הפתרון האמיתי למצב הקבוצה

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
אריק
Title: קרייזי-רד
יצירת קשר:

Re: הפתרון האמיתי למצב הקבוצה

שליחה על ידי אריק »

רעיון קבוצת אוהדים הוא הפתרון המושלם, הוא תופס תאוצה בכל העולם וגם מוכיח את עצמו, אבל
יש כאן אבל גדול והוא שהוא לא מתאים לבאר שבע מבחינה תפיסתית ומבחינה מנטאלית. חוויתי על
בשרי את הקושי הזה והגעתי אחרי שנתיים למסקנה חד משמעית שאצלנו המודל הזה נכשל ובגדול
והוא אינו מתאים לעיר באר-שבע, לא בכדורגל,כדורסל וגם לא בפינג פונג. כל מי שרק רוצה לנסות,
אני מציע לו ליקשיב למי שכבר ניסה ולחשוב על אופציות אחרות. אלונה היא לא נצחית והיא תעזוב
בשלב מסוים, גם אם נרד ליגה וגם אם נהיה בצמרת, הרי היא לא תישאר פה לכל החיים.
השאלה היא מי ירצה לקחת וברור לכולם שלא יעמדו אנשים בתור. מצד שני אני רוצה להאמין
שאלונה תעביר הקבוצה ללא תמורה וללא חובות, וזה ללא ספק משנה את פני התמונה ונותן קצת
תקווה, אבל אין ספק שסימן שאלה ענק מרחף מעל היום שאחרי. במידה ותקבל החלטה לעזוב, אני
מקווה שהיא תשאיר לנו מועדון יציב עם קבוצה בליגת העל ולא כפי שהיא קיבלה אותו.

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

אריק כתב:רעיון קבוצת אוהדים הוא הפתרון המושלם, הוא תופס תאוצה בכל העולם וגם מוכיח את עצמו, אבל
יש כאן אבל גדול והוא שהוא לא מתאים לבאר שבע מבחינה תפיסתית ומבחינה מנטאלית. חוויתי על
בשרי את הקושי הזה והגעתי אחרי שנתיים למסקנה חד משמעית שאצלנו המודל הזה נכשל ובגדול
והוא אינו מתאים לעיר באר-שבע, לא בכדורגל,כדורסל וגם לא בפינג פונג. כל מי שרק רוצה לנסות,
אני מציע לו ליקשיב למי שכבר ניסה ולחשוב על אופציות אחרות. אלונה היא לא נצחית והיא תעזוב
השאלה היא מי ירצה לקחת וברור לכולם שלא יעמדו אנשים בתור. מצד שני אני רוצה להאמין
שאלונה תעביר הקבוצה ללא תמורה וללא חובות, וזה ללא ספק משנה את פני התמונה ונותן קצת
תקווה, אבל אין ספק שסימן שאלה ענק מרחף מעל היום שאחרי. במידה ותקבל החלטה לעזוב, אני

תודה רבה..
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
8red

שליחה על ידי 8red »

מה שקרה עם אוה"ב ועם עמותת האוהדים בכדורסל שונה לגמרי.
הקבוצה נקייה מחובות וזאת בדיוק הקרקע הפורייה להעביר את הניהול ליידי האוהדים. וכמובן שכל השוואה עם הסיפור של הפועל ב"ש כדורסל היא מגוחכת.

בינתיים אף אחד פה לא אמר מה הוא חושב שיקרה ביום שאלונה תיקח את הרגליים (אחרי שתנגב אותם טוב טוב איתנו - כמעט כמו שעשתה לפני שנה וחצי) ותלך.
אם ככה אתם רוצים לראות את הקבוצה שלכם כל שנה נאבקת כנגד הירידה או במקרה הטוב מתבססת בחלק הבינוני תחתון של הטבלה - אז שיבושם לכם.
אני רק אומר שאם לא ננסה בעצמנו, אחרי שכבר התבדנו שבעל בית מיליונר יביא אותנו לרמות הגבוהות, לא נדע לעולם.
מי שמשלם ממיטב כספו כדי לבוא למשחקים, חושב שבצעקות שלו הוא יהפוך את הקבוצה ליותר טובה, אבל לא רוצה לקבל בכמעט אותו כסף השפעה אמיתית על המתרחש - לא יכול להקרא בעיניי "אוהד אמיתי".
הפועל אני כבר משתגע

סמל אישי של משתמש
alex

שליחה על ידי alex »

ריסקי

סמל אישי של משתמש
אריק
Title: קרייזי-רד
יצירת קשר:

