האם ההיסטוריה יכולה לחזור על עצמה?

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
red ultras

האם ההיסטוריה יכולה לחזור על עצמה?

שליחה על ידי red ultras »

אזהרת פוסט ארוך

אתמול כשיצאנו מטדי, אוהדי בית״ר (הכי מרוסקים בישראל) חמושים בציצית, כיפה שחורה על הראש וסכין בכיס - חגגו את התיקו הזה כאילו לא קיבלו גול בדקה 94.
״אין אליפות להפועל״ הם שרו בשמחה גדולה. העצב והתסכול שהציף אותי לא מנע ממני להזכר באותה שמחה לאיד של אוהדי מכבי תל אביב בעונת 2010.
תזכורת: ב-8.5.2010, הפועל תל אביב הובילה את טבלת הליגה ערב המחזור ה-35 ואיבדה את המקום הראשון למכבי חיפה אחרי שסיימה בתיקו 0-0 מול מכבי
בדרבי שזכה לכינוי ״משחק הדמעות״ או אם תרצו ״איך שמחתם בתיקו״. שחקני ואוהדי הפועל תל אביב היו שבורים ומרוסקים, כשלמחרת באימון, איתי שכטר אמר למצלמות:
"אין לי חשק לשחק כדורגל, אני לא מבין למה שונאים אותנו, לא בא לי לשחק, באמא שלי". הכל היה ערוך ומוכן לקראת אליפות ירוקה של מכבי חיפה, מול בלומפילד מלא ירוקים
ויריבה שסיימה את העונה (ועוד הספיקה להפסיד בגמר הגביע לאותה הפועל תל אביב), אבל לקארמה היו תוכניות אחרות וכולנו זוכרים איך זה נגמר אז.

אז נכון - הסבירות שההיסטוריה תחזור על עצמה היא אפסית. הייתי אומר 99.5% שמכבי תגיע לבלומפילד נגד בית״ר, ותטייל לעבר צלחת נוספת.
אבל לנו, כאוהדי הפועל באר שבע, אחרי הערב הקשה אתמול נשארו 2 אפשרויות:

האפשרות הראשונה והטבעית היא כמובן להתייסר:
על קוז׳וך, על ההכנה הרעה למשחק, על ההרכבים ההזויים שהוא מעלה בכל משחק גדול, על החילופים המאוחרים והקיפאון בניהול המשחק.
על זאהי אחמד, על גריטה, על גל לייבוביץ׳ ששוב לא נתן לשחק עם 46 דקות נטו מתוך 104 דקות ברוטו. על שופטי המסך, על איגוד השופטים, על בתי הדין
וכמובן על אליפות שהייתה בידיים כל כך הרבה זמן. הרגישה שלנו ופתאום היא ברחה.

האפשרות השנייה, הקשה יותר - זו שהסבירות שלה אפסית, אבל עדיין קיימת
היא להאחז בתקווה שעוד נותרה. הפער עומד על 2 נקודות כשיש עוד 3 נקודות בקופה.
לדעתי, אין לנו את הפרווילגיה לבחור באפשרות הראשונה לפחות עד אחרי גמר הגביע - כי אז נסיים עונה גדולה בלי כלום.

הנה כמה סיבות להאחז באופטימיות (כי אין לנו ברירה אחרת!) עד שבת:
- בית״ר עדיין לא הבטיחה אירופה, ואם היא תפסיד בשבת היא יכולה למצוא את עצמה בלי כלום.
- בית״ר נהנת ממאצ׳אפ טוב נגד מכבי תל אביב. ניצחה אותה פעמיים בטדי, וסיימה בתיקו בבלומפילד כשירדן שועה מחטיא פנדל בדקה ה-90.
- בית״ר יודעת שאיך שהיא תסיים את העונה - ככה היא תגיע לגמר גביע. כרגע הם עם 4 משחקים ללא ניצחון. אם יפסידו בשבת, 5 משחקים ללא ניצחון זה כבר משבר.
- אין סיום יותר יפה לדוקו של ערן זהבי מאשר לאבד אליפות במחזור אחרון במשחק פרידה ממכבי תל אביב.
- הקארמה עדיין לא פגשה העונה את קברניטי המנהלת וההתאחדות, כולל שינו זוארץ שיגיע לבלומפילד עם הצלחת מוכנה.

