South Boy כתב:
אתה מערבב דברים ומפרש את דבריי לא נכון, לא אמרתי שזה לגיטימי לקלל את השחקנים ובטח שלא אמרתי שאני עושה את זה, אמרתי שזה יותר מלגיטימי להביע ביקורת עניינית כשהם נראים ככה, ובנוסף אמרתי שגם אם יש את החלק שהוא המיץ של ה*** של הקהל שכן עושה את הדברים האלה זה לא אמור להשפיע עליהם עד כדי כך ובטח שלא תירוץ למשחק הנרפה שלהם.
הדוגמה של שכטר היא הדוגמה הכי טובה למנטליות העלובה של הכדורגלן הישראלי, כולנו בני אדם ומילים יכולות להפיל אותנו לקרשים או לרומם אותנו לגבהים שאנחנו לא מכירים, אבל ספורטאי אמיתי נמדד ביכולת שלו לסנן את רעשי הרקע וקודם כל להלחם על המגרש לא משנה מה קורה מסביב. זה מה שמבדיל בין חובבנים למקצוענים.
אני לרגע לא מדבר על אלו שמקללים שחקנים, אבל ביקורת עניינית זה דבר לגיטימי ואפילו דבר שחייב להשמיע. גם תמיכה עיוורת יכולה לפגוע במובן מסוים ויכולה אפילו לתרום לאדישות של השחקנים, לצד הדברים שצריך לתקן יש גם דברים טובים שנראה שמתקבלים כמובן מאליו, והם ממש לא כאלה.
אני לא מתכוון לשקר לעצמי ולהגיד שהם נראים כמו לפני שנתיים, אני לא מתכוון לייפות את המציאות ולטאטא דברים שלא נעים לשמוע מתחת לשטיח, אני לא מתכוון לחסוך בביקורת על שחקנים שיותר מדי זמן פשוט לא מתאמצים ולא מראים שאכפת להם לפחות כמו שלי אכפת, וזה הדבר היחיד מתוך אלף דברים רעים שהם יכולים לעשות שאני לא אשתוק לגביו או לכל הפחות אקבל בהבנה.
וכן, היה לי כבר דיון מעיק עם כמה אנשים בנושא אבל אפשר גם לבקר את הקבוצה וגם לעודד בלי תנאים, פשוט צריך לדעת מתי הזמן הנכון לעשות כל דבר. ועכשיו זה הזמן להתחיל לדבר על מה שלא בסדר.
יאללה נזרום. ביקורת זה לגיטימית זה בסדר.
לאן זה הוביל אותנו??
מאז שאני זוכר את עצמי באצטדיון, כשהקהל בא תומך ב100 אחוז, בלי בלבולי מוח וביקורות הקבוצה הצליחה לעשות משהו.
אם אני שחקן, מי האוהדים האלה שאני אשחק בשבילם? במיוחד כשיש לחלקם הצעות מאירופה שהם סירבו!! כדי להישאר.
אז הנה, חוזר הניגון וזה מתחיל מביקורת לגיטימית ואז מדרדר כי מה לעשות, לא כולנו יודעים לבקר לגיטימי, ולא יודעים להבדיל בין לגיטימי ללא לגיטימי.
הקהל השתפר ממקרה אלונה. ומאז השאר היסטוריה.
מה, כל 6 שנים היא צריכה לשים את החרב על הצוואר?
רק שהבעיה היום גדולה יותר, ואיום לעזוב לא יפחיד את קהל הרולקסים, שכרגיל יבלבלו את המוח ויגידו שתלך וכו ואז יסיטו את כולם והם יהיו הראשונים לא לבוא לטרנר. או במקרה הטוב החסויות יהיו זולות יותר אז האינטרס שלהם יגבר.
בקיצור זה כדור שלג שהוא ממש בתחילתו ומי שאוהד את הקבוצה באמת בצורה סיזיפית עוד לפני אלונה וגם בתקופת אלונה מבין בדיוק על מה אני מדבר.
אסור לתת לגיטימציה לזה. להתחיל לשלול מנוים ולהעיף עשבים שוטים. ברגע שהקהל יתיישר אני מבטיח לכם שהכל יתיישר.
וכן, הקהל הוא הבעיה!!!!
לקלל שחקנים כל היום ולחשוב שהם חייבים להם משהו, והם הז,ו,נות שלהם שרצים על המגרש בשבילם כאילו הם משלמים את המשכורות. אסור להכניס את המחלות האלה ואסור להם להשתלט על הקהל התומך.
-----
הדיון הזה הוא מעבר לתיקו או הפסד. זה יושב לי הרבה על הלב ולא מצאתי את הזמן להתפוצץ על זה. אני מקווה שהאוהדים האמיתיים יצאו מהחורים ויחזרו להגיב ולהלחם על הקבוצה שחשובה להם. האוהדים החדשים לא מבינים ולא יודעים מה עברנו כל השנים האלו בשביל להגיע למקום הזה. אנחנו צריכים לדאוג להזכיר להם בכל פעם מחדש.
תודה לתומכים שהצליחו להבין על מה אני מדבר