כשאלי גוטמן הישן פוגש את אלי גוטמן החדש
כשאלי גוטמן הישן פוגש את אלי גוטמן החדש
צר לי , פשוט צר לי , אבל מתפתח לנו סוג של אלי גוטמן על הקווים.
מאמן שפשוט לא חי את העיר , לא חי את הקבוצה .
מהמשחק הראשון נגד רעננה בבית , המאמן הזה פותח עם חלוץ אחד ועם 3 קשרים הגנתיים ( אופיר , שן ומסיקה ) , במשחקים נגד רעננה ורמת גן היה בולט במיוחד שעם חלוץ אחד אנחנו לא מסוכנים , ולא מסכנים את השער של היריב , כאשר הוכנס עוד חלוץ ראו את ההבדל , למה לחזור על הטעויות ? כל הקבוצות כיום משחקות עם 2 חלוצים , עברה מהעולם השיטה של חלוץ אחד בודד , גיא לוי ומרקו בלבול "קיבלו" יחס חם מהקהל רק בגלל הדברים האלה , למה המאמנים האלה לא מבינים שב"ש בנויה לשחק עם 2 חלוצים בהרכב ? באמת לא מובן , כי בבית , לעיני 11 אלף צופים , עם התקפה שיש בה גם את רביבו , מליקסון , קדוסי ואסולין , הפועל ת"א היא זו שצריכה לחשוש , ההיתי מבין הרכב כזה אם ההינו משחקים נגד הפועל ת"א / בית"ר / חיפה בחוץ , אבל בבית? לעיני 11 אלף צופים ? אני רוצה להעלות כאן הצעה לראשי האתר/ האוהדים בשערים 2 ו-5 - אנחנו צריכים להביע את דעתנו !! אנחנו קונים כרטיסים , קונים מנויים , הקבוצה חשובה לנו , חובה עלינו להביע את רצוננו !!!!
אם זה ע"י שלטים ביציעים , אם זה ע"י דרישות נוקבות למאמן , אני חושב שצריך כבר מעכשיו ליזום איתו שיחה , בינו לבין נציגי ארגוני האוהדים - כמו שהיה עם גיא לוי , ולהבהיר לו את רצוננו לשחק עם 2 חלוצים באופן קבוע בהרכב !!
ברור שאם נוביל דקה 80 , נבין חילופים הגנתיים , אבל בהרכב ? בבית ? עם שחקנים כמו שלנו ? חובה לפתוח עם 2 חלוצים !!!
מהמשחק הראשון נגד רעננה בבית , המאמן הזה פותח עם חלוץ אחד ועם 3 קשרים הגנתיים ( אופיר , שן ומסיקה ) , במשחקים נגד רעננה ורמת גן היה בולט במיוחד שעם חלוץ אחד אנחנו לא מסוכנים , ולא מסכנים את השער של היריב , כאשר הוכנס עוד חלוץ ראו את ההבדל , למה לחזור על הטעויות ? כל הקבוצות כיום משחקות עם 2 חלוצים , עברה מהעולם השיטה של חלוץ אחד בודד , גיא לוי ומרקו בלבול "קיבלו" יחס חם מהקהל רק בגלל הדברים האלה , למה המאמנים האלה לא מבינים שב"ש בנויה לשחק עם 2 חלוצים בהרכב ? באמת לא מובן , כי בבית , לעיני 11 אלף צופים , עם התקפה שיש בה גם את רביבו , מליקסון , קדוסי ואסולין , הפועל ת"א היא זו שצריכה לחשוש , ההיתי מבין הרכב כזה אם ההינו משחקים נגד הפועל ת"א / בית"ר / חיפה בחוץ , אבל בבית? לעיני 11 אלף צופים ? אני רוצה להעלות כאן הצעה לראשי האתר/ האוהדים בשערים 2 ו-5 - אנחנו צריכים להביע את דעתנו !! אנחנו קונים כרטיסים , קונים מנויים , הקבוצה חשובה לנו , חובה עלינו להביע את רצוננו !!!!
אם זה ע"י שלטים ביציעים , אם זה ע"י דרישות נוקבות למאמן , אני חושב שצריך כבר מעכשיו ליזום איתו שיחה , בינו לבין נציגי ארגוני האוהדים - כמו שהיה עם גיא לוי , ולהבהיר לו את רצוננו לשחק עם 2 חלוצים באופן קבוע בהרכב !!
ברור שאם נוביל דקה 80 , נבין חילופים הגנתיים , אבל בהרכב ? בבית ? עם שחקנים כמו שלנו ? חובה לפתוח עם 2 חלוצים !!!
