הפועל חיפה vs הפועל באר שבע הדיון המרכזי.

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

Re: הפועל חיפה vs הפועל באר שבע הדיון המרכזי.

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

ניהול משחק חלש של גיא לוי.
מישהו צריך להזכיר לו שכל משחק מעכשיו עד סוף העונה הוא גמר גביע, שאין מחר ואין הבדל בין הפסד 2-1 ל3-1.
ההרגשה שאני יצאתי ממנה מהמשחק היא שלא עשינו הכל כדי להשוות והאשם לזה הוא גיא לוי.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

סמל אישי של משתמש
dardasmiley

שליחה על ידי dardasmiley »

ללויטה לא הייתה עבודה היום.
לטעמי הגול השני באשמתו לפחות ב-50%, הוא קפץ נכון ונגע בכדור אבל הוא נגע רע בכדור.

סוארז מדהים! נלחם, משתדל, רוצה, נמצא בכל מקום ומשחק קדימה ולא הצידה

E26

שליחה על ידי E26 »

אדון גיא לוי הנכבד, ביצעת חילוף במחצית ה-2, קיסו יצא וז'ינו נכנס.

למה לא מההתחלה לשחק עם ז'ינו או ועקנין שלטעמי חייב להיות בהרכב? מה אתה רואה בקיסו שאלפי אוהדים לא רואים?

למה לא מההתחלה לשחק עם דובב בצוותא אקסברד? למה למה? מה יש להפסיד ראבק?! זה פלייאוף! 2-1 או 3-1 לא משנה כלום. שחק אחי, שחקקקקקקק...

סמל אישי של משתמש
os1

שליחה על ידי os1 »

שוב אנחנו מקבלים גול של אילוז
נשבע שאם לא הייתי מכיר אותו הייתי חושב שהוא מוכר אותנו
בדיוק כמו נגד בני יהודה שמירה לקויה שלו.
האמת שכבר לא כועס עליו אלא על המאמן שממשיך לתת לו לשחק

היום בניגוד לשבועות קודמים משחק הגנה לא רע בכלל והתקפה לא קיימת
שבחון וסבע לא במשחק והיחיד שכמו תממיד מנסה הוא רק נאסר הפעם לא הלך לו

קיסו כנראה באמת פלופ גדול . התרומה שלו מאז שהגיע אפסית ואולי זה הזמן של לוטם לשחק עד הסוף(היה לא רע)

סמל אישי של משתמש
yossi
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי yossi »

בס"ד
עוד חילוף תמוה זה הוצאת סבע והכנסת מלכה.
אתה לא מוציא את השחקן הכי טוב שלך, גם אם הוא נקלע ליום חלש.
סבע זה שחקן שבהברקה אחת יכול לשנות משחק, שחקן שהוכיח אופי חזק ולא בורח מהכדור בדקות מכריעות כמו שחקנים אחרים (שבחון תתעורר!!!), ואתה בטח לא מוציא אותו בשביל להכניס את מלכה.

סמל אישי של משתמש
yedidel

שליחה על ידי yedidel »

די עם האגדה הזאת על שני חלוצים. שיחקנו היום עשר דקות עם שניהם ואלו היו העשר דקות הכי גרועות שלנו במשחק.

שיש לך בקושי חלוץ אחד ששווה הרכב זה לא נותן שום יתרון.

סמל אישי של משתמש
sumsum

שליחה על ידי sumsum »