זהו בערך, בואו נרים את הראש עד הגמר (ואם לא, אז לפחות עד אחרי יום שבת.).
הקבוצה צריכה אותנו עם טרנר מלא ורועד. והשאר כבר בידי שמיים.
יאללה באר-שבע! :דגל:

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

Re: האם ההיסטוריה יכולה לחזור על עצמה?

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

גם הסיכוי לא כזה נגדנו יש סיכוי של 10% בתחושה שלי שיהיה נס
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

הדה-ז'ה-וו מעונת 75/76 בלתי נמנע... אנחנו ובית''ר ראש בראש על האליפות. במחזור הסיום, אנחנו ראשונים ותלוים בעצמנו ומנגד בית''ר בבלומפילד מול מכבי ת''א... אנחנו לא עומדים בלחץ ומפסידים בבית ליפו. בית''ר מנגד, שלא האמינה בניסים, מפסידה אף היא ושהגיעה הבשורה מב''ש (ימי הדממת אלחוט) תולשת שערות... כמעט יובל שנים אחרי, שר ההיסטוריה דואג להנדס לנו מציאות דומה בחילופי תפקידים... האם תהיה פה נקמה בית''רית היסטורית? לו יהי...
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
hb7
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי hb7 »

אורי אדום בנשמה כתב:
20 מאי 2025, 12:44
הדה-ז'ה-וו מעונת 75/76 בלתי נמנע... אנחנו ובית''ר ראש בראש על האליפות. במחזור הסיום, אנחנו ראשונים ותלוים בעצמנו ומנגד בית''ר בבלומפילד מול מכבי ת''א... אנחנו לא עומדים בלחץ ומפסידים בבית ליפו. בית''ר מנגד, שלא האמינה בניסים, מפסידה אף היא ושהגיעה הבשורה מב''ש (ימי הדממת אלחוט) תולשת שערות... כמעט יובל שנים אחרי, שר ההיסטוריה דואג להנדס לנו מציאות דומה בחילופי תפקידים... האם תהיה פה נקמה בית''רית היסטורית? לו יהי...
בטוח שזה מה שקרה?הסיפור לא מסתדר עם האחים שלנו בצהוב ונחגוג איתם
בדבר 1 אני בטוח וזה שהגלגל מסתובב ויום אחד גם נתניה וגם ביתר יקבלו מאיתנו זרנוק

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

hb7 כתב:
20 מאי 2025, 21:17

100%.
מה לא כ''כ מסתדר לך? גם המשך ההודעה שלך לא מובן....

סמל אישי של משתמש
delta7

שליחה על ידי delta7 »

hb7 כתב:
20 מאי 2025, 21:17
בדבר 1 אני בטוח וזה שהגלגל מסתובב ויום אחד גם נתניה וגם ביתר יקבלו מאיתנו זרנוק
זה בדיוק מה שקרה, אחד לאחד, הייתי שם.
כשאורי מביא סיפורים וסטטיסטיקות מהעבר, אל תפקפקו.:נוגח:

סמל אישי של משתמש
hb7
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי hb7 »

אורי אדום בנשמה כתב:
20 מאי 2025, 22:01
100%.
מה לא כ''כ מסתדר לך? גם המשך ההודעה שלך לא מובן....
כי אהודים של ביתר רוצים לחגוג עם האחיים שלהם בצהוב אליפות ,וחשבתי שהם עזרו להם לקחת אליפות ובסוף מסתבר שדפקו אותם :מתגלגל מצחוק:

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

hb7 כתב:
21 מאי 2025, 07:39
כי אהודים של ביתר רוצים לחגוג עם האחיים שלהם בצהוב אליפות ,וחשבתי שהם עזרו להם לקחת אליפות ובסוף מסתבר שדפקו אותם :מתגלגל מצחוק:

לא מכירים את ההיסטוריה... חוץ הדור של נומה ועארק (10% בערך) מי בכלל מודע לזה?

שלח תגובה