למה נועדו ההחתמות האלו ?אשמח לשמוע דעתכם

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
yedidel
Title: קרייזי-רד

Re: למה נועדו ההחתמות האלו ?אשמח לשמוע דעתכם

שליחה על ידי yedidel »

משה אוחיון כתב: ידידאל, השאלה היא איזה שחקני רכש שקלינגר הביא, באמת יוכלו להיות השלד לשנים הבאות?
אם כל הכבוד לגביש (שבינתיים עושה רושם מצוין, אבל אנחנו רק בתחילת העונה והוא ישפט לאורך זמן), ביסו ובסיט, הרכש שקלינגר שם עליו את הדגש וגם השקיע בו את מירב התקציב הוא מבוגר (פרננדש, ברננדו, כהן, יחיאל) ולכן קשה לי לראות אותו ממשיך עם הקבוצה מעבר לשנתיים מקסימום שלוש.

אני מבין את המחשבה של קלינגר להביא את הקבוצה למקום גבוה יותר, אולי לבנות לקבוצה שם בהווה כדי למשוך שמות בעתיד.
אני פשוט חושב שאין כרגע מקום לדבר על תהליך שהקבוצה עוברת מבחינה מקצועית שיביא לכך שבעתיד יהיה לנו בסיס טוב של שחקנים.
כל עוד שחקני הרכש הבולטים הם לא בסביבות 23-29 אין מה לדבר על בנייה של בסיס לשנים הבאות.
גם אם העונה הנוכחית תהיה טובה ואפילו נצליח להגיע לפליאוף העליון, זה לא אומר שתהיה המשכיות בשנה הבאה בטח לא עוד שנתיים או שלוש.

קח מבט לסגל של אשדוד עם 9 שחקני בית רובם צעירים, או לסגל של בני יהודה שהמצב אצלם דומה למצב באשדוד.
2 קבוצות שסיימו מעלינו שנה שעברה, יסיימו לדעתי מעלינו גם השנה וסיכוים גבוהים גם בשנה הבאה.
אין להם תקציב גבוה יותר, הם לא מושכים שחקנים כמו מכבי ת"א/הפועל ת"א או מכבי חיפה, אבל הבנייה שלהם היא נכונה הרבה יותר.
הבסיס של הסגל שלהם הוא מעולה ובעיקר צעיר ולכן ההצלחה של השנה שעברה נמשכת אצלם גם השנה ותמשך גם בשנה הבאה.
נו אשדוד זאת דוגמא מצויינת, אבל אתה יכול להשוות את השחקני בית שלהם לשלנו? זה המודל שאנחנו צריכים לקחת אבל בשביל זה צריך שמחלקת הנוער תחזור לתפקד, כרגע אנחנו סובלים מהזנחת העבר.

ובני יהודה? בעיקר גיבוש טוב, אבל אני חושב שהם הגיעו לשיאם.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

yedidel כתב:
נו אשדוד זאת דוגמא מצויינת, אבל אתה יכול להשוות את השחקני בית שלהם לשלנו? זה המודל שאנחנו צריכים לקחת אבל בשביל זה צריך שמחלקת הנוער תחזור לתפקד, כרגע אנחנו סובלים מהזנחת העבר.

ובני יהודה? בעיקר גיבוש טוב, אבל אני חושב שהם הגיעו לשיאם.
ידידאל, הכל שאלה של נתינת צאנסים. לא בטוח שמכלוף, זגורי, אסולין, ואלקיים נופלים מהשחקנים שקיבלו צאנס בבני יהודה או אשדוד. ההבדל הוא ששם הם פותחים בהרכב בקביעות וכאן שלושה מהם (מכלוף, זגורי ואלקיים) נלחמים על להיות המחליף הראשון בעמדת אחת באגף שיש בה כבר את נאסר, אילוז ורביבו.
גם אצל אסולין הסיפור דומה כשעכשיו הוא צריך להאבק מול ז'אן, שן, ביסו ואולי סוארז.

ושוב, מבין את קלינגר, אבל כל עוד השחקנים האלה לא יקבלו צאנס אמיתי, כלומר מקום בהרכב לאורך זמן, לא נדע האם הם באמת טובים מספיק.