8red כתב:מצד אחד הקבוצה שיחקה לא רע ותיקו היה משקף. אפילו אילוז היה סביר.
מצד שני שיש שחקנים כמו שבחון שפשוט לא מכיר את המילה מלחמה או אקסברד שלא יודע לא להתמקם ולא לנצל מצבי הבקעה אז אי אפשר להתלונן.
אולי על גיא לוי שהחילופים של סבע ושל גרידו (אולי במשחק הכי טוב שלו אצלנו) היו ממש לא לעניין.
אבל המשחק הזה כבר מת ואם הסטטיסטיקה אומרת שקבוצה לא יכולה לנצח קבוצה אחרת 3 פעמים בעונה- אז צריך להיות אופטימיים לקראת השבוע הבא במושבה.
חוץ מזה הקהל ( איכזב גם בכמות וגם באיכות) צריך לתת בכל המשחקים הבאים אווירה בייתית ולהראות למה למרות הכל מגיעה לנו קבוצה בליגת העל.
שיהיה שבוע טוב מחיפה.
אתה הזוי הא? מי אשם בגול הראשון? כמו נגד בני יהודה וכמו נגד נתניה? מי עולה תמיד לנגיחה ואתה בטוח שהשחקן שהוא עולה איתו יתן את הגול? מי פה סביר? משקפיים בן אדם.

סמל אישי של משתמש
RedRock
Title: רקקקקקק ברדה זה מרגש
יצירת קשר:

שליחה על ידי RedRock »

לאילוז יש חלק בגול הראשון. אבל הייתי מחלק את זה ל60-40 או אפילו 70-30 עם גארידו (בשביל מה הוא בלם?).

בגול השני זה 50-50 בין קיסו ללויטה.

הפסד כל כך מעצבן.

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

הגול השני שייך כל כולו ללויטה, החומה שהסתדרה הייתה קצרה מאוד שראיתי את השער בהילוך החוזר שלו בצפייה של הגולים במחצית (צפיתי החל מהדקה ה42 ועשיתי להם מזל למספר דקות עם הגול שצימק את התוצאה) ותאמינו לי חומה כל כך קצרה, לא רק שלא בונים ככה חומה, איך אפשר לצפות שהשוער שטעה בהצבת החומה יעשה עבודה נורמלית במצב כזה.

חומה של 5 שחקנים והגול השני נמנע.

ובגול הראשון גארידו יכל לעשות יותר אבל הוא לא איזה פיקה או פויול לכן אני לא כועס עליו אלא שוב על לויטה שבמקום לצאת אל הכדור נשאר בשער וגם לא עשה יותר מדיי...

וכן, שני חלוצים לא תמיד יותר טובים מאחד ובכלל לא מובן לי הרצון לשני חלוצים, אין הבדל בין משחק עם 3 חלוצים למשחק עם 0, ההבדל הוא בכמה שחקנים תוקפים וכן מגיעה הבדיחה ברגע שנכנס עוד חלוץ הקבוצה תקפה עם מעט מאוד שחקנים...
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

סמל אישי של משתמש
yossi

שליחה על ידי yossi »

בס"ד
התקציר:
https://sports.walla.co.il/?w=/4502/2519468" onclick="window.open(this.href);return false;

בגול הראשון גארידו היה חייב לקחת את אבידור צמוד במקום להשאיר אותו לאילוז.
וזה לא הגיוני ששלושה שחקנים מקיפים את המרים (נאסר, דודזאדה וסוארז) ועדיין הוא משחרר הרמה טובה בחופשיות יחסית, אופיר חייב ללחוץ קרוב יותר ולא לתת לו מטר של חופש.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

