נו אשדוד זאת דוגמא מצויינת, אבל אתה יכול להשוות את השחקני בית שלהם לשלנו? זה המודל שאנחנו צריכים לקחת אבל בשביל זה צריך שמחלקת הנוער תחזור לתפקד, כרגע אנחנו סובלים מהזנחת העבר.משה אוחיון כתב: ידידאל, השאלה היא איזה שחקני רכש שקלינגר הביא, באמת יוכלו להיות השלד לשנים הבאות?
אם כל הכבוד לגביש (שבינתיים עושה רושם מצוין, אבל אנחנו רק בתחילת העונה והוא ישפט לאורך זמן), ביסו ובסיט, הרכש שקלינגר שם עליו את הדגש וגם השקיע בו את מירב התקציב הוא מבוגר (פרננדש, ברננדו, כהן, יחיאל) ולכן קשה לי לראות אותו ממשיך עם הקבוצה מעבר לשנתיים מקסימום שלוש.
אני מבין את המחשבה של קלינגר להביא את הקבוצה למקום גבוה יותר, אולי לבנות לקבוצה שם בהווה כדי למשוך שמות בעתיד.
אני פשוט חושב שאין כרגע מקום לדבר על תהליך שהקבוצה עוברת מבחינה מקצועית שיביא לכך שבעתיד יהיה לנו בסיס טוב של שחקנים.
כל עוד שחקני הרכש הבולטים הם לא בסביבות 23-29 אין מה לדבר על בנייה של בסיס לשנים הבאות.
גם אם העונה הנוכחית תהיה טובה ואפילו נצליח להגיע לפליאוף העליון, זה לא אומר שתהיה המשכיות בשנה הבאה בטח לא עוד שנתיים או שלוש.
קח מבט לסגל של אשדוד עם 9 שחקני בית רובם צעירים, או לסגל של בני יהודה שהמצב אצלם דומה למצב באשדוד.
2 קבוצות שסיימו מעלינו שנה שעברה, יסיימו לדעתי מעלינו גם השנה וסיכוים גבוהים גם בשנה הבאה.
אין להם תקציב גבוה יותר, הם לא מושכים שחקנים כמו מכבי ת"א/הפועל ת"א או מכבי חיפה, אבל הבנייה שלהם היא נכונה הרבה יותר.
הבסיס של הסגל שלהם הוא מעולה ובעיקר צעיר ולכן ההצלחה של השנה שעברה נמשכת אצלם גם השנה ותמשך גם בשנה הבאה.
ובני יהודה? בעיקר גיבוש טוב, אבל אני חושב שהם הגיעו לשיאם.