ברק בכר- כאן ועכשיו!

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
אריק
Title: קרייזי-רד
יצירת קשר:

Re: ברק בכר- כאן ועכשיו!

שליחה על ידי אריק »

אדום זקן כתב:ח'ברה בואו ונרגיע ומדבר איתכם אדם ששירת 10 שנים כלוחם וקצין בשירות קרבי.
המקרה של בכר הוא לא שחור או לבן.
להבדיל מחרדים,ערבים שלא מתגייסים מסיבות פוליטיות,יש כאן אדם שבדומה ללא מעט,נאלץ לבחור בין רצון לשרת והתגמשות למערכת לבין לא לעשות כלל בגלל סיבות שאינן מקלות.
כאחד שמכיר את המערכת על בוריה,אני יכול להגיד לכם שבמקרה הזה יכלו לבוא לקראתו כמו שעשו עם לא מעט אנשים במצבו.
וכמה שזה קשה לשמוע הכל עניין של קשרים.
וכשאין לך אתה צריך לקבל החלטה לגבי עתידך.
הרי מה הוא שונה מרופאים,מהנדסים שהצבא חפץ ביקרם ונותן להם לימודים על חשבונו ובנוסף דוחה להם את השירות.
מה עוולו? בגלל שרצה להיות ספורטאי והצבא לא צריך כאילו.
יש וועדות שאילו הם תפקידם.
אז לא הייתי שופט אותו כל כך מהר.
שאתה ילד בן 18 ובא הצבא ו-"מונע" ממך להגשים את החלום להיות שחקן, אפשר להבין (כמובן לא להסכים) את האימפולסיביות
ואת הרצון ללכת נגד המערכת בלי להבין ממש את ההשלכות ואת חומרת המעשה. כשאתה בן 30 כמעט, עם משפחה, מפוכח ושקול,
ומחזירים אותך לאותה סיוטאציה, קשה לי עם זה שהוא אומר שהיה נוהג אותו דבר. הרי ידוע שהצבא זה לא בחירה ולא "קבל כפי בקשתך",
אז כל אחד שלא יקבל מה שרצה ישבור את הכלים? זה לא עובד ככה. ובוא ניכנס לפרופורציות, ברק בכר בגיל 18-19 ממש לא היה אחד
מהשחקנים הבולטים לגילו שהצדיקו לקבל ספורטאי מצטיין (מחייב השתייכות לנבחרת הנוער) וגם לא מספיק טוב כנראה שקברניטי הקבוצה
שלו דאז יילחמו בשבילו. אני יכול לספר לך שאשתי היתה קצינת שלישות לא מעט שנים בצבא ועברו דרכה לא מעט ספורטאים פעילים ומצטיינים,
והיא היתה מוצאת עצמה כל יום מדברת עם מנהלי קבוצות ועסקנים, ולרוב הצבא כן מתחשב ומסייע לספורטאים.
הדיון הזה אולי היה רלוונטי אם היה מדובר באיזה שחקן שרוצים להביא לקבוצה, אבל שמדובר בדמות כל כך בכירה, מנהיגותית, שאמורה
להתוות דרך ודוגמא אישית עד לילדים במחלקות, זה בעייתי מאוד בעיניי.

סמל אישי של משתמש
Totti

שליחה על ידי Totti »

שיחקתי ואפילו טוב בכל קבוצות הנערים והנוער של המועדון ואפילו התאמנתי עם הקבוצה הבוגרת. כשהגיעה הקריאה לשרת, התמיינתי כמו כל בעלי הפרופיל הקרבי לתפקידי הלוחמה.
אהבתי כדורגל, אני גם חושב שהייתי מספיק טוב כדי לעשות קרירה מכובדת בליגה הלאומית ואם ניהול נכון(כמו היום) אפילו להיות חלק מסגל הקבוצה הבוגרת.
אבל זו היתה צומת חשובה ומרכזית ואני שמח שבחרתי בפנייה הנכונה, ויתרתי על סיבוב באופקים, דימונה ומרחבים ושירתתי כלוחם וקצין בגדס"ר נח"ל.
אני לא מקבל השתמטות בשום צורה ובאף דרך, מצפה שאזרחים ישאלו מה הם יכולים לעשות בשביל המדינה ולא מה המדינה עושה עבורם.
21.5.16- התיקון[highlight=#FF4040][/highlight]

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

שליחה על ידי ForeverRed »