Re: כשאלי גוטמן הישן פותח את אלי גוטמן החדש
אין חובה ואין בטיח. בשביל זה יש תפקיד שנקרא מאמן. אתה רוצה אולי לבחור הרכב בSMSים?
נו ו ..? אם נפתח אם שני חלוצים זה מה שיעזור לך ..?
הרי המאמן נותן לשחקנים הוראות ועל פי זה הם אמורים לשחק ( לפחות ככה בכדורגל מקצועני ) .
לפי רצונך המאמן אמור לעלות עם שני חלוצים במערך, אולם מה זה יעזור לך אם המאמן יאמר להם לשחק הגנתי..? ולשני הקשרים האחוריים/אמצעיים שלך אסור לך לעבור את החצי..?
לכן תפסיקו כבר להסתכל על כמה חלוצים פותחים אלא על צורת המשחק של הקבוצה ועל הגישה שאליה הקבוצה באה לשחק ..
הרי המאמן נותן לשחקנים הוראות ועל פי זה הם אמורים לשחק ( לפחות ככה בכדורגל מקצועני ) .
לפי רצונך המאמן אמור לעלות עם שני חלוצים במערך, אולם מה זה יעזור לך אם המאמן יאמר להם לשחק הגנתי..? ולשני הקשרים האחוריים/אמצעיים שלך אסור לך לעבור את החצי..?
לכן תפסיקו כבר להסתכל על כמה חלוצים פותחים אלא על צורת המשחק של הקבוצה ועל הגישה שאליה הקבוצה באה לשחק ..

תגיד , בן כמה אתה ? אתה בכלל מכיר את ההיסטוריה של הקבוצה ? אתה אוהד בכלל ?yedidel כתב:אין חובה ואין בטיח. בשביל זה יש תפקיד שנקרא מאמן. אתה רוצה אולי לבחור הרכב בSMSים?
ב"ש לא עוד קבוצה , ב"ש היתה ועודנה קבוצה גדולה בכדורגל הישראחלי , גם מבחינת הקהל העצום שלה , וכן , גם בסגל השחקנים שיש כאן היום.
אתה יודע על מה מרקו בלבול פוטר ? אתה יודע למה גיא לוי לא היה נסבל על האוהדים ? אתה יודע למה הקהל אהב את לופא קדוש ?
הכל רק בגלל הכדורגל ההתקפי ואטרקטיבי שהוא שיחק - נכון , היו הרבה 3-3 בתקופתו , וזאת הסיבה !
היו למאמן הזה בייצים , הוא העריך את הקבוצה שלו , ואת הכח שלה ושל האוהדים , והוא לא פחד נגד חיפה בחצי גמר הגביע לפתוח עם 2 חלוצים !!!
מלבד זאת הוא שיחק באופן קבוע עם שיטת משחק של 4-4-2 , ותמיד חשב ה-ת-ק-פ-י , ולא משנה נגד מי שיחקנו !!
הדבר הכי זכור ממנו , זה כשבלאיץ' נפצע במשחק הגביע נגד בית"ר , ולא היו לנו עוד חילופים , ולופא אמר לו לעלות ולשחק בתור חלוץ , ובסוף אותו בלאיץ הבקיע את שער הניצחון .
תגיד נולדת כבר בתקופה הזאת ?
אתה בכלל אוהד של הקבוצה ?
זה היה נכון עם הוא היה פותח אמנם עם חלוץ אחד אבל עם לפחות 3 קשרים התקפיים - נגיד - רביבו , מליקסון וכבדה/בונפלד .The-Night כתב:נו ו ..? אם נפתח אם שני חלוצים זה מה שיעזור לך ..?
הוא פותח עם 3 קשרים הגנתיים , , ובהרכב שהוא מעלה יש רק 3 שחקנים שבאמת יכולים לעשות משהו בהתקפה .
עם צורת משחק כזאת אתה נלחץ לשערך , ומקבל את התוצאה בהפוך על הפוך - ההגנה הכי טובה היא התקפה , אין מה לעשות.
נערך לאחרונה על ידי GRIZMO23 ב 09 ספטמבר 2009, 18:54, נערך 2 פעמים בסך הכל.
אתה יודע שחלוץ אחד זה לא בהכרח בונקר.GRIZMO23 כתב:
תגיד , בן כמה אתה ? אתה בכלל מכיר את ההיסטוריה של הקבוצה ? אתה אוהד בכלל ?