ההפסד אתמול רשום על השם של גיא לוי.
ה2-0 נבע מהעובדה שהפועל חיפה ניצלו את הנקודות החלשות שלנו, אילוז וגארידו בגול הראשון וקיסו בגול השני. אבל, אני חושב שאחרי ה2-0 כל הטקטיקה והנושא המקצועי נזרקו לפח. לאחר הבקעת השער השני, הפועל חיפה כבר הפסיקו לשחק על החולשות שלנו ולמעשה התמקדו רק בעבודה ההגנה (בכל זאת קבוצת תחתית).
אנחנו היינו חייבים לנצל את הירידה אחורה של הפועל חיפה כדי להוציא משהו מהמשחק. גיא לוי היה חייב לחשוב מחוץ לקופסא. לשחק עם עוד כלים התקפים, לגרום לקבוצה לשחק בטירוף או לפחות בהבנה שאין מחר. לא צריך להשתולל על הקווים כמו יובל נעים בשביל זה, מספיק להכניס את כל הכלים ההתקפים שלך למגרש או לתת לשחקנים הוראה לתקוף בכל הכוח.
לשחק כמו ששיחקנו אתמול במחצית השנייה זה אולי מספיק למחזור השני, לפתיחת העונה, כשאפשר לדבר על דברים שניתן לקחת הלאה, שאפשר להגיד שחזרנו למשחק למרות ה2-0, שאפשר לצאת מעודדים מהמשחק במבט לעתיד. זה לא מתאים לשלב הזה של העונה, זה לא מתאים לפליאוף התחתון, זה לא מתאים למאבקים נגד הירידה. בשלב הזה של העונה זה לחיות או למות, להיות או לחדול. אם נרד בסוף העונה זה לא יעניין אף אחד ששלטנו בכדור כל המחצית השנייה או שלא התפרקנו כשהפועל חיפה עלו ל2-0.
בשלב הזה של העונה מה שחשוב זה הנקודות. ואתמול, למרות שחזרנו ל2-1, ולמרות שהפועל חיפה ירדה באופן אוטומטי להגנה, לא עשינו הכל כדי להשיג את השיווין, לא תקפנו כמו שהיינו יכולים לתקוף, לא שיחקנו בהתאם למצב שאנחנו נמצאים בו.
הכעס שלי על גיא לוי אתמול היה עצום. אני מאוד מקווה שכבר השבוע הוא יעשה את השינוי בחשיבה ויבין שכל משחק בפליאוף התחתון הוא גמר גביע, לא פחות.

סמל אישי של משתמש
yedidel

שליחה על ידי yedidel »

משה אוחיון כתב:ההפסד אתמול רשום על השם של גיא לוי.
ה2-0 נבע מהעובדה שהפועל חיפה ניצלו את הנקודות החלשות שלנו, אילוז וגארידו בגול הראשון וקיסו בגול השני. אבל, אני חושב שאחרי ה2-0 כל הטקטיקה והנושא המקצועי נזרקו לפח. לאחר הבקעת השער השני, הפועל חיפה כבר הפסיקו לשחק על החולשות שלנו ולמעשה התמקדו רק בעבודה ההגנה (בכל זאת קבוצת תחתית).
אנחנו היינו חייבים לנצל את הירידה אחורה של הפועל חיפה כדי להוציא משהו מהמשחק. גיא לוי היה חייב לחשוב מחוץ לקופסא. לשחק עם עוד כלים התקפים, לגרום לקבוצה לשחק בטירוף או לפחות בהבנה שאין מחר. לא צריך להשתולל על הקווים כמו יובל נעים בשביל זה, מספיק להכניס את כל הכלים ההתקפים שלך למגרש או לתת לשחקנים הוראה לתקוף בכל הכוח.
לשחק כמו ששיחקנו אתמול במחצית השנייה זה אולי מספיק למחזור השני, לפתיחת העונה, כשאפשר לדבר על דברים שניתן לקחת הלאה, שאפשר להגיד שחזרנו למשחק למרות ה2-0, שאפשר לצאת מעודדים מהמשחק במבט לעתיד. זה לא מתאים לשלב הזה של העונה, זה לא מתאים לפליאוף התחתון, זה לא מתאים למאבקים נגד הירידה. בשלב הזה של העונה זה לחיות או למות, להיות או לחדול. אם נרד בסוף העונה זה לא יעניין אף אחד ששלטנו בכדור כל המחצית השנייה או שלא התפרקנו כשהפועל חיפה עלו ל2-0.
בשלב הזה של העונה מה שחשוב זה הנקודות. ואתמול, למרות שחזרנו ל2-1, ולמרות שהפועל חיפה ירדה באופן אוטומטי להגנה, לא עשינו הכל כדי להשיג את השיווין, לא תקפנו כמו שהיינו יכולים לתקוף, לא שיחקנו בהתאם למצב שאנחנו נמצאים בו.
הכעס שלי על גיא לוי אתמול היה עצום. אני מאוד מקווה שכבר השבוע הוא יעשה את השינוי בחשיבה ויבין שכל משחק בפליאוף התחתון הוא גמר גביע, לא פחות.
אני חייב להבין מה רצית שהוא יעשה. דווקא ההכנסה של החלוץ דובב גבאי וההזזה של לוטם מהאמצע גמרה לנו את המשחק, מאותו רגע לא היתה לנו הנעת כדור.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