אריק כתב:
שאתה ילד בן 18 ובא הצבא ו-"מונע" ממך להגשים את החלום להיות שחקן, אפשר להבין (כמובן לא להסכים) את האימפולסיביות
ואת הרצון ללכת נגד המערכת בלי להבין ממש את ההשלכות ואת חומרת המעשה. כשאתה בן 30 כמעט, עם משפחה, מפוכח ושקול,
ומחזירים אותך לאותה סיוטאציה, קשה לי עם זה שהוא אומר שהיה נוהג אותו דבר. הרי ידוע שהצבא זה לא בחירה ולא "קבל כפי בקשתך",
אז כל אחד שלא יקבל מה שרצה ישבור את הכלים? זה לא עובד ככה. ובוא ניכנס לפרופורציות, ברק בכר בגיל 18-19 ממש לא היה אחד
מהשחקנים הבולטים לגילו שהצדיקו לקבל ספורטאי מצטיין (מחייב השתייכות לנבחרת הנוער) וגם לא מספיק טוב כנראה שקברניטי הקבוצה
שלו דאז יילחמו בשבילו. אני יכול לספר לך שאשתי היתה קצינת שלישות לא מעט שנים בצבא ועברו דרכה לא מעט ספורטאים פעילים ומצטיינים,
והיא היתה מוצאת עצמה כל יום מדברת עם מנהלי קבוצות ועסקנים, ולרוב הצבא כן מתחשב ומסייע לספורטאים.
הדיון הזה אולי היה רלוונטי אם היה מדובר באיזה שחקן שרוצים להביא לקבוצה, אבל שמדובר בדמות כל כך בכירה, מנהיגותית, שאמורה
להתוות דרך ודוגמא אישית עד לילדים במחלקות, זה בעייתי מאוד בעיניי.
אז מה אתה מציע? שאם בכר יוכל לחזור אחורה, הוא יבחר לעשות צבא ויוותר על הקריירה שלו?
די לעשות עניין מכל דבר. אם הבחירה היא בין החלום והקריירה שלך לבין שירות צבאי חסר תועלת עבורך וגם עבור המדינה עצמה, אז הבחירה מבחינתי ברורה.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

גדי כתב:
נקודה מעניינת אבל כל עוד ערביי ישראל פטורים מהצבא ולגבי יהודים קיים חוק גיוס חובה אני חושב שאלו לא אותן נסיבות.
גם הובאן לא עשה צבא בישראל אבל כמו נאסר וטהא זה לא רלוונטי להם מבחינה חוקית (מקומם מבחינתי שהם לא מחויבים בחוק לעשות שרות לאומי)
בכל מקרה גרמת לי לחשוב פעם נוספת ולהיות נחרץ פחות אבל עדיין אני חושב שקיימת בעיה מהותית בנסיבות של בכר.
השאלה האם הדיון כאן הוא חוקי או ערכי.

אם הדיון כאן הוא חוקי, אז ערבי ישראל לא עושים שירות צבאי בגלל שהחוק מאפשר זאת.
עם זאת, כמו ערבי ישראל, גם ברק בכר לא עשה שירות צבאי בגלל שהחוק אפשר לו זאת.
אם ברק בכר היה עריק, אז הדיון כאן היה אחר. אבל כמו ערבי ישראל, גם ברק בכר קיבל שחרור מצה"ל בצורה חוקית.

אם הדיון הוא ערכי, אז כמו שמבקרים את ברק בכר על זה שהחליט להשתחרר מהשירות הצבאי רק כי הוא היה יכול, ככה אפשר לבקר את טאהה ונאסר שהחליטו להשתחרר מהשירות הצבאי רק כי הם היו יכולים.
אם הדיון הוא ערכי, אפשר לשאול למה טאהה ונאסרו לא היו יכולים לתרום לקהילה בשירות לאומי למשל.

ורק כדי לתת את הנקודה האישית שלי, בגיל נוער שיחקתי בהפועל באר שבע כדורסל, הציעו לי לשחק בקבוצה הבוגרת של אס"א באר שבע בסיום גיל נוער, ומשם אולי להמשיך הלאה, אני סירבתי והלכתי לשלוש שנים של שירות קרבי (וממשיך מאז לשרת במילואים כחייל קרבי ביחמ"מ).

הצבא חשוב מאוד, אבל כשמדברים על כדורגל אני לא בטוח שצריך לערבב, בטח כשיש שחקנים זרים בכל קבוצה, בטח כשיש שחקנים ערבים בכל קבוצה, בטח שאני מכיר שחקנים שהיו על הנייר רשומים בבסיס כזה או אחר אבל בקבוצות שהם שיחקו סידרו להם שבפועל הם לא יבקרו בבסיס עד ליום השחרור...