שליחה על ידי אריק »

8red כתב:מה שקרה עם אוה"ב ועם עמותת האוהדים בכדורסל שונה לגמרי.
הקבוצה נקייה מחובות וזאת בדיוק הקרקע הפורייה להעביר את הניהול ליידי האוהדים. וכמובן שכל השוואה עם הסיפור של הפועל ב"ש כדורסל היא מגוחכת.
הבעיה היא שרוב האנשים (גם אני בתחילת הדרך) לא הכירו ולא מכירים לעומק איך צריך להיראות מודל
של קבוצת אוהדים. אפתיע אותך ואומר שלכל קבוצה בה קיים מודל אוהדים אין זכות קיום בליגה הראשונה/שנייה
בלי ספונסרים בסכומים משמעותיים. מהות מודל האוהדים היא שניהול המועדון (לפחות 51%) הוא ע"י האוהדים
בעזרת נציגים אותם הם בוחרים. אותם נציגים (הועד המנהל) יצטרכו לעמול ימים ולילות כדי לגייס ספונסרים
ולהעמיד תקציב. אני אזרום לכיוון שבו כל העיר נרתמת (עאלק..) ותצליח לגייס 1000 אוהדים (עאלק...) שיתנו
1000 ש"ח אז יש לך סכום ראשוני של מיליון ש"ח, מה הלאה?
זה הרבה יותר מורכב ממה שחושבים, זה יצור כאן מלחמות אגו ותככים בין אנשים, כולם ירצו להיות מנהלים,
כולם יאכלו אחד את השני בשביל חשיפה וכבוד, והצלת הקבוצה תהפוך לדבר משני.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

אריק כתב:רעיון קבוצת אוהדים הוא הפתרון המושלם, הוא תופס תאוצה בכל העולם וגם מוכיח את עצמו, אבל
אריק, עם כל הכבוד (ואתה יודע שיש כבוד) לניסיון שעשינו בקבוצת הכדורסל, יש הבדלים גדולים מידי במשיכה של כדורגל וכדורסל בעיר באר שבע כדי לערוך השוואה אמיתית.
עם זאת, אני מסכים שלמרות שמודל האוהדים הוא הפיתרון המושלם הוא לא אפשרי כרגע בבאר שבע.
אני חושב שבבוא היום נצטרך ללכת על המודל הגרמני. 50+1 אחוז מהמניות בידי האוהדים והיתר בידי בעל הממון.
השיטה הזאת פועלת בצורה מושלמת בגרמניה גם בערים עם פחות תושבים מבאר שבע. זה לא יהיה קל, ושוב נהיה תלוים לא מעט באיש הממון שיחזיק כמעט 50% מהקבוצה, אבל זה הפיתרון המציאותי והנכון ביותר לדעתי.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

סמל אישי של משתמש
Mazi

שליחה על ידי Mazi »

8red כתב:פשוט מגעיל.
תמשיכו ללקק לה עוד... הפכתם להיות אוהדי אלונה במקום לשמור על הקבוצה שלכם מכל מיני שגעונות וקפריזות של בעלת הבית.
כשרוביק רק צייץ כנגדה כולנו עלינו על ביניין העירייה ועכשיו כשהקבוצה שלנו בקריסה מה? הפכתם להיות כלבים מאולפים ומלכחי פנכה, יס מנים ללא כבוד עצמי בסיסי ועמוד שדרה.
ניראה איפה תהיו כשהיא תחליט שנמאס לה ושהיא זורקת את הקבוצה ואת האוהדים אחרי שסיימה להשתמש בהם...
העיקר שאתה לא נסחף בכלל, זה הכי חשוב. חסר רק שתגיד שזה הכל קנוניה איראנית שמטרתה לגרום ליהודים טובים לסבול.
גם אני איבדתי מהכבוד וההערכה שלי לאלונה, אבל זה עדיין לא אומר שז׳ינו או פירוק עדיפים.. והלוואי שנמצא פתרון ישים אחר שיביא אותנו להישגים - כן הישגים, כי אם נצטרך כל עונה להלחם על תקציב שעובר בבקרה ולהלחם על החיים שלנו בליגה-אני מעדיפה מישהו עם כסף שינסה וירצה להצליח.
כולם פה צריכים להרגע - אלונה היא לא הבעלת בית שפינטזנו עליה, אבל להבדיל מהרבה בעלים אחרים - זה לא נובע מאנוכיות או חוסר אכפתיות, אלא מחוסר הבנה של העולם שהיא נכנסה אליו, ואנשי מפתח לקויים שהפכו ליד המכוונת. בינוני מינוס? לצערי. ניתן לשיפור? יכול להיות. מספיק טוב עד שיבוא מישהו אחר? בהחלט.