ב"ש לא עוד קבוצה , ב"ש היתה ועודנה קבוצה גדולה בכדורגל הישראחלי , גם מבחינת הקהל העצום שלה , וכן , גם בסגל השחקנים שיש כאן היום.
אתה יודע על מה מרקו בלבול פוטר ? אתה יודע למה גיא לוי לא היה נסבל על האוהדים ? אתה יודע למה הקהל אהב את לופא קדוש ?
הכל רק בגלל הכדורגל ההתקפי ואטרקטיבי שהוא שיחק - נכון , היו הרבה 3-3 בתקופתו , וזאת הסיבה !
היו למאמן הזה בייצים , הוא העריך את הקבוצה שלו , ואת הכח שלה ושל האוהדים , והוא לא פחד נגד חיפה בחצי גמר הגביע לפתוח עם 2 חלוצים !!!
מלבד זאת הוא שיחק באופן קבוע עם שיטת משחק של 4-4-2 , ותמיד חשב ה-ת-ק-פ-י , ולא משנה נגד מי שיחקנו !!
הדבר הכי זכור ממנו , זה כשבלאיץ' נפצע במשחק הגביע נגד בית"ר , ולא היו לנו עוד חילופים , ולופא אמר לו לעלות ולשחק בתור חלוץ , ובסוף אותו בלאיץ הבקיע את שער הניצחון .
4-5-1 עם שלושה קשרים התקפיים יכול להיות יותר התקפי מאשר 4-4-2 .
3 קשרים התקפיים- מליקסון, רביבו ומסיקה.GRIZMO23 כתב:זה היה נכון עם הוא היה פותח אמנם עם חלוץ אחד אבל עם לפחות 3 קשרים התקפיים - נגיד - רביבו , מליקסון וכבדה/בונפלד .
הוא פותח עם 3 קשרים הגנתיים , , ובהרכב שהוא מעלה יש רק 3 שחקנים שבאמת יכולים לעשות משהו בהתקפה .
עם צורת משחק כזאת אתה נלחץ לשערך , ומקבל את התוצאה בהפוך על הפוך - ההגנה הכי טובה היא התקפה , אין מה לעשות.
לא יודע איך הגעת למסקנה שמסיקה הוא קשר אחורי...
הוא פותח עם 3 קשרים הגנתיים , ובהרכב שהוא מעלה יש רק 3 שחקנים שבאמת יכולים לעשות משהו בהתקפה .bs war כתב:
אתה יודע שחלוץ אחד זה לא בהכרח בונקר.
4-5-1 עם שלושה קשרים התקפיים יכול להיות יותר התקפי מאשר 4-4-2 .
נ.ב - מסיקה קשר אחורי , לך תבדוק טוב טוב את הידע שלך בכדורגל , הוא קשר אחורי .
- Sir Alex Ferguson
- Title: אליניב ברדה
תרגע בחור.GRIZMO23 כתב:
גיא עזורי קיבל את הסמכויות מאלונה כדי שיאמן את הקבוצה לא אני ולא אתה. להעביר ביקורת או לשתף בדעתך זה בהחלט מקובל, אבל לנסות לפסול דעות של אחרים או לדרוש מחאה כי אתה פוחד שגיא עזורי לא יעלה במחזור ה3 עם 2 חלוצים, על מה ולמה?
מול רעננה דווקא ב4-5-1 היינו מסוכנים יותר. במחצית השנייה כשעברנו ל4-4-2 שיחקנו בצורה בינונית ומטה ותקפנו פחות.
כפי שאלכס פרגוסון אמר פעם, המספרים 4-5-1, 4-4-2, 4-3-3 הם משנים בטקטיקה. מה שחשוב זה השיטה של הקבוצה, האם השחקנים הם בעלי יכולות התקפיות או הגנתיות, ומה המגמה של הקבוצה.
יש קבוצות שמשחקות 3-4-3 שמשחקות למעשה 4-5-0 (קשטן בנבחרת מול אנגליה בקמפיין קודם), ויש כאלה שמשחקים עם 4-5-1 (ברצלונה בחלקים לא קטנים בשנה שעברה) שבגלל הצטרפות גדולה של שחקנים ושחקנים רבים בעלי יכולות התקפיות, זה נראה כאילו כל הקבוצה נמצאת למעלה.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!
