באר שבע - עיר אחת, קבוצה אחת/אלירן כהן
שנים ארוכות של מאבקים פנימיים וניסיונות כושלים הגיעו אל קיצן. בתום מסיבת עיתונאים חגיגית שנערכה בלשכתו של ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ', נחתם הסכם איחוד היסטורי בין שני מועדוני הכדורסל הוותיקים בעיר - הפועל ובית"ר. המטרה: העפלה לליגה הלאומית תוך שנתיים והקמת תשתיות רחבות לקראת התפתחות ארוכת שנים. ההבטחה: היכל ספורט עירוני עד 2013.
חודשים ארוכים עמדו הדברים באוויר, ובשעה טובה הפכו היום רשמיים. העיר באר שבע, שייחלה שנים ארוכות לקבוצת כדורסל בכירה שתייצג אותה בליגות הגבוהות נכנסה לעידן חדש, כאשר שתי היריבות העירוניות המושבעות - הפועל ובית"ר - חתמו על הסכם איחוד ושיתוף פעולה לקראת עונת המשחקים הקרובה.
במסגרת ההסכם - תייצג את המועדון המאוחד קבוצת בוגרים משותפת שתשחק בעונה בליגה ארצית מחוז דרום, זאת כאשר במקביל תוגדר קבוצת בת שתשמש כחממה לשחקנים צעירים מקומיים ותשחק בליגה א' מחוז דרום. עם זאת, נכון להיום, יכלול הסכם האיחוד את קבוצות הבוגרים של שני המועדונים בלבד, כאשר הצעד הבא, כמובן, יהיה לצרף למהלך גם את מחלקות הנוער.
ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ', שתמך במהלך האיחוד לאורך כל הדרך, התקשה להסתיר את התרגשותו וציין כי מדובר ב"צעד ראשון לקראת חלום שכולם היו רוצים שיתגשם". עוד ציין, כי יעשה כמיטב יכולתו על מנת לדחוף קדימה את המהלך ולסייע ככל שניתן, תקציבית ומעשית. לצד זאת, ציין ראש העירייה כי עד שנת 2013 תסתיים הקמתו של היכל ספורט חדיש בעיר, שישרת, בין השאר, את קבוצת הכדורסל המקומית.
"בניגוד לפעמים קודמות, הפעם ראינו רצון מצד כולם להובלת האיחוד", הוסיף כדורי אורה, מיוזמי המהלך ומי שישמש כיו"ר הקבוצה המאוחדת, "כולנו מאמינים בדרך הזו ובטוחים שהיא תביא למוטיבציה רבה יותר בעיר ובפרט בקרב הילדים. אני לא רואה שום סיבה לכך שלגליל תהיה קבוצת כדורסל בליגת העל ולבאר שבע לא. הבטחתי לראש העיר שיהיה איחוד, ואני מקווה שבקרוב הוא יכלול גם את מחלקות הנוער של שני המועדונים".
עמיתו של כדורי, יו"ר עמותת האוהדים של הפועל באר שבע, אייל חטב, בירך את היו"ר החדש וציין כי "היום נעשה שינוי שעיקרו לטובת האוהדים. עברנו שנתיים לא פשוטות וכעת אנו מצרפים אלינו כוח חשוב שנקרא 'בית"ר באר שבע'. אני מאמין שהניסיון שלהם והאוהדים שלנו יובילו לשיתוף פעולה פורה כך שבשנה הבאה נוכל לצרף את מחלקת הנוער של הפועל באר שבע למהלך ובהמשך את ישובי הסביבה ובכך להפוך ל"גליל עליון של הנגב".
ניסים סספורטס, מנכ"ל חברת כיוונים, שליווה את שני המועדונים במהלך השנים האחרונות ונכח במסיבת העיתונאים הבטיח כי ימשיך לתמוך בקבוצה המאוחדת לצד מחלקות הנוער ובית הספר לכדורסל של שתי המחלקות.
מי שקיבל לידיו את שרביט האימון של הקבוצה המאוחדת הוא מאיר אלפסי, ששימש כיד ימינו של ישראל ברוך בהפועל באר שבע, כשזו שיחקה בליגה הלאומית והייתה רחוקה 40 דקות מעלייה היסטורית לליגת העל. אלפסי, המוערך מאוד ע"י ראשי המועדון, אימן בעונה החולפת את קבוצת הנוער של בית"ר ב"ש אותה העלה לליגה הלאומית. "המטרה הראשונית שלנו היא לתקוע יתד בליגה", ציין המאמן, "התפקיד הוצע לי עוד בעונה שעברה אך בחרתי לוותר. כיום, אני אולי מכיר פחות את הליגה, ואני יודע שמחכה לי עבודה רבה אבל אני מוכן להתחיל בה".
באשר לסגל השחקנים של הקבוצה בעונה הבאה הוסיף המאמן:" הכל בסופו של דבר יהיה עניין תקציבי. אנו נתבסס בעיקר על שחקנים מקומיים וכבר התחלנו בשיחות עם שחקנים מהעונה שעברה. המטרה היא גם לשלב את בוגרי מחלקת הנוער שלנו ולתת להם במה. כרגע, נראה כי עיקר החיפושים יהיו אחר רכז ושחקן פנים מוביל". תומר סבג ישמש כעוזרו של אלפסי.
הקבוצה המאוחדת, אגב, תקרא "עירוני 'אייל' באר שבע", על שם אחיינו של יו"ר הקבוצה, כדורי אורה, שנפל בלבנון.