אמציה לבקוביץ נפטר
Re: אמציה לבקוביץ נפטר
נוסטלגיה, תודה אורי שאתה מעלה את התזכורות האלו מעת לעת, חשוב להיזכר.
לגבי משחק ההכתרה ההוא מול הכח - הייתי שם! ילד בכיתה ד'. ישבתי במנהרה עם אבי ז"ל. היו ימים.
לגבי משחק ההכתרה ההוא מול הכח - הייתי שם! ילד בכיתה ד'. ישבתי במנהרה עם אבי ז"ל. היו ימים.
- אורי אדום בנשמה
- Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי
- אורי אדום בנשמה
בשביל הרבה אנשים, אמציה זה ההוא, חבר שלשאולי מהפרלמנט... בשבילי, גיבור ילדות שהעמיד פה קבוצה לפנתיאון!
קבל קבוצה מוכשרת אבל מעט שכונתית מאלי פוקס...
עשה שני שינויים מהפכניים בקבוצה שהפכו אותה לאלופה:
[*]אורי בנימין, שחקן התקפה בינוני הוסט למגן ימני (והיה שחקן העונה).
[*]יעקב כהן, ילד אנונימי מהנוער, נכנס להרכב בגלל שביתה של המגן הקבוע (יהודה?) הוסט למגן שמאלי, ופעם ראשונה בליגה נחשפנו למגינים תוקפים... והשאר היסטוריה.
עשה שני שינויים מהפכניים בקבוצה שהפכו אותה לאלופה:
[*]אורי בנימין, שחקן התקפה בינוני הוסט למגן ימני (והיה שחקן העונה).
[*]יעקב כהן, ילד אנונימי מהנוער, נכנס להרכב בגלל שביתה של המגן הקבוע (יהודה?) הוסט למגן שמאלי, ופעם ראשונה בליגה נחשפנו למגינים תוקפים... והשאר היסטוריה.
מאיפה הבאת את עניין השביתה של המגן הקבוע?
- אורי אדום בנשמה
אני אמנם קצת פחות עתיק ממך (בן 45) אבל המידע שלי מיד ראשונה (הבן של חיים יהודה) ,אשאל אותו, לא זכור לי ששמעתי ממנו מהסיפורים משהו כזה
אני עתיק יותר ולא זוכר גם דבר כזה, אבל מקושר למשפחה של יעקוב כהן. אנסה לבדוק גם אני.
- אורי אדום בנשמה
מתוך הערך של יעקב כהן בויקי:
''בשנת 1974, עונת האליפות הראשונה של הפועל באר שבע, בעת שהיה בן שבע עשרה וחצי, צורף לקבוצת הבוגרים ותופקד כמגן שמאלי מאחר שחיים יהודה, המגן השמאלי הקבוע, היה מצוי באותה עת בסכסוך על רקע כספי עם המועדון.''
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר
ויקיפדיה נתון לעריכה ,בכל מקרה אבדוק את זהאורי אדום בנשמה כתב: ↑06 נובמבר 2025, 08:32מתוך הערך של יעקב כהן בויקי:
''בשנת 1974, עונת האליפות הראשונה של הפועל באר שבע, בעת שהיה בן שבע עשרה וחצי, צורף לקבוצת הבוגרים ותופקד כמגן שמאלי מאחר שחיים יהודה, המגן השמאלי הקבוע, היה מצוי באותה עת בסכסוך על רקע כספי עם המועדון.''