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

Mazi כתב:
העיקר שאתה לא נסחף בכלל, זה הכי חשוב. חסר רק שתגיד שזה הכל קנוניה איראנית שמטרתה לגרום ליהודים טובים לסבול.
גם אני איבדתי מהכבוד וההערכה שלי לאלונה, אבל זה עדיין לא אומר שז׳ינו או פירוק עדיפים.. והלוואי שנמצא פתרון ישים אחר שיביא אותנו להישגים - כן הישגים, כי אם נצטרך כל עונה להלחם על תקציב שעובר בבקרה ולהלחם על החיים שלנו בליגה-אני מעדיפה מישהו עם כסף שינסה וירצה להצליח.
כולם פה צריכים להרגע - אלונה היא לא הבעלת בית שפינטזנו עליה, אבל להבדיל מהרבה בעלים אחרים - זה לא נובע מאנוכיות או חוסר אכפתיות, אלא מחוסר הבנה של העולם שהיא נכנסה אליו, ואנשי מפתח לקויים שהפכו ליד המכוונת. בינוני מינוס? לצערי. ניתן לשיפור? יכול להיות. מספיק טוב עד שיבוא מישהו אחר? בהחלט.

ברוכה השבה.

תגיבי יותר :כל הכבוד:
:כל הכבוד: :כל הכבוד:
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
8red

שליחה על ידי 8red »

Mazi כתב:
זה לא נובע מאנוכיות או חוסר אכפתיות, אלא מחוסר הבנה של העולם שהיא נכנסה אליו, ואנשי מפתח לקויים שהפכו ליד המכוונת. בינוני מינוס? לצערי. ניתן לשיפור? יכול להיות. מספיק טוב עד שיבוא מישהו אחר? בהחלט.
יפה אמרת. הבעיה שלא בטוח שהיא מודעת לזה שהיא פשוט "קלולס" בכל מה שקשור בניהול קבוצת כדורגל... ואיך תדע? הרי אף אחד לא פוצה פה כדי להבהיר לה את זה וכל ביקורת מושתקת מחשש שתיפגע ותלך...
כל מה שאני ורבים אחרים מבקשים זה פשוט שתסתפק בתואר "בעלת \ נשיאת הקבוצה" ותביא מישהו מנוסה שינהל פה את עסק כמו שמועדון כדורגל שמכבד את עצמו צריך להראות ולא כמו שהמועדון הזה - ניראה אחרי 4 שנים. האם זאת בקשה מוגזמת מידי?
הפועל אני כבר משתגע

סמל אישי של משתמש
Mazi

שליחה על ידי Mazi »

8red כתב: יפה אמרת. הבעיה שלא בטוח שהיא מודעת לזה שהיא פשוט "קלולס" בכל מה שקשור בניהול קבוצת כדורגל... ואיך תדע? הרי אף אחד לא פוצה פה כדי להבהיר לה את זה וכל ביקורת מושתקת מחשש שתיפגע ותלך...
כל מה שאני ורבים אחרים מבקשים זה פשוט שתסתפק בתואר "בעלת \ נשיאת הקבוצה" ותביא מישהו מנוסה שינהל פה את עסק כמו שמועדון כדורגל שמכבד את עצמו צריך להראות ולא כמו שהמועדון הזה - ניראה אחרי 4 שנים. האם זאת בקשה מוגזמת מידי?
בוא לא נסחף, הביקורת נאמרת כל הזמן ואלונה כבר ממש לא זוכה לחסינות שזכתה לה בעבר - לא מצד האוהדים ולא מצד התקשורת. ביקורת היא טובה, כל עוד היא נאמרת במינון הגיוני ובצורה בונה - מה לעשות שאצל הקהל שלנו הרבה פעמים הדברים הם שחור ולבן, ומכאן גם החשש למקום שאליו הביקורות עשויות לגלוש?
אז לא לשתוק, אבל גם לא להסחף.. גם הביקורות שלך זזות קצת יותר מדי לצדדים במדד הקיצוניות.

והכי חשוב - גם אם אחרים חושבים אחרת ממך (לגבי הביקורת, המחאה, הדעה או התמיכה הכללית באלונה) זה לא הופך אותם לסמרטוטי רצפה, צריך לזכור שכולנו פה באותו צד.

שלח תגובה