זו לא רכילות, זו המציאות כפי שאני מכיר אותה מאנשים שינקו מכבי נתניה מילדות ומתגובות ברשת.
אתה חושב אחרת, זכותך. אני לא אשנה את דעתי רק בגלל שאתה החלטת.
ואכן ויכוח מטופש.
זו לא רכילות, זו המציאות כפי שאני מכיר אותה מאנשים שינקו מכבי נתניה מילדות ומתגובות ברשת.
מבלי לטבוע בויכוח, הקהל זרק את קוזו מנתניה. היה אנטי בלתי ניתן להכלה במשחקי הבית שלהם. והם ישבו לו על הגורגרת.ForeverRed כתב: ↑17 אוגוסט 2024, 17:32זו לא רכילות, זו המציאות כפי שאני מכיר אותה מאנשים שינקו מכבי נתניה מילדות ומתגובות ברשת.
ואכן ויכוח מטופש.
לא יודע מה עשה לו הקהל בנתניה. אין לי חברים מנתניה.
העניין מאוד פשוט,כמו בב״ש גם בנתניה יש פרלמנטים,שחקני עבר ואינטריגות.ForeverRed כתב: ↑17 אוגוסט 2024, 17:32זו לא רכילות, זו המציאות כפי שאני מכיר אותה מאנשים שינקו מכבי נתניה מילדות ומתגובות ברשת.
ואכן ויכוח מטופש.
יוסי מדינה כתב: ↑18 אוגוסט 2024, 10:26זמן של מספרים / יוסי מדינה
https://www.facebook.com/zmanmisparim/p ... umD7sBnGdl
הליגות תכף מתחילות, אז זו סיבה גם להוריד טיפה חלודה ולחזור לכושר כתיבה מלאה. בטח לאור העובדה שאם אתם עוקבים אחריי בטוויטר, אז כנראה כבר ראיתם אותי כותב כמה וכמה דברים על הפועל באר שבע (שלום לכל המצטרפים החדשים שגילו עכשיו שאני אוהד הפועל באר שבע).
אז הנה כמה מחשבות שהצטברו במהלך סוף השבוע אחרי ההדחה למלאדה בולסלאב:
1. אני אדם ריאלי מטבעי. בתור אחד כזה, אם תתנו לי סכום כסף מסויים ותבקשו ממני להמר בכמה אליפויות תזכה הפועל באר שבע בעשור הקרוב, כנראה שאשים את רובו, אם לא כולו על 0 אליפויות. יש מצב שאשים קצת על אליפות אחת, רק בשביל הסיכוי לתפוס הפתעה.
אני לא חושב שהפועל באר שבע יכולה להתמודד על אליפויות בזמן הקרוב. זה יצטרך מאלונה ברקת השקעה מסיבית, למצוא באר נפט ליד האצטדיון או (מזהיר שזה הולך להפחיד אנשים) שיגיע בעלים אמיד יותר.
אני באופן אישי חי בשלום עם זה שהפועל באר שבע לא תזכה באליפות, כך שאין לראות בזה רצון לגרש את אלונה.
2. בהיעדר סיכוי להתמודד על אליפות, להפועל באר שבע נשארה מטרה מקצועית אמיתית אחת בעונה - להצליח באירופה.
הבעיה היא שהפועל באר שבע באופן סדרתי כבר לא מצליחה לעשות את זה. לא רק שהיא לא מצליחה לעשות את זה, היא גם נכשלת בצורה מחפירה. זה לא רק ההפסדים, זו גם הדרך לשם.
לרוב, הפועל באר שבע מגיעה למפעלים האירופיים עם סגל מאוד דליל שלא יכול באמת להתמודד. בפעם היחידה שבה הפועל באר שבע כן הצליחה לבנות סגל, היא הכניסה למערכת פאניקה מוגזמת מהפסד בגביע הטוטו, כי זו מערכת שלא יודעת לייצר שקט.
אני לא יודע אם אני זה שצריך להגיד את זה, אבל ההתנהלות הזו יוצרת נזק. כמה נזק? אם אני צריך להעריך, הפועל באר שבע הפסידה בארבע העונות האחרונות סדר גודל של 10-15 מיליון אירו רק מזה שהיא לא הצליחה לעלות לשלב הבתים. תזכרו את המספר הזה בכל פעם שאלונה מדברת על "פער כלכלי" ממכבי תל אביב ומכבי חיפה.
3. העונה נוספה רמת זלזול חדשה בהכנות של הפועל באר שבע. זה לא רק הסגל שלא הושלם, זה גם החידוש בעמדת המאמן.
אני יכול לנהל דיונים עד מחר סביב השאלה האם אליניב ברדה היה צריך להמשיך בקבוצה או לא. למען האמת, גם חודשיים וחצי אחרי אין לי דעה נחרצת על זה. הדבר היחיד שאני כן יודע, זה שאם מחליפים מאמן, הציפייה היא שהמאמן אחריו יהיה טוב ממנו.
אני רואה כדורגל ישראלי, אני עוקב אחריו, רן קוז'וך בעיניי הוא מאמן שגם אם היה נכנס לחנות המועדון של הפועל באר שבע והיה מבקש לקנות טרייניג מכספו האישי, המוכר בחנות היה צריך לא למכור לו. אם הפועל באר שבע מסמנת את עצמה כקבוצת צמרת (לפחות בעיני אלונה ברקת), קוז'וך לא אמור להיות מועמד.
