8red כתב:לא אהיה יפה נפש ואומר שלי לא נפלטת קללה לפעמים לעבר השופט או שחקן היריב.
אף אחד לא יכול לרחוץ בנקיון כפיו ולומר "אני לא מקלל אף פעם במגרש", הרי אפילו בשיר "ביום שר את שירייך..." יש קללה בילט-אין נגד ההוא מהאולמות...
אבל עדיין אני מקווה שמה שעשו בשער 2 לא יהיה חד פעמי ולא יתמקד רק שם אלא בכל המשחקים, בכל השערים ובכל האצטדיונים בארץ.
אם אחרי פעם אחת שבטעות תפלט לי קללה, יוציאו אותי- אמנם אני אכעס אבל בפעם הבאה אני אחשוב טוב טוב לפני שאני מוציא דבר כזה מהפה.
אמנם אנחנו לא באנגליה ולא בארה"ב ולצערי לא נהיה כמוהם לעולם - אבל סתם בשביל שתדעו:
בארצות הברית אסור לקלל בתוך אצטדיונים או מגרשי ספורט - מי שמקלל מעיפים אותו החוצה ויכולים גם לעצור אותו (אח שלי שגר שם חווה את זה על בשרו -כשקילל במהלך משחק בייסבול וכמעט נעצר).
מי שהיה באנגליה באצטדיון כדורגל, יודע שאפילו לעשן אסור שם - בטח שלא לחסום את המדרגות של היציעים ולא חשוב מאיזו סיבה (אותי שקלו לזרוק החוצה מ"אנפילד"בגלל זה...) או להתנהג שלא כראוי.
אז אם אצלנו ימשיכו לעשות את הצעדים הקטנים האלו - תהיה אווירה הרבה יותר טובה ביציעים ואנשים יתחילו לחשוב קודם כל על איך להוציא את האנרגיות שלהם למטרות חיוביות כמו עידוד הקבוצה שלהם ולא על איך לקלל, ואולי יום אחד, כשגם יהיה לנו אצטדיון חדש ומודרני נפסיק להתנהג לפעמים כמו בהמות ויותר כמו אוהדים.
ווואייייי כמה שאתה צודק!!!
לגבי האנפילד לא ידעתי, כי לא הייתי, בארה"ב כן, וזה באמת ככה. אין אף קללה. וזה ברמה כזו שאם למישהו נפלט בכל זאת, הסובבים אותו יעירו לו ויגרמו לו להרגיש שלא בנוח. וכשזה לא עוזר, השוטר מגיע ומעיף אותו.
אני חושבת שזה צעד מבורך. שיוציאו כל מי שמקלל, כל קללה, כל נהמה, ובלי אפליות ובלי חישובים של מה בעל אופי אלים יותר.
ולהוציא את זה לפועל בכל אחד מהיציעים ולא רק בשער 2.
** עוד הצעה שמישהו אחר אמר לי - כשכל היציע, או חלק נכבד ממנו מקלל ברמה ששומעים אותם על כר הדשא, להפציץ להם את האוזניים עם מוזיקה קצבית ושמחה מהרמקולים שמכוונים לכל יציע. ולהשתיק אותם ככה. לדעתי זה רעיון ענק! ומאוד קל לביצוע, בכל מגרש.
והשלב הבא יהיה, איסור ישיבה\חסימה של המעברים והמדרגות. ואחר כך שכולם יעמדו על הרצפה ולא על הכיסא. כי אם כולם יעמדו על הרצפה, זה יהיה בדיוק אותו הדבר מבחינת הפרשי גובה. מה הקטע לעמוד על הכיסא??? זה לא בשמיים, זה ככה בנורמה בכל מקום אחר בעולם.
ואז אולי תהיה קצת, קצת תרבות צפייה ביציעים וכמו באנגליה, יוכלו להגיע למשחקים משפחות שלמות, וילדים לא ילמדו במגרשים את הקללה הכי פופולארית לשבוע...
לדעתי זו יוזמה של ראש העיר בשיתוף המשטרה. הוא הרי הכריז, מיד אחרי ההכרזה של אלונה על עזיבה, שהוא לוקח על עצמו באופן אישי לטפל ביחד עם המשטרה באלימות.
מבורך מבורך מבורך!
שי עשית לי את השבוע!!!! תודה