yedidel כתב:
אני חייב להבין מה רצית שהוא יעשה. דווקא ההכנסה של החלוץ דובב גבאי וההזזה של לוטם מהאמצע גמרה לנו את המשחק, מאותו רגע לא היתה לנו הנעת כדור.
מה רציתי שהוא יעשה במחצית? בוא נראה את האופציות שהיו בידיו של גיא לוי ואת ההחלטות שלו:
אופציה א' - לא משנים כלום בקבוצה למעט שינוים קוסמטים (זינו במקום קיסו) וממשיכים לשחק באותו מערך ובאותה גישה שהובילה את הפועל חיפה ליתרון 2-1 במחצית חלשה שלנו. במצב כזה לא לוקחים שום סיכונים.
הסיכוי שנספוג הוא נמוך כי הפועל חיפה יחפשו לשמור על הניצחון ומצידם שהמשחק יגמר כבר אחרי 45 דקות. הסיכוי שנכבוש הוא נמוך גם כן כי עברנו כבר 45 דקות עם אותו מערך ואותה השיטה.
אופציה ב' - שינוי התקפי במחצית. קיסו יוצא ובמקומו נכנס דובב גבאי, שבחון משחק ליד סוארס. אופציה נוספת, דובב גבאי במקום שבחון.
הסיכוי לספוג גבוה יותר אך גם הסיכוי לכבוש הוא גדול יותר. הכנסה של חלוץ נוסף מעבר לשינוי המערך גורמת לשינוי בחשיבה אצל הקבוצה.
אופציה ג' - זינו במקום קיסו וגבאי במקום שבחון. חילוף כפול שמסמל שהולכים על התקפה. הסיכוי לספוג הוא גבוה אך הסיכוי לכבוש גבוה גם כן.

עכשיו תגיד לי ידידאל, אחרי מחצית איומה של כדורגל, בפיגור במשחק של להיות או לחדול, אחרי שכבשת שער על סף המחצית (מה שיכול עם החילופים הנכונים ליצור מומנטום), איזה אופציה לדעתך צריך לבחור?
ואם אתה עדיין לא מבין עד כמה גיא לוי לא קרא את המשחק נכון וכמה הוא נופל טקטית במשחק אתמול, תנסה להיזכר במשחק שלנו עד הדקה ה75 שבה התחלנו להפעיל לחץ מסוים. קבוצה בפיגור, קבוצה במשחק של להיות או לחדול, בוא ותספר לי לכמה הזדמנויות הגענו? כמה פעמים תקפנו בחמת זעם את השער של קאלה? כמה פעמים לחצנו את ההגנה?
היה נכון להוציא את קיסו כי הוא היה החלש במגרש (וזה הישג כשלידך משחקים אילוז וגארידו) אבל זה לא היה מספיק. בדיוק כפי שזה היה מאוחר מידי להכניס את גבאי במקום גארידו בדקה ה83 (הפועל חיפה כבר בדקה ה64 הורידו את כולם למטה והשאירו את אבידור בודד אחרי שהכניסו את גל אראל במקום גלושביץ').

