מתן אוחיון

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
גיא חניה

Re: מתן אוחיון

שליחה על ידי גיא חניה »

כדי לסתום חורים אפשר להחזיר את גמון ועמית ביטון. אחלה גבר, אבל מזמן לא מספיק טוב. לשחרר.

סמל אישי של משתמש
סתיו אלימלך

שליחה על ידי סתיו אלימלך »

שחקן מסור, לוחם ללא פשרות, שיחק הרבה זמן פצוע כשהיו בעיות בהרכב,אחלה בן אדם!
בשבת נפרדים גם ממנו. אוגו יעמיד אותו בצל, אבל בהחלט מגיע לו כבוד כמי שהיה איפה ומתי שצריך ללא אגו מיוחד.

סמל אישי של משתמש
הפועלעולה
Title: אוגו..... כן נותן!

שליחה על ידי הפועלעולה »

העונה הוא לא היה ברמה אבל לפני כן עשה שירות פנטסטי עבור הקבוצה.

סמל אישי של משתמש
RedBend
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי RedBend »

וואלה מתחת לראדר האיש הזה.
תמיד אהבתי את זה שהקהל שלנו היה הכי מתחבר לשחקנים שהם אישיות. זה הרגיש הכי נכון, הכי גאוות יחידה, עוד לפני התקופות שהתמכרנו לשואו ולהצלחות.
לא כישרון לא דריבל, המגנט הכי חזק לבאר שבעיות זה הערכים האלה של לעמוד מאחורי המועדון , להבין שאתה חלק ממשהו גדול. אין יותר מרגש מזה.
האהובים ביותר תמיד היו הנאמנים ביותר. אלו שלא משנה מה יקרה תמיד יהיו קודם כל גברים, בני אדם שהנוכחות שלהם משדרת שהקבוצה והמועדון מעליהם.

צורם לי שזה קצת נשכח עם הזמן כי אם כבר יש למועדון הזה ד.נ.א זה לגמרי זה.
---------
"בארבע עונות מלאות רשמת 72 הופעות, בממוצע זה 18 משחקים לעונה. הרבה שחקנים אחרים שהיו משחקים מעט כל כך היו ממורמרים ומנסים לעזוב.

"אני לא מאמין במקום הזה של לבכות. אני מאמין שאם מאמן רואה שחקן שנראה טוב באימונים ובהזדמנויות שהוא מקבל, מגיע מתישהו הזמן שלו לקבל קרדיט ולתת לו לרוץ יותר ממשחק בודד".

אתה די מיוחד בתחום הזה בכדורגל הישראלי.

"אני יודע. בדרך הזאת אני מאמין שאני אכנס ואתפוס את מקומי בהרכב. אני גם לא אחד שאוהב ללכת למאמן ולדבר איתו על זה. רק כשהרגשתי שהייתה הזדמנות לתת לי לשחק ונתנו למישהו אחר דיברתי על זה עם ברק בכר, והוא הסביר לי שזה המצב ואלו ההחלטות שהוא קיבל.

"היו תקופות ארוכות שבהן התמודדתי עם חוסר קרדיט. צבט לי בלב כשהרגשתי שנוצרו לי הזדמנויות להשתלב ולהיות בורג משמעותי, אבל לא נתנו לי", מספר אוחיון. "תמיד העריכו אותי אישית ומקצועית, אבל ההיררכיה היא זאת שפגעה בי. יש שחקנים בעמדה שלי שקנו בהרבה כסף, ותמיד נוטים לתת למי שהשקיעו בו את הכסף".

לא חשבת שיעזור לך אם תעשה פרצופים באימונים או אם תשלח מישהו מבני המשפחה שלך להעביר ביקורת על המועדון?

"יכול להיות. יש הרבה סגנונות של אנשים והתנהגויות. אם הייתי צריך לעשות את זה גם? אני לא חושב על זה, כי אני לא מאמין בזה. אולי אני טועה, אבל אני חי טוב עם עצמי, כי החשיבה שלי היא שהכל מקצועי נטו. שמי שנמצא בכושר הכי טוב ישחק".