במהלך הקיץ האחרון שמעתי הרבה מאוד השוואות למינוי של ברק בכר ב-2015 וזה בעיקר עשה לי להתגרד. אמנם שניהם זכו בגביע, אבל בערך שם נגמר הדימיון ביניהם. בניגוד לבכר, שהיה מולחם למקומות הגבוהים עם קריית שמונה, קוז'וך לא עשה דברים גדולים בקריירה.
יש הרבה פרשנים שמחמיאים לו על "הנעת הכדור" או "הלחץ הגבוה", אבל כשמתעמקים בזה מבינים שקוז'וך הוא פשוט עוד מאמן בליגת העל, משהו באזור של המנחם קורצקים של הליגה. הוא לא המאמן שישדרג את הקבוצה, הוא לא המאמן שיביא שינוי. להפך, הוא מאמן שסגנון המשחק שלו נוטה להרוס לקבוצות שלו.
המינוי של קוז'וך הוא מן הכרזה שקטה לכך שהפועל באר שבע היא כבר לא קבוצת צמרת, גם אם בקבוצה מאוד מנסים למכור את זה.
4. זה לקח קצת יותר מ-24 שעות מרגע הפיטורים של ברדה ועד שאלונה ברקת יצאה בהודעה חגיגית לאוהדים. אני חייב להגיד שזה אחד המסמכים המצחיקים ביותר שקראתי בחיי וכל פעם שחוזרים אליו אפילו מגלים כמה הוא מגוחך.
כמו שחזרתי על זה כמה פעמים, רואים שם כמה לאלונה חשוב להדגיש שהקבוצה רצה לתארים ולא מנמיכה ציפיות. רואים שאחת הסיבות לפיטורים של ברדה זה העובדה שהוא לא זכה בגביע ובגלל זה הקבוצה בקונפרנס ליג ולא באירופית (הערת אגב: אם מפטרים בגלל זה מאמן, קוז'וך לא היה צריך להיות מפוטר כבר?).
הכי מגוחך בעיניי הוא נושא התקציב וההשקעה שמעולם לא פסקה. כל מי שנמצא בתוך ומסביב למועדון יודע להגיד שדברים התכווצו בשנים האחרונות. אני יכול להגיד בצורה נחרצת, אחרי לא מעט בדיקות שעשיתי במהלך העונה, שהאמירה שהתקציב הוא "68 מיליון שקל" היא שקר מוחלט.
אבל נניח ואני משאיר בצד את מה שאני יודע וזורם עם האמירה הזו. בהפועל באר שבע יש כסף ויש תקציב. אם כך, השקר יכול להיחשף בצורה אחרת לגמרי. מי שרואה את הסגל הנוכחי של הקבוצה יכול להעיד בצורה נורא ברורה - זה לא סגל של 68 מיליון ש"ח.
יותר מזה, הקבוצה במהלך הקיץ שמה לעצמה למטרה לחסוך כל גרוש, עד כדי כך שזרים שכבר היו יכולים להיות עם הקבוצה ובכושר מלא למשחקים באירופה לא נמצאים כאן בגלל פערים שבאמת מצחיק לדבר עליהם. התוצאה היא שהקבוצה אולי הצליחה לחסוך בשכר השחקנים, אבל ההפסד האמיתי הוא ההדחה המוקדמת (והכסף שלא נכנס, תחזרו לנקודה 2).
5. אם נחזור לנקודה הראשונה, אני לא חושב שהפועל באר שבע תזכה באליפות. אמרתי מקודם עשור קדימה בלי אליפות. ממרומי גילי "המבוגר", כמעט בן 33, אני אפילו פסימי במידה מסויימת וחושש שראיתי כבר את האליפות האחרונה של הפועל באר שבע בימי חיי.
בתוך המציאות הזו, אני באמת לא מבקש הרבה - אני רוצה שהפועל באר שבע תהיה קבוצה תחרותית. 98% ממועדוני הכדורגל בעולם משחקים בשביל להעביר את הזמן, 1% מתמודד על אליפויות, אבל יש עוד 1% שמנסה למקסם את היכולות שלו גם אם זה יגמר בלי תואר.
במשך שנים חשבתי שהפועל באר שבע צריכה להיות תחת ה-1% הקטן הזה. לסיים מקום שלישי, להצליח באירופה, פעם בכמה זמן אולי לזכות בגביע (גם גביע הטוטו זה בסדר). בסך הכל לא רע.
הקיץ הזה כבר הפיל את האסימון שהפועל באר שבע בדרך הישירה לעבור לעולם של 98% האחרים. אני מבין שכשהקבוצה משחקת באירופה זה יוצר לה נזק מקצועי וכלכלי שלוקח לה חודשים לסגור אחר כך. כבר עדיף לשחק בגביע הטוטו ולהריץ שחקני נוער בקיץ.
אלונה ברקת צריכה לקבל החלטה, וכמו שאמרתי בנקודה הראשונה, זו החלטה שלה לחלוטין. אם היא רוצה להוריד הילוך, אם היא רוצה לא להשקיע כמו בעבר, אם היא רוצה להכריז שהקבוצה בדרך לאבדון ומאבקי תחתית, כל זה יהיה החלטה שלה. בהתאם למה שהיא תצהיר, נתאים את הציפיות.
כל עוד היא מכריזה בקיץ "ריצה לתארים" או "השקעה" או "לא מנמיכים ציפיות", הביקורת תהיה בהתאם. כרגע? הכישלון באירופה הוא אולי מקצועי, אבל כרגע יש מערכת שלמה שלא מתפקדת.
או שאף אחד לא יודע אם המספרים נכונים לכל הקבוצות