סמל אישי של משתמש
blueman

שליחה על ידי blueman »

Sir Alex Ferguson כתב: השאלה האם הדיון כאן הוא חוקי או ערכי.

אם ברק בכר היה עריק, אז הדיון כאן היה אחר. אבל כמו ערבי ישראל, גם ברק בכר קיבל שחרור מצה"ל בצורה חוקית.

אם הדיון הוא ערכי, אז כמו שמבקרים את ברק בכר על זה שהחליט להשתחרר מהשירות הצבאי רק כי הוא היה יכול, ככה אפשר לבקר את טאהה ונאסר שהחליטו להשתחרר מהשירות הצבאי רק כי הם היו יכולים.
אם הדיון הוא ערכי, אפשר לשאול למה טאהה ונאסרו לא היו יכולים לתרום לקהילה בשירות לאומי למשל.

ורק כדי לתת את הנקודה האישית שלי, בגיל נוער שיחקתי בהפועל באר שבע כדורסל, הציעו לי לשחק בקבוצה הבוגרת של אס"א באר שבע בסיום גיל נוער, ומשם אולי להמשיך הלאה, אני סירבתי והלכתי לשלוש שנים של שירות קרבי (וממשיך מאז לשרת במילואים כחייל קרבי ביחמ"מ).

הצבא חשוב מאוד, אבל כשמדברים על כדורגל אני לא בטוח שצריך לערבב, בטח כשיש שחקנים זרים בכל קבוצה, בטח כשיש שחקנים ערבים בכל קבוצה, בטח שאני מכיר שחקנים שהיו על הנייר רשומים בבסיס כזה או אחר אבל בקבוצות שהם שיחקו סידרו להם שבפועל הם לא יבקרו בבסיס עד ליום השחרור...
מסכים שזה דיון מאוד ערכי ושכל מקרה לגופו, עוד אני מסכים שאי אפשר לשלם על טעות מטומטמת ככל שתהיה שעשית בגיל 18, אבל עדיין לא משנה איך נסובב את זה, בכר אם יגיע לא יגיע פה על תקן שחקן רוטציה, הוא יגיע על תקן הדמות המרכזית במועדון, הבחור שכולם מסתכלים עליו, שאמור להוות יחד עם ברדה ובוזגלו את הפנים של הפועל ב"ש, מועדון שדוגל בחזית שלו על עזרה ותרומה לקהילה, התנדבות וכו, ואי אפשר להתעלם מזה שהעומד בראש המערכת לא מייצג את זה, ויש המון דרכים "לתקן" את הטעות שעשית בגיל 18 ועשו את זה לא מעט שחקני כדורגל\זמרים וכו שבגיל מסוים הלכו והתנדבו לשירות לאומי\לצבא ותרמו את חלקם גם אם זה אומר בגיל מאוחר וגם אם זה אומר בשביל להגיע לנבחרת כי בלי זה הם לא יכלו להגיע לשם

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

blueman כתב: מסכים שזה דיון מאוד ערכי ושכל מקרה לגופו, עוד אני מסכים שאי אפשר לשלם על טעות מטומטמת ככל שתהיה שעשית בגיל 18, אבל עדיין לא משנה איך נסובב את זה, בכר אם יגיע לא יגיע פה על תקן שחקן רוטציה, הוא יגיע על תקן הדמות המרכזית במועדון, הבחור שכולם מסתכלים עליו, שאמור להוות יחד עם ברדה ובוזגלו את הפנים של הפועל ב"ש, מועדון שדוגל בחזית שלו על עזרה ותרומה לקהילה, התנדבות וכו, ואי אפשר להתעלם מזה שהעומד בראש המערכת לא מייצג את זה, ויש המון דרכים "לתקן" את הטעות שעשית בגיל 18 ועשו את זה לא מעט שחקני כדורגל\זמרים וכו שבגיל מסוים הלכו והתנדבו לשירות לאומי\לצבא ותרמו את חלקם גם אם זה אומר בגיל מאוחר וגם אם זה אומר בשביל להגיע לנבחרת כי בלי זה הם לא יכלו להגיע לשם
הדיון כאן התפתח בגלל כתבה של חצי עמוד בתקשורת. מישהו יודע האם ברק בכר עשה לפני/אחרי הכתבה תרומה כזאת או אחרת למדינה? אולי הוא תרם את חלקו ואנחנו אפילו לא יודעים על זה?
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

סמל אישי של משתמש
delta7

שליחה על ידי delta7 »

Sir Alex Ferguson כתב: השאלה האם הדיון כאן הוא חוקי או ערכי.