כשהמערכת הייתה צריכה אותו הוא שיחק, הרבה פעמים לא בעמדה הטבעית שלו כבלם, אלא כמגן ימני, מגן שמאלי ואפילו קשר אחורי. אשתו של אוחיון, ליז, שאותה הוא הכיר בבלגיה, מבקשת להתערב בשיחה: "מתן לפני הכל הוא בן אדם מדהים שמלא בנתניה ואהבה. הוא משקיע בכל מה שהוא נוגע בו. מה שהוא בחיים, ככה הוא גם בכדורגל. הוא לא מתלונן. רק נותן, משקיע וכל הזמן מנסה לשפר את עצמו".
הוא לא היה מתלונן בפני ברק בכר, אבל כשהוא מגיע הביתה בתקופות שבהן הוא לא שיחק, הוא לא הראה תסכול?

"ברור שרואים ומרגישים שהוא מתוסכל, אבל הוא יודע לנווט ולווסת את זה. אני בגישה שונה משלו. הייתי אומרת לו לפעמים: 'לך תדבר עם ברק'. יש שחקנים אחרים שלא משחקים חצי משחק ומיד קוראים על כך בתקשורת ורואים את הפרצופים שלהם. הוא נאמן. זה היופי שבו. הערצתי אותו על כך שהוא לא נתן לאף אחד להסיט אותו מהדרך שלו. כדורגל משחקים על המגרש, ולא בדיבורים ותלונות.
מתן אוחיון: "מבחינתי חשוב מה שאני משדר למערכת ולא מה שאני משדר כלפי חוץ. הויכוחים שלנו היו אם לצאת בהצהרות או לא. החלטתי שאני את המסרים שלי אעביר באמצעות האימונים. אני לא חושב שמאמן ייתן לי לעלות בהרכב בגלל כתבה או פוסט שהעליתי. לא ראיתי בזה טעם".

מה קרה להפועל באר שבע העונה?

"לדעתי היה עומס של שחקנים שהביאו בהרבה עמדות, וברגע שיצאנו מאירופה היה יותר קשה לעשות רוטציה. כשכבר נעשתה רוטציה, היא הייתה חסרת סבלנות. שחקנים לא הספיקו לקבל ביטחון. כשיש כל כך הרבה שחקנים טובים כולם חושבים שהם צריכים לשחק. זה יצר בלאגן, אבל לא בחדר ההלבשה. בספורט תחרותי טבעי שאם היה לך משחק או תחרות לא טובה, אתה סוחב את זה יום או יומיים. אבל לא לקחנו את זה לרמה של מריבות בחדר ההלבשה.

"בתקופות שבהן הולך לקבוצה טוב, מי שלא משחק לא יכול להגיד כלום, כי רואים מהתוצאות שיש צדק מקצועי. כשלקבוצה פחות הולך, שחקנים יותר מחפשים תשובות על השאלה למה הם לא משחקים. זה פוגע בביטחון של השחקן. כל השחקנים בסגל היו טובים מאוד, אבל כדי לבנות את עצמו, שחקן צריך זמן להיכנס לכושר וביטחון. אם אחרי משחק או שניים לא טובים הוא יורד לספסל, זה פוגע בביטחון שלו, בכושר המשחק ובחדות. זה גלגל שנוצר אצלנו בקבוצה ולא הצליחו לעצור את זה".
אז בעצם לא הייתה העונה להפועל באר שבע סבלנות כלפי שחקנים?

"נכון. היו צריכים לתת למשהו מסוים לרוץ, גם אם הלך קשה, היו צריכים להסתכל על נקודות אור ולתת לזה זמן. אם לא היה הולך אחרי חמישה משחקים, אז היה צריך לתת לשחקן אחר הזדמנות. הבעיה היא שהרבה שחקנים לא זכו לסבלנות. יש דוגמאות לשחקנים שהיו סבלניים איתם, כמו בן שהר וניב זריהן, וראו לאן הסבלנות הובילה אותם. לשחקן כדורגל הביטחון חשוב מאוד, שחקנים שקיבלו ביטחון וזמן הוכיחו את עצמם".

מהשחקנים שעזבו בשנים האחרונות, מי היה הכי חסר לך העונה בקבוצה?

"אין ספק שאובידיו הובאן חסר לי מהעונה שעברה. היינו שותפים לחדר בכל הנסיעות וחברים טובים מאוד. ברגע שהוא הלך, הפכתי להיות אחד שכל הזמן נמצא עם מישהו אחר בחדר. מקצועית, אני בטוח שהוא היה עוזר לנו. אני חושב שהייתה טעות לשחרר אותו".
מה הפועל באר שבע צריכה לעשות כדי לחזור לעצמה?