גיא לוי יותר מידי פעמים מגיע העונה עם חילופים והחלטות מהבית, יותר מידי פעמים מגיב באיחור למתרחש במגרש, יותר מידי פעמים לא קורא את השינוי במגרש.
נעזוב רגע את העובדה שהמערך והשיטה שלנו נכשלו במחצית הראשונה. למה לחכות לדקה ה68 (וגם אז מי שפינה את מקומו היה סבע, השחקן הכי יצרתי ויעיל אצלנו) כדי לעשות שינוי (ההכנסה של מלכה)? הקבוצה מולך יורדת לבונקר, מכניסה שחקני הגנה, מוותר על התקפה, ואתה ממשיך באותו מערך ובאותו שיטה עם שינוים קוסמטים. למה?

אם לא הלכת על אופציה ג', האופציה ההתקפית יותר, עוד במחצית, אז תלך עליה בדקה ה64 כשהפועל חיפה מוותרת לחלוטין על ההתקפה. זה לא משחק שאנחנו יכולים להפסיד, גם כי אנחנו מאבדים 3 נקודות במאבק נגד הירידה וגם כי אנחנו מעניקים 3 נקודות לקבוצה שנלחמת איתנו ראש בראש נגד הירידה.

תוציא בדקה ה64 את שבחון ותכניס את גבאי. לא עשה את השינוי? תכניס בדקה ה70 את מלכה במקום גארידו. ברגעים אלה הטקטיקה פחות חשובה, 4-5-1, 4-4-2, זה לא משנה. הפועל חיפה התגוננו עם 10 שחקנים וחיפשו רק שהמשחק יגמר. זה לא שהמערכים נשמרו. אנחנו היינו צריכים את כל הכלים ההתקפים על המגרש, אנחנו אפילו היינו צריכים ליצור בלאגן במגרש. אנחנו היינו צריכים לעשות הכל כדי להשיג את השיווין גם במחיר של הפקרת ההגנה. במקום זה שמרנו על המערך, ושמרנו על השיטה, ולא השכלנו להבין שמצד הפועל חיפה שנחזיק את הכדור עד מחר כל עוד אנחנו לא מייצרים מצבים מסוכנים.

אני הייתי הולך על כל הקופה. עדיף לנסות ולהתאכזב מאשר לא לנסות כלל.

סמל אישי של משתמש
yedidel

שליחה על ידי yedidel »

אז אחרי שסיימת עם כל הנאום הזה, אני רק אגיד שקשה לי לדון עם אנשים שגם ב2012 עדיין חושבים שאוטומטית יותר חלוצים = יותר התקפה...

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

yedidel כתב:אז אחרי שסיימת עם כל הנאום הזה, אני רק אגיד שקשה לי לדון עם אנשים שגם ב2012 עדיין חושבים שאוטומטית יותר חלוצים = יותר התקפה...
אני חושב שיותר שחקני התקפה=יותר אופציות התקפיות ויותר אפשרות לכבוש. בשבת ההתקפה שלנו הסתמכה באופן מוחלט על היכולת האישית של נאסר וסבע. אני הייתי מוסיף עוד אופציות התקפיות (לא רק גבאי) למשוואה כדי לנסות לכבוש.
אני חושב שלפעמים הכנסת שחקני התקפה היא לא רק עצם העובדה שהכנסת שחקני התקפה פיזית אלא גם שינוי בחשיבה ועצם העובדה שאתה משדר לשחקנים שאתה הולך על השיווין בכל הכוח.

ביקשת ניתוח מקצועי? בהודעה הקודמת שלי ניתחתי בצורה מעמיקה את האפשרויות שעמדו בפני גיא לוי ואת ההחלטה שלו. בסופו של דבר הוא בחר לא לקחת סיכונים ולא ללכת על השיווין בכל מחיר וככה זה בדיוק נראה כשלמרות העובדה שהיינו חייבים שער הגענו רק להזדמנות אחת כל המחצית השנייה (וגם היא ממבצע אישי של נאסר).
ציון נכשל לגיא גם בניהול המשחק וגם בתוצאה הסופית של המשחק.

שלח תגובה