אתה מיתמם. אתה באמת לא מבין את ההבדל בין בכר לבין נאסר וטהא?

סמל אישי של משתמש
אריק
יצירת קשר:

שליחה על ידי אריק »

ForeverRed כתב: אז מה אתה מציע? שאם בכר יוכל לחזור אחורה, הוא יבחר לעשות צבא ויוותר על הקריירה שלו?
די לעשות עניין מכל דבר. אם הבחירה היא בין החלום והקריירה שלך לבין שירות צבאי חסר תועלת עבורך וגם עבור המדינה עצמה, אז הבחירה מבחינתי ברורה.
מציע שיבין שההחלטה שקיבל שהיה בן 18 תלך איתו לאורך כל החיים ותהווה כתם בעיני לא מעט אנשים.
אין אפשרויות בחירה בכל מה שקשור לצבא מבחינתי ולא משנה מה אופי השירות.אין שום סיבה בעולם שבן אדם
יתחיל קריירה בגיל 18 אחרי שהצליח לחמוק מהצבא, בעוד החיים של כל בני גילו נעצרים לשלוש שנים.
שוב, כל אחד והחשיבות שלו לדברים בחיים, מבחינתי שירות צבאי זה ערך עליון. לא מכיר את הסיטואציה לפרטים
רק חושב שמלחמות לטובת הגשמת חלום אפשר לעשות גם מבפנים ולא צריך לשבור את הכלים.

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

שליחה על ידי ForeverRed »

אריק כתב:
מציע שיבין שההחלטה שקיבל שהיה בן 18 תלך איתו לאורך כל החיים ותהווה כתם בעיני לא מעט אנשים.
אין אפשרויות בחירה בכל מה שקשור לצבא מבחינתי ולא משנה מה אופי השירות.אין שום סיבה בעולם שבן אדם
יתחיל קריירה בגיל 18 אחרי שהצליח לחמוק מהצבא, בעוד החיים של כל בני גילו נעצרים לשלוש שנים.
שוב, כל אחד והחשיבות שלו לדברים בחיים, מבחינתי שירות צבאי זה ערך עליון. לא מכיר את הסיטואציה לפרטים
רק חושב שמלחמות לטובת הגשמת חלום אפשר לעשות גם מבפנים ולא צריך לשבור את הכלים.
את הדברים האלה קל מאוד להגיד מהצד.
בפועל, כשהחיים של מונחים על הכף, דברים נראים קצת אחרת.
אם בכר היה בוחר אחרת, המשמעות היא שהקריירה שלו כנראה לא הייתה מתקיימת והוא כנראה לא היה במקום בו הוא נמצא היום.
לכן אני חושב שאפשר להבין מאיפה נובעים הדברים ולהיות קצת פחות ביקורתיים כלפי אמירה כזאת או אחרת.

ורק לשם ההבהרה, אני מייחס לא מעט חשיבות לשירות הצבאי החל על כל אזרח במדינה. פשוט חושב שמקרים חריגים מצריכים התייחסות חריגה.

סמל אישי של משתמש
blueman

שליחה על ידי blueman »

Sir Alex Ferguson כתב: הדיון כאן התפתח בגלל כתבה של חצי עמוד בתקשורת. מישהו יודע האם ברק בכר עשה לפני/אחרי הכתבה תרומה כזאת או אחרת למדינה? אולי הוא תרם את חלקו ואנחנו אפילו לא יודעים על זה?
צודק, ובגלל זה נזהרתי מאוד מלהיות נחרץ בעמדה כזו או אחרת כלפי בכר עצמו, רק הדגשתי לך מה ההבדל בין בכר לנאסר לצורך העיניין, גם רשמתי שכל מקרה לגופו וברור שאף אחד מאיתנו לא יודע בדיוק מה הנסיבות ומה קרה אחרי זה. אני רק הזכרתי שלא משנה איזה מאמן ינחת פה בשנה הבאה הוא צריך להיות זה שתואם לערכי המועדון (והדגש הוא על הכל כולל סטנדרטים של תרומה לקהילה ועד לסטנדרטים של אימון,רפואה,קידום צעירים וכו) ולא המועדון יתאים את עצמו אליו כי אז אנחנו ממשיכים להיות מועדון שישתנה פה כל שנה לפי גחמות של איש מקצוע כזה או אחר ואני חושב שכולם יסכימו פה שהשאיפה שלנו היא להתקדם.