ללופא קדוש בהחלט היו ביצים שזרקו לו על הראש.GRIZMO23 כתב:
מרקו בלבול פוטר בגלל אחוזי הצלחה נמוכים וזאת גם היתה טעות, גיא לוי (ששיחק רוב העונה עם שני חלוצים אבל שיהיה) היה נסבל ואף אהוב על חלק מהאוהדים ועל חלק לא, וסליחה שאני לא מתייחס לכל המקורבים למיניהם שקישקשו בתקשורת.
את הימים שבהם הקהל היה מקלל את המאמן ועושה "בלאגן" לדבריך כבר במחזור השלישי אני מקווה שכבר עברנו, בכל זאת זה גם המטרה של ארגוני האוהדים ליצור פה קהל יותר שפוי עם יותר סבלנות.
גם אני לא מסכים עם המון דברים שהמאמן עושה, כולל לפתוח עם חלוץ אחד, אבל זה המאמן שמונה והוא חלק מהקבוצה ולכן אני יעודד אותו יחד עם הקבוצה. כמו שעודדנו את קדוסי עונה שעברה למרות שהוא היה גרוע סיבוב שלם, אין שום סיבה שהמאמן לא יקבל אותו קרדיט.
לא מתאים לך? לך תעשה קורס מאמנים, תוכיח את עצמך ותגיע להיות מאמן של הפועל ב"ש ותעשה מה שאתה רוצה. עד אז תתרכז בלעודד כי זה התפקיד העיקרי של אוהד.
Re: כשאלי גוטמן הישן פוגש את אלי גוטמן החדש
א. אין שלושה קשרים הגנתיים בהרכב, מסיקה משחק בתור קשר התקפי על כנף שמאל. זה שהוא יכול לשחק גם בתור קשר אחורי אז הוא יכול אז מה? הוא יכול לשחק גם כמגן שמאלי, אז מה זה אומר שעזורי פותח עם שני מגנים שמאליים?GRIZMO23 כתב:צר לי , פשוט צר לי , אבל מתפתח לנו סוג של אלי גוטמן על הקווים.
ב.אם לא אכפת לך בצורת משחק של 5 קשרים אתה יכול לשלוט במרכז המגרש בצורה יותר מוחלטת ובכך ליצור הרבה יותר מצבי הבקעה. מה גם שקדוסי ואסולין הם פחות או יותר אותו שחקן ויש בעיה להרכיב אותם ביחד לדעתי.
ג.מי אתה חושב שאתה? ליזום שיחה עם עזורי? למה מה קרה, זה בדיוק מה שהופך את ב"ש לקבוצה קטנה, אוהדים שחושבים שהם יכולים להכתיב למאמן איך לשחק.
ד.אל תצא על אנשים אחרים פה באתר כולנו אוהדי ב"ש בדיוק כמוך, אל תחשוב שאתה יותר טוב ממישהו פה בטעות...
רק אהבה תנצח...
דווקא נגד רעננה ששיחקנו 4-5-1 הצגנו משחק משובח ביותר,שאם נשחק ככה נגד הפועל ת"א הם גם ירדו עם 2 שערים ברשת.במחצית השנייה שקדוסי החליף את אופיר מרכז השדה שלנו הלך וכמעט ולא יצרנו הזדמנויות.
מה אכפת לך איך המאמן משחק?!המשחק אפילו לא התחיל וכבר אתה מעביר ביקורת,שנפסיד ושנשחק גרוע יהיה לך זכות להעביר ביקורת.
עם אוהדים כמוך הקבוצה בחיים לא תצליח להגיע לטופ של הכדורגל ישראלי.
מה אכפת לך איך המאמן משחק?!המשחק אפילו לא התחיל וכבר אתה מעביר ביקורת,שנפסיד ושנשחק גרוע יהיה לך זכות להעביר ביקורת.
עם אוהדים כמוך הקבוצה בחיים לא תצליח להגיע לטופ של הכדורגל ישראלי.
- clark kent
- Title: גם אני רוצה איצטדיון חדש!
- יצירת קשר:
GRIZMO23 אתה מעביר כאן ביקורות על הקבוצה, מאמן ומה לא, אני דווקא בעד לפתוח עם 5 קשרים במשחק הזה, אתה יודע איזה תבוסה נקבל אם לא נשלוט במרכז השדה?
אתה חושב שב"ש קבוצה כל כך גדולה שצריכה להפחיד את הפועל תל-אביב?, למה לאיזה הישג הגענו בשנים האחרונות? עלינו ליגה אחרי 4 שנים.. זכינו באליפות לפני 33 שנה... בזמן הזה אנחנו רק קבוצה עם עבר שמקווה לעתיד טוב יותר.