"למצוא היררכיה ברורה ולבנות סגל ברור יותר. צריך לחזור להיות מה שהיינו בעונה שזכינו בה באליפות הראשונה מבין השלוש. לחזור להיות קבוצה שרצה עם הרכב וסגנון ברורים, שכל אחד ידע מה מקומו בקבוצה. בכל מקרה אני מודה לכולם בעיר ובמועדון. נהנינו מאוד ועצוב לנו להיפרד".

כן ירבו.

סמל אישי של משתמש
גיא חניה

שליחה על ידי גיא חניה »

אחד הגברים שדרכו פה.

סמל אישי של משתמש
yanivnew91

שליחה על ידי yanivnew91 »

גבר שבגברים

סמל אישי של משתמש
yossi

שליחה על ידי yossi »

בכל ריאיון כמעט עולה עניין הרוטציה המוגזמת והרבה שחקנים.
רק אני לא מבין על מה הם מדברים?
רצנו העונה עם סגל מאוד מצומצם, שינויים מינוריים בהרכב.
היו בערך 2 קבוצות שונות העונה - עד ינואר עם דיא כשהיה ניסיון עם אותם שחקנים לשחק בכל מיני וריאציות.
ואחרי ינואר - ממן חזר מאי המתים, סבע נמכר וחזרנו לאותו 4-4-1-1.
אז היה את קבהא שבחצי השני הפך לבאנקר, סאבו ירד בדקות, זריהן גם כן שיחק יותר בחצי השני, ולויטה החליף את הרוש. אבל פה זה נגמר בערך.
היו חודשים רבים בהם רצנו באותה קונסטלציה ו8-9 שחקנים עולים מחזור אחרי מחזור.

סמל אישי של משתמש
הפועלעולה
Title: אוגו..... כן נותן!

שליחה על ידי הפועלעולה »

אחרי ינואר זה קצת תפס צורה כי קיבלו החלטה שכולם ישחקו ויקבלו צ'אנס. לפני כן היה כאוס.
בכלל, מצב בו שחקנים שמרוויחים יותר מ150 אלף דולר יושבים ביציע זה משהו שאי אפשר להרשות לעצמנו.

סמל אישי של משתמש
yossi

שליחה על ידי yossi »

הפועלעולה כתב:אחרי ינואר זה קצת תפס צורה כי קיבלו החלטה שכולם ישחקו ויקבלו צ'אנס. לפני כן היה כאוס.
בכלל, מצב בו שחקנים שמרוויחים יותר מ150 אלף דולר יושבים ביציע זה משהו שאי אפשר להרשות לעצמנו.
אם תבחן את השינויים בהרכב, בשני התקופות, תגלה שהם היו לכל הפחות סבירים בהחלט.
היו המון שבועות עם לא יותר משני שינויים מקסימום.
זה עניין של אינרציה ואיכות קבוצה. שהכל דופק אפשר גם לעשות 4-5 שינויים כמו שבכר עצמו עשה בעבר, כמו גם איביץ' של העונה וכמו סוזה בזמנו.
המכונה תעבוד.

סתם זה מוזר לי שהטיעון הזה חוזר על עצמו פעם אחר פעם מראיונות של אנשים מבפנים.
אפשר לדבר על מרמור של שחקנים כמו צדק, עזרא, בן בסט, הרוש, ממן ושאר המיובשים ביציע.
לא על כך ששחקנים שהיו בהרכב התקשו לקבל ביטחון כי הם ידעו שהם יזרקו שבוע אחרי ליציע.
זו לא הייתה המציאות.
חוסר הביטחון נבע מדברים אחרים.

זה ששחקנים של 250 אלף יורו עם אפס תרומה זה בהחלט לא בריא.

סמל אישי של משתמש
Tal_Hbs

שליחה על ידי Tal_Hbs »

יפה ששחקן שלא בוכה בתקשורת הוא מיוחד ולא סטנדרט

סמל אישי של משתמש
Totti

שליחה על ידי Totti »

אחותו השתתפה במאסטר שף...מה נגיד...ואוו.
21.5.16- התיקון[highlight=#FF4040][/highlight]

סמל אישי של משתמש
CrazyRed7
Title: קרייזי-רד7

שליחה על ידי CrazyRed7 »

זאת אחותו? :-o

סמל אישי של משתמש
אלדר

שליחה על ידי אלדר »

הפער בין מה שהיא באינסטגרם למה שהיא פנים מול פנים