סמל אישי של משתמש
delta7

שליחה על ידי delta7 »

ForeverRed כתב: את הדברים האלה קל מאוד להגיד מהצד.
בפועל, כשהחיים של מונחים על הכף, דברים נראים קצת אחרת.
אם בכר היה בוחר אחרת, המשמעות היא שהקריירה שלו כנראה לא הייתה מתקיימת והוא כנראה לא היה במקום בו הוא נמצא היום.
לכן אני חושב שאפשר להבין מאיפה נובעים הדברים ולהיות קצת פחות ביקורתיים כלפי אמירה כזאת או אחרת.

ורק לשם ההבהרה, אני מייחס לא מעט חשיבות לשירות הצבאי החל על כל אזרח במדינה. פשוט חושב שמקרים חריגים מצריכים התייחסות חריגה.
אז אני מחזק את דבריו של אריק ולא מהצד. הייתי בדיוק באותה סיטואציה (לפני שנים לא מעטות) ולא עלה על דעתי להבריז. כן, הקרירה הספורטיבית שלי הפסיקה להתקיים ל - 4 שנים ולאחר מכן כבר לא היתה מה שהייתה לפני כן. כתוצאה מכך הגעתי בהמשך והיום למקומות שונים לחלוטין (ולא בהכרח פחות טובים).
גם בכר היה יכול להתכבד ולמלא את חובתו האזרחית, וכן יכול להיות שהקריירה שלו היתה מקבלת כיוון שונה (לטוב או לרע). זה אחד המחירים שאנו משלמים על היותנו ישראלים וקיומנו בשכונה המופרעת שנקראת המזרח התיכון.

"מקרים חריגים מחייבים התייחסות חריגה" - 100%. בעבור המקרים החריגים נקבע מעמד של ספורטאי מצטיין ונקבעו מכסות. מי שלא עומד בזה או שמסיבה כזו או אחרת נופל בין הכסאות (כמו במקרה שלי) צריך לשרת עפ"י חוק.

סמל אישי של משתמש
izguy83

שליחה על ידי izguy83 »

איזה טופיק מרגש. לכל מי שקורא להחליף אותו, נא לקרוא מתחילת הטופיק ולראות מה היו החלופות. לא חושב שהן שונות היום.

סמל אישי של משתמש
REDZED

שליחה על ידי REDZED »

לדעתי בשביל שבכר יחזור לעצמו הוא צריך לחזור לשחק עם המערך 4-1-4-1 שזה המערך שהקבוצה רצה הכי טוב איתו במועדון .

כמובן שצמצום סגל ומכירת שחקנים שלא מתאימים חברתית ופוגעים בחדר הלבשה או לא מתאימים טקטית כמו דיא ונייגל יכולה להועיל עם כל הבאסה והפנטוזים שהיו פה.

הקישור ב4-14-1 אומר ש:
קשר אחורי-טאופקו
רביעייה מלפנים של שני קשרי אמצע שעושים גם הגנה וגם התקפה ושני קיצוניים ששורפים את הדשא כנל גם התקפה וגם הגנה (נמרצות וכושר =תחליף לפיזיות של טוני לפחות מבחינה הגנתית).

חלוץ ?
חלוץ זר איכותי וגם חכם הקבוצה תשחק בשבילו וכבר עכשיו הייתי מחפש כזה לעונה הבאה.

סמל אישי של משתמש
The red one

שליחה על ידי The red one »

ran כתב:אני בספק אם שחר ייקח מאמן בלי יותר מידי ניסיון , במיוחד אחרי כמה שנים של כישלונות ושבעונה הבאה הוא חייב להצליח .
בכל מקרה , חלום שבכר יבוא לכאן , מאמן רעב , חכם מאוד שיודע לשנות תוך כדי משחק , תפור עלינו בול , האוהדים יאהבו אותו , בחור צנוע שמדבר לעניין .
פשש איזה אשכול זהב.

לא מאמין שלא הבעתי את דעתי (לכאן או לכאן) אז

סמל אישי של משתמש
delta7

שליחה על ידי delta7 »

מה שמעניין לא פחות זה ש-4 שנים חלפו וכמעט כל הכותבים באשכול, מי פחות ומי יותר, עדיין איתנו כאן בדיונים היומיומיים.

שלח תגובה