ובאמת כדאי שתירגע, אתה מעביר כאן ביקורות מאוד גסות על כותבים באתר שנמצאים כאן הרבה זמן ותורמים לאיכות הגבוהה של המקום בצורה נפלאה.
תחשוב קצת לפני שאתה רושם, לכל אחד יש זכות להביע את דעתו אבל מבלי לפגוע באדם זה או אחר.
אתה חושב שב"ש קבוצה כל כך גדולה שצריכה להפחיד את הפועל תל-אביב?, למה לאיזה הישג הגענו בשנים האחרונות? עלינו ליגה אחרי 4 שנים.. זכינו באליפות לפני 33 שנה... בזמן הזה אנחנו רק קבוצה עם עבר שמקווה לעתיד טוב יותר.
ובאמת כדאי שתירגע, אתה מעביר כאן ביקורות מאוד גסות על כותבים באתר שנמצאים כאן הרבה זמן ותורמים לאיכות הגבוהה של המקום בצורה נפלאה.
תחשוב קצת לפני שאתה רושם, לכל אחד יש זכות להביע את דעתו אבל מבלי לפגוע באדם זה או אחר.
אנחנו, מר גריזמו, ניתן שקט תעשייתי למאמן - גם אם אנחנו לא מסכימים עם ההחלטות המקצועיות שלו לגבי בחירת השחקנים וההרכב.
זה הקו של ארגון הקרייזי רד ולזה אנחנו מנסים לחנך את האוהדים הצעירים ולשם אנחנו מנסים למשוך את הקהל.
כמו שהמאמן ישא באחריות להצלחות - כך הוא ישא באחריות לכשלונות שלו ואם יביא את הקבוצה למצב בילתי נסבל - אני מאמין שראשי המערכת יידעו להסיק את המסקנות לגביו.
אנחנו - התפקיד שלנו זה לעודד במגרש. את הדעות שלנו אנחנו נשמור לדיונים פה בפורום.
זה הקו של ארגון הקרייזי רד ולזה אנחנו מנסים לחנך את האוהדים הצעירים ולשם אנחנו מנסים למשוך את הקהל.
כמו שהמאמן ישא באחריות להצלחות - כך הוא ישא באחריות לכשלונות שלו ואם יביא את הקבוצה למצב בילתי נסבל - אני מאמין שראשי המערכת יידעו להסיק את המסקנות לגביו.
אנחנו - התפקיד שלנו זה לעודד במגרש. את הדעות שלנו אנחנו נשמור לדיונים פה בפורום.
הפועל אני כבר משתגע
נתחיל מזה שההתבטאות שלך כלפי ידידאל פשוט גועלית, ולא ראויה להתייחסות (וזה שאני מתייחס אליה עכשיו, זה רק בגלל שפשוט אי אפשר להתעלם מהצורה הבוטה והמסריחה שבה דיברת).
אני ממש לא מכיר את ידידאל אבל אם תעשה חיפוש קצרצר בהיסטוריית ההודעות שלו, תגלה שמדובר בבחור נחמד, אובייקטיבי, שכותב תמיד לעניין ומגיב בצורה מאוד מתורבתת (ההיפך הגמור ממך ומההודעות שלך -
).
אין לי כאן מה לחדש. אמרו זאת לפניי - אם זו הדרך של המאמן: לבחור ב - 4-5-1 כעם שחקנים ספציפיים כאלה (למורת רוחו של גריזמו), אנחנו נמשיך לעודד אותו מהכורסא בטלוויזיה ומיציעי ווסרמיל. מה גם ש - 4-5-1 הוכיח את עצמו מאוד יפה במחזור הראשון.
יהיה נחמד לבדוק את המערך שוב גם מול הפועל תל אביב.
אני ממש לא מכיר את ידידאל אבל אם תעשה חיפוש קצרצר בהיסטוריית ההודעות שלו, תגלה שמדובר בבחור נחמד, אובייקטיבי, שכותב תמיד לעניין ומגיב בצורה מאוד מתורבתת (ההיפך הגמור ממך ומההודעות שלך -

אין לי כאן מה לחדש. אמרו זאת לפניי - אם זו הדרך של המאמן: לבחור ב - 4-5-1 כעם שחקנים ספציפיים כאלה (למורת רוחו של גריזמו), אנחנו נמשיך לעודד אותו מהכורסא בטלוויזיה ומיציעי ווסרמיל. מה גם ש - 4-5-1 הוכיח את עצמו מאוד יפה במחזור הראשון.
יהיה נחמד לבדוק את המערך שוב גם מול הפועל תל אביב.