sumsum כתב: ↑16 מאי 2024, 23:31
אליניב המאמן הישראלי הכי בכיר כיום בליגה אחרי ברק בכר.
לכאורה זה שרק עכשיו התחילו לדבר על המשך ההתקשרות מעיד על חוסר שביעות רצונה של אלונה מאליניב, לא ברור לי על מה זה מסתמך.
חושב שבמקרה הזה מטרות המועדון והכלים להצליח קודמים ל׳הבטחת עתידו׳ האישי.
ולאחר שאמרנו זאת, ננתח באופן קר את הסיטואציה.
הגענו לתום מועד האופציה של המועדון-כמדומני שיחות עם אליניב החלו על פי פרסומים רק בימים האחרונים. לכל בר דעת לא מדובר בהבעת אמון במאמן אחרת היו סוגרים מזמן והיה ברור לכולם שממשיך.
בהנתן זאת, לכאורה-לאליניב יש רק מה להפסיד בסיטואציה הנוכחית. שנתיים סגן אלופה, גביע, שלב בתים בקונפרנס, השנה מקום שלישי ואולי גביע. במצב שבו הבעלים אולי לא מעוניין להשקיע בשביל עונה הישגית ואולי אף תקצץ בתקציב והפערים הגדלים מול חיפה ותל-אביב, לאליניב יש בהחלט רק מה להפסיד. אז נחבר את הסיטואציה שבה ׳אין לו גב׳ או תחושת תמיכה בלתי מסויגת מהבעלים (אחרת היו מאריכים לו את החוזה, מזמן) אז שוב, בניתוח קר, לצערי נצטרך להסתפק במאמנים דרג ג׳ ודעיכה איטית חזרה למקומות 5-6 בטח אם ביתר תתחזק ואם הפועל תל אביב תעבור לידיו של ספרא.
לדעתי ואני משוחד בה, לאחר ברק בכר (שמסיבות ברורות לא יחזור לאמן כאן) אליניב ברדה הוא המאמן הישראלי הטוב מכולם, ולאבד אותו תהיה טעות חמורה של הבעלים שלנו, הוא מנהיג נערץ ואיש מקצוע מהשורה הראשונה וליבו וכוונותיו רק בזכות ולמען הפועל באר שבע.
מי שרוצה שלב ליבו של המועדון הזה שגם הוכיח שהוא ראוי בעמדת המאמן ישאר צריך לתת לו חוזה ארוך טווח, סמכויות ותקציב למאבק על תארים.
בקיץ נמכרו גלזר, אחר כך ספורי ויחזקאל, שוחררו זרים והשאירו את אליניב עם סגל נחות יותר וציפיות זהות למאבק על האליפות. הרי מה יש לאליניב להרוויח בסיטואציה הזו? מקום שלישי וגמר גביע=אליפות בהנתן התקציבים והסגל. כל דבר שחלילה לא יילך, יהפך לקטסטרופה והמוניטין שלו יפגע קשות.
אין לי עניין להיכנס לענייני תקציב, זה לא מענייני כאוהד, אבל כן מענייני כאוהד לרצות שלמועדון תהיה זהות, עתיד ואנשים שמחויבים בראש ובראשונה למועדון אם ניתן, ולא מאמנים שמצהירים שהחלום שלהם לאמן במקום אחר.
עם כל זאת, לא ניתן לבקש אליפות/מאבק על אליפות בתקציבים רחוקים מאוד מהמועדונים שכרגע לפנינו. ציפיות ריאליות ימעיטו אכזבות וימנעו לחצים מיותרים. אם מכבי תא/חיפה לא תקח אליפות=כשלון. אם אנחנו לא לוקחים אליפות זה כשלון? אני בכנות חושב שאין את התנאים לציפיות כאלה. האם זה יכול לקרות? בהחלט כן, אבל בעיקר שהמכביות יעשו עונה משמעותית פחות טובה ואנחנו נדבק בוולה.
אז מפה לשם, אין מאמן טוב מאליניב, אני לא מבטל לשניה את השקט שניתן על ידי משפחת ברקת לאליניב בתקופות הקשות שעברנו בתחילת השנה עם סגל חדש לגמרי אבל מצד שני יודע שאין משהו טוב ממנו בחוץ, בטח ברמת המאמן ובטח ברמת המחויבות למועדון ולבעליו.
תעשה טוב אלונה אם תתן לו את כל הכלים להצליח, חוזה ארוך טווח, סמכויות ותקציב קצת יותר גדול מהשנה, זה יכול להדבק לנו בכל עונה. כל העיכובים לגבי השארות משאירות טעם מר בפה של הקהל ואני מניח שבפיו של אליניב ולהעיב על העונות הבאות.