור. ולשם צריך לשאוף.
לא אומר שצריך לקחת את זה לקיצון כמו בית"ר כיום או כמו אתמול ששיחקנו עם אמצע של קינגס, פרץ וסטויאנוב, אבל בטח לא לחזור אחורה במחשבה שצריך להגן בכל מצב נתון עם 5-6 שחקני הגנה.

אנחנו צריכים להביא קשר 6 אמיתי שיכול לחלץ כדור, אגרסיבי, סטופר, שסוגר שטחים, וכן יעזור אם הוא לא יהיה נגר כמו פוקו אלא מישהו שמסוגל גם להשתחרר מלחץ ולעזור בהנעת הכדור.
באריירו ואליאס הם מקסימום יכולים להיות פלסתר, בגלל זה כתבתי שקשר אחורי זר מבחינתי הוא חשוב הרבה יותר מקשר "10" או קיצוני שמאלי.

סמל אישי של משתמש
yossi

שליחה על ידי yossi »

הפועלעולה כתב:

מסכים.

משה, עשינו עבודה רעה מאוד בלדחוף קדימה במשחק גומלין ועבודה רעה מאוד בלהחזיק כדור. אמרתי את זה כבר בערב המשחק.
חוץ מחטואל וקצת יוספי, אף אחד לא מסוגל להחזיק, להשהות התקפה, לגרום ליריב לחזור אחורה. וזה מביא ליריב יכולת לשבת עלייך בקלות. וחטואל זה גם לא בדיוק אחד שיודע לגרום לקבוצה להחזיק.
בגלל זה להמשיך לרוץ עם שחקנים כמו ספר וחטואל כשחקני מפתח, סורי זה לא יעבוד.
זה היה בעיניי בעוכרינו. זה שזה לא הצליח שם, לא אומר שזה לא יצליח בעתיד.

קניונס השחקן הכי מוכשר בסגל, ממה שראיתי בינתיים יוספי אחריו.
אני רוצה את שניהם ועוד מישהו רציני בשמאל. זה התחלה של איכות.
ספר, גאנח, אחמד, חטואל זה נחמד - מהספסל.

סמל אישי של משתמש
shovalb9
Title: עמה יעמיק

שליחה על ידי shovalb9 »

הפועלעולה כתב:

אתה חייב איזון הגנתי. מסכים שאם נשווה לשנה שעברה, אז 5 שחקנים בכל מצב היו מאחור: פוקו,ויטור,טיבי ו2 הקשרים.
היום אתה עם 3 שחקנים מאחור - 2 הבלמים וה6.

אנחנו בסוגיית זהבה ושלושת הדובים, זה שמרני מדי וזה מופקר מדי. כשהיינו שמרני מדי, לא היה תנועה ולא היה לחץ והיו יושבים עלינו. היום יש תנועה התקפית, ויש לחץ, אין אוויר לחזור להגנה וחשופים בכל התקפה.

אתה צודק לחלוטין שההגנה שלנו מתחילה בהחלטה לקו התקפה שחלוץ לוחץ שוער, כנף לוחץ בלם ומגן לוחץ מגן ואז נשארנו עם 3 מאחור. זה מופקר מדי וזה לא עובד פעם אחר פעם. לא בקישור הנוכחי, ולא בקו הגנה הזה. אפשר להמר להמשיך עם השיטה הזו וזה מרענן, יוזם והתקפי - זה חסר אחריות ומופקר עם הכלים שהוא בחר לעשות איתם, וגם אם הם יעשו את זה עוד 10 מחזורים הם לא ייכנסו לכושר לזה, רק פציעות. זה דעה שלי.

אני חושב שהתוספת של קנגוואה, וגריטה - יש לנו לעומת שנה שעברה איכות מקדימה, ואם נעמוד נמוך יותר והפעם לא נשלח כדורים לחטואל, אלא לגריטה - נוכל לצאת קדימה טוב יותר, בפחות הפקרות הגנתית.

מה המסקנה שלי?
אחד בקישור יותר אגרסיבי ב6, ופחות הפקרות מהמגנים שלנו.
התנועה בקישור זה דבר מבורך והיה חסר לנו כל כך (משחקנים כמו שמיר שהוא רק תנועה מקו 2 והפסיק לעשות את זה בדצמבר)
" תחזיקו עוד כמה דקות בלקרוא מה רשמתי, זה לא הזמן להישבר......"

סמל אישי של משתמש
שיש

שליחה על ידי שיש »

לא לוחצים גבוה כשיש לך חטואל ותורג'מן ובהגנה טיבי ובלוריאן
זה הכל
לא רוצים כדורגל מגעיל ומסתגר שאלונה תפתח את הכיס , בנתיים המאמן צריך לעצוכ את ההפקרות הזאת

הייתי מנסה אליאס גורדנה וקינגס
בהתקפה קניונס גריטה ואחמד בשמאל

שלח תגובה