בכל מקרה, אתה לוקח את הנושא לכיוון של שחקני בית וזאת לא הכוונה שלי.
אני הייתי רוצה לראות עוד שחקנים כמו גביש ופחות שחקנים כמו יחיאל.
אני הייתי רוצה לראות עוד עיסקות כמו של מליקסון (רכישה של שחקן צעיר שהראה כבר מה הפונטציאל שלו והחתמה שלו ל5 שנים) מאשר החתמות כמו של ז'אן (למרות שההחתמה מובנת שכן מדובר בלחץ של זמן).
אני חושב שלמשל בקיץ היה נכון להביא שחקן כמו חן עזרא לקבוצ, או שחקנים כמן בן שושן/עזריאל מבית"ר י"ם.
אני חושב שהיה מקום ללכת בקיץ על שחקנים זרים שהם צעירים יותר. לא מדבר על לא משופשפים, חסרי ניסיון ומאוד זולים כמו ביסו ובסיט, אלא על שחקנים זרים בסביבות 23-28. אחד כמו גלבאן של בני יהודה למשל.

לקוות שיצא משהו מהשחקנים של נערים ב' זה לא מספיק. אני מסתכל היום על הקבוצה, על השחקנים בהרכב הראשון, על שחקני הרכש הבולטים ואני לא רואה שלד לשנים הבאות.

ושוב אני אומר, זכותו של קלינגר להחזיק בתיאוריה שונה משלי, אני פשוט מחזיק בדעה אחרת.
בכל מקרה, הודעות כמו המטרה השנה זה לבנות שלד הם לא מקובלות שכן אין להם קשר עם המציאות. במציאות, השלד של הקבוצה היום בנוי על שחקנים מבוגרים והוא יכול להתאים מקסימום לטווח הקצר (השנה- שנתיים הקרובות).
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

סמל אישי של משתמש
yedidel

שליחה על ידי yedidel »

משה, בטוח שאסולין פחות טוב מניר ביטון, גם דוידזאדה עוד לא הוכיח שהוא יותר טוב מצ'קול, שלא לדבר על שריקי ומשה אוחיון (לא אתה).

אלונה מנסה להביא את חן עזרא בערך מהיום שהיא כאן, לא היתה אפשרות ריאלית כספית. מליקסון זה מציאה _(וגם הימור) שלא מוצאים כל שנה. דרך אגב, אם מליקסון היה מגיע אלינו להתאוששות בליגת העל בכלל לא בטוח שהוא היה מצליח לחזור לעצמו, זה שהוא חזר ללאומית נתן לו את הזמן.

סמל אישי של משתמש
yossi

שליחה על ידי yossi »

בס"ד
איך אתם רוצים לראות את הקבוצה נותנת מקום קבע בהרכב לשחקנים צעירים אם הקהל אחרי שני הפסדים ידרוש את ראשו של המאמן?

סמל אישי של משתמש
nitsande

שליחה על ידי nitsande »

משה, אתה לא מדבר לעניין. לצד שחקנים יותר מנוסים יש גם שחקנים צעירים, וכמו שידידאל הסביר המטרה היא "להחזיק" את הקבוצה במצב טוב עד שיגדלו כמה כשרונות.
בנוסף, בשאלה שלך אתה נותן גם את התשובה, כשאתה אומר שהשחקנים הבולטים שקלינגר הביא הם ותיקים יותר. באופן טבעי שחקן מוביל הוא שחקן ותיק יותר.
אבל, יחד עם זה מה עם החתמות כמו השוער הצעיר מהפועל ת"א (בן 18)?, והאחיין של זועבי גם בן 18? תוסיף אליהם את גביש שהגיע השנה וכבר שלושה שחקנים שהוחתמו כאן לעתיד.
אז בנייה לטווח ארוך יש, וזה בלי קשר להשקעה הרבה שמבוצעת במחלקת הנוער.
אין מה לעשות, שחקנים טובים וצעירים לא יפלו לך פשוט לידיים מהסיבה שאין מספיק כאלה בליגה.
ועל אלה שש אתה צריך להילחם עם קבוצות רבות בליגה, אז הבנייה היא הדרגתית ונעשית עקב בצד אגודל.
אבל אי אפשר כבר לצפות לסגל של 18 שחקנים מצויינים בגיל 18-24.
סבלנות
רק אהבה תנצח...

שלח תגובה